Τετάρτη, Μαρτίου 26, 2008

Κόβε-κόβε

Το πρωϊ έβαλα την τηλεόραση για να δώ μήπως υπάρχουν τίποτα απεργίες σήμερα. Επεσα σε μια συζήτηση για τον σακχαρώδη διαβήτη και τους πιθανούς ακρωτηριασμούς των άκρων που μπορεί να οδηγήσει σε περίπτωση τραυμάτων που δεν επουλώνονται.

Ελεγε ο ένας το μακρύ του
έλεγε ο άλλος το κοντό του

ΟΛΟΙ όμως λέγανε ότι οι Ελληνες γιατροί βιάζονται να κόβουν τα άκρα των ασθενών αντί να επιχειρούν και μία άλλη θεραπεία. Και ότι βεβαίως υπάρχουν τρόποι για θεραπεία κάποιων περιπτώσεων ασθενών. Μας διαβεβαίωσαν.
Επρεπε δηλαδή να χάσει η Μαριέττα Γιαννάκου το πόδι της για να ξυπνήσουν οι φορείς και να σκεφτούν τις εναλλακτικές? Οχι για την Μαριέττα, αυτήν άστην. Για τους άλλους που τσάκα-τσάκα τους κόβουν τα πόδια λές και θα ξαναφυτρώσουν κάποτε.

Μα δεν είμαστε καλά! Εχουμε τρελλαθεί εντελώς? Πρέπει δλδ κάτι να προκύψει σε έναν υπουργό, σε κάποιον γνωστό για να ξεκουνηθεί το σύστημα και να αρχίσει να λειτουργεί και για τους υπόλοιπους?
Πρεπει να πεθάνει γιός υπουργού για να κάνουν εναλλακτικά έργα στο πέταλο του Μαλλιακού?
Αει στο διάλο πρωϊ-πρωί

18 σχόλια:

An-Lu είπε...

καλά....αυτή τη λατρεία των ελληναράδων "ιατρών" για πετσόκομα την έχουν εξ απαλών ονύχων...όταν θυμάμαστε, χαιρόμαστε...

Ra Ma είπε...

Η εντροπία του συστήματος δεν μεταβάλλετε με τίποτα! Η προσέγγιση nip/tuck θα παραμείνει η αγαπημένη των ...χασάπιδων της γειτονιάς μας.
Η τελευταία πρόταση ...μες στη γλύκα!

Δεν μπορώ σαν πρώτη φορά να μην σχολιάσω τη σωστή προσσέγιση της So_far:
"...με αυθόρμητη και αβίαστη ισορροπία, απροσποίητη ευγένεια, προβληματισμούς και αγανάκτηση για τα κακώς κείμενα της καθημερινής τρέλας"

Καλό μεσημέρι!

Marina είπε...

An-lu, εντάξ΄υπήρχε πάντα αυτή η ισοπέδωση, "πονάει μάτι, βγάλει μάτι" κάπου όμως χρειάζεται και λίγο φρένο. Αγανακτώ που τόσοι και τόσοι κουτσουρεύονται, όμως αν το πάθει ένας επώνυμος αρχίζουν τα "ααα", "ωωωω" και ανακαλούνται οι χασάπηδες στην τάξη!
Απο την δύστυχη την Αμαλία, τελικά τίποτα δεν έγινε..τα ίδια και χειρότερα! Με πιάνει το παράπονο για το πότε θα γίνουμε άνθρωποι απο τετράποδοι που είμαστε!

radio marconi, καλώς τον στη σελίδα μου. Το σύστημα να πάει να πνιγεί. Οι άνθρωποι φτιάχνουν σαθρά συστήματα για να βολεύονται.
Οσο για την So far, τα παραλέει πολλές φορές. Νευριάζω βέβαια εύκολα μετά όμως ρουφάω το τσαγάκι μου και τα ξεχνάω.

kostasst είπε...

