Τρίτη, Σεπτεμβρίου 02, 2008

Summer camp!

Είμαστε σε οικογενειακή συγκέντρωση, όλο το σόϊ με τα πεθερικά, γιαγιάδες, θείες μιάς κάποιας ηλικίας, μικρά παιδιά να τρέχουν παντού, ξαδέλφια κλπ, κλπ. Αφού έχουμε φάει αρχίζει η συζήτηση. Οχι, δεν μιλάμε για τα γνωστά τοις πάσι θέματα "καρκίνους, κολονοσκοπήσεις, σκατά, αίματα, θανάτους" όχι, λόγω θέρους οι ερωτήσεις "και εσείς πως περάσατε τις διακοπές" είναι πιο επίκαιρες. Λέει ο ένας το ένα, ο άλλος το άλλο μέσα απο επιφωνήματα και ααΑΑ και ωΩΩΩΧΧ και ωΩΧΧχ.

Παίρνει τη σκυτάλη νεαρή ξαδέλφη παντρεμένη με 2 μικρά παιδιά. Μας λέει ότι πήγε ελεύθερο κάμπινγκ σε ένα μακρινό νησί.
Αμέσως ενδιαφέρθηκαν τα πεθερικά γιατί παλιά κάνανε και εκείνοι κάμπινγκ (ΜΙΑ ΦΟΡΑ είχε πάει η πεθερά μαζί αφού κουβάλησε μέχρι και ράντζα για να κοιμηθούνε - σιγά μη ξαπλώσει στο χώμα - ένα πετρογκάζ+μπόμπα για το μαγείρεμα, 3 άντρες για το στήσιμο της σκηνής, σύζυγος και γιοί-δύο μεγάλα φορητά ψυγεία για τρόφιμα και αναψυκτικά, έτοιμα φαγητά, καρέκλες-τραπέζια-πιάτα-ποτήρια, μπουγέλα με νερά, ποδήλατα, τρόμπες, έξτρα βενζίνη..αλλά ήταν κουραστικό "πα! πα! πα! το λάδι μου βγήκε! ποτέ ξανά!" - πήγαιναν τα παιδιά μόνα τους),
ενδιαφέρθηκα και εγώ γιατί είχα κάνει 1 εβδομάδα κάμπινγκ (αξέχαστο, έχω ξαναγράψει γι' αυτό).
Να εξιστορεί η ξαδέλφη ΠΟΣΟ εύκολα είναι να κάνει κανείς κάμπινγκ στην άγονη γραμμή και τι ξεκούραστος και ανανεωμένος επιστρέφεις όταν



1) είσαι εντελώς στο ύπαιθρο με τη σκηνή σου, δίπλα στη θάλασσα και πάνω σου τ' αστέρια, τα τρυζόνια να τραγουδούν, καθαρός ο αέρας .

2) στήνεις μία σκηνή μεγάλη σαν δωμάτιο και την εξοπλίζεις με στρώματα, λάμπες, κουνουπιέρες, τα παιχνίδια των παιδιών, ρούχα, τρόφιμα κλπ, κλπ. (ώσπου να γίνουν όλα αυτά τρέχεις σαν το Βέγγο).

3) για να μην εφάπτονται τα στρώματα στο δάπεδο είχαν πάρει μαζί τους παλέττες, τις οποίες κουβάλησαν μαζί με τον σύζυγο (βεβαίως, βεβαίως) πάφ, πούφ..βαριά η παλέττα..έλα αγάπη μου ακόμη 3 έχεις να κουβαλήσεις..και μετά θα κάνουμε τσιγάρο!

4) έχεις δύο παιδιά ηλικίας 4 και 2 ετών αντίστοιχα, που τα πήρες μαζί σου να συμμετέχουν στη φυσική ζωή χωρίς γιατρό σε ακτίνα 1 30 ναυτικών μιλίων τουλάχιστον. Τα κινητά δεν πιάνουν, αν θέλεις κάτι τηλεφωνείς απο τη ταβέρνα. Το νησί δεν έχει γιατρό, έχει όμως κτηνίατρο..πάλι καλά λές.

