Κυριακή, Απριλίου 06, 2008

Πως βλέπουμε τον κόσμο

Πώς μας βλέπουν οι άλλοι σαν ανθρώπους, σαν άτομα, σαν λαό; Πώς βλέπουμε εμείς τους εαυτούς μας στα μάτια των άλλων ίσως ανθρώπων άλλων εθνικοτήτων και κουλτούρας; Τι μας θεωρούν π.χ οι κάτοικοι της Τασμανίας ότι είμαστε τώρα με το Σκοπιανό? Ξέρουν ποιοί είμαστε, που είναι η Ελλάδα; Αντίστοιχα ξέρουμε εμείς που είναι η Πολυνησία και τι προβλήματα μπορεί να έχουν οι κάτοικοι της Γής του Πυρός?

Εχω ένα λογαριασμό στο Google Earth, στο panoramio που είναι ένα πρόγραμμα με φωτογραφίες. Ο κάθε χρηστης βγάζει φωτογραφίες απο διάφορα μέρη του κόσμου, όχι μόνο τοπία, φύση, στιγμές, που συνδέονται με χάρτες ανα την υφήλιο. Οι φωτογραφίες αυτές είναι ανοιχτές στα σχόλια και στο διάλογο. Υπαρχει και μετάφραση για όσους αφήνουν σχόλια σε γλώσσες που δεν κατέχουμε.

Μπήκα σήμερα το πρωϊ στις φωτογραφίες της Eva77 απο την Ουκρανία, που είναι μία απο τις αγαπημένες μου γιατί το φωτογραφικό της "μάτι" βλέπει τον κόσμο με το στύλ το δικό μου. Είδα αυτή τη φωτογραφία, που ήταν τραβηγμένη στην περιοχή "Serbia-Montenegro"





που συνοδευόταν με το κάτωθι σχόλιο απο κάποιον Αμερικάνο, κάτοικο του New Jersey.
"Eva, I find it very touching to run into such a sign of human activity - in particular in this part of the world. Thanks for sharing!" Το κοκκίνησα για να δώσω έμφαση.

Εντύπωση μου κάνει πώς βλέπει ο συγκεκριμμένος, τους κατοίκους αυτής της περιοχής, ποσο απίστευτο πρέπει να του φάνηκε που μπορεί να έχουν αισθήματα, να αγαπούν και να φτιάχνουν και τέχνη!! Πώς δηλαδή τα δίποδα αυτά τέρατα (όπως του τα είχαν-έχουν περιγράψει τα αμερικανικά ΜΜΕ) μπορεί να δείχνουν δείγματα τέτοιας προηγμένης human activity" σε αυτή τη περιοχή του κόσμου που ώς γνωστόν κατοικείται απο θηρία, καννίβαλους, ζώα, ανθρώπους των σπηλαίων. Ενώ το αμερικανακι έχει κουλτούρα, είναι σαφώς ήμερο, όλοι το αγαπούν. Και όλοι βέβαια ξέρουν που βρίσκεται γεωγραφικά η πατρίδα του! .


ΠΡΟΣΟΧΗ ! Δεν είμαι υπέρ των Σέρβων, δεν είμαι κατά των Αμερικάνων. Είμαι κατά της ηλιθιότητας. Η οποία ως γνωστόν σερβίρεται απο διάφορους "δυνατούς" σαν το χόρτο του λαού. Ενός λαού που θα φάει με χαρά ό,τι του βγάλει "ο μπαμπάς" αντί να κάτσει να το ψάξει.
Και η ηλιθιότητα είναι αήτητη!

16 σχόλια:

Γ.Π. είπε...