Ασφαλώς θα είναι τυχαίο ότι στην Ελλάδα γίνονται αναλογικά οι περισσότερες καισαρικές τομές, οι οποίες κατά σύμπτωση συμφέρουν οικονομικά γιατρούς και μαιευτήρια.
Επίσης θα είναι τυχαίο ότι με κάθε ευκολία οι περισσότεροι γιατροί σου προτείνουν χειρουργείο, αν π.χ. πονάει η μέση σου...
Επίσης είναι απολύτως τυχαίο το γεγονός ότι μόνον όταν πάθει κάτι κάποιος "επώνυμος" (εμείς είμαστε η ανώνυμη πλέμπα) ξαφνικά όλοι ξυπνάνε.
Αρχίζουν τα πάνελ που αναζητούν λύσεις, μέχρι να έρθει το επόμενο θέμα επικαιρότητας...

Ανώνυμος είπε...

Η κλασσική ιατρική είναι προβληματική γενικότερα. Στο 90% καταπολεμά τα συμπτώματα αλλά όχι την αιτία. Η ζημιά που προκαλείται από τα φάρμακα είναι μεγαλύτερη από τα προβλήματα που λύνονται. Ακόμη και τα αντιβιοτικά που θεωρητικά σκοτώνουν μικρόβια είναι μακροχρόνια καταστροφικά. Εγώ είδα τις συνέπειες μετά από χρόνια.

Υπάρχουν εναλλακτικές έθοδοι που δε δουλεύουν πάντα. Ακόμη και οι εναλλακτικοί γιατροί, ομοιοπαθητικοί βελονιστές κλπ. δουλεύουν με βάση τυποποιημένες μεθόδους κι όχι με μεθόδους προσαρμοσμένες στο συγκεκριμένο ασθενή. Οπότε παρακαλάς να μη σου τύχει η στραβή γιατί αν σου τύχει είναι πολύ δύσκολο να βρεις γιατρό που να σου ταιριάζει ή για την ακρίβεια να ταιριάζεις εσύ στις θεραπευτικές μεθόδους του γιατί αυτές δεν τις αλλάζει.

Unknown είπε...

Προτεραιότητες και αρχές που μας εμφυσούνται… καταραμένο αξιακό σύστημα… :(

Ανώνυμος είπε...

Σκέψου όμως, ότι αν τα αναγνωρίσιμα πρόσωπα, από τα οποία προσδοκούν και μελλοντική "πελατεία", τα αντιμετωπίζουν έτσι, τι γίνεται με όλους εμάς τους μη αναγνωρίσιμους.

Για δε το θέμα του "κόψε", το θέμα είναι απλό. Από τη στιγμή που οι υπηρεσίες υγείας είναι εμπόρευμα, οι "πωλητές" τους κοιτάζουν όπως κάθε καλός έμπορος, να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη!!!

Καλημέρα

Aristodimos είπε...

Πάντοτε υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις πριν φτάσεις στην έσχατη. . .
Μα δυστυχώς η ελλειψη παιδείας και ευσυνειδισίας εκ μερους των περισσοτέρων γιατρων, τους εχει καταντήσει "χασάπηδες"

Την καλημέρα μου ,
Αρης
http://aristodimos.pblogs.gr/
http://aristodimos.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Μαρινα!
Συμφωνω και επαυξανωμε ολα οσα λες! Το ονομα σου και το στυλ γραφης σου μου θυμιζουν μια πολυ αγαπητη μου πρωην συναδελφο...
Ειναι μαλλον τρελλη η σκεψη μου αυτη,αλλα μηπως κοπελλα μου εχεις υπηρετησει σαν εκπαιδευτικος στο Ν. Αργολιδας καποια χρονια πριν;Αν ναι θα σου διευκρινισω και τις δικες μου λεπτομερειες..Τα λεμε παλι, οκ;

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο Μαρίνα.Θα έπρεπε να συλλαμβάνονται και να καταδικάζονται όλοι αυτοί..
Καλό απόγευμα και καλώς σε βρήκα.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΡΕΛΛΑ
Είμαι στην Αττική οδο αριστερή λωριδα οδηγώ ενα σαραβαλάκη ΝΙSSAN δεξιά ενας μηχανακιας στη μεσαία λωρίδα ξαφνικά ανατρέπεται και σέρνεται στο οδόστρωμα και ερχεται στην αριστερή λωρίδα μπροστά μου.Εγώ ,αυτός ο αγνωστος και ο θεός συναντιόμαστε, φρενάρω το σαράβαλο σταματάει στο ενα μέτρο.Πίσω μου ενα φορτηγάκι πέφτει πάνω μου σπάει το φανάρι ο οδηγός κατι μου λεει για το φανάρι του .Για μια στιγμή η εικόνα στη Τηλεόραση της ζωης σταματάει να κινείται .Ο μηχανάκιας συκώνεται η ζωη προχωράει;Eυχαριστώ για τη φιλοξενία.

patsiouri είπε...

