Τρίτη, Ιανουαρίου 13, 2009

και απο Δευτέρα..δίαιτα

Μετα τις γιορτές νοιώθουμε ένα φούσκωμα, ένα πλάκωμα, μιά θλίψη.
Κυττάμε τον εαυτό μας στο καθρέφτη και αντί να δούμε "τα καλά" σημεία, το βλέμμα πέφτει στα ψωμάκια, στη κοιλίτσα, στις δαντελίτσες γύρω απο τα πλευρά μας, τα φουσκωμένα μαγουλάκια μας και την ανοιχτή μας όρεξη (ξέφραγο αμπέλι) που μετα κόποις αποκτήσαμε τα Χριστούγεννα όταν τραπεζωνόμασταν απο θεία σε θεία, απο πεθερά σε πεθερά, απο ξαδέλφη σε παραξάδελφο, απο φίλο σε Σπυράκο-Στεφανάκο-Χρηστάκη-Μανωλάκη-Βασίλω και Φωτούλα- και τελικά σερνόμασταν απο τουαλέττα σε τουαλέττα (οι τυχεροί) ή απο φούσκωμα σε σόδες (οι άτυχοι). Μέχρι να τελειώσουν τα Φώτα, είμαστε έτοιμοι για ζύγισμα (μπρρ) και για σφάξιμο!.
Ας μιζεριάσω και λίγο..( αφού μ' αρέσει)
1) Ξεστόλισμα του δένδρου. Οσο χαρά έχουμε όταν το στολίζουμε, όταν βάζουμε τα καρακιτσάτα φωτάκια στα μπαλκόνια μας (φυσικά και εμείς φωτίζουμε το μπαλκόνι μας- τι μας πέρασες;) και συναγωνιζόμαστε με την κα Μπιχλιμπίδου δίπλα, που πέρυσι μέχρι και φωτεινούς ελέφαντες είχε βάλει στο μπαλκονάκι της, με τη φωτεινή μας χιλιοπάρδαλη κουρτίνα μπαλκονιού και τα ταρανδάκια να κάνουν τουμπίτσες πάνω στις γλάστρες, τόση κατήφεια μας πιάνει στο ξεστόλισμα-μάζεμα και χώσιμο δένδρου στην αποθήκη ή πέταγμα του ξερού δένδρου στο δρόμο (δεν θα σας σχολιάσω εδώ..επιφυλάσσομαι).

2) Με το που ανοίγουμε τη ντουλάπα, φλάτς φάτσα κάρτα με τον προδότη. Τον καθρέφτη. Μας κυττάει υπεροπτικά. Αυτόματα το μάτι πέφτει στο σημείο εκείνο (ξέρεις εσύ) που στρογγύλεψε. Οπου και να είναι αυτό, ο προδότης το βλέπει και φροντίζει να το δούμε και εμείς..καλά-καλά και απ' ολες τις πλευρές. Η σπάθη της τιμωρίας ταλαντεύεται πάνω απο το κεφάλι μας. Ετυμηγορία : Απο Δευτέρα Δίαιτα.

Η λογική βέβαια λέει ότι
3) δεν υπάρχει περίπτωση, τη δίαιτα θα τη κάνουμε..τις ύπουλες εποχές που ζούμε πού λεφτά για να αγοράσεις ξανά ρούχα ένα (&2, & 3, & 4 παιδιά δλδ κιλά..) νούμερο μεγαλύτερα.. θα κόψουμε α) τα γλυκά, β) το κ. Χατζή (ειδική κατηγορία, οι παθώντες ξέρουν γ) τα τσουρέκια-τυροπιττάκια-παγωτάκια-καφέδες με τα 1001 φουντουκοσαντιγοκαραμελοτσαρκες επάνω τους, δ) τα παχυντικά φαγητά (γράψε όλα όσα σ' αρέσουν) και ε) τα ποτά βρέ.. και
θα αρχίσουν αχ οι υγιεινές σαλάτες.. αχχ το γευστικό βραστό χωρίς μαγιονέζα ψάρι..αχχχ οι φρυγανιές-κριτσίνια και αχχχχ το άπαχο γιαουρτάκι και αχχχχχχχχχ τα αγαπημένα ακτινίδια για φρούτο.. ενώ για γλυκό, 1 ζελέ με Ο θερμίδες και 1 κουταλάκι μέλι πρίν κοιμηθείς μη σφηνώσεις κιόλας.

