Παρασκευή, Ιανουαρίου 02, 2009

Τα ντουλαπάκια σας..μέσα

Παραμονή Πρωτοχρονιάς πάω σε συνοικιακό κατάστημα της Εμπορικής τράπεζας να κάνω μία συναλλαγή. Συνήθως προτιμώ κεντρικό κατάστημα όπου εξυπηρετούμαι κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα, τούτη τη φορά όμως προτίμησα το συγκεκριμμένο για να μη χάνω χρόνο.

Μπαίνω μέσα στον ειδικό χώρο ασφαλείας που έχουν όλες οι τράπεζες στην είσοδό τους, έναν στενό χώρο που με τα βίας χώραγα γιατί είχα και κάτι σακκουλίτσες μαζί μου, με ¨διαβάζει" το μηχάνημα και ακούω μία φωνή λέει. "ανιχνεύθηκαν μεταλλικά αντικείμενα επάνω σας, παρακαλούμε βάλτε τα στη θυρίδα αριστερά".

Δεν κατάλαβα τι εννοούσε, αλλά δεν άνοιγε και η πόρτα να μπώ στην Τράπεζα, οποτε βγήκα έξω και παρατήρησα μία σειρά απο μπλέ ντουλαπάκια τύπου locker όπως αυτά των γυμναστηρίων να περιμένουν εκτός τραπέζης, στο έδαφος το ένα πάνω στο άλλο, για να δεχθούν τα μεταλλικά μου αντικείμενα που ανιχνεύθηκαν και δεν μπορούσα να μπώ στη τράπεζα..δλδ το πιστόλι, τη χειροβομβίδα, τον πτυσσόμενο λοστό, το σουγιά..μη τρελλαθούμε τώρα.
Ρωτάω έναν υπάλληλο, "τι πρέπει να βάλω εκεί"
και μου λέει "μεταλλικά αντικείμενα εκτός απο κέρματα".
Για να δούμε τι να πρωτοβάλλω. Είχα ψωνίσει και κάτι δώρα για τα ανήψια μου, αυτοκινητάκια..στη θυρίδα
κλειδιά ..στη θυρίδα
κινητό..στη θυρίδα ( όμως αν παρουσίαζε πρόβλημα η συναλλαγή μου και ήθελα να μιλήσω με το κινητό, τι θα γινόταν..θα έβγαινα έξω, θα ξεκλείδωνα το ντουλάπι, θα έπαιρνα το κινητό, θα κλείδωνα το ντουλάπι, θα χτυπάγανε οι συναγερμοί και φτού ξελεφτερία;)
περιεχόμενο τσάντας ήτοι

α) φακός β) μεταλλικό κουτάκι χαπιών γ) στυλό όχι bic δ) πουδριέρα-κραγιόν ε) ψηφιακή μηχανή ζ) σετ μανικιούρ, η) κομπολόγι (εχει μεταλλική αλυσιδίτσα) και θ) τη τσάντα γιατί έχει μεταλλικό κούμπωμα...στη θυρίδα

Α! τώρα πάμε στα δύσκολα. Στα μεταλλικά είδη μήπως συμπεριλαμβάνονται..
το κολλιέ, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια και το χαλκά στη μύτη που φοράω...στη θυρίδα
μήπως θέλετε και τα παπούτσια μου που έχουν μεταλλική αγκράφα;
η ζώνη που κρατάει το παντελόνι μου είναι σιδερένια..
οι μπρετέλλες του σουτιέν μου είναι επίσης μεταλλικές
καθώς και το φερμουάρ του παντελονιού μου...
Μα πώς να ξεντυθώ η έρημη μέσα στο χιονιά, μήπως έχει προνοήσει η διεύθυνση και για αποδυτήρια ;

ΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΕΛΛΑΘΕΙ κυρία Εμπορική μου Τράπεζα ΕΝΤΕΛΩΣ?????
Ολες οι άλλες τράπεζες έχουν πόρτες ασφαλείας, μόνο εσείς όμως έχετε την απαίτηση απο τους πελάτες σας να βάζουν τα πράγματά τους σε ντουλαπάκια με θέα το δρόμο!!!
Μα δεν είμαστε καλά.

Εκανα φασαρία βέβαια και μπήκα.