Η κολλητή μου έχει μαγαζί με τεχνητά μέλη, μου έδειξε το πόδι που έβαλε η Μαριέττα, τρομερό, δουλεύει με κομπιουτεράκι, με φλεβίτσες και γαλλικό σαν αληθινό...και μετά την ελεεινή πλαστικούρα που θα βάλει αυτός που δεν εχει τα 7000 ευρώ...ακόμη και μετά τον ακρωτηριασμό ρατσισμός ρε γαμώτο...

patsiouri είπε...

Καλέ πότε τα έγραψες όλα αυτά????Ούτε 5 μέρες δεν έλειψα!

Σοφία είπε...

Εχουμε τρελλαθεί εντελώς?
Πρέπει δλδ κάτι να προκύψει σε έναν υπουργό, σε κάποιον γνωστό για να ξεκουνηθεί το σύστημα και να αρχίσει να λειτουργεί και για τους υπόλοιπους?
Πρεπει να πεθάνει γιός υπουργού για να κάνουν εναλλακτικά έργα στο πέταλο του Μαλλιακού?


Μάλλον.

Ναι.

Ναι.

Σε κάλυψα;

Katerina ante portas είπε...

Kάποιος να θίξει και το τελευταίο αγαπημένο σπορ των ιατρών, οι επεμβάσεις στομάχου για ψύλλου πήδημα στους παχουλούς..
Μετά τις ρινοπλαστικές, η up to date επέμβαση!

KitsosMitsos είπε...

Συνήθως καλύπτουν την ασχετοσύνη τους... Ή τους ξεφεύγει η κατάσταση τόσο πολύ που δεν μπορούν να κάνουν κάτι εναλλακτικά.
Καλημέρα.

Elva είπε...

Makari kai se alles xwres na itan efkoles oi kaisarikes tomes, Kwsta! Milas etsi yiati den xereis poses zwes xanontai me to na epimenoun orismenoi yiaroi sto exwteriko yia fysiologiko toketo!Tote den metrane ola ta lefta toy kosmou an prokeitai na xasei kaneis kai ti mitera kai to paidi, i na prepei na''dialexei''! Na leme kai tou stravou to dikio....

Marina είπε...

Kostass, δεν μ' αρέσουν αυτά που γράφεις γιατί είναι αληθινά. Παλιά όμως μόνο η πλέμπα (όλοι εμείς δλδ) υπέφερε στα χέρια των χασάπηδων, τώρα υποφέρουν και οι ελίτ. Επεκτείνονται οι δραστηριότητες της κρεαταγοράς..ΝΤΡΟΠΗ

1) anώνυμε, αυτά προηπήρχαν απο τότε που ήμουνα παιδί. Οποιος άντεχε οικονομικά φρούπ έτρεχε σε ξένες χώρες. Μετά τη δεκαετία όμως του ΄80 πίστεψα ότι άλλαξαν τα πράγματα, είδα νέους γιατρούς που θέλανε να ξεχωρίζουν και να στέκονται κόντά στην ιδιαιτερότητα του ασθενή. Ισως έτυχε να πέσω σε ειδικές περιπτώσεις. Αν όμως είναι όπως τα λές..τίποτα δεν άλλαξε και ζήτων που καιγόμαστε!

Darthiir, ποιός μας τις διδάσκει? Να ερωτηθούμε και ..καιρός είναι να τις πετάξουμε απο πάνω μας σαν μύξες. Οι πολιτικοί δεν είναι ανώτεροι απο τους άλλους, είναι υπάλληλοι των πολιτών που τους εξέλεξαν. Αυτά λέω όσες φορές πάω στην Εφορία και πέφτω στην Κυρία Ιγω ιμι Ιγώ. Με μαλακό τρόπο στην αρχή και αρκετά δυνατά αργότερα τη βάζω στη θέση της..του υπαλλήλου του Πολίτη. Ο ραγιαδισμός μας έχει φάει και η τοποθέτηση αξιών σε ΛΑΘΟΣ ΒΑΣΕΙΣ.