Πώς όμως γίνεται όταν είσαι σε δίαιτα να περνάνε κάτι διαβολικά παστάκια απο μπροστά σου,

το σκατόπαιδο του γείτονα να σου μιλάει μπουκωμένο με παγωτό χωνάκι πάνω στο ποδήλατό του..η γειτόνισσα να μαγειρεύει αρνάκι στο φούρνο με λιγδερές πατάτες, κάποιος να τηγανίζει κεφτεδάκια.. την ώρα που τρώς το ξεπετσιασμένο φιλέττο γυαλόχαρτου..εε κοτόπουλου με βραστά μπρόκολλα χωρίς λάδι.

Και όλα αυτά για 2 ψωμάκια που ενοχλούν εμάς τις γυναίκες..γιατί οι άντρες δεν χαμπαριάζουν απο τέτοια..συνήθως μας κοροϊδεύουν κιόλας (να σου κάνω μάτς-μουτς το κιλάκι που πήρες εδώ, εκείνο που πήρες εκεί, το άλλο πάρακάτω..και να απορούν γιατί ξενερώσαμε).

Μιά ψυχή έχουμε ας βγεί. Απο χθές το βράδυ (γιατί το μεσημέρι παράφαγα) δίαιτα. Επιτρέπονται μόνο τα εικονικά γλυκά.

19 σχόλια:

Sophia Kollia είπε...

Καλή αρχή και καλά αποτελέσματα. Μέχρι το Πάσχα θα είμαστε έτοιμες πάλι!
καληνύχτα

ο δείμος του πολίτη είπε...

Το να κάνει κάποιος δίαιτα επειδή δεν αισθάνεται καλά με το σώμα του το καταλαβαίνω. Το να κάνει κάποιος δίαιτα επειδή οι άλλοι δεν αισθάνονται καλά με το σώμα του, δεν το δέχομαι. Καλή αρχή.

πουαντερι είπε...

Ασχετο με την αναρτηση σου......
πως παει το πλεξιμο;
αν θες ωραια και φτηνα νηματα να πας στην Αθηνα στο kangaroo ειναι στην Ευαγγελιστριας μεσα στην στοα, και να πεις στην Σοφη πως σε στελνει η "πουαντερι".

ELvA είπε...

Και οι συζυγοι,ομως, δεν θα επρεπε να κανουν κατι για τα κιλακια τους; :) Το ολο θεμα 'διαιτα' σηκωνει πολυ συζητηση και αν δεν συντρεχουν λογοι υγειας, ειμαι κυριως της αποψης..my way, or the highway! Διαβασα ομως τελευταια στην εφημεριδα μερικες συμβουλες και στις στελνω!
Καλη επιτυχια!

Unknown είπε...

Δεν έστησα δέντρο, δεν έχω καφρέφτη, δεν κάνω δίαιτα...

(Χιιιιχιχιχιχιχιχι)

Marina είπε...

Sofia, μέχρι το Πάσχα θα είμαστε Συλφίδες για να έχουμε χώρο για τον Αμνό! Και μετά άντε πάλι!

Δείμο του πολίτη, εννοείτε ότι κάνουμε δίαιτα επειδή το θέλουμε εμείς και όχι τι λένε οι άλλοι!

πουαντερί, το πλέξιμο σταμάτησε καλή μου για 2 λόγους. Πρώτον λόγω του καρπιαίου συνδρόμου, κάνοντας επαναλαμβανόμενες κινήσεις πιάστηκαν και τα δυό μου χέρια απο τον αυχένα, οι πόνοι μέσα στη νύχτα ήταν τρομεροί. Μόλις σταμάτησα το πλέξιμο..πέρασαν. Δεύτερον ενώ η θεία μου πλέκει ΔΕΝ ήθελε επ' ουδενί λόγο να μου δείξει πως να πιάνω τους πόντους.. για να προχωρήσω. Γιατί εκείνη θέλει να είναι η πλέκτρα της οικογένειας, όχι εγώ. Ετσι το όλο θέμα φουντάρησε. Ισως στο μέλλον να τα καταφέρω αν ακουμπάω τα χέρια μου σε μαξιλαράκια να μην πιάνονται..και να ξαναδοκιμάσω. Τη πληροφορία για τα νήματα τη σημειώνω πάντως.

