Τετάρτη, Μαΐου 23, 2007

Αναθυμιάσεις

Την Παρασκευή είχα ένα ατύχημα, μέσα στο σπίτι, ανέπνευσα συνδυασμό καθαριστικών ουσιών για οικιακή καθαριότητα, (μάρμαρα-πατώματα-μπάνια) με αποτέλεσμα ν' αρρωστήσω. Στα καλά καθούμενα άρχισα να περπατάω σαν μεθυσμένη, τρίκλιζα κανονικά, μου ερχόταν να κάνω εμετό, όταν στεκόμουνα γύριζαν τα δένδρα και έβηχα ξερά. Οταν όμως έβγαινα έξω τα συμπτώματα μειονόντουσαν δραματικά. Οσα δε παράθυρα κι αν ανοιγα μέσα στο σπίτι ο υγρός καιρός δεν βοηθούσε.

Πήγα στο γιατρό, έκανα εξετάσεις και η διάγνωση " τοξική δηλητηρίαση" απο αναθυμιάσεις που απο την τραχεία, πήγαν στους βρόγχους (εξ' ού και ο βήχας), έκαναν φλεγμονή και μετά διοχετεύτηκαν στο αίμα. Οι ουσίες που χρησιμοποίησα γνωστές, χλωρίνη και καθαριστικό για μάρμαρα που λευκαίνει, μόνο που μαζί με τα μάρμαρα καταστρέφει και τους ανθρώπους. Και βέβαια πίσω απο το μπουκάλι, κατεβατό τα "απαγορεύεται", μεταξύ των άλλων και "μη εισπνεύσιμο" και ελάτε να μου πείτε εμένα κύριοι κατασκευαστές, πώς θα καθαρίσουμε τα πατώματα χωρίς να το εισπνέουμε. Προφανώς είναι για μπαλκόνια, πεζοδρόμια και ταράτσες .. αυτό όμως ΔΕΝ το λέτε, έτσι?


Στα καλά καθούμενα εκεί που πήγα να κάνω δουλειά, την πάτησα. Εχουν περάσει 5 μέρες και ακόμη δεν είμαι καλά. Μειώνονται βέβαια τα συμπτώματα, αλλά δεν έφυγαν τελείως.



Προσοχή στα καθαριστικά παιδιά. Δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνονται.

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

:o( Περαστικά κορίτσι!

An-Lu είπε...

Περαστικούλια σου!
Μία από τα ίδια, αλλά πιο ελαφρά έχω πάθει κι εγώ με τους αφρούς για τα χαλιά...άσε...

tassoula είπε...

Περαστικά.Να τα προσέχεις αυτά τα άτιμα!

Ανώνυμος είπε...

Περαστικά, Μαρίνα! Είναι τα άτιμα. Η μαμά μου έπαθε άσθμα απ' αυτά λόγω επαγγέλματος! Φιλιάά

Ανώνυμος είπε...

Κάτι ξέρω εγώ που δεν καθαρίζω ποτέ! :P
Περαστικά!

Unknown είπε...

Μαρινα περαστικα,
Η μητερα μου ειχε παθει κατι παρομοιο πριν λιγα χρονια. Εγω σταματησα να τα χρησιμοποιω οταν η κορη μου ηταν δυο χρονων και ανακαλυψαμε ότι ειναι αλλεργικη σε οτι καθαριστικο μπορεις να φανταστεις. Απο τοτε ανακαλυψα εναλακτικους τροπους καθαριοτητας με βαση το καθαριστικο πιατων, το ξυδι καιτο λεμόνι.

by the way ειναι καλο αθτο το βιβλιο του Stephen King. Διαβαζω το From a Buick 8 αλλα πρεπει να πω πως μαλλον με απογοητευσε.

Φιλια και προσεχε τα χημικα

Psipsinel είπε...

perastika marina mou

Unknown είπε...

:s

Πόση χλωρίνη έβαλες παιδάκι μου;;;;

marilia είπε...

Άσε το μαρμαράκι εκεί με τη σκονούλα του! Τι σ' έπιασε να δες να το κάνεις καθρέφτη; τςτςτς!

Γλυκουλοφιλάκι, περαστικά και να σε προσέχεις! :)

Ανώνυμος είπε...

Περαστικούλια βρε.
Παραλίγο να την πατήσω κι εγώ μια φορά έτσι, αλλά τη γλίτωσα στο τσακ.

Sourotiri είπε...

Περαστικα, περαστικα, περαστικα!!! Δεν λες καλα που δεν λιποθυμισες ακριβως εκεινη την στιγμη να παθεις και τπτ χειροτερο...;;; Φτου φτου φτου! Φιλια!

Αταίριαστος είπε...

Αν δεν κάνω λάθος, πολλά καθαριστικά απαγορεύουν αυστηρά στις ετικέτες τους την ανάμειξή τους με χλωρίνη.
Το καλύτερο είναι να ακολουθούμε τις οδηγίες της Greenpeace για οικολογικά καθαριστικά. Δεν έχω πρόχειρες τις συνταγές αλλά χρησιμοποιούν σόδα, ξύδι και πράσινο σαπούνι σε διάφορους συνδυασμούς. Είναι αποτελεσματικά και υγιεινά! Αν βρω κάτι θα ενημερώσω.

