Τρίτη, Οκτωβρίου 16, 2007

Οταν θέλεις κάτι πολύ συντελεί το Σύμπαν..

για να γίνουν όλα μαντάρα. Αλλού ξεκινάς και αλλού βρίσκεσαι. Ο,τι σχέδια έχεις κάνει..κάπου πάνε, όχι εκεί που θέλεις εσύ.
Αύριο γιορτάζει ο Κ, τα γενέθλιά του και έχουμε και επέτειο γάμου.
(Πονηρή η δικιά σου, φρόντισε να παντρευτεί ανήμερα σε γενέθλια οπότε ΠΟΤΕ δεν θα ξεχάσει την επέτειο..).

Λέω λοιπόν, να κάνω το σπίτι λαμπίκο, να ετοιμάσω τίποτα γιατί θα παρελάσει το σόϊ για τα χρόνια πολλά. Ελεγε η ηλίθια.



Χυλόπιττα Νο. 1. Αρρώστησε η οικιακή βοηθός με γρίππη, αδύνατον να έρθει. Που σημαίνει ότι πάλι θα καταπιώ φάρμακα για τη μέση μου και θα κάνω όλο το σπίτι μόνη μου. Και να ήταν μόνο αυτό..

Χυλόπιττα Νο. 2. Ειδοποίησε ο ξυλουργός ότι μετά απο 3 μήνες θα έρθει ΣΗΜΕΡΑ το απόγευμα (τον περίμενα τον Αύγουστο - που όμως εκείνος διακόπευε σε εξωτικό νησί, τώρα όμως που τάφαγε όλα, ξανάρχεται παραμονή γιορτής..) για να βάλει τα ράφια στην ντουλάπα ούτως ώστε να μπορέσω να μαζέψω σαν άνθρωπος τα καλοκαιρινά και όχι να τα έχω στοιβαγμένα σε κιβώτια. Που σημαίνει ότι θα τρυπήσει τους τοίχους με black& decker και πέρα απο τη σκόνη που θα σκεπάσει τα πάντα, είναι και τα παπούτσια του που θα πάνε τη σκόνη σε όλο το σπίτι. Αρα η φασίνα αποκλείεται για σήμερα.


Χυλόπιττα Νο. 3. Μη χάσουμε όμως τη γραμμή, σήμερα ήρθε ο φωτο-δότης. Τον έψαχνα 4 μήνες να μου βάλει 5 γλόμπους, δεν έχουμε ακόμη αγοράσει φωτιστικά, απλά ήθελα να μου τραβήξει καλώδιο στα ταβάνια για να κρεμάσουμε γυμνούς γλόμπους μπάς και δούμε τη τύφλα μας.
Μόλις έφυγε το καμάρι μου. Οπου πάτησε, άφησε μαύρη λάσπη. Μαύρη γιατί ο Δήμος έξω στρώνει άσφαλτο, όσοι πατάνε στο οδόστρωμα..κερδίζουν χρυσούν ωρολόγιον - απο τα κινέζικα όμως.

Αμα λοιπόν ακούσετε τίποτα high φιλοσόφους για Κοελίστικες παπαριές περί Σύμπαντος και συγκυριών...να μου τους στείλετε εδώ να τρίψουν κανά πάτωμα.. να δείς για πότε τους φεύγει όλη η μαγκιά!


Α! Μα πιά!

18 σχόλια:

epistimonas είπε...

Ρε Μαρίνα, τι σε βρήκε; Ποιός σε μάτιαξε κορίτσι μου και σού τυχαν όλα αυτά. Καλό κουράγιο!! Αλλά δεν κατάλαβα.(Εσύ έχεις επέτειο γάμου;;). Καλή φασίνα και χαιρετίσματα στον ξυλουργό. Τους ξέρω κάτι τέτοιους επίτηδες τα κάνουν. Κι εμάς ήτανε να ρθει ένας μπογιατζής κάτι μήνες και ήρθε απροειδοποίητα ένα μεσημέρι κατά τις 4 ενώ εμείς είχαμε επισκέψεις απο τα μακρινά!! Κάποιος τους βάζει δεν εξηγείται αλλιώς. Πάντως θα σε μαλώσω. Χθες ήταν η παγκόσμια ημέρα κινητοποίησης των bloggers για το περιβάλλον και δεν έγράψες τίποτα.. Αντέ θα τα πούμε

Suspect είπε...

Μονο 2 ανθρωπους θελω να δειρω.

τον Αντι Γουορχολ και τον Παολο Κοελο.

Sourotiri είπε...

Εγω παλι θελω να δειρω τον Μερφι, αυτος δεν ειπε "Ο,τι μπορει να παει στραβα, θα παει";;;

Ποιος σε μουτζωσε κοπελα μου;

snikolas είπε...