Elva, ΣΩΣΤΗ. Βεβαίως και οι σύζυγοι οφείλουν να πετάνε τα σωσιβιάκια τους που και πού λέμε! Ο δικός μου όμως κάνει καλές καύσεις, ό,τι και να φάει δεν παχαίνει..κάνει όμως και βάρη. Ισως γι' αυτό. Ειδα και το άρθρο που μου έστειλες, πολύ χρήσιμο. Δυο κιλά πήρα τα Χριστούγεννα απο πολυ-φαγία. Μειώνοντας το αλκοόλ και τα γλυκάκια σε 10 μέρες απο τώρα είμαι στα ίσα μου.

Darthiir, τα πάχη σου τα κάλλη σου!

phlou...flis είπε...

Με λίγα λόγια, καλά φάγαμε καλά ήπιαμε... Το πάσχα πλησιάζει, να πάρουμε τα μέτρα μας. Αντί δίαιτας, προτείνω νηστεία. Επί 50ήμερο να μας έρθει το αρνάκι ...λουκούμι

mimzy είπε...

Εικονικά γλυκά και δεν λες τπτ, τι να πεις όμως? Κάθε χρόνο τα ίδια, έτσι πάει..

Όσο για τα καρακιτσάτα φωτάκια ακόμα με ταλαιπωρούν :-(

Kαλώς σας βρήκα!!

marilia είπε...

Εκτός από όλα αυτά που πολύ καλά λες, εγώ επιπλέον έκοψα και το γυμναστήριο!!! Ιιιιι! Ναι! Το έκανα. Οπότε... πάμε με ένταση και ρυθμό τους κοιλιακούς και τις ασκησούλες με τα βαράκια, πάμε...

Λιγμ!

σνουποφιλάκι γλυκό (ε, καλά ντε, μη βαράς!) Επαναδιατυπώνω: Σνουποφιλάκι χαμηλών λιπαρών και πολλές ευχές για... ζουμερή χρονιά! :);)

Juanita La Quejica είπε...

Καλή Επιτυχία στην προσπάθεια! Σιγά σιγά θα επανέλθουμε, πού θα μας πάει;

Aspa είπε...

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Αφού η προσπάθεια ξεκίνησε, έγινε το πιο σημαντικό βήμα!
Από ότι βλέπω όλα καλά με το blog, το κείμενο σταμάτησε να τρέχει… Πώς τα κατάφερες;

Arsen Efrem είπε...

Μια που μιλάτε για διαιτα, διαβάστε ένα αφιέρωμα στον ειδικό της δίαιτας Γιώργο Καρατζαφέρη:

100 χρόνια Επιθεώρηση
Από τις αδερφές Καλουτά στους αδερφούς Καρατζαφέρη

«Οι καλύτερες παραστάσεις που έχω δει παίχτηκαν εκτός σκηνής.»
Μπάιρον Ντίκινς, Αμερικανός θεατρολόγος