Sotiri K, Σωστό το ερώτημα. Γιατί αν τη Μαριέττα την πετσόκοψαν που και τους χρυσοπλήρωσε και είναι και γνωστή, τον κυρ Αντώνη γιατί να τον σεβαστούν που θα πάει μέσω ΙΚΑ? Τέτοιες καταστάσεις θυμίζουν Ελλάδα του '70 όπου όσοι μπορούσαν τρέχανε στο εξωτερικό για γνωματεύσεις απο σοβαρές περιπτώσεις έως την αμυγδαλίτιδα του παιδιού. Οι υπόλοιποι τους τρώγανε στη μάπα. Ξαναγυρίζουμε λοιπόν στα παλιά..ή μήπως ποτε δεν φύγαμε?

Aristodime, Νίκο, ευχαριστώ για τη συμπαράσταση

2) Ανώνυμε, δεν είμαι εκπαιδευτικός πλέον, ούτε έχω διδάξει στο Ν. Αργολίδας.

a-kentayroy, ανατρίχιασα που διάβασα την ιστορία σου. Πάλι καλά που δεν πάτησες τον άνθρωπο-φταίει δεν φταίει -

patsiouri, σχετικά με τα πλαστικά μέλη, όποιος τα ακουμπάει παίρνει. Κακά τα ψέμματα. Βέβαια το δημόσιο καλύπτει μέχρι ένα ποσό για αγορά μελών κίνησης, δεν είναι όλα τα εξαρτήματα άσχημα αλλά η ελληνική πραγματικότητα ακόμη και στην αναπηρία αναγκάζει τον ανήμπορο να βάλει ΚΑΙ ΕΚΕΙ το χέρι στη τσέπη. Θα δείς που στο τέλος αντί το Κράτος να στεκεται δίπλα στον πολίτη (όπως στο εξωτερικό), θα στέκεται πίσω απο τον πολίτη με το ντουφέκι στη πλάτη του τελευταίου και με το κόκκορα σηκωμένο.

sofia, ναί ρε Σοφία με κάλυψες. Αλλά δεν μ' αρέσει αυτή η κάλυψη. Με τρομάζει η αισχύνη, η έλλειψη χρέους πρός τον άνθρωπο που τείνουν να έχουν ορισμένοι που ορκίστηκαν κιόλας. Τους όρκους μας όμως πρώτοι εμείς τους λύνουμε.

Katerina, κινδυνεύει να γίνει μάστιγα ο δακτύλιος του στομάχου. Ηδη 3 γνωστές μου έχουν βάλει. Χάσανε βέβαια τρομερό βάρος, είναι όμως υγιεινό? ΚΑι ποιές οι παρενέργεις?

Kitsomitso, τώρα έπιασες κάτι σωστό. Η λέξη "εναλλακτικά" δεν υπάρχει σε ορισμένων γιατρών το λεξικό. Πήραν πτυχίο πρίν 20 χρόνια, εκεί με τις ίδιες γνώσεις βαδίζουν. Πολύ λίγοι ψάχνουν-ψάχνονται και κυρίως τάσσονται με το μέρος των ασθενών.

Elva, αυτά τα δύο άκρα των ιατρικων εφαρμογών είναι που κάνουν τον κόσμο να εξίσταται. Δεν είναι σωστό απο τη μιά να χράτς-χρούτς ανοίγουν αμέσως τη μέλλουσα μητέρα για καισαρική και απο την άλλη να τους αφήνουν να πεθαίνουν ή χειρότερα να διαλέξουν (ήμαρτον πιά)τη ζωή. ΕΛΕΟΣ πιά! Και που να πιάσουμε και τις εξωσωματικές εκεί όπου χωρίς ένα καρδιογράφημα όλες οι τρομαγμένες γυναίκες παίρνουν τη νάρκωση της ωοληψίας!