Δευτέρα, Ιανουαρίου 21, 2008

Ποιοί είναι αυτοί οι άνθρωποι

....που σε ένα θέατρο κάνουν φασαρία αφού έχει αρχίσει η παράσταση?
....που σιγοψιθυρίζουν
....που χασκογελάνε με τις σαχλαμάρες που λένε ο ένας στο αυτί του άλλου
....που χειρονομούν για να δίνουν έμφαση στα λόγια τους
....που μασάνε τσίκλες με ανοιχτό το στόμα?
....που κουβαλάνε ποτήρια με σαμπάνια μέσα ενώ απαγορεύεται έτσι ώστε να τους κυνηγάνε οι ταξιθέτριες?

Και στο διάλειμμα
....που αγκαλιάζουν το γκόμενό τους που τυχαίνει να είναι του ιδίου φύλλου
και
...που του βάζουν και λίγο χέρι, μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών που είναι δίπλα τους?

Και τι λέω εγώ σ' αυτό το παιδί που αναρωτιέται "γιατί του πιάνει το πουλί του αυτός, θεία?"
...........................

Το θέμα δεν είναι η απάντηση που σκαρφίστηκα (που ήταν αστεία και γελάγαμε), είναι γιατί να υπάρχει η έλλειψης σεβασμού.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Που γινονται αυτα; Σε τι ειδους θεατρικες παραστασεις; Μηπως σε παραστασεις τυπου "φουστα μπλουζα"; Γιατι εκει δεν πηγαινει και ο καλυτερος κοσμος..

Ανώνυμος είπε...

Είμαι περίεργη να ακούσω την απάντηση που σκαρφίστηκες...:))

Marina είπε...

anisixe, δές το προηγούμενο άρθρο μου, για την έξοδο της περασμένης Παρασκευής με την ανηψιά μου. Αυτά γίνονται σε πολύ καλές παραστάσεις όπου υποτίθεται πηγαίνει καλός κόσμος..

Νιόβη, της είπα ότι έχει ψείρες που του τρέχουνε παντού και δεν προλαβαίνει να τις ξύσει, γιατί χειρονομεί, οπότε προθυμοποιείται ο διπλανός του..Να γελάει μέχρι δακρύων.

Αποψη είπε...

Μήπως γιατί, την ευγένεια δεν μας την δίδαξε κανείς , όταν είμασταν μικροί; Μήπως γιατί μπερδεύουμε την άνετη συμπεριφορά με την ασυδοσία; Μήπως γιατί είμαστε ερωτευμένοι με τον εαυτό μας και φοράμε παρωπίδες;;;

Πάντως η απάντησή σου είναι ξεκαρδιστική. Ακόμα γελάω. Να σαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί οι άνθρωποι, είναι απλώς άλλη μια εικόνα της παρακμιακής εποχής που ζούμε..

Jason είπε...

Απίστευτη απάντηση. :)

Καλά το είπες όμως. Ποιοι είναι όλοι αυτοί και πού είναι; Γιατί με όποιον και να συζητήσεις κάτι τέτοιο, θα συμφωνήσει μαζί σου. Οι υπόλοιποι κρύβονται;

snikolas είπε...

Φανταστική η απάντηση σου. Γελάω πολύ με κάτι τέτοια! :)

An-Lu είπε...

Να εικάσω ότι είναι ελληνοβάρβαροι;

mad2luv είπε...

ωωωχ...με πηρανε χαμπαρι...χαχαχα...

Cello είπε...

Στην Λυρική Σκηνή;Και λίγα είδες..Αν αρχίσω να λέω τι γίνεται και τί έχουν δει τα μάτια μου σ'αυτό το απαίσιο μαγαζί δήθεν υψηλής ποιότητος θα περνάτε απ'εξω και θα φτύνετε.Από την εποχή του δασκάλου μου ήδη και των γονιών μου εκει μέσα ήταν άντρο ανωμαλίας και παρακμής χωρίς να διαφέρει σε τίποτα,πέραν της τσέπης και της εμφανίσεως,από τα χειρότερα πορνεία.

Marina είπε...

αποψη, ελπίζω όμως να μάθανε γράμματα γιατί στο πίσω μέρος των εισιτηρίων έλεγε τις απαγορεύσεις..και πάνω στο πρόγραμμα τις έλεγε..και στη πόρτα της τουαλέττας. ΚΑι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη αγωγή απο το σπίτι σου για να καταλάβεις να μη μιλάς όταν όλοι θέλουν ν' ακούσουν αυτό για το οποίο πλήρωσαν!

