Τετάρτη, Οκτωβρίου 22, 2008

Οποιος έχει χρόνο..

..διαθέσιμο, σας συνιστώ να πάτε στην Εθνική Τράπεζα (παράρτημα Φλοίσβου Π. Φ.). Με την είσοδό σας θα δείτε σειρές απο άνετες βουλιαχτές πολυθρόνες να σας υποδέχονται και το μηχανάκι με τα εισιτήρια. Παίρνετε ένα νούμερο, π.χ. 190, κυττάτε το νούμερο που εξυπηρετείτε τώρα, π.χ. το 69, έχετε μπροστά σας πολλήήήή ώρα.. οπότε
α) μπορείτε βεβαια να ξαπλάρετε στις πολυθρόνες και πάρετε μερικούς υπνάκους
β) να πάτε στο παρακείμενο περίπτερο ν' αγοράσετε περιοδικά/σταυρόλεξα/εφημερίδα, να επιστρέψετε και να μελετήσετε.
γ) να πάτε να κάνετε άλλες δουλειές, σε τράπεζες (το πολύ 20 λεπτά να περιμένετε σε ουρά) ή στο ταχυδρομείο (άλλα 20 λεπτά μάξιμουμ)
δ) οι κοκέτες μπορούν να πάνε και στο κομμωτήριο για κανένα λούσιμο-χτένισμα, ή νύχια
ε) και στον κουρέα, οι παραδοσιακοί κύριοι
στ) ακόμη και στην Εφορία οπου όμως θα περιμένετε το λιγώτερο 30 λεπτά και αυτά σταόρθια,
και αφού τα κάνετε απο το (γ) και ύστερα επιστρέφετε στην Εθνική για να διαπιστώσετε ότι όόόόχι δεν έφθασε η σειρά σας ακόμη, τώρα πέρασε το 187...έχετε άλλο ένα τέταρτο να περιμένετε.
Δύο ωρες και πενήντα λεπτά περίμενα σήμερα για μία δουλειά 5 λεπτών κ.κ. υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας..ΕΛΕΟΣ πιά. Εχετε πολύ προσωπικό, γιατί όμως μόνο 4 ταμεία απο τα 7 να εξυπηρετούν, πότε θ' ανοίξουν τα άλλα δλδ, τα Χριστούγεννα ή μαζί με τον Πασχαλινό κούνελο?
"Μα είναι τόσο άνετες οι πολυθρόνες μας" μου λέει η κα των πληροφοριών. το ξέρω γλυκιά μου, το ξέρει επίσης και ο αξιότιμος άστεγος που έχει πιάσει τις 3 τελευταίες και κοιμάται μακαρίως. Εμείς όμως βιαζόμαστε..που καιρός για ξάπλες..

12 σχόλια:

Ράθυμος είπε...

Υπάρχουν και χειρότερα να περιμένεις σε Δημ. Υπηρεσία και ναμη υπάρχουν ούτε αναπαυτικες πολυθρονες, ενώ το αμέσως χειρότερο είναι να μη υπάρχει κανεις!

Περιμένω τις προτασεις για όσους έχουν ελεύθερο χρόνο την τελευταία μέρα κατάθεσης του Εθν. Κτηματολογίου!

Skouliki είπε...

και μετα σου λενε ο χρονος ειναι πολυτιμος και αηδιες

phlou...flis είπε...

Φαντάζομια, είμαι σίγουρος δηλ, πως η πελιονότητα θα ήταν ηλικιωμένοι. Για ενημέρωση βιβλιαρίου

Marina είπε...

ράθυμε! Μα τόσες ώρες χαμένες επειδή το δημόσιο δουλεύει με το πάσο του!!!. Το να περιμένεις όμως στην ουρά ενώ δεν υπάρχει υπάλληλος να εξυπηρετήσει..εντελώς κουφό, τι περιμένεις?
Την τελευταία μέρα του Κτηματολογίου θα κόψουν φλέβες όλοι..οι μεν γιατί το άφησαν ως γνωστόν στη τούρλα του Σαββάτου και οι δέ..γιατί νευριάζουν (tell me something new).

skouliki, μη πιστεύεις τίποτα. Πέρνα απο καμμια δημόσια υπηρεσία πρώτα και βλέπε!. Οι νεώτεροι σε διορισμό σκίζονται στη δουλειά, οι παλαιοί..νύχια, μόδες, καφέδες..κι άλλοι καφέδες..βόλτες, σχόλασμα νωρίς..και απεργίες πολλές.

phlou...flis, τα 3/4 ήταν ηλικιωμένοι που είχαν έρθει να εισπράξουν τις συντάξεις τους. Η να δούν τους γνωστούς τους και να τους κάνουν λίγη παρέα..Φέρνανε και τους καφέδες τους μαζί, την εφημερίδα..μια χαρά, στην Εθνική Παιδική Χαρά!

