Κυριακή, Μαΐου 06, 2007

Γυναίκες και ποδόσφαιρο

Σήμερα το απόγευμα έχει αγώνα. Οι ποδοσφαιρόφιλοι/μπασκετόφιλοι έχουν ήδη στηθεί με πίτσες, μπύρες και αν δεν είναι μόνοι τους, έχουν πάει σε σπίτια φίλων τους. Κάθονται αναπαυτικά στις πολυθρόνες/καναπέδες, τρώνε ότι νάναι, πίνουν ότι νάναι και φωναχτά εκφέρουν τις απόψεις τους χειρονομώντας και βρίζοντας. Ισως και να πλακωθούν και στις σφαλιάρες στο τέλος. Αν κερδίσει η ομάδα τους ξεχύνονται στους δρόμους ΟΕΟ, αν χάσει μούγγα και παράπονα.

Οποτε έχει αγώνα οι γυναίκες δυσανασχετούν, που οι άντρες στήνονται και βλέπουν "αηδίες" που μονοπωλούν τις οθόνες και εκείνες δεν μπορούν να δούν το Χ σήριαλ, που ουρλιάζουν βρισιές μπροστά στο παιδί, που καλούν τους φίλους τους και τρώνε σαν τα ζώα λερώνοντας παντού..που...που..που.

Κάποιες απο αυτές φεύγουν απο το σπίτι, μαζεύονται πολλές και παίρνουν σβάρνα τις καφετέριες αν είναι νωρίς και τα μπάρ αν είναι αργά. Νευριασμένες, γνωρίζοντας ότι ακόμη και αν τις γαμ όρθιες, καρφί δεν θα καίγεται στον έτσι τους, αρκεί να τον αφήσουν ήσυχο να δεί το μάτς. Γκιρινιάζουν όλες μαζί για τα δεινά του ματσόβιου, που "πήγες γι' αντρα και σου βγήκε παιδί. Γηπεδάς".

Σιγά κορίτσια μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου.
Το παιδί έχει ένα χόμπυ. Οπως είχε ο μπαμπάς μου. Γαύρος απο την κολυμπήθρα. Το πρωϊ κύριος, στη δουλειά με το κοστούμι του, σεβαστός σε όλους, τις Κυριακές όμως..γήπεδο. Πήγαινε καμαρωτός και συχνά γύρναγε πίσω με ανοιγμένη μύτη. Είχε φωνάξει, ουρλιάξει, βρίσει, βρισθεί, ξεδώσει και ησυχάσει. Ενα χόμπυ. Και στους τοίχους είχε κολλήσει φωτογραφίες του Γιώργου Σιδέρη και του Γιούτσου. Και η μαμά μου γέλαγε.
Οι γυναίκες όμως που ξέρω δεν σκέφτονται έτσι. Τις χαλάει απίστευτα ο γηπεδάς.
Γιατί?

13 σχόλια:

maria λεμονατη! είπε...

νομιζω μαρινακι οτι τους βγαζει κατι σε υποκουλτουρα

Lina είπε...

αν ο σύζυγος είναι διατεθιμένος να προσέξει το παιδί και να μαγειρέψει επειδή η γυναίκα του έχει ένα άλλο βίτσιο για το οποιό βγαίνει με φίλους έξω/ή μαζεύεται σε σπίτι φίλων, τότε δεν μ ενοχλεί καθόλου το ποδόσφαιρο.

Veronica είπε...

Ώρες ώρες δεν καταλαβαίνω αυτού του είδους τις γυναίκες. Ίσως γιατί εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με το θέμα.
Υποθέτω ότι το βλέπουν εντελώς αρνητικά γιατί είναι κάτι που δεν το γνωρίζουν. Ίσως πάλι τους εκνευρίζει ότι οι άντρες εκείνη την ώρα δεν έχουν μάτια μόνο για τον αγώνα ;-)

Tanila είπε...

Έλα μ'ντε! Ούτε εγώ καταλαβαίνω γιατί. Μια χαρά άντρας είναι ο γηπεδάς. Και σου δίνει ελεύθερο χρόνο να κάνεις ότι θες χωρίς να σου τα πρήζει να τον πάρεις μαζί και είναι λιγότερο πιθανό (αν ειναι καινούρια γνωριμία) να σου βγεί ομο.

Unknown είπε...

ti na poune kai oi kakomoiroi oi antres otan oi gunaikes tous trexoun gia manikiour - petikiour - malli - nuxi - psonia klp klp o kathenas me ta xompi tou.....

