Τρίτη, Ιουλίου 03, 2007

Ημερολόγιο πόλεως


Κάθε πρωί ξυπνάω γύρω στις 06.00, χωρίς ξυπνητήρι. Σηκώνομαι και φτιάχνω τον καφέ μου όπου τον πίνω στο μπαλκόνι του νέου σπιτιού. Αφουγκράζομαι την πόλη που ακόμη κοιμάται και συγχρόνως αφήνω το βλέμμα μου να περιπλανηθεί στις πολυκατοικίες απέναντι.
Στο παλιό μου σπίτι στο Ελληνικό, ποτέ δεν καθόμουνα πουρνό-πουρνό στη βεράντα, ίσως γιατί είχε ήλιο-ήθελα να λέω, μάλλον όμως γιατί πέρα απο τα δένδρα και τα πουλιά δεν είχε τίποτα ενδιαφέρον να δώ. Παράξενη η φύση του ανθρώπου, όταν ζεί εκτός λιγουρεύεται την πόλη και όταν ζεί στην πόλη, οδύρεται για λίγη εξοχή και πράσινο. Μήπως είμαι πιο κοινωνικό ζώο απο όσο νομίζω?
Ηδη η πόλη έχει να προσφέρει και να της προσφέρω. Υπάρχουν άνθρωποι απέναντι που κινουνται πίσω απο τις κουρτίνες τους. Εμείς δεν έχουμε βάλει κουρτίνες ακόμη και αυτό βλέπω τώρα ότι είναι προτεραιότητα. Συνεχώς πρέπει να τραβάω τα παντζούρια, να μην μας βλέπουν όταν π.χ. βγαίνουμε απο το μπάνιο. Γιατί κρέμωνται απο τα παράθυρα να δούν τους καινούργιους.. μην αρχίσουμε στραβά με χειροκροτήματα και σφυρίγματα ε?
Κάθομαι 3 μέρες τώρα πρω'ι στο μπαλκόνι και περιμένω. Τους γείτονες βέβαια. Ηδη άκουσα τους πρώτους σκυλοκαυγάδες, τη γειτόνισσα απέναντι που σουτάρει τα σκουπίδια απο τον 5 όροφο και τη διαχειρίστρια απο κάτω να καιροφυλακτεί.. "Μωρήηηη!" Γαβ, νιάρ και πολύ γέλιο. Είναι και ο Καζαντζίδης που μας την έχει στημένη, σβκ γύρω στις 16.00 ώρα. Που απο κάποιο χέρι ανεβαίνουν τα ντεσιμπέλ..και λέει ο Κ "δεν πά να είσαι και αετός, θα στα κόψω εγώ τα φτερά, αρχ###, που ούτε την Κυριακή δεν μ' αφήνεις να κοιμηθώ" . Ανήμερα δε την ημέρα της μετακόμισης, όταν έρχονταν τα έπιπλα και οι κούτες έδωσε παρόν και η κυρία του κάτω διαμερίσματος. Με παράπονα. Οτι κάνουν οι μεταφορείς πολύ θόρυβο με τα παπούτσια τους και τρέμει το ταβάνι απ' όπου έχει κρεμάσει τα κρύσταλλά της !!!!! Μήπως να περπατήσουν και ξυπόλητοι μη σπάσει και κανένας πολυέλαιος ε? Μήπως και σε pas de deux?
Δουλειές πολλές και πολλές χαρές. Χθές μας συνέδεσαν την ηλεκτρική κουζίνα, τέρμα λοιπόν τα έτοιμα και τα δανεικά απο μαμά/πεθερά/τραλαλα, χρειάζεται απο σήμερα να μαγειρέψω. Και βέβαια να πάω να ψωνίσω. Για πλυντήριο ακόμη δεν μας προέκυψε.. βουνά τα άπλυτα, θα δούμε. Εδώ οι ηλεκτρολόγοι, έρχονται για τα πράγματα ενα-ένα, σήμερα η κουζίνα, μετά ουφ, πούφ δεν μπορώ κουράστηκα, αύριο το πλυντήριο (λέμε τώρα), μεθαύριο κάτι άλλο αλλά θα πληρωθούν για όλα μαζί. Πάλι καλά.
Και βέβαια δεν έχω ADSL, no Sir, σαν τρελλό φορτηγό με κλεμμένη ασύρματη σύνδεση πορεύομαι. Ανάμεσα απο τα κιβώτια και τα τυλιγμένα. Με πολλά όνειρα. Για να δούμε αυτή η κούτα θα έχει μέσα κανένα πιάτο/μαχαιροπήρουνο/ποτήρι που ακόμη λείπουν? Οχι κυρία μου. Αυτή η κούτα έχει κουρτίνες.
Ούφ. Πάλι σε πλαστικά θα φάμε.