Δεν σε πάει, δεν σε πάει! Κουράγιο. :)

Ανώνυμος είπε...

Εγώ το λέω και το φωνάζω όπου μπορώ: 2 είναι οι μεγαλύτερες @@ές που έχουν υποθεί ποτέ αυτή του Κοέλιο και το ότι "ο χρόνος τα γιατρεύει όλα" :P

Να τον χαίρεσαι και να ζήσετε πολλά και ευτυχισμένα χρόνια :)

Katerina ante portas είπε...

Na ζήσει να τα εκατοστήσει, να ζήσετε ευτυχισμένοι!

Τι επέτειος και αυτή, θα τη θυμάσαι λόγω των διαδικασιών της παραμονής!
(ΚΑΙ ο Δήμος ασφαλτοστρώνει; Ε αυτό πάλι..)

Julia_Dream είπε...

Μαρίνα μου χρόνια πολλά και καλά και για τον Κ. σου και για τη σχέση σας! Να είστε πάντα ερωτευμένοι και ευτυχισμένοι! Και μη στενοχωριέσαι για σήμερα, εμείς καθορίζουμε τις γιορτές στη ζωή μας, οπότε η γιορτή μπορεί να μεταφερθεί, ή να γίνει με λίγη σκόνη παραπάνω! :-)

Sisyfina είπε...

Να χαίρεσαι την αγάπη σου και η αγάπη σας να μεγαλώνει και να... μελώνει μέρα με τη μέρα. Όσο για τα άλλα..χιούμορ και καντήλια.

So_Far είπε...

Πρώτα απ' όλα πολλές και θερμές ευχές τόσο για τα γενέθλια, όσο και για την επέτειο.
Μετά, απόλυτη συμφωνία με όσους θέλουν να δείρουν τον Κοέλιο, είμαι μαζί τους εξ' αρχής και ποτέ δεν πίστευα ότι είμαστε και τόσοι πολλοί.
Στη συνέχεια, θα σου πω να μη χαλιέσαι μια τέτοια μέρα όσο -ΤΖΗΔΕΣ ( εκ του σκιτζήδες ) και αν είναι τα οικιακά μαστόρια. Κάνε υπομονή να τελειώσουν οι δουλειές σου και σιχτίρισέ τους μετά.
Καλή σου μέρα Μαρίνα και να χαίρεστε πάντα !

An-Lu είπε...

Ότι ερχόμουν χαρίεσα-χαρίεσα να ευχηθώ για την επέτειο και τα γενέθλια και αντικρύζω την πλήρη διάψευση του Κοέλιο (ευτυχώς) και επαλήθευση του Μέρφι (δυστυχώς).
Παρόλα αυτά καταθέτω τις ευχές μου για να είστε υγιή και ευτυχισμένα τα δυό σας και σου προτείνω μιά λύση: με το που θα ξεκουμπιστούν τα μαστόρια, βουρ κι εσείς για μια βραδινή έξοδο, όπως τη θέλετε!!!!
Σμουτς ;-)

Γ.Π. είπε...

Εγώ πάλι νομίζω ότι όλα αυτά είναι υλοποίηση ενδόμυχων ευχών του Κ. (χρόνια πολλά, χρόνια πολλά!).
Καταρχήν ο άνθρωπος είναι πολύ τυχερός. Αν έχω καταλάβει καλά δεν τον έβαλες να αναλάβει αυτός τις κατασκευές σου (κλασσική ελληνική γυναικεία λογική), ούτε και του έκανες ανάθεση τα μαστόρια (κλασσικότατο επίσης!).Ταυτόχρονα παντρευτήκατε ανήμερα στα γενέθλιά του για να μην έχει δύο φορές να λούζεται όλο το "αξιαγάπητο" σόι. Τέλος αν δεν μπορέσεις τελικά από ότι καταλαβαίνω να κάνεις τη γιορτή,δεν θα είσαι πτώμα από την κούραση και θα σε χαρεί πολύ περισσότερο. Ειδικά αν την κοπανίσετε για καμιά βόλτα!
Ερώτηση: Που μαθαίνετε οι γυναίκες ότι αυτό που θέλουν οι άντρες στις γιορτές είναι ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΜΠΙΚΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ;;;;;;
Σχόλιο: Ούτε να κάνετε πέντε ώρες ετοιμασία για να βγούμε και να καταλήγετε με κάτι μούτρα μέχρι το πάτωμα όλη τη βραδιά, γιατί η καινούργια μάσκαρα δεν ήταν αυτό που περιμένατε θέλουμε αλλά...
Καλή επέτειο, καλά γενέθλια, καλά ξεμπερδέματα!!!

