Τετάρτη, Οκτωβρίου 21, 2009

Πάντα οι άλλοι φταίνε

Σήμερα νωρίς το πρωί περπατούσα στο πεζοδρόμιο (!! όσο παράξενο κι αν φαίνεται αυτό) για να παω σε μία τράπεζα. Ξαφνικά πίσω μου άκουσα επιτακτικό κορνάρισμα. Δεν έδωσα σημασία θεωρώντας οτι κάποιοι μαλώνουν στο δρόμο πίσω μου για τις προτεραιότητες.
Και μετά..κατατρόμαξα..γιατί απο τ' αριστερά μου εμφανίσθηκε μία μεγάλη μοτοσυκλέττα, ούτε μισό μέτρο απο εκεί που πήγαινα..μου έσπασε τη χολή..
σταμάτησε δίπλα μου, ο οδηγός της έβγαλε το κράνος και άρχισε να με βρίζει πατόκορφα! Οτι είμαι κουφή, κότα, ζώο, τόση ώρα μου κορνάρει και δεν κουνιέμαι..μοσχάρω..που τον εμποδίζω γιατί βιάζεται..αυτός που προσπαθεί να προλάβει..υποχρεώσεις..αλλά τι περιμένεις..είναι οι αγελάδες των δρόμων..έλεγε ασυναρτησίες.
Οταν σταμάτησε για να πάρει ανάσα τον ρώτησα αν τελείωσε το υβρεολόγιο.
Εγνεψε καταφατικά. Και τον ρώτησα αν συνειδητοποιεί που βρίσκεται.
Γιατί ήταν πάνω στο Π-Ε-Ζ-Ο-Δ-Ρ-Ο-Μ-Ι-Ο και δεν περπατούσε..οδηγούσε.
Του τάπα ένα χεράκι..αυτός βέβαια "Αει στο διάλο μωρή" μου πέταξε. "Ας φτιάχνανε καλύτερους δρόμους..καλύτερες συγκοινωνίες..να μπορεί ο κόσμος να πάει στη δουλειά του, να παρκάρει..να ..να " Κατηγορώντας πάντα τους άλλους.. Τον εαυτό του που πάνω στα πεζοδρόμια οδηγούσε τη μηχανή γρήγορα και προπηλάκιζε καθόλου δεν τον ένοιαζε.. Οι αλλοι φταίνε..Εστριψε τη μηχανή να με παρακάμψει και να φύγει..πάλι απο το πεζοδρόμιο..
Του έκοψα λοιπόν το δρόμο..ούτε όπισθεν μπορούσε να κάνει γιατί με τις βρισιές είχε μαζευτεί κόσμος απο τα γύρω καταστήματα και του κλείσανε την φυγή απο πίσω. Η θα έβγαινε στο οδόστρωμα..χωρίς να βλέπει..ήταν το σημείο πάνω στη στροφή της Ποσειδώνος.. ή θα πάταγε κάποιον απο εμάς ή ..θα πέταγε.

Και για κακή του τύχη..ερχόντουσαν και 2 τροχονόμοι απο τη γωνία..

Εντάξει του δωσανε κλήση..του κάνανε και σύσταση.. να μην είναι πίθηκος... τη μπανανούλα πάντως τη κέρδισε..με τον ιδρώτα της μασχάλης του..Πήρε τη κλήση θυμωμένος και όταν οι τροχονόμοι απομακρύνθηκαν ..τη πέταξε !!! ευτυχώς σε κάδο. Και συνέχισε τη πορεία του, ανάποδα στο επομενο πεζοδρόμιο. Ξέρει ότι το κράτος θ' αργήσει να τον κυνηγήσει ΑΝ ποτέ τον βρεί!

Πώς θα αλλάξει αυτός ο άνθρωπος και θα πάψει να κυττάει τη βολή του πάντα και όχι το αυτονόητο; Και να ήταν μόνο αυτός!!

It's a long way to Tipperary..

11 σχόλια:

Estrella is little miss Greeky είπε...

Υπάρχουν και μαλάκες, με συγχωρείς για την έκφραση...στην περίπτωσή σου έχεις δίκιο. Όμως και σαν οδηγός έχουν δεί τα μάτια μου πεζούυυυςςς πολύ ηλίθιους. Ευτυχώς εγώ δεν βρίζω, δεν φωνάζω απλά λέω (σε όποιον είναι δίπλα μου, σε εμένα, στο αυτοκίνητο) "Μπορεί να φταίνει και οι οδηγοί, αλλά και σαν πεζοί τα ίδια σκατά είναι όλοι".

Unknown είπε...

