Τρίτη, Οκτωβρίου 02, 2007

Προβλήματα κωφών

Οποιος θέλει και μπορεί ας με βοηθήσει στο πρόβλημα που παραθέτω.

Μένω σε πολυκατοικία σε πολυάνθρωπο προάστειο της Αθήνας. Δίπλα απο το διαμέρισμά μου μένει η κα Π (συγγενής ετών 85 που μένει κοντά μας και την προσέχουμε απο το 2003). Απο κάτω απο εμάς υπάρχουν άλλα διαμερισματα, το ίδιο και απο πάνω.

Απο τη στιγμή που μετακόμισε εδώ η κα Π αρχίσαν τα παράπονα για την ένταση της τηλεόρασης. Η κα Π δεν ακούει καθόλου καλά, έχει πάει και σε Ωρυλά αλλά δεν υπάρχουν γιατρειά, η πιθανότητα ακουστικού απαγορευτική, σύμφωνα με τη γνωμάτευση του γιατρού. Αφού δεν ακούει βάζει τη τηλεόραση στη διαπασών. Εμείς που είμαστε δίπλα ακούμε όλους τους διαλόγους της άσχημης Μαρίας (δεν χρειάζεται να βλέπουμε κιόλας - τα καταλαβαίνουμε) και διάφορων άλλων εκπομπών. Είμαστε συγγενείς και δεν μιλάμε. Οι γείτονες όμως έχουν άλλη γνώμη. Της έχουν κάνει γραπτή παρατήρηση ήδη 3 φορές. Τις παρατηρήσεις τις πετάει στα σκουπίδια και ορκίζεται ότι τη μισούνε και εκείνη ποτέ δεν ακούει τηλεόραση τίς ώρες της κοινής ησυχίας.


Την Κυριακή έλαβε άλλο ένα σημείωμα τέτοιου τύπου, ότι είχε ανοιχτή την ΤιΒι στη διαπασών έως τις 04.00π.μ. Η Π βέβαια δεν παραδέχεται τίποτα, τους βρίζει και απο πάνω.






Πήγα χθές και είδα τη κυρια που παραπονείται. Την έχω ήδη γνωρίσει, είναι πολύ συνεργάσιμη, μητέρα ενός 15 χρονου παιδιού. Τους τρελλαίνει η ένταση της τηλεόρασης που βρίσκεται ακριβώς απο πάνω απο την κρεββατοκάμαρά τους. Δεν κλείνουν μάτι οι άνθρωποι. Με παρακάλεσε για μία λύση.

Πρότεινα στην Π., να της αγοράσουμε ένα ζευγάρι ακουστικά ασύρματα, όχι αυτά για τους κωφούς, κανονικά σαν τα δικά μου που τα φοράω όταν θέλω να ακούω ρόκ στη πάνω σκάλα αλλά να μην στέλνω τον υπόλοιπο κόσμο για βουτιά απελπισίας στη θάλασσα.

ΑΡΝΕΙΤΑΙ πεισματικά με την ιδέα, λέγοντας ότι οι γείτονες είναι τρελλοί και θα τους δείξει εκείνη, θα φωνάξει την Αστυνομία ότι την κατατρέχουν, τη διαβάλλουν κλπ, κλπ. Βρισιές, φωνές, κλάμματα, ταχυπαλμίες, ταχυκαρδίες και τα τοιαύτα. Ενός κακού μύρια έπονται.

Ενας φαύλος κύκλος.



Εχω απηυδύσει. Τι να κάνω βρε παιδιά?

12 σχόλια:

kanataki είπε...

να υιοθετήσετε το τσιτάτο
"άλλα λέει η γιαγιά μου
άλλα ακούν τ αυτιά μου"¨

όπου "γιαγια" η παραπονούμενη...!

υγ λατρεύω τον νέο σας κραγιόν!!

So_Far είπε...

Δισεπίλυτο το πρόβλημα από τη στιγμή που η ίδια δεν παραδέχεται τίποτα και δεν θέλει και ασύρματα ακουστικά.
Αν της παίρνατε όμως ένα ζευγάρι και τα δοκίμαζε; Μπορεί και να της άρεσε. Όπως κάνουμε με τα μικρά παιδιά.

Katerina ante portas είπε...

Να χαλάσετε το τσιπ του ήχου!
(Αυτό δοκιμάσαμε με την πεθερά μου!)

Unknown είπε...