Jason είπε...

Υπάρχουν κι άλλα όμως.
Χτες στην παρέα ήταν μια κοπέλα που έβριζε χειρότερα από τους άντρες, ήξερε τους παίκτες καλύτερα από τους περισσότερους, κατέβαζε τις μπύρες δέκα-δέκα και πανηγύριζε σαν τρελή στο τέλος.
Εμένα αυτό λοιπόν δε μου κάθεται. Δεν είμαι σεξιστής, δεν έχω τίποτα με τις γυναίκες, κάθε άλλο, αλλά αυτό το σκηνικό δε μου ταιριάζει καλά.
Εκτός ματς εντωμεταξύ, είναι μια χαρά κοπελίτσα, εντελώς κοριτσάκι δε.

Ανώνυμος είπε...

Εξαρτάται τον γηπεδά ;)
Εμείς πάντως βρήκαμε πραγματικά το έτερον ημισή μας! Παναθηναϊκός, γηπεδάκι, στίβος, σνούκερ, F1 κ.λπ. Μια χαρά ήμαστε :P

Καλή εβδομάδα :))

Unknown είπε...

Κι εγώ έχω ένα χόμπυ...
Όταν έχει ποδόσφαιρο παίρνω σβάρνα τα καφέ/μπαράκια...

:))))

An-Lu είπε...

Μα πραγματικά...γιατί το κάνουν θέμα;

So_Far είπε...

Έλα μμου ντε... αυτό ούτε εγώ το κατάλαβα ποτέ. αγοράκια είναι πάντα , δεν μεγαλώνουν σε μερικά πράγματα. Και να σου πω την αλήθεια, εγώ αυτή την όψιμη παιδικότητά τους σε αυτό το θέμα τη βρίσκω μερικές φορές και πολύ γοητευτική...

BeBe είπε...

Δεν είναι θέμα "μεγάλος και ώριμος" όπως λέει η so_far, αλλά θέμα ερεθισμάτων και εμμονών.
Εμένα πάλι ο γηπεδάς δεν με χαλάει καθόλου. Μια από τα ίδια είμαι.
Έχει τύχει να πω σε παλιότερη σχέση μου,πως δεν μπορώ να βγούμε απόψε γιατί παίζει η Πανάθα.
Δεν εξετάζω αν ξενέρωσε, γιατί δεν με απασχόλησε. Έτσι με πήρε, δεν θα άλλαζα..
Καλημέρα σας :)

So_Far είπε...

There's an invitation for you !!!

Marina είπε...

Maria, όλοι όμως έχουν δικαιώμα σε ένα χόμπυ!

Lina, γιατί πρέπει το χόμπυ να είναι ανταλλάξιμο? "Θα δείς το μάτς, αν με βοηθήσεις για την μπουγάδα"? Διαφωνώ.

Veronica, tanila, Ισως αισθάνονται παραμελημένες?

zoaki, αυτά που αναφέρεσαι δεν είναι χόμπυ, είναι καθημερινή ζωή, κάτι σαν το λούσιμο. Τώρα αν μία γυναίκα έχει χόμπυ το μπαρμπούτι..τότε το πράγμα αλλάζει.

Jason, σίγουρα υπάρχουν παρατράγουδα. Ηξερα και εγώ μία κοπέλλα που τον πήγαινε τον γκόμενο απο πίσω ακόμη και στα γήπεδα, μη της τον πάρουν.. σιγά δλδ, παντού και πάντα γίνονται αυτά.

confused, μπράβο!

Darthiir, Προχωρημένο ερωτύλο σε κόβω! Keep it on!

An-Lu, πρέπει να βρεθείς σε γυναικοπαρέα που όλες σκίζουν τα ιμάτιά τους για τα δεινά του γηπεδά. Πρέπει να αισθάνονται απειλημένες, ότι τις παραμελεί.

So far, συμφωνώ. Και να σου πώ και την ψυχούλα μου μου αρέσει να έχουν χόμπυ..όπου ξεδίνουν και γίνονται πιτσιρικάδες για λίγες ώρες.

Bebe, και εμένα δεν με χαλάει ο γηπεδάς, παρόλλο που ποτέ δεν ασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ και βέβαια ποτέ δεν έχω πατήσει το πόδι μου σε γήπεδο. Ούτε είμαι φανατική κάποιας ομάδας.