Χαχαχαχα
Μην ανησχείς, η κλήση θα του πάει ταχυδρομικώς σε 3 μήνες.
Κατά τα άλλα, σε ατομιστική κοινωνία, απουσία περιορισμών και συνοχής ζούμε, η συμπεριφορά αυτή είναι απόλυτα φυσιολογική.
Είναι το αποτέλεσμα των επιδειώξεών μας των ίδιων. Μη τα θέλουμε όλα δικά μας, ας σοβαρευτούμε κάποτε.

Lina είπε...

αχ βρε μα΄ρινα, ησυχασα! οσο διαβαζα νομιζα οτι τελικα θα του κανες τη χάρη! καλα του κανες του πανιβλακα!

η κληση του θα του ερθει, μη φοβασαι!

phlou...flis είπε...

καλά κι εσύ σε πεζοδρόμιο βρήκες να περπατήσεις; Ας έπαιρνες το αυτοκίνητό σου. Γιατί εδώ στη Λάρισα, τα πεζοδρόμια είναι για ποδήλατα, μηχανάκια και αυτοκίνητα. Οι πεζοί κινδυνεύουν

Marina είπε...

Estrella, συμφωνώ. Οταν οδηγώ πως τυχαίνει και πετάγονται οι πεζοί μπροστά στις ρόδες μου..σαν σεληνιασμένοι. Κύττα να δείς τι έπαθε μία κοπέλλα μπροστά μου. Είχαμε σταματήσει στο φανάρι. Ενας ηλ΄θιος κατεβαίνει απο το πεζοδρόμιο..ακουμπάει στο δικό μου αυτοκίνητο και κάτι έκανε με το παπούτσι του..Ανάβει πράσινο και της μπροστινής της φεύγει λίγο πίσω..και του πατάει το πόδι!! Εκεί να δείς τι έγινε..κόπηκε όλη η παραλιακή! Να τη βρίζει και να ουρλιάζει..να τον βρίζει ασύστολα..
ΧΑΜΟΣ! Και δεν ήταν γέρος ο ηλίθιος, πιτσιρικάς! Αφού όταν ήρθε η τροχαία..με κόπο κρατιώντουσαν να μη ψοφίσουν στα γέλια..


Darthiir, μακάρι να του έρθει η κλήση περιποιημένη όμως με απ'όλα! Τι βλάκας!

Lina, σιγά να μην τον άφηνα.

Phlou..fli, ναι μωρέ..τι μούρθε να θέλω και πεζοδρόμιο! Το αυτοκίνητό μου σπάνια το παίρνω για τις δουλειές..που να το παρκάρω! Κυκλοφορώ με τραίνα και ποδαράτο..Τοσο χάλια είναι στη Λάρισα; Πώπω!

An-Lu είπε...

Ο λογαριασμός θα του έρθει του πιθήκου! Και σε μπανάνες και σε ευρώ!

Σοφία είπε...

Θα τον βρει η κλήση, μην ανησυχείς καθόλου. Και ίσως την επόμενη φορά να είναι πιο προσεκτικός :-)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Όταν το κράτος τον βρει, εκείνος πάλι θα το βρίσει για την κλήση. Το θέμα είναι πως πριν του δώσουν την άδεια κυκλοφορίας ποιος τον εκπαίδευσε; Και μη μου πεις για τα 10 μαθήματα (που μάλλον ήταν 2-3).

Ανώνυμος είπε...

Ν'αγιάσει το στοματάκι σου και ο καλός σου άγγελος Μαρίνα μου, που κατάφερες να του δώσεις έστω και ένα μαθηματάκι, που θα το θυμάται με την κλήση που έφαγε (που σιγά μην την πληρώσει).

Η γαϊδουριά πάντως δεν έχει εθνικότητα. Όταν είμουν φοιτήτρια στο Leeds, περπατούσα κι εγώ αμέριμνα σ'ενα πεζοδρόμιο και ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά μου ένα αυτοκίνητο, που βγήκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα από ένα υπόγειο γκαράζ. Κοκκάλωσα στη θέση μου και ο Lord A****hole μου φωνάζει ''Use your eyes, silly cow!!!''

Jason είπε...

Τις τελευταίες μέρες έχω τσακωθεί με 3 ανθρώπους στο δρόμο.
Ποιος; Εγώ!
Ο ωχαδερφισμός του Έλληνα δεν έχει προηγούμενο.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΤΥΠΟΙ ΞΥΠΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΡΟΠΑΛΟ ΝΑ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ, ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ , ΣΕ ΟΤΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ , ΝΑ ΤΟ ΦΧΑΡΙΣΤΗΘΩ !!!