Είναι πρόβλημα δε λέω, αλλά το αναλύεις τόσο γλαφυρά και ευχάριστα που με έκανες και γέλασα. Λοιπόν η Κατερίνα αντε πορτας καλά τα λέει. Πειράχτε την ένταση να μην μπορεί να το δυναμώνει πολύ.

Γ.Π. είπε...

Υπάρχουν και χειρότερα!Φαντάσου ότι εμένα η γιαγιά μου που επίσης δεν ακούει airbus στο ένα μέτρο, για να μην ενοχλήσει τους γείτονες μας, όποτε έρχεται σπίτι μας επιβάλει να έχουμε τόσο χαμηλά την τηλεόραση που δεν ακούμε ούτε εμείς! Και νομίζω ότι θα τα πάρουμε εμείς τα ακουστικά!

YO!Reeka's είπε...

προκειμένου να μην κουφαθείτε όλοι, πάρε της τα ακουστικά. επίσης μίλα της για ακουστικό αυτιού, έχουν βγει κάτι μικρά που είναι πολύ καλά. (ο εχων 2 κουφές γιαγιάδες κάτι ξέρει)

Unknown είπε...

ama ths uposxetheis kai dvd kai thn sullogi me oles tis palies kales ellinikes tainies mazi me ta akoustika den tha dextei?
Kai kanonise kai ena tsai spiti sou me olous tous geitones gia na vrethoun oloi mazi kai na katalavei h giagia oti den thn misoun...

Marina είπε...

Tsaperdona, τα κάναμε αυτά παλιά. Τι έγινε το μπλόγκ σου? Ξαφνικά σταμάτησα να το βλέπω.. :((

So far, θα της τα πάρουμε δεν γλυτώνει..απλά αρνείται πεισματικά..ξέρεις τώρα σαν τα μικρά παιδιά κάνει, κοτζάμ γυναίκα!

Katerina, lily, μα τότε πάλι δεν θα ακούει! Να σκεφτείτε ότι πάει και κολλάει σχεδόν πάνω στην οθόνη, τι βλέπει απο εκεί δεν ξέρω, για να ακούει καλύτερα ενώ όλο το διαμέρισμα σείεται!!

kαημέ, και σε εμάς όποτε έρχεται λέει ότι μιλάμε πολύ δυνατά και ακούει, αλλά όταν μιλήσουμε σιγά δεν ακούει, οποτε ξελαρυγγιαζόμαστε συνέχεια ώσπου να βραχνιάσουμε. Είναι μία κατάσταση για γέλια και για κλάμματα.

yo!reeka's, το ακουστικό του αυτιού δεν θέλει να το βάλει για λόγους καλαισθησίας, τι να το βλέπει ο κόσμος και να τη θεωρεί κουφή!!, αντίστοιχα δεν παίρνει και μπαστούνι όταν περπατάει, προτιμάει να κρατιέται απο τα παρκαρισμένα βρώμικα αυτοκίνητα για να μη την πούν κουτσή.. Ου γαρ !

zoaki, τα ασύρματα ακουστικά θα έρθουν μαζί με τις ταινίες της Μαντάμ Σουσού που δίνει ένα περιοδικό. Σουμπιτάτα!

An-Lu είπε...

Φέρτην προ τετελεσμένου και εγκατέστησε τα ασύρματα ακουστικά στην τιβί της, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορεί να τα απεγκαταστήσει. Τι θα κάνει, θα τα χρησιμοποιήσει.
Και ακουστικό βαρηκοϊας καλό είναι να βάλει, από εκείνα τα ενδοωτιαία που δε φαίνονται καθόλου. (εκτός αν είναι κουρεμένη σαν πεζοναύτης!)

Suspect είπε...

Στο γεροντικο πεισμα δεν εχεις πολλα περιθωρια.

ΑΛΛΑ

αν βαζει πολυ δυνατα την τηλεοραση, ΤΟΤΕ ΑΚΟΥΕΙ

αρα και τα ακουστικα θα τη βοηθησουν.

υπαρχουν νεου τυπου ηλεκτρονικα που δεν ειναι αντιαισθητικα και κανουν μια χαρα τη δουλεια.

κοστος: 800 ευρω...

An-Lu είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
An-Lu είπε...

Άσχετο: Ηλεκτρονικές ευχές και τούρτες παρελήφθησαν και ετιμήθησαν δεόντως!