Ας σκεφτούμε και την αντίθετη περίπτωση.
Να είναι δηλαδή ένας συνειδητοποιημένος πολίτης, με επίγνωση της εξωτερικής πολιτικής και της στρατιωτικής δράσης της χώρας του.
Και να έχει ασχοληθεί να μάθει, τι ακριβώς κάνανε τα "παληκάρια" τους στα Βαλκάνια, και τι αποτέλεσμα έχει η ρίξη μιας βόμβας με απεμπλουτισμένο ουράνιο.
Τότε, σε αυτή την περίπτωση δεν είναι λογικό να αναρωτιέται πως οι κάτοικοι σε αυτές τις περιοχές βρίσκουν ακόμα το κουράγιο να ονειρεύονται, να εκφράζονται και να αγαπούν;
Υ.Γ. Ούτε εγώ είμαι υπέρ των Σέρβων και κατά των Αμερικανών (παρόλο που πολύ καταπιέζομαι πολύ για να μην τ ο κάνω!)

Σοφία είπε...

Κοίτα, εμένα δεν μου κάνει εντύπωση, γιατί κι εγώ είχα ένα σωρό ιδέες για τους Άγγλους πριν έρθω στην Αγγλία που αποδείχτηκαν ηλίθιες. Και τους είχα ήδη ζήσει στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τον Αμερικάνο που μπορεί να μην έχει δει ποτέ του Σέρβο...

Elva είπε...

Ναι, και εγω ετσι σαν τον @ΚΑΗΜΟ το εξελαβα. Mακαρι
ο Αμερικανος να το εννοει ετσι, γιατι διαφορετικα δεν αντεχονται τετοιου ειδους ηλιθιοι, που εννοειται οτι υπαρχουν σε ΚΑΘΕ χωρα! Εγω παντως δεν εχω κανενα ενδοιασμο να πω οτι ειμαι και κατα των Αμερικανων! Πως να το κανουμε δηλαδη,ευθυνονται
σαν λαος κατα ενα μεγαλο ποσοστο
α)για τους πολιτικους που ψηφιζουν,(η που δεν εχουν δικαιωμα να ψηφισουν!)
β)για τα πολεμικα εγκληματα που συντελεστηκαν και συντελουνται ΑΚΟΜΗ σε πολλες χωρες του κοσμου, λογω της δικης τους παρεμβασης, η και κρατησης (βλεπε Γκουανταναμο!)
Τωρα που γραφω διαπιστωνω με φρικη οτι καποιοι εριξαν μια εφημεριδα ακροδεξιου περιεχομενου μεσα απο τη γραμμοτοθυριδα, στο διαμερισμα μου! Εχω ειλικρινα θυμωσει πολυ γιατι συμβαινει συχνοτερα να σηκωνουν κεφαλι οι φασιστες τον τελευταιο καιρο, απ ο,τι συνεβαινε στο παρελθον! Εχετε, στην Ελλαδα, αναλογες κακες εμπειριες;

Unknown είπε...

Απλά είναι το μοναδικό απειρίζον μέγεθος του σύμπαντος....

nyctolouloudo είπε...

Την ηλιθιότητα δεν την σερβίρουν μόνο οι Αμερικάνοι αλλά όλη η ανθρωπότητα.
Η υπηκοότητα δεν κάνει τον έξυπνο ή τον ηλίθιο αλλά ο ανοιχτός ή ο κλειστός ορίζοντας.

Γιατί να σκάσω που δεν ξέρουν οι Αμερικάνοι που είναι η Ελλάδα την στιγμή που δεν γνωρίζουν που βρίσκεται η Χαβάη....
Και γιατί να σκάσω που δεν το ξέρουν οι Αμερικάνοι την στιγμή που όταν πήγα στο Ισραήλ με ρωτούσαν στον έλεγχο διαβατηρίων που είναι η Ελλάδα;;;;; Που είναι αυτό το Hellas ή Greece; Αν είναι δυνατόν!!!

Όταν οι αρχηγοί οδηγούν την χώρα τους στην καταστροφή και κατεδαφίζουν τις αξίες δεν φταίνε αυτοί (αυτοί την δουλειά τους κάνουν), αλλά η ηλίθια μάζα που φανατίζεται, τους πιστεύει και τους ακολουθεί.