5) σκεπάζεις παιδιά με τόνους αντι-κουνουπικών/ηλιακών/1002 σπρέη για το οτιδήποτε και μετά τα ξαμολάς να τα φάνε οι τσούχτρες, οι πέτρες, τα χαλίκια, τα μυρμήγκια, οι σφίγγες, τα κουνούπια, οι τούμπες. Παιδιά είναι της πόλης, ας απολαύσουν λίγο τη φυσική ζωή. Το βράδυ τους καθαρίζεις το δέρμα με γαλάκτωμα Clarins και πετάς τα βαμβακάκια έξω..

6) για τουαλέττα υπάρχουν αρκετά φτυάρια όλων των μεγεθών, πάς πάρα πέρα, ανοίγεις τρύπα-τρυπούλα-τρυπάρα (ανάλογα με το τι θα ακουμπήσεις), τα ακουμπάς και μετά με το φτυάρι τα σκεπάζεις. Το ίδιο κάνουν και οι γείτονές σου, ακουμπάνε τα ...δικά τους μακριά απο εκείνους αλλά κοντά στη δική σου σκηνή. Καυγάδες και ξεκατινιάσματα γίνονται στο δασάκι εκεί πίσω..

7) το φαγητό το εξασφαλίζει η παρακείμενη ταβέρνα, που βγάζει σνίτσελ, ιμάμ, γαρδούμπα., παστίτσιο κλπές αυθεντικές γεύσεις του καλοκαιριού, μαζί με δικό της κρασί (μπάμ και κάτω). Είναι πολύ φθηνό το φαγητό, ούτε 5 ευρώ το άτομο...ξέρει ο ταβερνιάρης οτι εκεί θα πηγαίνεις για πρωϊνό, μεσημεριανό, γάλα του παιδιού, βραδυνό..άλλη ταβέρνα δεν υπάρχει στο νησί..τις Κυριακές σου βγάζει και ψάρι!

8) για μπάνιο, υπάρχει πάντα ένα βήμα η θάλασσα και αν είναι να θές να σαπουνισθείς, σαπουνίζεσαι και μετά τρέχεις γυμνός κάτω απο ένα δένδρο που έχεις προηγουμένως βάλει ένα ασκί κρύο νερό και ξεβγάζεσαι!

9) "μόνοι σας ήσασταν?" "Οχι ήταν γεμάτο το κάμπινγκ, απλά σαπουνιζόμασταν όλοι μαζί σαν τα χίπικα κοινόβια.."Πάρε μάτι ΚΟΣΜΕΕΕ" και καλά για εκείνη που ήταν λυγερή, τον καψερό κοιλαρά της σύζυγο ποιά θα τον έπαιρνε μάτι; (poy xereis, poy xereis..)


Αυτές είναι διακοπές!!! Και εσείς να τις κάνετε, σας τις συνιστούμε θεία Λ, θείε Γ, θείε, Β, θεία Ψ, θεία Χ (όλες οι θείες άνω των εξήντα) επαφή με τη φύση, τα παιδιά των λουλουδιών.

Οταν φύγαμε μαζί με τα πεθερικά πεθάναμε στο γέλιο. Να λέω στη πεθερά
"Τι πιο φυσικό μητέρα, να σαπουνισθείς στη θάλασσα και μετά να βγείς έξω τσιτσίδι και να ξεβγαλθείς με κρύο νερό κάτω απο το δένδρο, μπροστά στα μάτια του κοινού. Σαν να ανεβαίνεις στη πασαρέλα, at last!! Να αρχίσεις απο τώρα δίαιτα, ώστε του χρόνου να έχεις σώμα μοντέλλο!
και
να χεζ... στο χώμα, ανακούκουρδα να σκύβετε, να σκουπίζεσθε μητέρα όπως μπορείτε, οικολογικά πάντα..με φυλλαράκια και /η σκληρό ανακυκλωμένο χαρτί και μετα να τα θάβετε.., μέσα στη νύχτα που σηκώνεσθε, ε εκεί, ψηλαφητά θα τα κάνετε..το πολύ-πολύ να καταβρέξετε τη σκηνή του γείτονα!!