Ποιος είπε ότι η επιθεώρηση παρακμάζει; Όσο υπάρχουν άξιοι συνεχιστές της παράδοσης των σπουδαίων Ελλήνων κωμικών, αυτό το κατεξοχήν ελληνικό θεατρικό είδος δεν κινδυνεύει. Τι κι αν στις μέρες μας το ενδιαφέρον μετακυλίεται από το θεατρικό σανίδι στο φυσικό ντεκόρ της αληθινής ζωής; Μήπως δεν είναι όλος ο κόσμος μια τεράστια σκηνή;
Όχι μόνο τεράστια, αλλά και ανθεκτική. Όσο μεγαλύτερο το κοινό, τόσο υψηλότερος ο βαθμός σφυρηλάτησης της ανοχής του. Το μεταμοντέρνο ηλεκτρονικό «σανίδι» αντέχει στις πιο ακραίες καταπονήσεις. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να φιλοξενεί περιχαρώς τις καφενορητορικές ακροβασίες του ευτραφούς καρατερίστα της πολιτικής;
Γιώργος Καρατζαφέρης: ο επί σειρά ετών πρώτος σκόρερ στο (εσωτερικό) διπλό των ασφαλιτών… επιτέλους δικαιώνεται! Από πεντάπαχος μπακαλόγατος στο σούπερ μάρκετ της δεξιάς παράταξης –στο τμήμα με τις εθνικιστικές μπεμπελάκ και τις νεοναζιστικές κρεμούλες-, μεταμορφώθηκε, εν μία νυκτί, σε αυτοσχέδιο ηγέτη του εθνικοσουρεαλισμού. Βασικός και αναντικατάστατος πλέον στο μουντιάλ της τηλοψίας, μοιράζει το παιχνίδι κατά το δοκούν. Στην αριστερή άκρη η μπάλα για τα κοινωνικά ζητήματα, στη δεξιά όποτε θίγονται εθνικά θέματα. Ικανός να εμφανιστεί από αριστερός εξτρέμ μέχρι δεξιός αμυντικός, ανάλογα με τις συνθήκες του αγώνα.
Ωστόσο, όπως κάθε λουστραρισμένο δεκάρι, η εν λόγω βασιλική γλάστρα των πάνελ χρειάζεται έναν αφανή ήρωα για τις βρώμικες δουλειές. Αγαθή πρόνοια εδέησε ώστε πολυτιμότερος συμπαίκτης του Χοντρού Γιώργου Καρατζαφέρη να είναι ο Λιγνός Σπύρος Καρατζαφέρης. Τούτο το αδελφικό δίδυμο κόβει και ράβει το λασπώδες τερέν της (πλαστής) επικαιρότητας σε επικαλυπτόμενες λωρίδες. Αυτοδημιούργητο παιδί της Εκκλησίας ο ένας, σκληρός παπαδοφάγος ο άλλος. Επίτιμο μέλος παραεκκλησιαστικών οργανώσεων ο ένας, οργίλος κράχτης των ομοφυλόφιλων μητροπολιτών ο άλλος. Νεανίζων εθνικιστής ο ένας, προοδευτικός ηθικολόγος ο άλλος. Ψηφοθήρας της Δεξιάς ο Χοντρός, κεντρώος ρεπόρτερ ο Λιγνός.
Χοντρός – Λιγνός λοιπόν! Χρόνια και χρόνια λυμαίνονται –με τα ίδια και τα ίδια κόλπα, τις ίδιες αλληλοαβάντες, τις ίδιες χονδροειδείς μπαρούφες- τη δημοσιογραφία, την πολιτική, την κοινωνία. Δεκαετίες ολόκληρες αλλάζουν πάσες με κλειστά μάτια, παίζουν κορόιδο τη λογική και την αισθητική, περιγελούν τα κορόιδα. Ο βαθυστόμαχος κονφερασιέ της εθνικοφροσύνης κανακεύει τις ταπεινότερες ιδεοληψίες του ημιμαθούς ποιμνίου, ενώ ο ξερακιανός αναρθρογράφος στουμπώνει την πείνα της πλέμπας για κουτσομπολιό. Αχώριστη και ομοούσια τριάδα (ο Χοντρός πιάνεται για δύο…) στον δυσώδη βούρκο της υστερόβουλης σπέκουλας και του φτηνού εντυπωσιασμού.
