Σάββατο, Απριλίου 25, 2009

Εκτιμήσεις

Χρειάζεται ο άνθρωπος να στερηθεί κάποια πράγματα για ν' αρχίσει να τα εκτιμάει. Οχι δεν μιλάω για μεγάαααλες στερήσεις, αλλά για τα πιο απλά, μία βόλτα με τα πόδια στο Θησείο, ένα περίπατο δίπλα στο κύμα, μιά δουλειά στο κέντρο της Αθήνας, τις μυρωδιές των λουλουδιών την άνοιξη.
Μετά τις 20/3 που με πήρε η βρογχοπνευμονία-βήχας-νοσοκομείο-φάρμακα κλπ απο κάτω, αυτές τις μέρες, παρότι λίγο εξουθενωμένη για αυτά που πέρασα, άρχισα να βγαίνω έξω. Ποτέ άλλοτε ο ουρανός δεν ήταν τόσο γαλανός, οι πολυκατοικίες τελικά δεν είναι φρικτές, ένα σωρό πράγματα μαθαίνει κανείς βλέποντας τα μπαλκόνια και τις ταράτσες μας, το χαμόγελο του ψιλικατζή εγκάρδιο "καιρό έχουμε να σας δούμε", η θάλασσα αρχίζει να μου κουνάει χαμογελαστά τα κύματα "όπου νάναι θα ζεστάνει" και οι πέτρες του πεζόδρομου της Αποστόλου Παύλου ιδιαίτερα γλυκές. Οπως άλλωστε και ο καφές εκεί.
Μαθαίνω να εκτιμώ τη κάθε στιγμή. Ελπίζω να το κρατήσω αυτό και όχι να το θυμάμαι μετά τις φουρτούνες. Keep my fingers crossed

9 σχόλια:

An-Lu είπε...

I cross my fingers too. Σου έχω τσαγάκι Μπακουριανό στο μπλογκ μου, μέχρι να πάμε στην τσαγερία που μου υποσχέθηκες! Ο καιρός γαρ εγγύς ;-)

Flonsavardu είπε...

ζαλίστηκα καλέ!!!! τι έγινε εδώ; γιατί όλα ρολάρουν;

Marina είπε...

An-Lu Το προηγούμενο τσαγάκι τελείωσε και ήταν φυσικά "αλλο φρουτο", ίσως άμα έρθεις να πάμε για φαγάκι κάπου όμορφα-κοντά στη θάλασσα. Ελα πρώτα και βλέπουμε

flonasvardu, τι εννοείς ρολάρουν? Ποιά ρολάρουν?

An-Lu είπε...

Γλυκιά μου, μη διαβάζεις διαγώνια! Εχω τσάι στο μπλογκ μου!
:p

Σοφία είπε...

Εύχομαι το αίσθημα ευεξίας να σε συνοδεύει αρκετό καιρό ακόμα :-)

KitsosMitsos είπε...

Μικρές χαρές της ζωής που όταν μας λείψουν καταλαβαίνουμε τη σημασία τους!

patsiouri είπε...

Κι'εμένα μετά την εγχείριση παράδεισος μου φαινόταν η δουλειά!!
Τώρα τελευταία ξαναγκρινιάζω πάλι...

Flonsavardu είπε...

ρε συ μαρίνα όποτε μπαίνω στο blog σου από προχτές έχει ένα φόντο με μαργαρίτες- αυτό οκ- και ότι γράφεις ρολλάρουν, δηλαδή δεν είναι στάσιμα. είναι πολύ αλλόκοτο! και αν δεν το έχεις κάνει εσύ έτσι, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου βγαίνει εμένα έτσι.

Flonsavardu είπε...

εντάξει, ότι και αν ήταν, με τον explorer μου το ανοίγει μια χαρά και δεν ρολάρει τίποτα! μου 'κοψε σήμερα και μπήκα από εδώ.