Και εκείνη να τινάζεται..και να ξανα-τινάζεται...
....................
Σοβαρά τώρα. Οι διακοπές αυτές δεν είναι καθόλου κακές για ένα νέο ζευγάρι, αντίθετα θα έλεγα. Στην εξιστόρηση όμων ήταν η κατήχηση των ανθρώπων αυτών που σώνει και καλά προσπαθούσαν να πείσουν τους παπούδες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Γι αυτό μας έφυγε το καφάσι απο τα γέλια.

12 σχόλια:

An-Lu είπε...

Αχχαχαχαχα!!! Σε καλό σας βρε!
"Οικολογικότατες" αυτές οι διακοπές!
Αχαχαχαχα!
;-)

Marina είπε...

Είχαμε λιώσει στο γέλιο..να μας δείχνουν πως βγάζαν τις παλέττες απο το αυτοκίνητο, ήταν και παραστατικώτατοι..απίθανη παράσταση!

Crazy Tourists είπε...

Για ελεύθερο camping δεν ψήνομαι! Αλλά δυο φορές που πήγα σε οργανωμένο πέρασα τέλεια!
Πάντως φαντάζομαι σκηνικά στην παραλία! Να είσαι από μια μεριά και να γελάς!!

Τρελοτουρίστρια
ΥΓ. Γέλιο που θα είχαν οι παππούδες εκεί!!

Ανώνυμος είπε...

μαρινα μου θυμηθηκα κατι παλια, ακυρα, ελευθερα camping με τους γονεις μου και ξενερωσα...περναγα χαλια...δεν θελω να τα θυμαμαι καθολου...

KitsosMitsos είπε...

Απλές οικογενειακές ιστορίες!
Την καλησπέρα μου!

ELvA είπε...

Μαρινα, μας εκανες και γελασαμε παλι με τετοιες ιστοριες που θυμιζουν παλιες καλες Ελληνικες ταινιες! Δυστυχως και εγω ειχα την ..ατυχια να εχω κακες εμπειριες απο ελευθερο καμπινγκ με τους γονεις μου (εχει σημασια!)και μετα απο πολλες περιπετειες δεν νομιζω οτι θα ηθελα να επαναλαβω τα ιδια με τη δικη μου οικογενεια! ΑΔΙΚΑ υποφεραμε
τοτε για λιγες μερες διακοπων σε ενα ανεμοδαρμενο ερημονησι και φυσικα δεν βλεπω το λογο γιατι να κανουμε την ηδη δυσκολη ζωη μας στην Ελλαδα ακομη πιο δυσκολη!:)

Tanila είπε...

Δεν κατάλαβα, ρολλά χαρτί υγείας δεν πουλάγαν στο νησί;
Γιατί έπρεπε μετά το χέσιμο/ κατούρημα να σκουπίζονται οικολογικά με φυλλαράκια και /η σκληρό ανακυκλωμένο χαρτί;

Unknown είπε...

Τί να συ πω πιδάκι μ'
Ιγώ μια φουρά δι χαλιέμ' μι του τσιτσίδ'

issallos είπε...

χαλαρα δικε μου ..ο καθενας οπως την βρισκει.....διαβασα το κειμενο σου φωναχτα στην ομοιγυρη...και αφου γελασαμε μ'αυτους τους αμοιρους σκεφτηκαμε ακι εμας που απλα ειμασταν ατυχοι....γιατι καλα καμπινγκ στο χυμα αλλα ξενοδοχειο στο γιαπι...ε; τι σου λεει;
υγ : δες το μπλογκ μου και θα καταλαβεις

So_Far είπε...