Όταν, ανάμεσά μας στο πανοράμιο σουλατσάρουν ηλίθιοι Έλληνες και βλέπω σχόλια του είδους "πω, πω μαλάκα μου, έχουμε την πιο όμορφη χώρα στον κόσμο", ή "πω πω που...ς μπλε οι άλλες χώρες μπροστά στην Ελλάδα" χασκογελάνε και ισοπεδώνουν τις άλλες χώρες θυμώνω και με τσαντίζουν αυτοί οι ηλίθιοι που δεν είναι σε καλύτερη θέση από τα Αμερικανάκια. Πουθενά αλλού δεν έχω διαβάσει τέτοια σχόλια....

Με νευριάζει στην Ελλάδα που βρίζουν τους Άγγλους, Γάλλους, Γερμανούς, Ιταλούς, Ολλανδούς, Ισπανούς, Σουηδούς κλπ κλπ. Για κανένα λαό δεν έχουν να πουν κάτι καλό, το θετικό,όλοι είναι άχρηστοι και όλοι κουσούρια έχουν! μόνο η Ελλάδα δεν έχει, μόνο που δεν ανοίγουν τα μάτια τους να δουν τα αίσχη, την βρωμιά, την ψευτιά, την κλεψιά, την απατεωνιά.

Γιατί να νευριάσω με τον Αμερικάνο που εκτός από την αυλή του και τα Mc donald's, τίποτα άλλο δεν ξέρει.

Γιατί να νευριάσω με τον Αμερικάνο ξέχασε και δεν ξέρει που βρίσκεται το Βιετ-Ναμ;

Γιατί να νευριάσω με τον Σκοπιανό με αυτά που λέει ή ζητάει; μήπως θα τα πάρει ποτέ; Ας γαβγίζουν..ας πάνε να γαμηθούνε!

Οι Έλληνες με οργίζουν, με οργίζει η ηλιθιότητά τους γιατί δεν το αξίζουν σαν λαός, γιατί έχουν χάσει την ψυχή τους, την αξία τους. Είναι άδικο. Έπρεπε να είναι άρχοντες και όχι σκλάβοι των άλλων και να τσιμπάνε στα έντεχνα μελετημένα δολώματα που τους ρίχνουν...και αντί να ξεφύγουν νομίζουν ό,τι είναι σπουδαίοι κορδώνονται και καμαρώνουν....και καμμία αχτίδα ελπίδας στον ορίζοντα.

Δεν είμαι υπερ ούτε κατά κανενός λαού αλλά δεν κλείνω και τα μάτια μου.
Χαιρετισμούς, MC

Elva είπε...

@nyctolouloudo

Εχεις απολυτο δικιο γι αυτα που γραφεις σχετικα με την κατασταση στην Ελλαδα. Και εγω την ιδια γευση τσαντιλας και απογοητευσης εχω, οταν κατεβαινω και ειδικα τα τελευταια χρονια. Ο πολυς κοσμος εχει βαλθει να μιμειται τους "προηγμενους Ευρωπαιους",(!) αντιγραφοντας τα παντα και κυριως τα εντελως επιφανειακα, σαν μαιμουδες!Αλλα για εμενα, το φαινομενο εντασσεται στην ημιμαθεια, (που προοριζουν για τις μαζες, φυσικα), τη πολυ κακη Ελληνικη τηλεοραση που και αυτη συντελει στο χαμηλο επιπεδο, και τον γνωστο "ωχ αδερφισμο" που υπαρχει και δεν φαινεται να ενοχλει και τοσο πολλους Ελληνες. Ολα αυτα ειναι φαινομενα που ολο και συχνοτερα παρατηρουνται πια στην Ελλαδα. Ευτυχως δεν σκεφτονται ολοι οι Ελληνες ετσι! Υπαρχουν ατομα που οπως και σ αυτο το μπλογκ, αγανακτουν!
Φυσικα, δε λεω οτι η κατασταση ειναι φανταστικη σε αλλες χωρες, αλλα σε οποιαδηποτε αλλη χωρα η κυβερνηση θα ειχε τουλαχιστον το φιλοτιμο να ειχε παραιτηθει μετα απο τετοια βρωμα σκανδαλων! Εδω μαλιστα παραιτουνται και για μικροτερα ζητηματα, ενω στην Ελλαδα δεν ιδρωνει το αυτι τους! Καλα, αυτοι παιζουν το παιχνιδι τους, ο κοσμος ομως τι κερδιζει απο αυτη την εκμεταλλευση;