Sotiris, μα παντού να τους βλέπουμε μπροστά μας? Αδικο δεν είναι?

Jason, αυτό είναι το περίεργο. Ποιοί ειναι όλοι αυτοί? Ξέρεις βέβαια ότι ήσαν καλοντυμένοι, καλοπλυμμένοι πλήν κακομαθημένοι. Το θετικό ήταν ότι κανενός το κινητό δεν χτύπησε..να μη μιλάμε μόνο για τα στραβά.

snikolas και η μικρή ξεκαρδίστηκε..σενάρια ολόκληρα έβγαλε μετά για το που πάνε οι ψείρες.

an-lu, όλοι τους νεο-ελληνες μηδέν εξαιρουμένου.

mad2luv, χμμ! ωστε εσύ ήσουνα η γαιδουρίτσα εκείνη που μάσαγε τη τσίκλα!!

mantarkastag, ένα λεπτό. Επιτρεψέ μου να διαφωνήσω. Στη Λυρική Σκηνή πήγαινα απο παιδί και πάντα μου άρεσε. Ισως διάλεγαν για μένα οι γονείς μου παραστάσεις που ταίριαζαν στο χαρακτήρα μου. Μεγαλώνοντας πάλι μου άρεσε και η όπερα, το μπαλέττο, η οπερέττα.
Τη Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής, κλπ δεν τα βρίσκω καθόλου δήθεν, αντίθετα χαίρομαι που υπάρχουν και μας τέρπουν. Απλά κριτικάρω το συγκεκριμμένο επεισόδιο που προέκυψε ανάμεσα στους θεατές. Καλοί θεατές υπάρχουν παντού, όπως και κακοί. Επισημαίνω απλά μία κακή συμπεριφορά.

Cello είπε...

Φυσικά και είναι καλό που υπάρχουν αγαπητή.Βέβαια το μάτι ενός παιδιού και αργότερα ενός θεατού δεν μπορεί να "πιάσει" την βρωμιά που υπάρχει εκει μέσα.Όταν κάποιος μπαίνει στην ΕΛΣ, παρακολουθεί και φεύγει, αν δεν είναι υποψιασμένος ίσως, δεν θα παρατηρήσει παρα μόνο μερικές παρεκτροπές σαν κι αυτή που ανέφερες και στην καλύτερη των περιπτώσεων την κακή ποιότητα των παραστάσεων.Έτυχε να εργαστω σαν μουσικός στην ορχήστρα της.Ὀπως και ο δάσκαλος μου ο οποίος διετέλεσε αρχιμουσικός της ΕΛΣ επί χρόνια.Λοιπόν, η βρωμιά δεν περιγράφεται.Δεν είμαι απο αυτούς που τους έδιωξαν και έπειτα άρχισαν να βρίζουν.Είμαι απο αυτούς που έφυγαν γιατι ασφικτυούσαν.Είναι πολύ δήθεν όχι απλως δήθεν.Κατάλαβα τι αποδοκίμασες και γι'αυτό είπα είδες λίγα.Το ΜΜ είναι κάτι τελείως διαφορετικό και δεν το αγγίζω, και οι προσπάθειες του Κου Λαμπράκη είναι αξιολογότατες,κι ας φωνάζουν μερικοί για τις επιχορηγήσεις.Στην Ελλάδα είμαστε,όλοι για κάτι φωνάζουν.Αν δεν πάρει το ΜΜ επιχορηγήσεις ποιός θα πάρει;Επίσης δέν έχει μουσικό κατεστημένο,πέραν της καμεράτας η οποία είναι αλήθεια πολύ καλή.

Ο πολιτισμός της μουσικής είναι η βάση του πολιτισμού σαν έννοια και στην Ελλαδίτσα,όπως όλα, πάει κατα διαόλου.

DAKIS είπε...

Οι άνθρωποι αυτοί είναι ο άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας...Ο καθρέφτης του Νεοέλληνα και του πολιτισμού του!

Ανώνυμος είπε...

τα καταλαβαίνω αυτά που λες και συμφωνώ σε όλα, πέρα απ' τη φοβερή παρατήρηση "που τυχαίνει να είναι του ιδίου φύλου". τώρα, άλλο πράγμα να είναι να πιάνει ο ένας το πουλί του άλλου δημοσίως και τέτοια γλαφυρά (που και σε ετεροφυλόφυλο ζευγάρι θα με ενοχλούσαν το ίδιο), αλλά μια αγκαλιά είναι δικαίωμά τους.

αν δε σ' αρέσει απλά κοιτάς αλλού, το πρόβλημα δεν είναι του ζευγαριού αλλά δικό σου.