Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 09, 2009

Πελατο-διώχτης

Παρακολουθησα στιχομυθία σε κατάστημα με αξεσουάρ. Η πωλήτρια/ιδιοκτήτρια παραπονιόταν για κάποια πελάτισσα. Εστησα αυτί και άκουσα.
Υπήρχε η κα Χ που πήγαινε τακτικά στο κατάστημα της Πωλήτριας/Ιδιοκτήτριας (ΠΙ) τόσο για να ψωνίζει όσο και για να κυττάει επειδή η τελευταία βρισκόταν απέναντι απο το σουπερμάρκετ της γειτονιάς. Οποτε πήγαινε η κα Χ για ψώνια, φορούσε απλά ρούχα και κρατούσε σχεδόν πάντα την ίδια τσάντα, μιά μαύρη το χειμώνα και μία ψάθινη το καλοκαίρι.

Η ΠΙ έπιανε τη κουβέντα με την κα Χ για τις αγορές της κλπ και κάποια στιγμή θεώρησε ότι εξοικειώθηκε μαζί της αρκετά ωστε να της κάνει και "παρατηρήσεις" για το ντύσιμό της..!! όπως "να χάσει βάρος ώστε να χωράει στις μπλουζίτσες" που πούλαγε..(με φιογκάκια, χαντρούλες, σκατουλάκια - για κοριτσάκια κυρίως) και διάφορες τσάντες γιατί "όλο τα ίδια και τα ίδια φοράτε". Η πελάτισσα κα Χ νευρίασε και ξέκοψε απο το κατάστημα της ΠΙ.

Εντελώς τυχαία, μιά μέρα που ήταν στην Αθήνα η ΠΙ, μπήκε σε γνωστό μαγαζί με αξεσουάρ και είδε εκεί την κα Χ να το "έχει σχεδόν σηκώσει όλο" και να λέει στη ταμία που προφανώς τη γνώριζε απο καιρό γιατί της μιλούσε με το μικρό της όνομα ότι "ευτυχώς που υπάρχετε και εσείς γιατί στην γειτονιά μου..δεν έχει τίποτα". Αναστατώθηκε η ΠΙ και έγινε καπνός. Με πικρία μας εξιστορούσε το συμβάν στο κατάστημά της, και έλεγε πόσο κακός ήταν ο κόσμος. Περίμενε φαντάζομαι να συμφωνήσουμε μαζί της και να τη παρηγορήσουμε!!!

Οταν ρώτησε και εμένα δυστυχώς για την ΠΙ δικαίωσα τη πελάτισσα. Γιατί ο σκοπός του καταστήματος είναι να πουλάει και να κρατάει το πελάτη. Η κα Χ θα μπορούσε να ήταν μία καλόγρια, ντυμένη με το ράσο, κρατώντας την ίδια τσάντα της δεκαετίας του '30 που όμως ενδιαφερόταν να αγοράζει σαχλαμάρες για άλλους. Τι σε νοιάζει για ποιόν τα προορίζει; Τα παίρνει για το κέφι της και τα πετάει στη θάλασσα. Η ίδια μπορεί να ντύνεται με κουρέλια, να είναι 100 κιλά, αλλά οι κόρες της να αγαπούν τα κολάν παντελόνια, τα τσαντάκια με λουλουδάκια και hello kitty, το να της κάνεις υποδείξεις, τη θίγεις, με το τρόπο σου της λές ότι δεν ανήκει στο μαγαζί σου όπως είναι τώρα, ότι η εμφάνισή της σου τη δίνει και θα πρέπει ν' αλλάξει για να αναδεικνύει τα προιόντα σου.

Με άκουγε με ανοιχτό το στόμα. Δεν είχε σκεφτεί ότι μπορεί να πρόσβαλλε μία καλή πελάτισσα και να την έδιωξε η έλλειψη τάκτ! "Και εσείς όμως", μου λεει "όλο με σαγιονάρες, και σόρτς μου έρχεσθε. Και όλο όμορφα πραγματάκια αγοράζετε, μήπως έίσθε και εσείς της ίδιας κατηγορίας;" με ρώτησε!!
Μερικοί άνθρωποι δεν μαθαίνουν με τίποτα. Εχουν τον πελατοδιώχτη κολλημένο επάνω στο μέτωπό τους σαν τσίκλα!. Οτι και να τους πείς πάει χαμένο.

12 σχόλια:

Sourotiri είπε...

Χαχαχαχα καλα η τελευταια ατακα ηταν ολα τα λεφτα!!!