Stavros Katsaris είπε...

Δεν είναι όλοι οι Αμερικάνοι ζώα.
Σκεφτείτε πόσο μικρή χώρα είμαστε με λιγότερα συμφέροντα και συνομωσίες! Τώρα ρίξτε μια ματιά στα βιογραφικά των βουλευτών μας.
Είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να εκπροσωπούν αυτό το λαό?
Με ποιόν πρέπει να τα βάλουμε?
Με το λαό?
Με αυτούς?
Κουβεντιάζω πολλές φορές με ανθρώπους πολιτικά!
Η κατάληξη της κουβέντας είναι πάντοτε ίδια.
ψήφισε οποιο κόμμα θέλεις μόνο φρόντισε να επιλέξεις ανθρώπους που θα οδηγήσουν τη κοινωνία μς μπροστά!

Marina είπε...

Παιδιά σας ευχαριστώ θερμά για τις απόψεις σας.

Ομως Καημέ, μακάρι ενας συνειδητοποιημένος Αμερικανος, πολίτης με γνώμη και επίγνωση του τι έγινε στη Σερβία και του τι γίνεται γενικά στους πολέμους του τώρα, να έγραφε αυτό το σχόλιο. ΜΑΚΑΡΙ απο καρδιάς το λέω, να έχει αυτός δίκιο και εγώ άδικο και να του ζητήσω δημόσια συγνώμη που δεν κατάλαβα, ότι εννούσε αυτό που γράφεις. .
Δεν είναι όλοι οι Αμερικάνοι έτσι, υπάρχουν πάρα πολλοί συνειδητοποιημένοι πολίτες, μερικοί είναι αγεωγράφιτοι, δεν ξέρουν ούτε τις δικές τους πολιτείες, όμως στην πλειονότητα δεν είναι καλύτεροι ή χειρότεροι απο τον υπόλοιπο κόσμο.

Σοφία, μόνο άμα ζήσεις ένα λαό στη πατρίδα του μπορείς να εκφέρεις γνώμη, γιατί σαν τουρίστα σε άλλη χώρα, δεν λέει τίποτα.

Elva, μακάρι να έχω άδικο και ο Καημός δίκιο. Δεν είμαι κατά των Αμερικανών, ούτε κατά κανενός λαού. Απλά θυμώνω απιστευτα με ορισμένες συμπεριφορές είτε απαντώνται στην Ελλάδα είτε έξω. Το σχόλιο το είδα αρνητικά. Μακάρι να έκανα λάθος.
Επίσης με νευριάζει απίστευτα η Ελλάδα, ίσως γιατί την αγαπάω τη χώρα και θα ήθελα να είναι μεγάλη, να σέβεται ο ένας τον άλλον, κύττα γύρω σου άλλες χώρες πώς ήταν και πώς εξελίχθηκαν τι παιδεία έχουν, πώς αμείβονται, τι παροχές τους προσφέρει το Κράτος, γιατί ρε γμτ, μούλοι είμαστε εμείς και να μην έχουμε πολιτισμό; Ο, τι καλό έχει χώρα ή πατώνει ή φεύγει.