9 σχόλια:

An-Lu είπε...

Καλορίζικη βρε!
Κάθε αρχή και δύσκολη!
Πάντως η τζάμπα ασύρματη μεγάλη χλίδα ε; ;-))))

Unknown είπε...

mia xara se vrisko!!!!
Kali egkatastash....!!!

Psipsinel είπε...

plastika e? o drakoumel trelenete me ta plastika piata, ta protima kalitera apo ta kanonika...

AVRA είπε...

εχει και η μετακομιση την πλακα της...και τα νευρα της βεβαιως βεβαιως...!

καλοριζικο!

Ανώνυμος είπε...

περυσι τετοια εποχη μετακομισα κι εγω...ευχομαι γρηγορα να προσαρμοστειτε... καλοριζικο!

Unknown είπε...

6 το πρωί;
Καθημερινά;
:ο

Σε συμπονώ....

Niemandsrose είπε...

Πάρα πολύ όμορφη η φωτογραφία στο post σου!!Τι είναι;;

Marina είπε...

An-lu, Φοεβερή χλίδα συμφωνώ. Ομως και το ADSL έχει τη χάρη του. Σε 10 μέρες είπαν απο τον ΟΤΕ..για να δούμε, αν θα δούμε δλδ.

Zoaki, ευχαριστώ καλή μου. Εσύ καλά?

Psipsinel, Α! Το πουλάκι μου! Τυχερή που είσαι. Ο Κ. βλέπει πλαστικά πιάτα και βφάζει σπυριά. Πόσο μάλλον που τα δικά μας είχαν και τη Μπάρμπι επάνω να χαμογελά..

Avra, πολύ πλάκα ιδιαίτερα όταν ανακαλύψαμε ότι μαζί με τα πράγματα ήρθε και η σαβούρα..ότι μπορείς να διαννοηθείς σκουπιδαριό..μας ακολούθησε για να το πετάξουμε στα νέα εδάφη. Αφού απορούσαμε κιόλας..Ηρθαν και μερικές κατσαρίδες. "Απο τα χάρτινα κουτιά" με διαβεβαίωσε ο πεθερός. Αμφιβάλλω μωρέ. Απλά δεν κάνανε ζωή χωρίς εμάς.

una mama, ευχαριστώ πολύ. Κουράστηκες πολύ στη μετακόμιση? Γιατί ως τώρα (ημερα 9η μέρα)μου έχουν πέσει τα πόδια.

darthiir, δεν μου κολλάει ύπνος, ενώ πέφτω σαν το τούβλο το βράδυ, πετάγομαι απο τις 05.00 και σηκώνομαι στις 06.00. Γιατρέ μου, θα περάσει?

niemansrose, Χαίρομαι που σου αρέσει, είναι η απεικόνιση μιάς πόλης, έργο ενός καναδού ζωγράφου του του Michael o'Toole, έπρεπε να το είχα αναφέρει. Δές εδώ http://www.whiterockgallery.com/03majorshow-O'TOOLE-main.htm

Juanita La Quejica είπε...

Κουράγιο! Εύχομαι να μπορέσετε να πάτε διακοπές μόλις τακτοποιηθείτε, ώστε να ξεκινήσετε με γεμάτες μπαταρίες τον πρώτο χειμώνα στο νέο σας σπιτικό!