Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2007

Κουρτίνες, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι

Κατά τα φαινόμενα όλη η Ελλάδα έχει πήξει στο τάλληρο και ας μη της φαίνεται.
Ψάχνεις για υδραυλικό..όλο δεν μπορεί, δεν κάνει, όλο σε άλλες δουλειές (πιο αποδοτικές ίσως απο τη δική σου) είναι, σε σκάζει όσο να έρθει και μετά ...το καλύτερο, τσιμπάει ένα ...άρι σε ευρώ και φεύγει.
Τώρα πώς σου έφυγε το ..άρι για τα `10 λεπτά που κάθισε άλλη ιστορία. Καμμιά φορά βέβαια ξαναγυρίζει γιατί..το καζανάκι που άλλαξε τρέχει (το οριζινάλ προβλημα ήταν ότι έτρεχε το παλιό, βάλαμε νέο..μία απο τα ίδια..θα σου γα**** τίποτα ρε μλκ που με κοροϊδεύεις).

Ψάχνεις για ηλεκτρολόγο. Αλλη φάρα πιο σικ, πιο με τα λοφία της. Πριμαντόνες. Αγκομαχώντας έρχεται ο φωτοδότης, "απο άλλη δουλειά, μονίμως σκαστός"- χρόνια τα ακούω αυτά, τι πάει να πεί "σκαστός", ραντεβού δεν είχαμε? Ιδρωμένος καταφτάνει, κάθεται 10 λεπτά και μιά χαρά τσεπώνει το ...'αρι που θα του δώσεις, μη σου πώ και για τα ...άρια. Και μετά απο λίγες μέρες διαπιστώνεις ότι ό,τι έβαλε δεν δουλεύει καλά. Η κρέμασε κάποιο καλώδιο που ξέχασε να καρφώσει.. και μετά άντε να στήνεις κώλο για να σου ξανάρθει να διορθώσει..και να ξαναπάρει..άρι.
Ψάχνεις για καθρεφτά. Δεν έχει καθρέφτες αυτό το σπίτι, μόνον αυτόν του μπάνιου. Για να δούμε δλδ αν ντυθήκαμε καλά πρέπει να βγούμε στον όροφο, να καλέσουμε το ασανσέρ και να κυτταχτούμε εκεί. Ενα μήνα κυνηγάω τον καθρεφτά. Ολο έρχεται και όλο δεν φτάνει.
Ολοι είναι σε δουλειές, κάποιες άλλες πιο αποδοτικές απο τον πτωχό μου μοναδικό καθρέφτη. Μου το λένε κιόλας για να αισθάνομαι και άσχημα. Και να τους λαδώνω περισσότερο. Για τη χάρη που μου κάνουν.

Ψάχνεις για κουρτίνες. Διαλέγεις ενα Χ ύφασμα, ώς εδώ καλά και μετά αρχίζει το αρχιδοπρήξιμο..να έρθει ο Τεχνικός-κολοκύθας να πάρει μέτρα (κυνηγάς τον κολοκύθα πότε μπορεί ώστε να μπορείς και εσύ..), να φτιάξουν τις κουρτίνες, να ζητάνε κι άλλες προκαταβολές (λές και θα τους τα φάς..αφού έχεις υπογράψει) όχι κυρία μου προτιμάμε μετρητά.. (σκατά!), να έρθει ο τεχνικός να τις τοποθετήσει (εσύ να περιμένεις απο κάτω με την ηλεκτρική σκούπα έτοιμη και τη σφουγγαρίστρα γιατί απ' όπου περάσουν θα γίνει μέσα στο χώμα), πάλι να τα σκάσεις για τις υπηρεσίες του τεχνικού (και καλά ) και μετά απο όλα αυτά, θα έχεις ωραίες κουρτίνες. Ισως όμως και όχι. Γιατί η μία κουρτίνα απεδείχθει κοντυτερη απο τις άλλες. Να γίνει και διάλογος "μήπως ψηλωσε το πάτωμα", γιατί δεν μπορεί βέβαια η αλάνθαστη κουρτινού να πήρε λάθος μέτρα, αρα πάλι εγώ φταίω που συνομώτησα με το ταβάνι και το ψήλωσα για να τη βασανίσω. Και άλλα..άρια για ψυχική οδύνη..της κουρτινούς βεβαίως, βεβαίως

Εχουν πήξει όλοι στο τάλληρο και γίνανε Μανταμ Σουσούδες. αυτό είναι. Υφος 100 καρδιναλίων ρίχνουν (και αυτό αν) να μας εξυπηρετήσουν, ενώ εμείς τους κυνηγάμε για να τους πληρώσουμε και απο πάνω.
Και απο συμπεριφορά..καλά!

9 σχόλια:

Γ.Π. είπε...