Και μία γλυκανάλατη ταμίας μου είπε ότι το σύστημα αυτό το κάνουν "για την ασφάλειά τους". Τσίφτισσα η μανδάμ! Ενώ οι άλλες οι τράπεζες που δεν διαθέτουν μυαλό ξουράφι δεν νοιάζονται για την ασφάλειά τους! Ρισκάρουν τη ζωή τους χωρίς να ξεβρακώνουν τους πελάτες τους!
Οποιος είναι για τη συγκεκριμμένη τράπεζα να φοράει σαγιονάρες και μπουρνούζι κάτω απο το παλτό του χωρίς εσώρουχα πάντα καθώς μερικα έχουν μεταλλικά κουμπώματα και στράς ! Αν πάλι επιμένετε και είσθε και καλλίγραμμοι επιτρέπονται και τα τόπ λες.

Ενα σωβρακάκι αρκεί
για τη μέγιστη συναλλαγή!

Αιντεεεεεεεε! Ζαγάρια!

25 σχόλια:

Crazy Tourists είπε...

Χαχα!! Δεν υπάρχει!! Ούτε σε αεροδρόμιο να ήσουνα!!
Α! Όταν ανοίγω το ιστολόγιό σου με το Mozilla κινούνται οι αναρτήσεις προς τα αριστερά!! Τι παίζει;
Καλή χρονιά!! Χωρίς άλλα τρελά εύχομαι!!

Τρελοτουρίστρια

issallos είπε...

αισχος !!!! Ηλιθιοι εως Πανηλιθιοι !!!
Απο την Εμπορικη εχω φυγει χρονια τωρα...οταν καποια στιγμη επρεπε να καταθεσω στο λογαριασμο μου περιπου 850.000 δραχμες σε ψιλα...
γιατι οι βλαμενοι οι επιτροποι απο την εκκλησια που δουλευα με πληρωσαν κατευθειαν απο το παγκαρι... και εκτος του οτι ηταν ασηκωτα....περιμενα 23 μερες με εκρεμοτητα για να τα μετρησουν, χωρια την γκρινια "γιατι μας τα φερατε ολα αυτα τα ψιλα" !!! Τι να τα κανω μωρη...@#$$# να τα φυτεψω;
Οταν καποια φορα δεησαν να τα βαλουν στο λογαριασμο.....τα σηκωσα ολα...και πηγα στην Εθνικη που και ψιλα παιρνει και μηχανημα ακριβειας εχει για αυτη την δουλεια.....!!! Βεβαια
ο παθων μαθων..δεν ξαναδεχτηκα ποτε μετα ψιλα.... εδεινα το νουμερο του λογαριασμου και ας βγαζανε αλλοι το φιδι απο την τρυπα !!!

ΥΓ...γιατι δεν φευγεις απο αυτα τα ΖΑΓΑΡΙΑ ;

Ανώνυμος είπε...

Αχαχαχα!
Μαρίνα μου, καταρχήν Χρόνια Πολλά!
Ρε, τι' ναι αυτοί!!!
Δεν πάμε καλά!
Ούτε στο Μπρονξ δεν συμπεριφέρονται έτσι οι τράπεζες!
Καλά, άμα νοιάζονται τόσο πολύ για την ασφάλειά τους, ας το κλείσουν και ας ανοίξουν σαλόνι αισθητικής!
Τελικά δε θα τους μείνει πελάτης για πελάτης...
Και τότε θα είναι ΣΙΓΟΥΡΑ ασφαλείς!

Sophia Kollia είπε...

Μαρίνα καλημέρα,
κάτι έχει πάθει το πρόγραμμα και το βλέπω να τρέχει τι κείμενο. Το διάβασα, αλλά δεν ξέρω αν φταίει ο δικός μου η ο δικός σου υπολογιστής.
Τι αηδίες κάνουν, θα τους φύγουν οι πελάτες και τότε θα αλλάξουν, αλλά θα είναι αργά!
καλημέρα

Unknown είπε...

Πάντα αναρωτιώμουν πόσα μεταλλικά αντικείμενα έχει μια γυναικεία τσάντα και ποιά >;)

phlou...flis είπε...

Την επόμενη φορά μπες μέσα, κάνε ανάληψη, κλείσε το λογαρισμό και πήγαινε σε άλλη. Πες τους πρώτα το γιατί.
Καλή Χρονιά

Marina είπε...