Λουκετο ρεεεεεε!!!!! :)))))

Flonsavardu είπε...

χαχαχαχαχα. θε μου τι ατάκα! σχεδόν εξωπραγματική!

patsiouri είπε...

Μη χειρότερα...
Εμένα μου το έχει κάνει μόνο ένας μαλάκας στη γειτονιά που έχει μαγαζί με πανάκριβες φίρμες.
Είχα πάει λοιπόν να πάρω ένα δώρο για τον ξάδερφο (τρελό ψώνιο και του λόγου του) και αυτός μου λέει με υφάκι:
"Το ξέρετε ότι το παντελόνι που φοράτε είναι used???????"

Giorgia_is_coming_to_town είπε...

Πάνω που περίμενα, ότι η κυριούλα κατάλαβε, είδα αυτό που είπε σε σένα! Πελατοδιώχτης παιδί μου, τέλος!

ELvA είπε...

χαχαχα! Πολυ ωραιος ο ορος σου, Μαρινα, που εκφραζει και αλλες κατηγοριες εκτος απο εμπορικα καταστηματα. Εγω κραταω το
''-διωχτης'' και το προσαρμοζω αναλογα τη κατηγορια!
π.χ. Ψηφο-διωχτης ειναι ενα πολυ επικαιρο παραδειγμα, λεμε τωρα ;)


Φιλια απ το Βορρα!

Maria Tzirita είπε...

Γειά σου Μαρινάκι, χαίρομαι που σε ξαναβρίσκω - και στα κέφια σου πάντα! Μπράβο σου που είχες το θάρρος της γνώμης σου, κρατάω αυτό και σου στέλνω ένα γλυκό φιλί για καλό φθινόπωρο!

Unknown είπε...

Έλα, παραδέξου 'το, της ίδιας κατηγορίας είσαι!

Meropi είπε...

Για να φοράς σορτσάκια Μαρίνα μου γλυκιά, εσύ τουλάχιστον δεν έχεις κιλά να χάσεις! Σ΄αυτό τη γλύτωσες από την κα Τακτ. Χα χα χα χα!!!!!!!

Σοφία είπε...

Δεν φαντάζομαι να ξαναπάς!!!

Marina είπε...

Patsiouri, α το λαμάκα! Τι του απάντησες;

Georgia, είναι στιγμές που πιστεύω ότι ο κόσμος δεν ακούει τι του λέμε και κυρίως ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ τίποτα!. Η πελατο-δίωξη πρέπει να διδάσκεται στα πανεπιστήμια..σαν μάθημα. 'Πώς να χάνετε πελάτες"

Elva, χαχα! Ψηφο-διώχτης! Καταπληκτικό!

Darthiir, βεβαίως και ανήκω στη κατηγορία της κας Χ πελάτισσας..Αμα τους αρέσουμε Darthiir. Αυτό μας έλειπε να ανεχόμαστε τα γαϊδούρια! Οπως είπε και το Σουρωτήρι πιο πάνω "Λουκέτο"

Meropi, α! Μπά! δεν τη γλύτωσα, οι σαγιονάρες βλέπεις δεν ήταν του καταστήματός της πράντα, φραντα, φαντα...κάποια παρατήρηση έπρεπε να μου κάνει και εμένα.. στο τέλος θα μας διώξει όλες..

Σοφία! Φυσικά και όχι.. Ξέρεις είναι η δεύτερη φορά που πέφτω σε πελατοδιώκτρια..πρίν 10 μέρες πήγα σε ένα Oltre Mare να πάρω ένα ξύλινο κολλιέ για μία Αλεξάνδρα..μου πακετάρισε ένα άλλο κολλιέ που ήταν μπερδεμένο φιόγκος..Ευτυχώς που το άνοιξα στο σπίτι να το δείξω στον Κ..και τότε φάνηκε ΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ. Και όταν τη πήρα τηλέφωνο ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ και δεν μου το άλλαξε κατηγορώντας με ότι απο μόνη μου το μπέρδεψα ώστε να μη φοριέται!!!
Δεν καταλαβαίνουν ΧΡΙΣΤΟ!

KitsosMitsos είπε...

Δεν πειράζει, ας πεινάσουν και λίγο μήπως και μάθουν.
Έτσι είναι οι πωλήσεις ή το'χεις ή απλώς δεν...

Lina είπε...

στα καταστηματα ειναι παλά τα πραγματα:

δεν εισαι όπως θέλω να είσαι; απλά δεν ψωνιζω απο σενα.

ποοοολύ απλά! (κι απορώ πώς ρκαταει μαγαζι με τετοιο στομα)