Sourotiri είπε...

Καλα, αυτο με τους ηλικιωμενους δεν εχει προηγουμενο.

ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ, Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΜ Ο,ΤΙ ΩΡΑ ΘΕΛΕΙΣ.Ή ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΠΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΜ, ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ;

Αλλα οοοοοοχι, αυτος θελει να το δει γραμμενο στο βιβλιαριο, μην τυχον τον κλεψει η τραπεζα. Λες και η τραπεζα αν θελει να τον κλεψει, θα τον κλεψει με τον προφανη τροπο.

Οσες φορες εχω παει ή εχω περασει εξω απο την Εθνικη πολυ πρωινες ωρες, παντα εχει ουρα απο τις 7 το πρωι.

Tanila είπε...

Sourwtiri 'σαι τρελός;
Αυτά, οι μισοί παπούδες πιστεύουν ότι είναι μηχανήματα του διαβόλου με bar code του 666, τα οποία θα τα χρησιμοποιήσει σπείρα κακοποιών για να τους κλέψει τη σύνταξη όπως οι διάφοροι που ακούγονται κατά καιρούς (με μικροκάμερες κ.λ.π.).

Οι άλλοι μισοί δεν είναι σε θέση να θυμούνται ούτε το πιν ούτε που το έχουν σημειώσει.

Ανώνυμος είπε...

αυτό με τους παπούδες που γεμίζουν τις τράπεζες δεν το κατανόησα ποτέ μου, και βλέπω πειστικά επιχειρήματ στο σχόλιο της τανίλας.
εχω πια φτάσει στο σημείο όμως να υποθέτω ότι δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν από τα ξημερώματα που ξυπνούν.
γι αυτο εχω σταματήσει να λειτουργώ με βιβλιάρια.

Marina είπε...

Σουρωτήρι, η Τανίλα έχει δίκιο! Σπάνιοι είναι εκείνοι οι ηλικιωμένοι που πάνε στα ΑΤΜ. Τα φοβούνται άσε που είναι ανίκανοι να θυμούνται τους κωδικούς. Βλέπω και απο τα πεθερικά μου, που ναι μέν τα σηκώνουν απο τα μηχανάκια αλλά που πάνε και για ενημέρωση του βιβλιαρίου!. Είναι θέμα ηλικίας πιστεύω..απλά δεν τα καταφέρνουν με την τεχνολογία!.

Psipsinel είπε...

hahaha afto me tous ilikiomenous ine katapliktiko!

Unknown είπε...

Τι μου θυμισες!!! Ανεπαναληπτες στιγμες πολυωρης αναμονης στην Τραπεζα Πιστεως στην Πατησιων, οταν ειχα ερθει στην Ελλαδα περσι το Δεκεμβρη. Δυστυχως δεν ειχε καθισματα, οποτε η τριτη ηλικια ειχε διασκορπιστει στις καρεκλες των γραφειων των υπαλληλων.
Μηπως να εισηγηθουμε να σερβιρουν και καφε στις τραπεζες? Εκει που περιμενεις να πινεις και ενα καφεδακι. Ασε που θα εχουν και εχτρα κερδη τα υποκαταστηματα

Coco είπε...

αυτό με το νούμερο...το έπαθα όταν πήγα να βγάλω διαβατήριο
περίμενα έξι ώρες, και κάποια στιγμή βγήκα να πάρω έναν καφέ, έκανα ένα τέταρτο γιατί γύρω ήταν ερημιά,
γύρισα, και ω! είχαν περάσει δέκα νούμερα, μαζί και το δικό μου!! Σκοτοδίνη!

Ανώνυμος είπε...

Για να σε.. τιμωρήσω που δεν το ήξερες αυτό με το συγκεκριμένο υποκατάστημα (έχω περάσει κι εγώ κάμποσες ώρες από τη ζωή μου εκεί) σου .. φέρνω πρόσκληση για παιχνίδι.
Τουλάχιστον να περνάει ευχάριστα η ώρα στην αναμονή
(και μη μου πεις ότι δεν έχεις υπολογιστή. Πάρε έναν με σύνδεση μέσω κινητού τηλεφώνου... τι, επειδή θα δίνεις κάτι τις παραπάνω; :) )

Να περνάς όμορφα.