Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2009

Με το ζόρι πιστωτική κάρτα

Το έχουν παραξηλώσει κάποιες τράπεζες με τις πιστωτικές κάρτες που στέλνουν σε πελάτες τους χωρίς οι τελευταίοι να αιτηθούν να έχουν μία τέτοια κάρτα.

Ξαφνικά, εμφανίζεται πιστωτική κάρτα με το ταχυδρομείο στο όνομά σου! Την κυττάς και απορείς. "Πότε ζήτησα πιστωτική κάρτα απο τη Χ τράπεζα;" Ποτέ είναι η απάντηση, αλλά δεν το κάνεις θέμα, παίρνεις ένα ψαλίδι, κόβεις τη κάρτα σε κομμάτια και τη πετάς αφού προηγουμένως πατάς στη Τράπεζα και ένα στόλισμα! Υστερα απο 2-3 μέρες εμφανίζεται ο μυστικός κωδικός της κάρτας που πέταξες.. τον πετάς και αυτόν και θεωρείς το θέμα λήξαν. Αμ δε!
Στο μήνα επάνω, έρχεται ο λογαριασμός 35 ευρώ. Εκεί αρχίζεις και θυμώνεις. Να έχεις τα χχχ προβλήματα και να φορτώνεσαι μλκίες. Πάς στο κοντινό σου κατάστημα τραπέζης. Τους εξηγείς ότι δεν θέλεις την κάρτα που σου έστειλλαν, τους ζητάς να σου δείξουν που στο κόρακα αιτήθηκες για νέα πιστωτική κάρτα σε αυτούς..αρχίζουν να τα μασάνε ότι σου την κάνουν δώρο κλπ σαχλαμάρες και σου ζητάνε τη κάρτα πίσω. Μόνο που δεν την έχεις γιατί την κατέστρεψες!
Πώ πω πω! Μέγα ατόπημα, ντα΄ντά θα σε κάνουμε που τη καταστρέψατε "έπρεπε να την επιστρέψετε άθικτη στη τράπεζα που σας την έστειλε, να την καταστρέψουμε εμείς ", δεν το ήξερα τους λέω, δεν πειράζει να κάνουμε μία αίτηση ότι δεν θέλω κάρτα να κλείσει το θέμα. Κάνουμε τα χαρτιά το Δεκέμβριο, λίγο μετά τις φασαρίες για τον Αλέξη.
Σε 20 ημέρες έρχεται δεύτερος λογαριασμός 35 ευρώ. Αρχίζω να τα παίρνω. Εξαλλη πάω στη τράπεζα να ρωτήσω τι στην ευχή κάνανε το προηγούμενο χαρτί που υπέγραψα ότι ΔΕΝ ΘΕΛΩ βρε παιδιά τη πιστωτική σας κάρτα. Κάνανε τους κινέζους.."πότε υπογράψατε, αααα! τότε, δεν το κάνατε σε εμάς γιατί μας είχαν κάψει οι αναρχικοί και δεν κάναμε εργασίες..μήπως κάηκε η αίτησή σας".. ευτυχώς για μένα είχα αντίγραφο. Τους το κολλάω στη μούρη.. "για δες, για δές! Αααα το είχε παραλάβει η καινουργιοπούλου και ξέχασε να το καταχωρίσει. Πρέπει να ξανακάνετε αίτηση. Και θα πληρώσετε τα 35 ευρώ"
ΧΑΜΟΣ , "Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω" που έλεγε ο Ντάριο Φό, ..τελικά τη βρήκαν την αίτηση του Δεκεμβρίου, όλως τυχαίως είχε καταχωρηθεί, αλλά βαριόντουσαν να το πολυψάξουν. "Να τηλεφωνήσουμε στα κεντρικά να ακυρώσουν τη χρέωση".
Κάθισα και περίμενα μέχρι να ακυρωθεί. Πήρα και γραπτή επιστολή ότι ακυρώθηκε.

Τώρα περιμένω τη χρέωση του Φεβρουαρίου. Θα τους τη βάλω να τη φάνε!

11 σχόλια:

Sophia Kollia είπε...

Πρέπει να προσέχεις από χίλιες μεριές.Και γω τρόμαξα να απαλλαγώ!
Ευτυχώς γλύτωσα. Αν έχω πληρώνω, αν δεν έχω δεν αγοράζω! Τόσο απλά!
Καλό Σ/Κ

Unknown είπε...

Ου μπλέξεις με τραπεζικούς καραγκιόζηδες.
Αλλά αναρωτιέμαι: Αφού δεν έχουν καμία υπογραφή σε συμβόλαιο έναρξης χρήσης πιστωτικής κάρτας γιατί ασχολείσαι με τους λογαριασμούς;
Άσ’ τους να στέλνουν, βάρα τους μια καταγγελία, στείλε και ένα φαξ στον τειρεσία να είσαι καλυμμένη και μετά άμα σε ψάξουν πες τους: Υπογεγραμμένο συμβόλαιο έχετε; Δεν έχετε. Δεν πα να γ... που θέτε και χρήματα;

€lisavet είπε...

