Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 01, 2008

Βροχές & καταιγίδες

Μπουμπούνιζε όλο το σβκ, μαυρίλα βλέπαμε, σύννεφα βλέπαμε όλο το Σάββατο. Χωρίς να πάρω ομπρέλλα πήγα στο πανηγύρι του Αγίου Αλεξάνδρου, ό,τι βρέξει θα κατεβάσει είπα. Σταγόνα δεν έρριξε. Δεν πήγα να ψωνίσω, να χαζέψω πήγα τα καλούδια των περιφερόμενων διεθνών πωλητών. Κάτι δεν πάει καλά με την Ελλάδα, οι τιμές απο το οτιδήποτε άρχιζαν απο τα 10 ευρώ!! Δεν είμαστε καλά! Ευτυχώς που υπάρχουν και οι Αφρικανοί που είναι φθηνώτεροι. Πήρα μερικά ξύλινα πουλάκια και τα έστησα πάνω στο πληκτρολόγιο, να τα

απολαμβάνω κάθε μέρα όταν με τη κάθε κίνηση κουνάνε χαριτωμένα τις ουρίτσες τους. Για κάτι τέτοια αξίζουν τα πανηγύρια, για την έκπληξη!

Η βροχή εμφανίσθηκε το πρωϊ της Κυριακής, αφού είχα γυρίσει με τις εφημερίδες παραμάσχαλα. Ερριξε ωραίες παχιές σταγόνες για 10 λεπτά. Ειχα προσδοκίες για καταιγίδα, να βρέχει και να ξεπλένει τους δρόμους, ποτάμια να κατεβούν αγριεμένα πρός τη θάλασσα. Η αστραπή και ο παρακείμενος κεραυνός έδωσαν μία αγκωνιά στη κοιμώμενη ΔΕΗ και έπεσε το ρεύμα όλης της περιοχής. Κυριακή μεσημέρι οπου ο κόσμος θέλει να φάει κάτι διαφορετικό απο το ξερό βδομαδιάτικο και να μην έχεις ρεύμα. Απο μία 5λεπτη βροχούλα . Αντε ρε γελοίοι, πώς σας ξεβράκωσε το πρωτοβρόχι!.

Νεύρα πολλά και υποβόσκουσες πικρίες. Τα έγραψα εδώ, ας μην επαναλαμβάνομαι. Οταν υπάρχει αντάρα, πάω για τις φυγές μου. Είναι ένα πάζλ 1000 κομματιών, δεν το έχω


ακόμη τελειώσει, αν συνεχισθεί η πικρία σήμερα-αύριο θα το ολοκληρώσω. Είναι ένας πίνακας του Brueghel, του αγαπημένου μου. Μακαρίζω το Θεό που έχω έτοιμες, προσιτές τις φυγές μου. Με βοηθάνε να αναβάλλω αυτό που με πονάει, συγκεντρώνομαι μόνο στο επόμενο κομματάκι και ξεχνάω τον κόσμο γύρω μου. Οταν τελειώσω, η λύση στο πρόβλημα που με απασχολούσε, είναι στα χέρια μου.

Σε αυτό ευελπιστώ και τώρα.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kala ta les,alla ti na kanoume? Na to rixoume oloi sta puzzles, fili Marina, otan mas ti dinei afto to kratos me ti foroeispraxtiki nootropia kai tis elleipseis se vasiki tehniki ypodomi, opws to ilektriko revma?
De nomizw oti etsi lynontai ta provlimata, apla ta klwtsame mexri na erthei to epomeno kai na mas ktypisei ti porta, pragma pou symvainei sxedon kathimerina!
Oute me vroxi swzomste alla oute kai me anomvria! Mipws exoume ginei kataramenos topos kai den to katalavame, apo tis polles diafimiseis pou mas passaroun yia ton xeno tourismo kyriws, pou oute ki aftos, omws, paei kala....

Kimwnas

An-Lu είπε...

Γλύκα τα πουλάκια! Κι εμάς μας περιποιήθηκε η ΔΕΗ με 3ωρη διακοπή! Μες στη σκοτεινιά να γεμίζουμε χαρτοκιβώτια...χάρμα ;-)
Ασσορτί με την ψυχολογία μας, δεν σου λέω τίποτα...

