Τετάρτη, Οκτωβρίου 01, 2008

Σκεψούλες

1) Τρείς μέρες τώρα δεν είχαμε τηλέφωνο, χωρίς καμμία προειδοποίηση ο ΟΤΕ εκοψε κάποιες γραμμές. Η έλλειψη του Ιντερνέτ έγινε ανάγκη νούμερο 2 (η πρώτη είναι η αναπνοή) φωνάξαμε-βρίσαμε-βροντήξαμε μέχρις να εδεήσουν να αποκαταστήσουν τη βλάβη. Εκτιμάς αυτό που έχεις ΑΦΟΥ το χάσεις. Αδικο και ηλίθιο, αλλά ανθρώπινο.
2) Στην αρχή σκέφτηκα ότι ο θάνατος του Πώλ Νιούμαν ήταν η αιτία που κόλλησε το Ιντερνέτ και δεν δούλευε τίποτα. Ινδαλμα γενεών, αυτά τα μάτια του είχαν κάνει καρδιές και καρδιές να σκιρτήσουν, νεαρές κυρίες, γιαγιάδες πλέον και μεγαλοκοπέλλες έκοβαν φλέβες για εκείνον. Και πολύ σοβαρός, χαμηλών τόνων άνθρωπος όχι σαν κάτι σταρλέτους που και τον κώ&& τους θα έβγαζαν φωτοτυπίες για να τραβήξουν τα φλάς των δημοσιογράφων. Δεν ήταν της γενιάς μου, όμως τη ταινία με τον Ρόμπερτ Ρεντφορντ "Butch Cassidy & Sundance kid" την είχα λατρέψει. Adios, amigo!

3) Γιατί 2.80 ευρώ τα διόδια στην Αθηνών-Κορίνθου; Δεν είμαστε καλά! Πρώτα να δούμε το έργο και μετά να το πληρώσουμε, αλα Αττική Οδό, εξυπνάκηδες. Σιγά μη σας τα δίνουμε προκαταβολικά, να τα τσεπώσετε και μετά μην τον είδατε τον Παναή! Δεν θέλω! Παρακάμπτω τα διόδια, πάω απο άλλες οδούς!
4) Στο Ναύπλιο άκουσα ότι οι υθύνοντες στήσανε χορό που βρέχει. Ετσι θα μαζέψουν οι πηγές νερό, τα νιτρικά θα πάνε απο εκεί που ήρθαν..σωθήκαμε, σωθήκαμε θα αλλαλάζουν περιχαρείς οι αρμόδιοι φορείς!.

5) Σε μία φιλική συζήτηση ακούσαμε :
"Γιατί το Μέγαρο Μουσικής μαζεύει τόσο κόσμο ενώ η Εθνική Λυρική Σκηνή όχι τόσο πολύ και σε τέτοιο βαθμό;"
"Διότι ο νεο-Έλληνας προτιμάει να πληρώσει για το φαντασμαγορικό, ξενόφερτο, ετοιμοπαράδοτο απο το να ενισχύσει την ντόπια προσπάθεια των συμπολιτών του που είναι ταλαντούχοι στο τραγούδι, στο μπαλέττο στην ανάδειξη εαυτών, μέσω προσωπικής καλλιέργειας. Οντας ο ίδιος της ήσσονος προσπάθειας, φυσικό δεν είναι να μην ενδιαφέρεται για όσους δεν θέλουν να ακολουθήσουν τη πεπατημένη;" !!!!!!!!!!!!!!

10 σχόλια:

Aspa είπε...

Γεια σου Μαρίνα… Σχετικά με τα διόδια, μου είχαν στείλει πρόσφατα αυτό το link: Μην πληρώνετε διόδια Αθηνών-Πατρών. Το έχεις υπόψη σου; Αναρωτιέμαι αν κανείς το έχει δοκιμάσει, δηλαδή να επικαλεστεί τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να περάσει δωρεάν.
Καλό μήνα εύχομαι!