Νυχτολούλουδό μου, σε ευχαριστώ που απάντησες στην πρόσκλησή μου και ήρθες. Δεν ανακάτεψα την Ευα σε αυτό για να μη γίνει καυγάς στη σελίδα της.
Αυτά που σε νευριάζουν με νευριάζουν αντίστοιχα. Συνήθως τους προσπερνάω τους μλκς του πανοράμιο, σε αυτή την περίπτωση όμως κόλλησα. Είναι εύκολο να απαξιώνουμε τους άλλους, αισθανόμαστε έτσι δυνατώτεροι. Αυτό όμως μου είναι εμετικό, ντρέπομαι οταν το διαβάζω. Οσο για την Ελλάδα, δυστυχώς ο μοναδικός της εχθρός είναι οι Ελληνες.

Σταύρο Κάτσαρη, το ξέρω ότι οι Αμερικάνοι ΔΕΝ είναι ζώα. Συγχίστηκα με το σχόλιο ενός συγκεκριμμένου ανθρώπου που ΕΤΥΧΕ να είναι Αμερικάνος. Οσο για τους αρχηγούς μιάς χώρας σαν τη δική μας, είναι ο καθρέφτης μας. Δεν εξηγείτε αλλιώς, πώς τόσο άθλιοι ψηφίζονται κάθε φορά! Κάποιος τους θέλει. Είμαστε λαός του φαγητού, χάβουμε ότι μας σερβίρουν αρκεί να φαίνεται ωραίο και να έχει χαριτωμένη γεύση. Και μετά στρωνόμαστε στη τηλεόραση για να ακούσουμε ότι δημιουργεί τη κουλτούρα μας δλδ, αιμα, σέξ και δόξα. Nova Greccia!

Γ.Π. είπε...

Προτιμώ τη ασυνείδητη βλακεία (η...δική σου εκδοχή), από τη συνειδητοποιημένη κακία (η δική μου εκδοχή). Νευριάζω αν είναι ΤΟΣΟ άσχετος αλλά θα μισήσω αν είναι ΤΟΣΟ κυνικός!

Υ.Γ. αυτό το "ρίξη μιας βόμβας" κορυφαίο,ε; ο ορθογραφικός έλεγχος καμιά φορά είναι ανεπαρκής. Εδώ χρειάζεται αυτόματος ορθολογικός έλεγχος!

Alkmini είπε...

διαβασα προσεκτικα τα σχολια σας, με αποτελεσμα να μην ξερω τι να πω η ερμη.
ενα αχ θα καταθεσω που ξερω οτι με ενα αχ δεν βγαινει τιποτα, αλλα νοιωθω τοσο απογοητευμενη καθε μερα με οσα συμβαινουν και με οσα δεν συμβαινουν και θα επρεπε να συμβαινουν σ αυτη τη χωρα, που καταληγω σε ενα μικρουλι αχ!

Ανώνυμος είπε...