Χοντρός – Λιγνός: Υπερπρωταθλητές στις κωλοτούμπες. Στοργικές θεραπαινίδες της απλοϊκότητας του κοσμάκη. Εικονικοί αντίπαλοι στην υποτραπέζια αντισφαίριση, με μπαλάκι τα συμφέροντά τους και φιλέ την παραπληροφόρηση.
Χοντρός – Λιγνός. Μια ζωή (στημένοι) αγώνες κατς εναντίον (χάρτινων) θεριών. Μάχονται τους μεγαλοκαρχαρίες, αλλά ξημεροβραδιάζονται στα (τηλεοπτικά) ενυδρεία τους. Μέμφονται τους διεφθαρμένους πολιτικούς, αλλά συναλλάσσονται ασμένως με πάσης φύσεως κομματάρχες, αυλικούς, «εξ απορρήτων», κομπιναδόρους παλαιάς και νέας κοπής και της παράγκας το κάγκελο. Διαρρηγνύουν τα (σινιέ) ιμάτιά τους για τα δημοκρατικά δικαιώματα, αγκαλιά με βασιλόφρονες, χουντικούς, παλαίμαχους βασανιστές, νεόκοπους ναζιστές και λοιπούς ημίτρελους σπυριάρηδες. Συμπονούν τον αναξιοπαθούντα λαουτζίκο ευρισκόμενοι διαρκώς μεταξύ Λονδίνου, Βρυξελλών, Εκάλης, Πολιτείας, μέσα στις βιλάρες, στις αμαξάρες, στις σκαφάρες και στις υπερπολυτελείς παπάρες τους.
Κατακεραυνώνουν τους Αμερικανούς σερίφηδες του πλανήτη. Ποιοι; Μα αυτοί που σπεύδουν ως άριστα εκπαιδευμένα ταχυδρομικά παπαγαλάκια να μεταφέρουν στην ημεδαπή όλα τα αμερικανόπνευστα σενάρια, λέξη προς λέξη. Κατόπιν, μόλις κατακάθεται ο κουρνιαχτός της στεντόρειας προπαγάνδας, αποσύρονται στα παρασκήνια, αλλάζουν βιαστικά κι επανέρχονται φτερουγίζοντας σαν αδούλωτοι αετοί της ελληνορθοδοξίας. Από μελιστάλαχτες σοπράνο της CIA, εκρηκτικοί τενόροι του γιαλαντζί αντιαμερικανισμού.
Κορυφαία περίοδος στην μακρά τσιρκοδρομία των δύο αχώριστων σαλτιμπάγκων, το καλοκαίρι του 2002. Τότε που, μες στην τούρλα της (τεχνητής) τρομοϋστερίας, συμπλήρωσαν δεκάδες φορές τα (άξια) ένσημα μαριονέτας στο θλιβερό κουκλοθέατρο των τηλεπαραθύρων, γαβγίζοντας ακατάσχετες συκοφαντίες εις βάρος του, υποδειχθέντος από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, «αρχηγού της 17Ν». Τις ημέρες προ της -προαναγγελθείσας- σύλληψης Γιωτόπουλου, ο Χοντρός τσίριζε «σε αποκλειστικότητα» το όνομά του, με το γλιτσερό μειδίαμα του δαιμόνιου ερανιστή απόρρητων πληροφοριών. Από κοντά και ο Λιγνός αδερφικός του δορυφόρος, ιδανικό συμπλήρωμα στην προχειρογυρισμένη αστυνομική ταινία της φάπας που μας πλασάρανε σαν υπερπαραγωγή.
Αδερφοί Καρατζαφέρη: Γιγάντια σαπρόφυτα στο έλος της τηλεοπτικής αποχαύνωσης. Γραφικές φιγούρες λαμόγιων για επιθεώρηση. Αυτοδίκαιοι επίγονοι των αδερφών Καλουτά. Δοξάστε τους!