Unknown είπε...

Αμαν βρε πουλάκι μου, πως κάνεις έτσι για 3 μέρες χωρίς τηλέφωνο (σοβαρά ρωτάω, ένοιωσες τόση έλλειψη; Παραξενεύομαι με τέτοια...)
Φαντάσου δηλαδή τί έπρεπε να κάνει ένα φιλαράκι μου που τον άφησε η vivodi 2 μήνες χωρίς τηλέφωνο, ενώ του έλεγαν κάθε τρείς και λίγο ότι θα πάνε να του το φτιάξουν και όταν τελικά εδέησαν, του χάλασαν το δίκτυο για 2 επιπλέον βδομάδες!

Ο Νιούμαν ήταν όντως πολύ καλός, αλλά θα έλεγα να το ψάξεις το θέμα σε συνδυασμό με την Μαντόνα. Έχει περισσότερες πιθανότητες να βγει θετικό...

Τα καραγκιοζλίκια των εθνικών και των υπευθύνων είναι για πολλές μπάτσες. Το κακό είναι ότι δεν τους τις δίνουμε. Κανονικές εννοώ, όχι εκλογικές.

Και η ξενομανία και το φαντασμαγορικό λάιφστάιλ καλά βασιλεύει στο βασίλειο των δήθεν ευαίσθητων

ci είπε...

Δικό μου αγαπημένο ήταν το Κεντρί (και το ομολογώ, αδυναμία μεγάλη πάντα στον Ρομπερτ!)
Καλό μήνα:)

issallos είπε...

πηγαινε στο μπλογκ μου και αμα συμφωνεις διεδωσε το.....
ευχαριστω !!!
ΥΓ μπορει να χασω τη δουλεια μου γιατι κανω και δευτερη δουλεια
αλλα δεν με νοιαζει !!!!

patsiouri είπε...

Δε μπορώ να ακούω πια τη λέξη ΟΤΕ, θέλω να τα κάνω όλα λαμπόγυαλο.
Παρτος και πες τους πως είσαι προσωπική φίλη με τον Πρόεδρο στο Συνήγορο του Καταναλωτή.

ELvA είπε...

Συμφωνω με τo patsiouraki που με το δικιο της ειναι εξω φρενων με τον ΟΤΕ! Μεταξυ μας, και ποιος δεν ειναι; Παντως να ομολογησω οτι ουτε τη λογικη των
'διοδιων' καταλαβαινω, ουτε τους φορεις στο Ναυπλιο που περιμενουν να..βρεξει για να λυθουν τα προβληματα τους, ουτε την ξιπασμενη νοοτροπια προτιμησεων, που θελει το Μεγαρο να ειναι στα ...top 10 και την Λυρικη υπο το μηδεν! Με ολα τα παραλογα γυρω μας, ισως ο θανατος του συμπαθεστατου Paul Newman, να ειναι τελικα απο τα πιο σοβαρα γεγονοτα της εβδομαδας που περασε...

Μαριλένα είπε...

καλο μήνα
καλο φθινόπωρο
καλό βράδυ εν τέλει :)))

Skouliki είπε...

εγω και 5 μερες χωρις οτε και 1 μερα χωρις δεη ..

ευτυχως η ευδαπ ειναι ακομα ακεραια

ελεος


φιλακια

Ανώνυμος είπε...

@skouliki
Kai egw 15 imeres xwris OTE, DEH kai EYDAP! Ase mas re sy kopellia diagwnismo antoxis kai ypomonis stis malakies tis kyvernisis kanoume edw, i syzitisi?

Manos K.

KitsosMitsos είπε...

Σε όλα ναι... Τι άλλο να πω;
Για τα διόδια; Αει σιχτίρ!
Για τις ξαφνικές διακοπές; Υπάρχουν και χειρότερα - βλέπε να φαλιρήσει ο εναλλακτικός.
Για το δήθεν του νεοΈλληνα; Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Αυτοί είναι προβληματισμοί :-)