Πενία τέχνας ... και απόψεις επίσης θα προσέθετα
Για ένα νέο ζευγάρι είναι καλά για λίγο αλλά με παιδιά...
Καλημέρα και καλό μήνα

Ανώνυμος είπε...

crazy tourists, μα ήταν οργανωμένο το κάμπινγκ, είχε φράκτη γύρω-γύρω και ταβέρνα με τουαλέττες κλπ.
Ομως δεν θέλανε να χρησιμοποιούν "τον πολιτισμό" θέλανε να το παίξουν "Ματαλα", έτσι δεν πηγαίναν στη τουαλέτες - ο καθένας είχε το σκεπάρνι του. Γι αυτό τσακώθηκαν με τους γείτονες, γιατί λέρωναν δίπλα τους, αντί να χρησιμοποιούν τους αντίστοιχους χώρους και να τραβάνε και το καζανάκι.Η τρέλλα ΔΕΝ πάει στα βουνά.

una mama, τη μοναδική φορά που έκανα ελεύθερο κάμπινγκ θα μου μείνει αξέχαστη, ήμουνα βέβαια και φοιτήτρια, εν τούτοις μου ειχε βγεί το λάδι..Οι γονείς μου είχαν απέχθεια στο είδος, θέλανε οι διακοπές τους να είναι της ξάπλας, έτσι έκλειναν απο νωρίς τα ξενοδοχεία/πανσίόν της επιλογής τους. Λίγες μέρες αλλά χαααλααααρές!.

kitsomitso, ωραιότατες ιστορίες σήμα κατατεθέν της κάθε ελληνικής οικογένειας

elva, κρίμα που είχες κακές εμπειρίες απο τα παιδικά κάμπινγκ. Ο άντρας μου έχει απίθανες ιστορίες να δηγιηθεί για τότε που πήγαινε κάμπινγκ όντας παιδί (με τους γονείς του) αλλά και φοιτητής. Ηταν μία φορά σε ένα νησί που βάλανε τη σκηνή κοντα στο τοίχο ενός σπιτιού και βγήκε ο ιδιοκτήτης με μία βέργα και ένα λάστιχο ποτίσματος με το γιό του μαζί (της ηλικίας τους) και τους διώξανε πηξ πάξ. Μετά απο χρόνια τον ξανα-συνάντησε το γιό που τους έδιωξε πετώντας τους πέτρες, σαν υφιστάμενό του σε μιά εταιρεία. Μικρός κόσμος!

Tanila, τα πάντα υπήρχαν, απλά έκανα πλάκα στη πεθερά ότι θα σκουπίζετε με το σκληρό ανακυκλωμένο χαρτί, γιατί εκείνη προτιμάει μαλακό.. Το νησί ήταν μιά χαρά, απλά αυτή η ξαδέλφη ήθελε να το παίξει "έξω ο πολιτισμός μεσα ο Νεαντερταλ"

Darthiir, του λιγου ματι, δι βλαπτ

Issale, Το απόλυτο ξενέρωμα ήταν το δικό σας. Ευτυχώς που σας το απάλυνε η καλή συντροφιά

So_far, μη θεωρείς οτι είναι φτωχοί. Μιά χαρά εύποροι είναι, μυαλά δεν έχουνε. Απλα δεν καταλαβαίνουν ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Παράδειγμα. Μία ηλικιωμένη θεία είχε καλέσει κόσμο σπίτι της στην ίδια πολυκατοικία. Ζήτησε την άδεια να παρκάρουν 2 αυτοκίνητα στη πυλωτή κλείνοντας κατά κάποιο τρόπο το δικό μας χώρο και της τη δώσαμε. Η ξαδέλφη είδε τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα και νευρίασε ενώ δεν είχε εκείνη πρόβλημα. Πήγε σπίτι της και περιέλουσε τα παμπριτζ των επισκεπτών με γιαούρτια και αυγά. Ωσπου να φύγουν αυτά κοκκάλωσαν. Ετσι μέσα στη νύχτα, τα πεθερικά και η κλαμμένη θεία με ζεστά νερά προσπαθούσαν να ξεπλύνουν τις ντροπές.
Απλά η κοπέλλα χάνει.

An-Lu είπε...

Αμ πέστο ότι επρόκειτο για τη μουρλέγκω με τα αυγά!!!!!!
;-)