Φίλη μου Daιlυ Madness, σε ρεπορτάζ που έχω παρακολουθήσει σχετικά με την ενημέρωση των Αμερικάνων πολιτικών σε θέματα εξωτερικής τους πολιτικής, υπάρχει μία λογοκρισία. Πολλές εξωτερικές ειδήσεις φιλτράρονται. Έχεις την εντύπωση ότι γνωρίζουν τι ακριβώς συνέβει στον πόλεμο του Ιράκ; Ξέρουν γιατί η κυβέρνησή τους πήγε στο Ιράκ; Στις Η.Π.Α. υπάρχει μεγάλος σεβασμός ίσως λόγω του πολιτεύματος (έχουν Προεδρική Δημοκρατία αν δεν κάνω λάθος), στο πρόσωπο του προέδρου της Αμερικής και ότι λέει ο μέσος Αμερικανός το πιστεύει. Παρακολουθούσα ένα ρεπορτάζ για όσους πήγανε, πολέμησαν στο Ιράκ και άλλοι γυρίσανε ακρωτηριασμένοι και άλλοι δε γυρίσανε. Στο ρεπορτάζ μιλούσε και ο πατέρας ενός Ελληνοαμερικανού στρατιώτη. Είπε ότι αρχικά πίστεψε στα όσα είπε ο Μπους περί ενός κακού δικτάτορα που πρέπει να πέσει κλπ κλπ (όχι ότι ο Σαντάμ Χουσείν δεν ήταν ένας αιμοδιψής δικτάτορας). Στην αρχή λοιπόν ο Ελληνοαμερικανός πατέρας χάρηκε που το παιδί του πήγε στον πόλεμο στο Ιράκ γιατί πίστεψε στα λόγια του Προέδρου. Το παιδί του δυστυχώς, σκοτώθηκε εκεί, στο Ιράκ. Άρχισε να ψάχνει να βρει τι γίνεται και όταν είδε γιατί έγινε αυτός ο πόλεμος, η γνώμη του για τον πρόεδρο της Αμερικής άλλαξε εντελώς. Δεν ξέρω αν τα μεγάλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, δείξανε τα λάθη των "έξυπνων" βομβών που σκότωσαν σε λαϊκές άμαχους και στο Ιράκ αλλά και στην Σερβία. Δεν ξέρω αν τα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δείχνουν και τους Παλαιστίνιους εκτός από τους Ισραηλινούς νεκρούς. Η οικονομία της Αμερικής θα μπορούσα να πω, πως είναι πολεμική. Μεγάλες βιομηχανίες όπλων, έχουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Το ίδιο και οι αμερικάνικες εταιρίες πετρελαίου, που παραδοσιακά στήριζαν τον πατέρα Μπους και σήμερα τον γιο του. Δεν είδες πόσο πήγε το βαρέλι πετρέλαιο μετά την εισβολή στο Ιράκ και πόσο εκτοξεύτηκαν οι μετοχές των αμερικάνικων πετρελαϊκών εταιριών. Κάποιος αυτά τα όπλα πρέπει να τα διαφημίσει. Στο πόλεμο του Ιράκ με το Κουβέιτ, μέσα από τα αμερικάνικα δελτία ειδήσεων, μάθαμε πόσο καλές είναι οι αντιαεροπορικές συστοιχίες πάτριοτ, κατά των απαρχαιωμένων Σκουντ που διέθετε ο Σαντάμ. Οι παραγγελίες μετά σε συστήματα πάτριοτ αυξήθηκαν. Όταν ο Μπους μπήκε στο Ιράκ μιλούσε για ατομικές βόμβες κλπ κλπ. Άνθρακας ο θησαυρός όμως. Μιλούσε για έναν άνθρωπο (ο Σαντάμ) που δε μπορεί όποτε θέλει να κλείνει τη στρόφυγα και να ανεβαίνει το πετρέλαιο. Όλοι περίμεναν μετά την αμερικανική εισβολή να πάρει την κατιούσα το βαρέλι πετρέλαιο. Σήμερα ξεπέρασε τα 100 δολάρια το βαρέλι όταν πριν τον πόλεμο αν θυμάμαι καλά κυμαινόταν κοντά στα 25 δολάρια το βαρέλι. Τέλος θα συστήσω σε όσους φίλους δεν έχουν δει την ταινίες "Τhe Insider" με τον Αλ Πατσίνο να τη δούνε για να αποκομίσουν μια άποψη για τον τρόπο λειτουργίας των Αμερικανικών Μ.Μ.Ε.
Με αγάπη πάντα
Agorafoviagr

Ra Ma είπε...

Πραγματικά ενδιαφέρουσα η συζήτησή σας.
Θα πω μόνο και εγώ λόγω στενών σχέσεων με τον απόδημο Ελληνισμό της Αμερικής, ότι δεν ξέρουν ακριβώς τι γίνεται, έχουν άλλη εικόνα και θα συμφωνήσω με τον Agorafoviagr. Σίγουρα υπάρχουν και αυτοί που αντιλαμβάνονται αλλά δεν ξέρω αν αντιμετωίζονται ως γραφικοί.