Marina είπε...

δραμινός, ένα ένα τα μαλώματα κύριε καθηγητά. Πρώτον ναί έχουμε σήμερις επέτειο γάμου με τον Κ, 15 χρόνια νόμιμα είμαστε μαζί. Ο ξυλουργός εμφανίσθηκε κάτι περίεργες ώρες χθές και έκανε μισή δουλειά..θα ξανάερθει τη Παρασκευή!. Δεν έγραψα εν γνώση μου για το περιβάλλον, γιατί προσπαθώ κάθε μέρα να το σέβομαι, είτε κάνοντας οικονομία στο ρεύμα, είτε μη δημιουργώντας σκουπίδια, είτε μη ρυπαίνοντας γενικά. Τι λές θα γλυτώσω την τιμωρία ή άυριο να έρθω σχολείο με τον κηδεμόνα μου?

suspect, κάτι έχω πάθει με τον Κοέλο. Μέχρι πρίν 1 χρόνο μου άρεσε. Τα πράγματα χάλασαν όταν διάβασα το Ζαχίρ. Εξερράγην, το πεταξα απο το παράθυρο και έκτοτε όποτε ακούω για Κοέλο, ανατριχιάζω.. Σοβαρά τα πράγματα γιατρέ μου!.

sourotiri, οι μούτζες και οι Μαυρογιαλούροι σ' αυτό το σπίτι πέφτουν σύννεφο. Και είναι σαν τα συγκοινωνούντα δοχείο, τώρα τόρριξες, αύριο θα το φάς!

snikolas, ναί δεν με πάει να κάνω τη νοικοκυρούλα.

confused, katerina ante portas, ευχαριστώ για τις ευχές..γενικά έχω παρατηρήσει όταν θέλω όλα να είναι τζιτζί..κάτι γίνεται τους καβαλάει ο διάβολος όλα πάνε στράφι!.

julia-dream, κάτι έκανα, ας γίνει ότι γίνει. Υποτίθεται ότι εμάς θα έρθουν να δούν και όχι αν είναι χκονισμένα τα ράφια της βιβλιοθήκης! Ευχαριστώ για τις ευχές και αντεύχομαι κάθε καλό για σενα και όποιον σε λατρεύει!

mambo-tango, και παπάδες και μούτζες, και Χριστούς..ευχαριστώ και αντεύχομαι

So far, και που είμαι ακόμη, τη ΠΑρασκευή θα έρθουν 3 καμάρια με τα συνεργεία τους..Μετά θα θέλω φορείο! Ευχαριστούμε για τις ευχές και σε σένα πάντα πολλές ζεστές αγκαλιές.

An-lu, Ολοι αυτοί οι Κοελομέρφιδες, λένε τις βλακείες τους και κα΄θόμαστε και τις πιστεύουμε! Ούφ! Βραδυνή έξοδος έπεται για σβκ, όταν μπορούν όλοι. Και βεβαίως θα πάμε όλοι μαζί..μεγάλοι-μικροί, πολύ μεγάλοι, πολύ μικροί να φάμε έξω

Marina είπε...

Καημέ, σου απαντάω χώρια για να σε φάω με την ησυχία μου!
1) Ο Κ δεν ασχολείται με μαστορέματα. Είναι κουζινόγατος, έχει χόμπυ τη μαγειρική και μόνον.
2) Παντρευτήκαμε ανήμερα στα γενέθλιά του γιατί βόλευε η ημερομηνία. Οσο για το δικό μου αξιαγάπητο σόι, όλοι πεθαμένοι είναι, άρα σόΙ 0 απο τη μεριά μου
3) Φυσικά και θα γίνει η γιορτή, θα έρθουν σε μισή ώρα. Είμαι έτοιμη και ευχαριστημένη.
4) Αει στο λύκο που θα μου πείς εμένα να δεχθώ τη πεθερά σε σπίτι αχούρι..εσείς οι άντρες μπορεί να μη βλέπετε τις βρώμες που αφήνουν οι ελβιέλλες όταν τις φοράτε..αλλά.. μπλά, μπλά μπλά..μουρμούρα που δεν τελειώνει..σχετικά με το σπίτι λαμπίκο!
5) Οσο για το ότι περιμένεις 5 ώρες το πρόσωπο να ετοιμασθεί (καλά σου κάνει)και μετά έχει και μούρη επειδή της χάλασες τη μάσκαρα (τόσες ώρες έκανε να τη φτιάξει και εσύ σε μία στιγμή πάθους..τσούπ την έκανες χάλια) βεβαίως και θα έχει μούρη..