Έχεις πολύ δίκιο ειδικά για καθρέπτη ασανσέρ!Αλλά ούτε και εκεί δεν μπορείς να δεις τα παππούτσια!!!

Mikrouli είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Mikrouli είπε...

Αστειεύομαι
:-)))
Η περιγραφή σου με κάνει να καταπιώ το "Καημένο μου πλασματάκι" και να τσακώσω τον υδραυλικοτζαμοκουρτινά να του σκάσω καμιά ντουζίνα ...αρια να σε ταλαιπωρεί να γράφεις τέτοιες ανθολογίες!

Αστειεύομαι εννοείται, αλλά τι τους θες τους μαστόρους. Για το "ψιλό" και το "χονδρό" σου υπάρχει η φύση (κατά προτίμηση αυτή που φυτρώνει δίπλα στο τσαρδάκι τους) και για τον καλλωπισμό σου μπορείς και στο στην αντανάκλαση της βιτρίνας του "ψητοπωλείου" τους (επειδή στο ψήνουν το ψάρι στα χείλη!)

Για τις κουρτίνες δεν έχω λύση, εκτός της οργάνωσης εκστρατείας να κατασκευάζονται σπίτια με φεγγίτες μόνο που δεν χρίζουν ανάγκη κουρτίνας. Χρίζουν σκάλας, αλλά αυτή την πουλάνε έτοιμη σε τοπικά καταστήματα και λαϊκές αγορές.

Φιλικά,
Το Ζαβό Μικρούλι
;-Ρ

So_Far είπε...

Έχεις δίκιο τί να σου πω.. και πού ξέρεις; μπορεί να ψήλωσε το πάτωμα, να κόντυνε το ταβάνι, να άλλαξε θέση ο πίνακας , να έγυρε ο τοίχος και να μην φτάνει το καλώδιο ( αυτά για τους σικ τρομάρα τους ) και πολλά πολλά άλλα..

Ανώνυμος είπε...

υπάρχουν και χειρότερα ξέρεις. Για παραδειγμα, θα μπορουσες να εχεις γκόμενο υδραυλικό. Τότε θα σου λεγε οτι ΘΑ εφτιαχνε το καζανακι, μονο που δεν θα το κανε ποτε. Μιλάω εκπείρας. χεχεχεχεχε

An-Lu είπε...

Σου έχω νέα για την τελεια εκδίκηση! DIY με σκονάκι από το Leroy Merlin!
;-)

Ανώνυμος είπε...

Eiλικρινά δε σε πιάνω.
Δεν ήξερα ότι χρειάζομαι καθρεφτά για να καρφώσω ένα καρφί και να κρεμάσω καθρέφτη.
Ή κουρτινά για να πάρω τις επιθυμητές διαστάσεις της κουρτίνας και να πάω το ύφασμα σε ένα "χρυσό ψαλίδι" να μου την κόψουν-στριφώσουν.

jojo είπε...

εγώ πάλι επειδή στο ασανσέρ δε βλέπω παπούτσια,
κατεβαίνω στην είσοδο της πολυκατοικίας που έχει ολόσωμο καθρέφτη!!! ;)

Marina είπε...

καημέ, στο δικό μας ασανσέρ τα παπούτσια φαίνονται, κρυμμένη είναι η μέση γιατί ο καθρέφτης είναι σε δύο κομμάτια.

mikrouli, τι λές μωρέ? Αχ είσαι μικρούλι ακόμη δεν ξέρεις τι εστί σπίτι με νοικοκυριό!

so far, καλά το τι κοτσάνες έχω ακούσει δεν λέγεται!

lifewhispers, τι λές! πώ! πώ! Με σοκάρεις αφάνταστα! Γιατί ως τώρα πίστευα ότι αν τους έχεις έτοιμους, λύνεται και το πρόβλημα!

an-lu, έτσι ε? Θα το δώ! Είχα δοκιμάσει και ένα DIY απο το κατάστημα της Madura, με το κόλλημα-σιδέρωμα αλλά και εκεί την πάτησα με το μέτρημα. Πάλι στραβή βγήκε η γαμ..η κουρτίνα

tανιλα, χρειάζεσαι καθρεφτά για να φτιάξεις κατασκευή σε εσοχή τοίχου ή για να βάλεις έναν κανονικό καθρέφτη σε τοίχο μπάνιου με πλακακια. Σε θέματα "παίρνω μέτρα για κουρτίνες" είμαι άχρηστη, το δοκίμασα και βγήκαν άλλα αντ'άλλων. Ενώ με τον κουρτινά, εκείνος μετράει, εκείνος τις βάζει και αν κάνει λάθος, εκείνος τα διορθώνει!

jojo, άσε εσύ είσαι πολύ προχωρημένη.