Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2008

"Μωρέας" αντί για Μορέας

Αυτό που με ενοχλεί πολύ στην Ελλάδα είναι ότι φωνάζουμε, κάνουμε φασαρία, βρίζουμε, βγαίνουν οι διάφοροι στα παράθυρα της τηλεόρασης, γίνεται λεκτικός χαλασμός χωρίς καμμία πράξη και ουσία. Οταν έρθει η στιγμή να τα βάλουμε σε εφαρμογή..να κάνουμε διαμαρτυρία αντί να τη συζητάμε..τίποτα δεν γίνεται. Λές και το ζητούμενο είναι η ΦΩΝΗ!

Ας πάρουμε τα διόδια στην Ε. Ο. Κορίνθου-Τριπόλεως τον περίφημο Μορέα. Επί σειρά ετών τα διόδια ήταν 2 ευρώ. Μετά όταν ανέλαβε η Αττική Οδός το έργο, έγινε 2.80, αγανακτήσαμε και αρχίσαμε να μη πληρώνουμε. Πρίν φθάσουμε στα διόδια στρίβουμε πρός Κουταλά (όταν πηγαίνουμε Ναύπλιο) και παίρνουμε τη παλιά ανευ διοδίων Εθνικη οδό. Αγοράζουμε και ψωμί απο τον Αγ. Βασίλη..μιά χαρά είμαστε. Αισθανόμαστε ότι δεν είμαστε και κορόϊδα.
Το πρόβλημα φαίνεται όταν αποφασίσαμε να πάμε εκδρομή στη Βυτίνα. Εδώ αναγκαστικά παίρνουμε την Ε. Ο. γιατί να πάμε Τρίπολη απο τον Αχλαδόκαμπο είναι σαν να θέλουμε να οδηγήσουμε την Αθηνών-Πατρών με πάγο χωρίς αλυσίδες = καρμανιόλα. Φθάνουμε στα διόδια.
Εχουν αυξηθεί σε 2.90 ευρώ. Για έργα που ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ. Η διαδρομή χάλια, με χαμηλή νέφωση, σημειωτόν να οδηγούμε όλοι σε μία λωρίδα γιατί την άλλη την έχουν φράξει ...για τα έργα που θα γίνουν. Μπουλντόζες σε ένα μικρό μέρος παρκαρισμένες για να ξεχερσώνουν, ενώ τα οχήματα (τα λεωφορεία, ΚΤΕΛ, φορτηγά, νταλίκες, μηχανες και αυτοκίνητα) στριμώχνονταν για πολλά χιλιόμετρα σε 1 στενή λωριδίτσα. Αυτό κι αν είναι ΑΙΣΧΟΣ! Γιατί φράζουν ΟΛΟ το δρόμο μέχρι το Αρτεμήσιο, ιδιαίτερα τα σβκ που ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ; Σταματημένοι οι εξσκαφείς στην άκρη, κανένας εργατης δεν ήταν εκεί και οι εκδρομείς να παιδεύονται. Να κλείσεις το κομμάτι εκείνο που δουλεύεις, όχι όλη την Εθνική Οδό! Ελεος πιά!



Είναι γνωστό ότι για το όνειρο ζούμε. Η εκδρομή πρός το χωριό Πάος - Αχαϊας ήταν πανέμορφη μέσα στα κόκκινα και κίτρινα χρώματα του φθινοπώρου. Ξεχάσαμε και το δρόμο και τα διόδια. Πνιγήκαμε στα κόκκινα κλαδιά, πράσινα λιβάδια, κίτρινα δένδρα.Η φύση καταπληκτική, περάσαμε έναν όμορφο υδροβιότοπο όπου αγριόπαπιες περπατούσαν στο δρόμο. Είδαμε και κυνηγούς με τα σκυλιά τους να ψάχνουν ότι απέμεινε απο τις περσινές φωτιές. Και αυτό να φάνε..δεν μπορούν η καφρίλα τους βγαίνει αυτόματα.
Μας πρόλαβε πηχτή ομίχλη και βροχή οπότε αναγκαστήκαμε να μη προχωρήσουμε. Επιστροφή.
θα ήθελα όμως να έγραφα απλά για την εκδρομή που πήγαμε..χωρίς νεύρα και δυσαρέσκειες. Και μη μου πείτε να κλείσω τα μάτια και να μη κυττάω. Αυτό κάνει όλη η Ελλάδα. Γι αυτό καταντήσαμε έτσι.