Ακόμα φαντάζομαι ότι όχι μόνο οι Αμερικάνοι αλλά και άλλοι λαοί, θα λένε αυτές τις μέρες, "Τι γκρινιάζουνε και αυτοί οι Έλληνες με τα Σκόπια? Για ένα όνομα?"

Και με τον πόλεμο των συμφερόντων, ούτε τον κόσμο με τη σωστή ματιά δεν μπορούμε να δούμε!, όλοι μας!

Καλημέρα.

Marina είπε...

καημέ, τείνω τελικά στην εκδοχη της ασχετοσύνης. Δεν είναι δυνατόν να είναι ο κόσμος ΤΟΣΟ ΚΥΝΙΚΟΣ. Καλύτερα να είναι άσχετος. Είναι αυτό που λέμε, "καλο παιδί πλην μλκς" ακούγεται λιγώτερο harmful. Οσο για την ορθογραφία..μα πώς ξεφεύγουν τα αφιλότιμα, όσο και να παλεύεις να το αποφύγεις...τσούπ! το μαργαριταράκι!

aliki, σε ευχαριστούμε πολύ για το αχ που δίνεις. Και εγώ αχ, είπα στην αρχή. Μετά όμως άρχισα τις Χριστοπαναγίες. Τώρα λέω "φασκελοκουκούλωστα".

Αγοραφοβία, σωστά αυτά που γράφεις. Σε έναν πόλεμο πάντα τίθεται θέμα λογοκρισίας ειδάλλως κανείς δεν θα έστελνε το γιό του στον πόλεμο, φυσικό δεν είναι? Μετά το τέλος των εχθροπραξιών βγαίνουν στη φόρα τα αισχη, σίγουρα θα είχες δεί τι είχε γίνει στο Βιετνάμ..Και όλα βέβαια γίνονται για τις εταιρείες του πολεμικού υλικού. Money rules. Οσο για τα Αμερικάνικα ΜΜΕ λειτουργούν όπως "τους πούνε". Είχα δεί παλιά ένα έργο με τον Ντάστιν Χόφμαν που λεγόταν "Wag the dog" που για να καλύψουν ένα ερωτικό σκάνδαλο Προέδρου, δημιούργησαν φανταστική σύρραξη σε μία κούκου-χώρα μόνο για να τραβήξουν τη προσοχή των Αμερικανών. Απίστευτο έργο, να το δείς!

radio Marconi, τον κάθε λαό τα ΜΜΕ τον πάνε και τον φέρνουν. Απο τη μύτη θα έλεγα.

"ζαχαρούλα.." είπε...

πόσο δίκιο έχεις...

καληνύχτα!!!

patsiouri είπε...

Agorafoviar: Έχεις απόλυτο δίκιο με μια ένσταση...κι'εγώ ως παιδάκι άκουγα συνεχώς και από το σχολείο, επίσημη δηλαδή άποψη, πως θα μας κάνουν ντού οι Τούρκοι. Μπήκα στα τριάντα και οι Τούρκοι δεν έχουν εμφανιστεί. Και κάποτε άρχισα να σκέφτομαι. Και τα ψάχνω. Και βλέπω πως και οι Σκοπιανοί δεν έχουν εντελώς άδικο τελικά. Και πως οι Έλληνες πριν την καταστροφή της Σμύρνης είχαν σφάξει τη μισή Άγκυρα. Και άλλα πολλά που όλοι οι άνω των 18 σιγά σιγά τα μαθαίνουμε. Αν έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά.
Για μένα ανώμαλη και βλαμμένη χώρα είναι αυτή στην οποία η μάνα στέλνει με χαρά το παιδί της στον πόλεμο. Όπως Αμερική στο θείο Σαμ, όπως ισλαμικός φονταμενταλισμός, όπως τόσα άλλα.
Όπου υπάρχουν παραπάνω από 100 τέτοιες μανάδες, νομίζω πως δικαιούμαστε να μιλάμε για λαό ηλιθίων...έτσι απλά.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου Radio Marconi, πράγματι είναι πόλεμος συμφερόντων, για τις πολεμικές βιομηχανίες πολεμικού υλικού όπως λέει η φίλη Marina, για τις εταιρίες πετρελαίου θα προσέθετα, αλλά και κατασκευαστικές. Παρακολουθούσα σε ένα ντοκυμαντέρ, για το Κουβέιτ και τον πόλεμο που έγινε εκεί, λέγανε άτομα που μένανε εκεί, ότι όταν μπήκανε οι Αμερικάνοι για να διώξουν τους Ιρακινούς, βομβάρδιζαν ότι βρίσκανε μπροστά τους. Σχεδόν το ισοπέδωσαν και κατά σύμπτωση, την ανοικοδόμηση την ανέλαβαν αμερικάνικες κατασκευαστικές εταιρίες.