Απαράδεκτοι!!!! Έχασες και το χρόνο σου εξαιτίας τους!

Ανώνυμος είπε...

Ο Darth καλα τα ειπε: εχουν πουθενα την υπογραφη σου πανω σε αιτηση? οχι? να κουρευτουν τοτε..

ioannis_the_great είπε...

Ετσι πρέπει. Όταν το αφήνεις με το θα γίνει δεν θα βγάλεις άκρη πότε. Πάντα τους βάζεις να γίνει εκείνη τη στιγμή πέρνεις και ενα αντίγραφο και αν θέλουν ας ξαναστείλουν
Όταν είναι να πληρώσεις όμως δεν υπάρχει ποτέ πρόβλημα ρε παιδί μου
Καλημέρα

issallos είπε...

ρε δεν παμε καλα.....ασε που σε περνουν τηλεφωνο 4΄30 το μεσημερι
πανω που σε παιρνει ο υπνος...
και ντε και καλα να σου πουν το ποιημα....την τελευταια που πηρε την λυπηθηκα....ειχα και νευρα και της εσουρα....συνδεσε με με τον διευθηντη σου να σας @##@## ολους
(τι φταιει..τελικα;)....κατι πρεει να κανουμε ...οι υπαλληλοι μπορει να καραγκιζοφερνουν αλλα εμεις φταιμε που τους φερομαστε αναλογα...
δηθεν με το σεις και με το σας ...και μετα πληρωστε κι απο πανω......τι λε ρε !!!!!
......
ααα καλο μηνα....και ελα να παρεις το βραβειο σου καλη μου φιλη...!!!!

snikolas είπε...

Υπάρχει μια ιστορία που δεν ξέρω κατά πόσο είναι αληθινή. Λέει λοιπόν η ιστορία πως έστειλαν μια κάρτα σε έναν μανάβη. Πήρε τηλέφωνο ο άνθρωπος στην τράπεζα και για να τους ρωτήσει τον λόγο. Οι της τράπεζας του είπαν πως δεν είναι υποχρεωτικό να την κρατήσει. Αν δεν την θέλει να περάσει από το κατάστημα να την ακυρώσει. Πράγματι, ο μανάβης πήγε στην τράπεζα και ακύρωσε την κάρτα του. Μαζί του όμως πήρε και 10κιλά πατάτες. Τα άφησε στον διευθυντή και του είπε: Δεν είναι υποχρεωτικό να τις πάρετε, αν δεν τις θέλετε ελάτε από το μανάβικο να τις επιστρέψετε.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κανείς δε βαριόταν να το ψάξει. Είναι πολύ απλά τακτική των τραπεζών. Κι η γυναίκα μου είχε κάνει σχετική αίτηση και είχε απαιτήσει απόδειξη ότι δε θα ξαναπληρώσει για την κάρτα που δε χρησιμοποιεί και ζήτησε καταστροφή της. Αφού υποσχέθηκαν τα διάφορα, την επόμενη χρονιά -για κάρτα μη χρησιμοποιημένη- τελικά ξαναπληρώσαμε. Φυσικά μετά από ένα καλό καβγά και θυμούμενοι στίχο του Άσιμου -για το σάλιο που στέρεψε και δε φτάνει ούτε για φτύσιμο- την κατέστρεψαν.

νατασσΆκι είπε...

μα κι εσύ....
Δεν την κρατούσες την κάρτα, να τους κάνεις τη χάρη;
Αν δεν την δεχτείς εσύ, εγώ, ο Καμηλιέρης (που λέει ο λόγος), τι θα κάνουν οι άνθρωποι; Θα πεινάσουν!

Τς, άπονοι άνθρωποι που είστε, τς!
:ppp

Καλό Μήνα!!! :))

Σοφία είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο. Μου τα λέει και η κουμπάρα μου που δουλεύει σε τράπεζα και έχει μπουχτίσει η ίδια με τα καραγκιοζιλίκια της διεύθυνσης. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις σε αυτές της περιπτώσεις σύμφωνα με την κουμπάρα μου είναι να πας αμέσως στην τράπεζα να τους δώσεις πίσω την κάρτα και να τους ζητήσεις να την ακυρώσουν. Είναι μια μικρή ταλαιπωρία αλλά γλιτώνεις τα πήγαινε-έλα όταν έρθει ο πρώτος (και ο δεύτερος, και ο τρίτος) λογαριασμός.

KitsosMitsos είπε...

Όντως η κατάσταση με τα συγκεκριμένα είναι απαράδεκτη. Και δεν ξέρουμε πώς να προστατευτούμε.