5 σχόλια:

Maria Tzirita είπε...

Μαρίνα μου χαίρομαι που σε βρίσκω και στη μπλογκογειτονιά! Αυτό που γράφεις για τα διόδια είναι κάτι που έχω παρατηρήσει κι εγώ και πραγματικά μ'εξοργίζει. Εγώ βλέπεις δεν πάω από Νεμέα όταν πάω Τολό κι έτσι τα πληρώνω αυτά τα 2,90 για ένα δρόμο χάλια όπως τον χαρακτήρισες! Αδιανόητο και απαράδεκτο και πώς να αντιδράσουμε, για πες μου;...

ELvA είπε...

Εχεις δικιο Μαρινα!
Να μεινω ομως στη τελευταια
σου φραση:'Και μη μου πείτε
να κλείσω τα μάτια και να μη κυττάω.Αυτό κάνει όλη η Ελλάδα.Γι αυτό καταντήσαμε
έτσι'!Ισως σου φανει ασχετο
αλλα συνειδητοποιω με τα χρονια, οτι η ελεεινη
νοοτροπια της αδιαφοριας δεν ειναι μονο Ελληνικο
'προνομιο'! Χωρις να θελω να ωραιοποιησω τα δικα μας
..χαλια,αδιαφορια υπαρχει
παντου και σε χωρες που ισως δεν θα το περιμενε
κανεις, και μαλιστα με ολεθριες συνεπειες! Χωρες 'με..επιπεδο',που
θεωρουνται'προηγμενες' κλπ,
..βλακειες! Συγγνωμη που γραφω για κατι που δεν εχει
πολυ σχεση με το σημερινο σου θεμα,αλλα αναφερομαι στο τραγικο περιστατικο με το παιδακι στην Αγγλια και την απιστευτη κρατικη αδιαφορια και εκει! Δεν ξερω αν το διαβασες.Δεν το χωραει ο νους μου. Ριξε μια ματια παρακατω και θα καταλαβεις τι εννοω... http://metanastis.blogspot.com/

phlou...flis είπε...

Στην άκρη τα αρνητικά (γιατί όταν κατεβαίνω Αθήνα, πληρώνω διόδια 20€ πήγαινε έλα) και ας μείνω στο τοπίο, που είναι υπέροχο, ιδίως το φθινόπωρο. Ο Μωριάς ή Μωρέας είναι πανέμορφος και είχα την τύχη να τον περιδιαβώ πολλάκις

Σοφία είπε...

Συμφωνώ με όλα όσα λες, αλλά κάποιος που θέλει να πάει από την Αθήνα στην Τρίπολη, τη Βυτίνα, την Καλαμάτα ή τη Σπάρτη, τι εναλλακτικές λύσεις έχει;

Αntidrasex είπε...

Δεν θα διαφωνήσω γενικά με αυτό που περιγράφεις, την ίδια αγανάκτηση έχω και εγώ και τον κάνω συχνά το δρόμο.
Όμως, ένας Τριπολιτσιώτης μου μετέφερε και μια άλλη άποψη.
Μου λέει "έμεινα με το αμάξι, 2.30 τα χαράματα πριν το Αρτεμίσιο. Εκεί που είπα "την έβαψα" μέσα σε 5 λεπτά και χωρίς να έχω ειδοποιήσει, είχε έρθει το αυτοκίνητο της εταιρείας, με μάζεψε και με πήγε στην Τρίπολη. Χαλάλι τους τα 2,90".
Κατά τα άλλα, συμφωνώ.