Juanita La Quejica είπε...

Η διακοπή ρεύματος ήταν το κερασάκι στην τούρτα του "βαριέμαι", φαντάζομαι. Και μένεις να αναρωτιέσαι πώς περνά η βαρεμάρα όπως αναφέρεις στις γιορτές... πώς διαλύεται το κράτος με την πρώτη βροχή... πώς... άστο καλύτερα.
Ας ευχηθώ Καλό Μήνα Μαρινάκι και θα τα πούμε σύντομα από κοντά.

νατασσΆκι είπε...

Όταν υπάρχει αντάρα, πάω για τις φυγές μου

ξέρεις πόσο σπουδαίο είναι αυτό; Πόσα έχεις γλυτώσει κι εσύ με τις φυγές;
(κάτι ανάλογο κάνουμε οι περισσότεροι, είτε είναι διάβασμα, ζωγραφική, γράψιμο, περπάτημα...)

Καλό Μήνα, Καλό φθινόπωρο κι όλα καλύτερα από δω και πέρα :)

Φιλιά

Ανώνυμος είπε...

καλο φθινοπωρο, αν και ηταν στην ωρα του , με την βροχη του με την ψυχρουλα του....με τα ολα του βρε παιδι μου.....κανεις μας δεν το καλοδεχτηκε....τι να πεις!!! Αναποδος και μιζερος λαος....ετσι μας κανανε....και μεις ετσι γιναμε!!!!!

ΥΓ μετα απο πολυ καιρο....ειμαι και γω εδω....με μπολικη ορεξη για μπλογγαρισμα....Καλο Μηνα !!!!

Unknown είπε...

Προσεχώς ό,τι πάρεις 50€, μην αγχώνεσαι...

Βρε 'συ, για όνομα. Αν πέσει ένας κεραυνός σε στύλο, θα κοπεί το ρεύμα και η επαναφορά του είναι δύσκολη έως και μέχρι αντικαταστάσεως δηλαδή που θα πάρει πάνω απο τρείς ώρες...
Μην γινόμαστε υπεβολικοί...

Marina είπε...

Kιμωνα, για όλα τα δεινά φταίμε εμείς οι ίδιοι. Για τη Δεη που πανικοβάλλεται και κόβει το ρεύμα, για τις πλημμύρες και την ανομβρία που δεν αποταμιεύουμε νερό αλλά το σκορπαμε. Φταίμε γιατι ψηφίζουμε αδιάφορους αρχηγούς. Τους καθρέφτες μας. Σε αυτό το κράτος μη περιμένεις προκοπή

An-Lu, εσείς θα μπορούσατε να είχατε γεννήτρια..άντε τώρα που φεύγεις θα αφήσεις πίσω σου τη βαβούρα της Αθήνας.

Juanita, πές τα για το άτιμο το κράτος. Καλό μήνα και ναί, να βρεθούμε!

Nατασσούκο, ευτυχώς που ο καθένας μας μπορεί να έχει φυγες..για την ανανέωση και το γέμισμα των μπαταριών. Για να ανταπεξερχόμαστε τις σφαλιάρες του ίδιου μας του κράτους γμτ!

Issale,γειά σου ίσαλλε, ήρθες και εσύ μαζί με τα πρωτοβρόχια.. θα περάσω απο το στούντιο να δώ..και να ευφρανθώ!

Darthiir, ελα τώρα, στο εξωτερικό και σε κάτι χώρες σαν την Ιρλανδία βρέχει κάθε μισή ώρα..εκεί δεν έχουν στύλους με καλώδια; Πώς και δεν βραχυκυκλώνονται; Η μήπως αναβοσβήνουν τα ρεύματα σαν κρυφτούλι; Απο δικαιολογίες για τις διακοπές άλλο τίποτα.

Unknown είπε...

Μαρίνα, αν πέσει κεραυνός σε στύλο να είσαι σίγουρη ότι αυτός θα βραχυκυκλώσει χωρίς να λογαριάσει χώρα.