Crazy tourists!. Θα δικαιολογείτο αν βρισκόμασταν στο αεροδρόμιο..που στο τέλος της γραφής εκεί η ζωή είναι πιο πολύτιμη απο το ξεβράκωμα! Τώρα για τον Mozilla μου το έχουν πεί και άλλοι ότι δεν βλέπουν το μπλόγκ καλά, αλλά δεν ξέρω τι να κάνω. Οποιος ξέρει ας μου πεί!

Ισσαλε! Λόγω της δουλειάς μου χρησιμοποιώ όλες τις τράπεζες ανάλογα με τις συναλλαγές μου. Κανένα παράπονο δεν είχα ως τώρα απο την εμπορική, μετά όμως απο αυτό!..Πάντως να ξέρεις ότι όλες οι τράπεζες δυσανασχετούν όταν παίρνουν πολλά κέρματα.. Είχε η μαμά μου μία γνωστή παλιά που έκρυβε τα λεφτά της κάτω απο το στρώμα σε μασούρια. Οταν πέθανε η κυρία αυτή, η κόρη της, πήρε τα μασούρια (χιλιάρικα ήταν) και τα πήγε στην Εμπορική..κάνανε 2 μήνες να τα ισιώσουν-σιδερώσουν..δεν ξέρω πώς τα ίσιωσαν όταν όμως τελείωσαν της κάνανε και παρατήρηση μη ξανατολμήσει να τους φέρει χρήματα με αυτή τη μορφή!

Marina είπε...

Lilith, καλησπέρα και καλή χρονιά. Σε γενικές γραμμές ως τώρα όλες οι τράπεζες συμπεριφέρονται πολύ καλά. Ετυχε απλά να πέσω στην περίεργη φάση!Στο χχ υποκατάστημα!

Sofia, μια χαρά το βλέπω το κείμενο..τίποτα δεν τρέχει. Η συγκεκριμμένη τράπεζα είναι για σφαλιάρες, πρίν απο μένα ήταν μία παχουλή κυρία η οποία μπήκε στο θάλαμο εισόδου και δεν έκλεινε η πόρτα..και αυτήν την βγάλανε έξω..προφανώς πρώτα έπρεπε να χάσει λίγα κιλά και μετά να σκεφτεί συναλλαγές με την Εμπορική! Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν!

Darthir, τα μεταλλικά δεν είναι πολλά, τα μη μεταλλικά ΑΠΕΙΡΑ! Ευτυχώς που δεν ζητάγανε και εκείνα απο πλαστικό! Θα χρειαζόντουσαν όχι ντουλαπάκια, αλλά κούτες!

phlou..fli, όπως έγραψα και στον Ισσαλο, κάνω εξωτερικές δουλειές για λογαριασμό τρίτων, οπότε συναλάσσομαι με όλες σχεδόν τις τράπεζες, δεν ήταν δικός μου ο λογαριασμός εκεί. Απλά έτυχε να πάω στο συγκεκριμμένο υποκατάστημα, πρώτη και τελευταία φορά!

Ανώνυμος είπε...

Kopellia, edw o kosmos kaigetai, douleies xanontai, peinane paidia kai pernane tis yiortes asxima kai esy gkriniazeis yia to thema asfaleias tis Emporikis? Poios noiazetai yia tis trapezes? Den zoume oloi mas stis Versalies,nomizw!
Yia tin anergia, omws, pou tha mas erthei sto kefali to 2009, poios tha milisei,re paidia, i den theloume na milame yia tetoia dysaresta themata twra tis yiortes? Syggnwmi alla varethika na akouw themata 'ex' apalwn onyxwn' otan ta spoudaia ta pername sto 'ntoukou' s' afti ti xwra.

Nikolas Papazitis

Aspa είπε...

Θα μας τρελάνουν οι τράπεζες… Δε γίνονται αυτά τα πράγματα…

Το κείμενο τρέχει και σε μένα προς τα αριστερά! Για να αφήσω σχόλιο περίμενα να περάσει το "ανάρτηση σχολίου", το πέτυχα εν κινήσει και τελικά τα κατάφερα! Ήταν σαν να έπαιζα ηλεκτρονικό, μεγάλη πλάκα!

Marina είπε...