Αντε νευρίασα τώρα. Χάλασε και η μάσκαρα..Ισα που προφταίνω να τη ξαναφτιάξω..
Ευχαριστώ για τις ευχές..και πολλά φιλάκια γκρινιάρη, ε γκρινιάρη!

Blonde είπε...

Ναζήσει, να ζήσετε...άντε και δεν πειράζει, όλα θα περάσουν.

Γ.Π. είπε...

Μαρινάκι σε ευχαριστώ πολύ για το ιδιαίτερον της αναφοράς.Μεγάλη μου τιμή! Ελπίζω να περάσατε υπέροχα! Περιμένουμε εντυπώσεις.
Όσο για τον Κοέλιο και τους άγραφους νόμους, τελικά, το μόνο που πιστεύω εγώ πως ισχύει, είναι πως ότι κοροϊδεύεις στη ζωή θα το "λουστείς".
Αυτό είναι κάτι που επιβεβαίωσα και χθες βράδυ όταν κατά τη διάρκεια μιας πιο ... στενής επαφής με την κοπέλα μου ακούστηκε ένα κρααάτς που διαπέρασε την σπονδυλική μου στήλη. Όχι καλέ που πήγε το μυαλό σου! Το κρααάτς το παρήγαγε το ηρωικό, "τίμιο" ξύλο του κρεβατιού,ο αφανής υποστηρικτής του έρωτά μας! Και αυτή κι αν είναι ακατάλληλη ώρα για μαστορικά! Ανώμαλη προσγείωση από τον κόσμο των αισθήσεων στο κόσμο του Black and Decker.Έλα όμως που πρέπει και κάπου να κοιμηθείς! Και να ακούς και το βρισίδι από το γείτονα που μάλλον προτιμούσε την ερωτική ηχορύπανση από το ξζιιίνγκ του τρυπανιού! Ας είναι...

tassoula είπε...

Να ζήσει και να ζήσετε!Να είστε πάντα ευτηχισμένοι και αγαπημένοι.
Οσο για τα άλλα δεν μπορώ να σου πώ πόσο γέλασα όταν είχα ακούσει την φράση...
"Οταν θέλεις κάτι πολύ όλο το σύμπαν θα συνομωτήσει για να γίνει"....Πολύ γέλιο!!

AVRA είπε...

Nα ειστε καλα και παντα αγαπημενοι!

Νομιζω ομως τα τραπεζωματα δεν ειναι η καλυτερη ιδεα για να γιορασεις μια επετειο γαμου.
Κατι πιο μοναχικο και πιο ρομαντικο προτιμω σε τετοιες περιπτωσεις.....

Οπως και να εχει σας ευχομαι τα καλυτερα και να περασετε σουπερ!!!

Marina είπε...

Καημέ, πολύ σωστό και αληθινό αυτό που πιστεύεις "ότι κοροϊδεύεις, αργά ή γρήγορα το λούζεσαι". Ο πρώτος μου ο άνδρας κορόϊδευε επανειλλειμένα μία περιοχή της Αθήνας, ότι εκεί μένουν βλάχοι, βόδια, πώς παρκάρουν έτσι κλπ, κλπ. Μετά το διαζύγιο σε εκείνη τη περιοχή που έβριζε βρήκε σπίτι!!!

Οσο για το σπασμένο κρεββάτι, χαλάλι σας που αφήσατε τον έρωτα να το διαλύσει. Πρίν κάποια χρόνια είχαμε φιλοξενήσει τα πεθερικά στο εξοχικό μας και τα βάλαμε να κοιμηθούν στο δικό μας, ολίγον παλιό μεν αλλά ακόμη γερό, κρεββάτι. Ομως το βράδυ κοπανίσαμε με τη πεθερά κάτι τσίπουρα, φάγαμε και μεζέδες, τραγουδήσαμε - χορέψαμε και ήρθε η ώρα να πάνε να κοιμηθούν, όπου πέφτει μονοκόματη η πεθερά (είναι παχουλούλα) στο κρεββάτι, ακούγεται ένα κράτς! και την καταπίνει το στρώμα..φωνές κακό, βοήθεια να στριγγλίζει ένα χέρι ρε παιδιά και εμείς να έχουμε κατουρηθεί απο τα γέλια γιατί σπάσανε οι σούστες του κρεββατιού και το στρώμα την καπέλωσε. Βγήκε κακήν κακώς, και μετά καρφώναμε όλο το βράδυ..Αξέχαστες μωρέ θα είναι οι στιγμές αυτές, μαζί και με το γείτονα!

avra, δεν γλυτώνουμε τα τραπεζώματα. Το περιμένουν και μιά φορά που δεν κάναμε νομίζανε ότι είμασταν άρρωστοι!!