Σάββατο, Ιουνίου 30, 2007

Ελληνικός τουρισμός

Ξένοι φίλοι μας ήρθαν στην Ελλάδα. Μείνανε σε παραθαλλάσιο διαμερισματάκι στο Διμηνιό Κορινθίας. Ολη μέρα τη βγάλανε στη θάλασσα, ήταν και ο καύσωνας.., το βράδυ μία σαλάτα, σουβλάκια και πέσανε ξεροί στον ύπνο. Με τα παράθυρα όλα βέβαια ανοιχτά.
Μέσα στη νύχτα μπήκαν 3 κλέφτες στο σπίτι. Τους πήραν τα πορτοφόλια, τα κινητά και τις φωτογραφικές μηχανές. Οι ξένοι δεν κατάλαβαν τίποτα, μέχρι το πρωί βέβαια που λείπαν πράγματα και ήταν όλα αναστατωμένα. Η αστυνομία αποφάσισε ότι ήταν τρείς οι κλέφτες.
Κοπτεται η Ελλάδα να προσελκύσει τουρίστες για να ακουμπάνε τα λεφτά τους εδώ, τι κάνει όμως για να τους προστατεύει? θα μου πείτε τα θέλανε και τα πάθανε που δεν κλειδαμπαρώθηκαν, , δεν κλείσανε και τα τζάμια, δεν κλείδωσαν, δεν βάλανε και τον τσολιά του Αγνώστου Στρατιώτη σκοπιά μη τρελλαθούμε τελείως, ε!
Πολλά τα ατυχήματα με τους τουρίστες που έχουν μεγαλώσει και ζήσει σε χώρες που το κράτος ΥΠΗΡΕΤΕΙ τον πολίτη, αντί να τον γράφει.
Ας μη μιλάμε κλαιγόμαστε λοιπόν!

6 σχόλια:

YO!Reeka's είπε...

πίκρα να πάθεις τέτοιο πράγμα στις διακοπές...

Marina είπε...

Μόνο πίκρα? Οι ανθρωποι αυτοί πρόσφατα έχασαν τον μπαμπά της οικογένειας (43 ετών) απο καρκίνο, ήρθαν στην Ελλάδα να κρυφτούν, ξαποστάστουν, ανακάμψουν ίσως, αλλά η χώρα τους επιφύλασσε ακόμη ένα κακό όνειρο. Δεν φτάναν τα δικά τους δλδ, γι'αυτό τσαντίζομαι

Julia_Dream είπε...

Πραγματικά οι εικόνες που βλέπω γύρω μου με απογοητεύουν καθημερινά. Καθημερινή τρέλλα που λες κι εσύ Μαρίνα. Εδώ δε λένε συγνώμη όταν σε πατήσουν/ σκουντήσουν στο δρόμο, θα σκεφτούν τα προβλήματα που θα προκαλέσουν αν σε κλέψουν. Ντροπή τους. :-(

ralou είπε...

Tι εννοείς δηλαδή marina;
Οτι η Ελλάδα δεν είναι ο παραδεισος της φιλοξενείας που αγαπάει και σέβεται τον ξένο της;
Τέτοια δεν μας μάθαιναν στο σχολείο;
Αντε τώρα οι φίλοι σου να γυρίσουν στην πατρίδα τους και να μας διαφημίσουν!

Niemandsrose είπε...

Και τι θα πρότεινες marina? Να αυξηθεί μήπως η αστυνόμευση;

Marina είπε...

ralou, Ε Βέβαια και δεν είναι πιά. Απο παντού κυττάνε να τα πιάσουν, έχω ακούσει ιστορίες απείρου κάλλους για εστιατόρια που σερβίρουν μιά χωριάτικη με 5 φέσια και ταξιτζήδες που χρεώνουν διπλή ταρίφα. Είμαστε σκέτη ντροπή!

niemandsrose, δεν προτείνω τίποτα. Απλά οικτίρω/γκρινιάζω που οι ξένοι στην Ελλάδα τυγχάνουν τέτοιας μεταχείρισης. Σιγά μη ξανάρθουν αυτοί που εξαιτίας του κλιματιστικού έχασαν τα παιδιά τους στην Κέρκυρα, ή εκείνοι που βίωσαν την αμέλεια του καπετάνιου στην Σαντορίνη. Είμαστε φαίνεται πολύ πλούσιοι σαν Ελληνες να μπορούμε να κάνουμε και χωρίς ξένο τουρισμό. Αυτό λέω.