Καλησπέρα Ασπα, ειλικρινά δεν ξέρω γιατί τρέχει το κείμενο πρός τ' αριστερά!! Δεν έχω αλλάξει τίποτα, εντύπωση μου κάνει. Μήπως έχεις Mozilla; γιατί και πρίν η Τρελλοτουρίστρια ανέφερε παρόμοιο πρόβλημα!
Και αν ναί, ας με βοηθήσει κάποιος στο τι να κάνω επι του θέματος

Aspa είπε...

Μαρίνα, ναι έχω Mozilla… Μόλις δοκίμασα και με Internet Explorer και όλα φαίνονται φυσιολογικά. Ίσως κάποιος πιο σχετικός να μπορεί να βοηθήσει…
Καλό βράδυ.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Και αν είχες κανένα μεταλλίζον σεξουαλικό βοήθημα (ήτοι δονητή) πώς θα τον εμφάνιζες;

Ra Ma είπε...

Αυτό το ακούω από σένα για πρώτη φορά! Στην αρχή νόμιζα πως έκανες πλάκα, βρε μπας και μας κάνεις πλάκα? :)
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχουμε!!!

AVRA είπε...

Μου εφτιαξες το κεφι βρε Μαρινα!!!

αντε καλη χρονιακαι απο εδω!

Γεωργία είπε...

Αχαχα!
Έτσι την είχα πατήσει κι εγώ πριν χρόνια μιλάμε, εποχή 2002 ή 2003, στην εμπορική της Δραπετσώνας (ή Κερατσινίου? θα σε γελάσω, ούτε που θυμάμαι πια). Μου είχε έρθει η φαεινή ιδέα να ανοίξω λογαριασμό στην Εμπορική, κόντεψε να χρειαστεί να βγάλω το παντελόνι μου γιατί είχε μεταλλικά κουμπιά στις τσέπες, τελικά την έκανα με ελαφρά και έτσι,άδοξα, τελείωσαν οι συναλλαγές μου με την Εμπορική, πριν καν αρχίσουν.

Γεωργία είπε...

Ξέχασα: Ευτυχισμένο το 2009 - δεν ξέρω τι λες εσύ αλλά εγώ λέω ότι καλό δείχνει προς το παρόν :)

Olga είπε...

Απίστευτο, πρώτη φορά το ακούω αυτό...
Αυτοί οι κυριούληδες είναι πιο αυστηροί και από το αεροδρόμιο της Ζυρίχης που σε ξεβρακώνουν κανονικότατα!Μα όλα τα μεταλλικά αντικείμενα?? Δεν είμαστε με τα καλά μας!! Ελλάδάρα !!

Φιλάκια Μαρινάκι!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Heliotypon είπε...

Ωραία! Αν υποχρεώσουν τους πελάτες να μπαίνουν στην τράπεζα όπως μπαίνουν στην σάουνα, σε παρακαλώ ειδοποίησέ με να την στήσω απ' έξω (ή και μέσα) να απολαμβάνω το θέαμα. Τι διάολο, όλο και κάποια καλλίγραμμη θα πάει για συναλλαγή :-)

Marina είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Σοφία είπε...

Πω πω! Μιλάμε αν μου τύχαινε αυτό μπορεί να άλλαζα τράπεζα. Τι ξεφτήλες!

An-Lu είπε...

Καλή Χρονιά
κούκλα μου!!!


Αλλά κι εσύ! Με σετ μανικιούρ στην τράπεζα...τς-τς-τς-τς!!!!!
;-)

patsiouri είπε...

Καλέ μόλις ήρθα από το Τζονάκο και γράφει ακριβώς για το ίδιο θέμα!!!!

ci είπε...

Πρόχειρα, ίσως ο Firefox χρειάζεται ενημέρωση στην τελευταία έκδοση (γίνεται αυτόματα συνήθως) ή ίσως κάποιο flashplayer (στην σελίδα της macromedia) χρειάζεται ενημέρωση.
Επίσης κλασσικά υπάρχει η διαγραφή προσωρινών αρχείων κλπ.
Εγώ τα βλέπω κανονικά πάντως, με όλους τους browsers.

Καλή χρονιά Μαρίνα και πάλι, καλή δύναμη να έχουμε με τα παράλογα που βλέπουμε κάθε μέρα!