Φίλη Marina, μου αρέσουν αυτού του είδους τα έργα και θα προσπαθήσω να το δω! Συμφωνώ στα όσα λες, πράγματι όποτε υπάρχει πόλεμος, υπάρχει και λογοκρισία. Όμως μιλάμε για μία κατάσταση που έχει γίνει άκρως προκλητική. Προχτές στη Θεματική Βραδιά, είχε εκπομπή ο κύριος Κούλογλου και είδα τα όσα λέγανε οι πρόεδροι της Αμερικής, για τους πολέμους (Νίξον, Ρήγκαν, Μπους πατέρας, Κλίντον, Μπους ο γιός) που ο καθένας τους έκανε μετά το Β Παγκόσμιο πόλεμο….Μου άρεσε που στο ντοκιμαντέρ ένας Αμερικάνος πολιτικός έλεγε ότι μπορεί το πολιτικό σύστημα στην Αμερική δίνει τη δυνατότητα στον πρόεδρο να αποφασίζει για το αν θα γίνει πόλεμος, από την άλλη όμως υπάρχει και το σύνταγμα που αναφέρεται στο λαό. Δε γνωρίζω καλά, τι λέει το σύνταγμά τους, είδα όμως έναν προβληματισμό από πολλούς πολιτικούς για αυτήν την τακτική. Και μου άρεσε η επισήμανση στο τέλος, ότι εδώ και μια 50ετία, συνέχεια η Αμερική, δημιουργεί μέτωπα..

Φίλε patsiouri, συμφωνώ μαζί σου για αυτήν την εικόνα που έχει δημιουργηθεί, ότι θα μπούνε οι Τούρκοι να μας φάνε, με κάποιες όμως ας πούμε επισημάνσεις. Yπάρχουν, κάποιες δηλώσεις από την πλευρά τους, προκλητικές (για παράδειγμα, στην περίπτωση της επέκταση από τα 6 μίλια στα 12, που εκείνοι το εφάρμοσαν στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς τους το επιτρέπει το Διεθνές Δίκαιο, αλλά εμάς μας απειλούν με πόλεμο αν το κάνουμε). Επίσης, υπάρχει μια πρόσφατη τραγωδία, με την Κύπρο, όπου κατέλαβαν το 33% της νήσου. Δηλαδή, θα έλεγα ότι υπάρχει η υπερβολή στο ότι θα μπουν, όμως κάποια στοιχεία, την ενισχύουν. Πιστεύω όμως ότι οι λαοί, δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, τα συμφέροντα είναι αυτά που δημιουργούν στο λαό την έχθρα. Έθιξες και ένα θέμα με τον Ισλαμικό φονταμενταλισμό, που έχει δημιουργήσει μίση και έχθρες και συμφωνώ απόλυτα. Είναι φίλε μου, πολλά που δεν ξέρουμε και πέφτουμε θύματα…
Με αγάπη πάντα
Agorafoviagr