[αριθμός λέξεων κειμένου: 666 (δεν αστειεύομαι, μετρήστε τις!)]

Σοφία είπε...

Αααααχ άτιμο πράγμα η δίαιτα! Και το ξεστόλισμα επίσης. Ευτυχώς φέτος δεν στόλισα, οπότε τουλάχιστον δεν χρειάστηκε να ξεστολίσω ;-)

Lina είπε...

δυστυχως οι αντρες που περιγραφεις στο τελος εκλειπουν, όποια προλαβε πρόλαβε!


(αυτοι με τη σειρά τους καμώνονται πλεον ότι έοχυν τις πιο ομορφες, και οι υπολοιποι καμωνονται πως οτυλαχιστον οι δικες τους δνε ειανι τοσο ανασφαλείς όςο οι γκόμενες των προαναφερθέντων =Ρ)

Ανώνυμος είπε...

να σου πω την αλήθεια, φετος δε μου κανε και τρελη αισθηση το δεντρο, οποτε βιαστηκα να ξεστολισω. κι οσο για τη διαιτα, ευτυχως ειμαι αλλεργικη στα ακτινιδια!!ολα τα αλλα επιτρεπονται!! :)

καλη μας χρονια

An-Lu είπε...

Δεν "μασάω"! Ξεφούσκωσα κάποια από τα εορτοκιλάκια μου και τα υπόλοιπα θα "λιώσουν" με τα κρύα! Άσε που χάρη σε αυτά δεν κρυώνω τόσο ενώ οι συλφίδες του γραφείου τουρτουρίζουν!

anepidoti είπε...

κουράγιο......
μια καλησπέρα και δήλωση συμπαράστασης!

Marina είπε...

phlou..fli, τη μέθοδο αυτή ακολουθούν τα πεθερικά μου. Νηστεύουν απο κρεατικά-παχυντικά, τρώνε χόρτα, ψάρια, φρούτα μέχρι το Πάσχα. Μετά όμως το αρνί (στις άπειρες μορφές του π.χ. μαγειρίτσα, κοκκορέτσι, γλυκάδια κλπ) τους πέφτει βαρύ..και έχουμε πολλές βαρυστομαχιές και με καφάσια έρχονται οι σόδες!

Betty Boop, ακόμη με τα φωτάκια παλεύεις, άμοιρη!! Εμείς κάναμε 2 μέρες να τα φτιάξουμε. Τη πρώτη τα σήκωσα γρήγορα-γρήγορα αλλά μπερδεύτηκαν. Ετσι τη δεύτερη καθόμασταν και ξε-μπερδεύαμε τα χταπόδια και τα πολυπόδια των καλωδίων.

Marilia, αμα μπορείς να πηγαίνεις γυμναστήριο και το Κόβεις, θέλεις πολύ ξύλο.. Λόγω της μέσης μου έχω να πάω σε gym 2 χρόνια, όμως με τη φυσικοθεραπεία που κάνω ελπίζω το καλοκαίρι θα κολυμπάω με αεροβικές μπαλλίτσες πάλι! Στο ενδιάμεσο περπατάω, 3 χιλιόμετρα την ημέρα μέσον όρο. Α! και οι τροφές χαμηλών λιπαρών είναι μπλιάχχχ!
Σνουποφιλάκι θα σου δώσω και στα δύο μαγουλάκια

Juanita, ε! ναί όλα θα επανέλθουν..στη θεσούλα τους αγάλι-αγάλι.

Aspa, δεν έκανα τίποτα με το κείμενο..απλά έβγαλα μιά φωτογραφία στο sidebar, ισως να ήταν πολύ μεγάλη και να χάλαγε τη σούπα των υπολοίπων, τι να πώ!

Marina είπε...

Sofia, εσύ είσαι απο τις τυχερές εξαιρέσεις.

Lina, μη το λές, τέτοιοι άντρες υπάρχουν ακόμη..τουλάχιστον στον κύκλο μου, οι περισσότεροι φίλοι μας έχουν παντρευτεί απο τσουπωτές και όμορφες έως παχουλές και πανέμορφες γυναίκες και αντίστοιχα οι αδύνατες προτιμάνε τους καλοθρεμμένους. Ξέρεις είναι γούστα αυτά!

Lifewhispers, τι πράγμα φέτος με αυτό το δένδρο, μάνι-μάνι το στολίσαμε παραμονές Χριστουγέννων και εκεί που άλλες φορές το ξεστολίζω τέλος Ιανουαρίου, φέτος στα γρήγορα να φύγει..
Και εγώ έχω αλλεργία σε σπόρους (ξηροί καρποί, σουσάμι, όσπρια), γλυκά δεν τρώω (τα περισσότερα έχουν αμυγδαλέλαιο στις πρώτες ύλες), τα τυριά δεν μ' αρέσουν, γάλα πίνω χωρίς λακτόζη..καταλαβαίνεις λοιπόν πόσα λίγα πράγματα τρώω.
An-Lu, keep tsakizein ta ladies' fingers, then!Θα σε κρατήσουν ζεστή όλο το χειμώνα!

anepidoti, ευχαριστώ πολύ για όλα