Πέμπτη, Ιανουαρίου 03, 2008

2+3

Ανήμερα τη Πρωτοχρονιά όταν είμασταν μέσ' τη καλή χαρά, χτύπησε το τηλέφωνο. Ηταν ο κουμπάρος μας που ανακοίνωσε ότι πέθανε η μητέρα του. Ηταν πολύ άρρωστη, αλλά δεν περίμεναν και να πεθάνει. Ο Κ καταστενοχωρήθηκε γιατί όπως και τον κουμπάρο, την ήξερε πάνω απο 20 χρόνια.
Ετσι η δεύτερη μέρα της Νέας Χρονιάς, δλδ, χθές μαρκαρίστηκε δυσάρεστα γιατί πήγαμε στη κηδεία αλλά και ευχάριστα γιατί αναπολήσαμε όμορφες στιγμές που είχαν ζήσει με τη θανούσα. Ο κουμπάρος μας απο παιδί έπαιζε χαρτιά με τον Κ και τους συνομηλίκους του και πώς γινόταν και πάντα..έχανε. Ισως να μη πρόσεχε όταν έπαιζε, ίσως πάλι επειδή ήταν ο μόνος που έπαιρνε σταθερό χαρτζηλίκι απο τους γονείς, να τον βαζανε οι άλλοι στόχο να τον μαδήσουν. Τα ίσως πολλά. Το αποτέλεσμα πάντως ήταν ότι πέρα απο το χαρτζηλίκι που το έχανε μέχρι τελευταίας δεκάρας..έπαιζε και τα ρούχα του, ναί, πουκάμισο, παντελόνι, μέχρι και τα παπούτσια του. Οταν λοιπόν γύριζε στο σπίτι του άφραγκος και κυρίως ξυπόλητος ή ξεβράκωτος (τα σώβρακα του τα άφηναν γιατί ήταν λέει χάλια), οι απηυδυσμένοι γονείς του αφού τον έδερναν, πήγαιναν στης πεθεράς μου να γυρέψουν πίσω τα ρούχα του. Και τα ντροπιασμένα πεθερικά άρπαζαν μετά τους γιούς τους και τους μάλωναν.. Ομορφες στιγμές!.
Τη μαμά του κουμπάρου μας την είχα δεί μία φορά στο γάμο μου και άλλη μία σε ένα γεύμα που είχε παραθέσει..είχε φτιάξει Ινδικό Κάρρυ. Εχοντας ζήσει στην Ινδία σαν μέλος της Αγγλικής Κοινοπολιτείας, ήξερε απο τη τοπική κουζίνα. Αξέχαστο μου έμεινε το κάρρυ εκείνο. Οπως αξέχαστο θα μου μείνει και το χεσ.. που έρριξα την επομένη μέρα. Κάρρυ ήταν αυτό!.
Εις ανάμνηση λοιπόν της καλής αυτής κυρίας, σήμερα βρίσκομαι απο το πρωϊ στην τουαλέττα. Οχι, δεν έφαγα κάρυ. Απλά όλα τα πλούσια σε κρέμες κλπ Χριστουγεννιάτικα εδέσματα..μου την έφεραν.

7 σχόλια:

An-Lu είπε...

Αχ...κοριτσάρα μου...
;-)

nyctolouloudo είπε...

στις κηδείες, με πιάνει πάντα μουγκό γέλιο όταν από μακρυά λέμε για τα ευτράπελα του συγχωρεμένου...
σήμερα, με το καρυ γέλασα με την ψυχή μου ...και δεν χρειάζονται τα πλούσια με κρέμες εδέσματα για να σε φέρουν κορνάροντας στην τουαλέτα..
τα μανταρίνια κάνουν και αυτά πολύ καλή δουλειά!

patsiouri είπε...

Τον καημένο......τον κουμπάρο σας λέω...κρίμα.
Καλή χρονιά κι από'δώ Μαρίνα μου.

Ανώνυμος είπε...

Ευχές για μια όμορφη χρονιά γεμάτη ευτυχισμένες στιγμές και χαμόγελα.
και με ελάχιστες άσχημες ειδήσεις !!

Καλή χρονιά..

snikolas είπε...

Καλή χρονιά, ευτυχισμένο το 2008. πολύ γέλασα με την επιστροφή των ρούχων! Και με το κάρυ φυσικά αλλά δεν μπορώ να πω πως σε καταλαβαίνω γιατί έχω στομάχι που αντέχει και χειροβομβίδες. :)

prophet81 είπε...

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά και υγεία και αγάπη και....και καλή "ευκολία"!!!

Marina είπε...

an-lu, άστα να πάνε..

nyctolouloudo, μα δεν γίνεται κηδεία χωρίς γέλια και γάμος χωρίς κλάμματα, γίνεται?

patsiouri, άσε, άσε ήταν λιώμα, τη μάνα του την λάτρευε.

Sotiris K, Χρόνια Πολλά με υγεία ο νέος χρόνος. Με γειά και τον Φιρίκι!

snikolas, απο τις ωραιότερες στιγμές αυτές. Ξέχασα να γράψω τις φορές που δεν ήθελε να δώσει τα ρούχα οπότε τον βάζανε κάτω και του τα βγάζανε δια της βίας..και μετά τα ζητωκραύγαζαν και τα κρέμαγαν στο μπαλκόνι σαν τρόπαια!. Για να λέμε την αλήθεια όλα τα ινδικά τα τρώω μιά χαρά, άμα όμως το καρρυ είναι πολύ δυνατό..χμμ! ..

prophet81, Ευχαριστώ για τις ευχές, καλή χρονια και σε σένα. Αυτό για την "ευκολία" κάνω πως δεν το διάβασα..:-)