Marina είπε...

Ευχαριστώ για τις ευχές, ήδη έχω δεί βελτίωση, παίρνω κάποια αντισταμινικά (χάπια και εισπνοές) και μειώνονται τα συμτώματα, ήδη έφυγε ο βήχας.

an-lu, πώ πω! πρόσεχε. Οι αφροί των χαλιών προκαλούν άσθμα. Καλύτερα να τα δίνεις έξω. Κοστίζουν μέν αλλά τουλάχιστον δεν κουράζεσαι.

stranger, να σου πώ την αλήθεια, δεν κάνεις κι άσχημα. Ποτέ όμως? Δεν μαζεύονται κατσαρίδες? (Μπρρ!)

tina, οι παλιοί βάζανε ξύδι, ιδιαίτερα στο καθάρισμα των χαλιών, κάτι ξέρανε φαίνεται καλύτερα απο τους νεώτερους. Για τον Στήβεν Κίνγκ τώρα. Ο Μαύρος Πύργος με ξετρέλλανε, το ξεκίνησα στα ελληνικά αλλά κάπου η μετάφραση με χάλασε και το συνέχισα στα αγγλικά ξαναδιαβάζοντάς το απο την αρχή. Απίθανη υπόθεση κάτι σαν οδοιπορικό πρός τη λύτρωση με παράλληλους κόσμους, τον δικό μας και έναν άλλο που είναι το μέλλον της Γής. Οι άνθρωποι να μπαινοβγαίνουν στους κόσμους. Το βιβλίο που αναφέρεις δεν το έχω διαβάσει, πήρα μόνο το τελευταίο του The cell και το διάβασα..καλό αλλά τίποτα σαν τον Πύργο.

darthiir, η οικιακή βοηθός χρησιμοποίησε κοκτέηλ χημικών. Οινόπνευμα για να ξεκολλήσει κάτι κόλλες, μετά βενζίνη για να φύγουν τελείως και στο τέλος χλώριο για καθάρισμα. Καλό ε? Φρίκαρε ο γιατρός όταν τ' άκουσε!

sourotiri. ευτυχώς που δεν λιποθύμησα γιατί έλειπε ο Κ και ήμουνα μόνη μου.

αταιριαστος, το συγκεκριμμένο ήταν σκέτο χλώριο που υποτίθεται λευκαίνει δραματικά. Τώρα βέβαια θα ψάξω να βρώ οικολογικά καθαριστικά, μετά απο αυτό που έγινε. Αν βρείς κάτι πάντως και έχεις χρόνο, μου λές, ευχαριστώ εκ των προτε΄ρων.

snikolas είπε...

Περαστικά σου. Θέλουν προσοχή τα άτιμα τα καθαριστικά.

x είπε...

πολλά περαστικά. το έχει πάθει κι η μαμά μου αυτό, έμεινε 2 μέρες στο νοσοκομείο. ο γιατρός της είπε οτι αυτού του είδους η δηλητηριαση λειτουργει αρθροιστικά, δηλαδή πρέπει τώρα να προσέχει πάντα. ΚΙ ΕΣΥ ΤΟ ΙΔΙΟ.

Unknown είπε...

περαστικά, σιδερένια, ξέρω πολύ καλά τι σου κάνουν τα καθαριστικά, ιδίως ό,τι έντονα με σκοτώνει, πέρνω δρόμο μόλις δω καθαριστικά, δεν αντέχεται

So_Far είπε...

Περαστικά! Είτε από μόνα τους, είτε σε συνδυασμό μπορούν να σε στείλουν νοσοκομείο. Να αποφεύγεις να τα χρησιμοποιείς αδιάλυτα και κυρίως ΠΟΤΕ όλα μαζί . Καλύτερα να μένει και μια δουλειά πιο πίσω. Και πάλι περαστικά!

Unknown είπε...

:s

€lisavet είπε...

Περαστικά σου!

Επίσης μακριά από τα κατσαριδοκτόνα! Κάποιες γιαγιάδες ψεκάζουν τα εγγονάκια για να μην κολλήσουν ψείρες!!

Δυστυχώς κάποια τέτοια χημικά (όπως τα εντομοκτόνα) έχουν ουσίες που δε φεύγουν ποτέ από τον οργανισμό μας, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

ci είπε...

Περαστικά, είναι πολύ λιγότερο αθώα από όσο νομίζουμε!

Debby είπε...

Το χειρότερο όλων είναι η χλωρίνη και όχι αυτή με το σαπούνι. Η άλλη η κλασική.
Και φυσικά δεν αντέχονται και τα καθαριστικά για τα άλατα. Αν τα κάνουμε τακτικά και το απλό ξύδι την ίδια δουλειά και καλύτερη κάνει!

Δεν έφτασα να αρρωστήσω από αυτά μόνο και μόνο γιατί δεν είμαι ιδιαίτερα φανατική χρήστρια τους!!