Τετάρτη, Νοεμβρίου 11, 2009

Φύλλα και άνθη

Αδύνατο να συμμαζεφτώ και να γράψω ένα κείμενο της προκοπής..Οι ιδέες πάνε και έρχονται, καθώς και τα ακούσματα. θα τα παραθέσω όλα μηπως και οι άλλοι βγάλουν άκρη

λέει ο ένας : ανησυχώ για τον έφηβο ανηψιό μου, δεν διαβάζει τίποτα, στο σχολείο είναι πάτος, τρώει το χρόνο του στην τηλεόραση και στο playstation. Οι γονείς του δεν έχουν πυγμή, δεν του έβαλαν πρόγραμμα απο την αρχή, δεν έδειξαν αυστηρότητα, ορίστε τώρα..και άμα πούμε και κάτι..ανοίγει τη πόρτα και φεύγει..ο μικρός.. που έχει καβαλήσει τους μεγάλους..

λέει η άλλη: πάσχω απο μοναξιά, είμαι μόνη στους 4 τοίχους να μιλάω με το γάτο μου μόνο. Ομως δεν θέλω να κάνω παρέα με τους διαθέσιμους συνομήλικους γιατί ..δεν είναι του επιπέδου μου, απο τζάκι. Νερό στο κρασί της δεν βάζει..αλλά γκρινιάζει για τη ζοφερή πραγματικότητα. Ολο ζητάει..και όταν της τα δώσεις..τα πετάει!

αισθάνεται ο ένας: προδομένος που τα έδωσε όλα στο γραφείο του, στη δουλειά, στην επίτευξη των στόχων και όλα διαλύονται όταν αλλάξει η διοίκηση. Τότε οι παλιοί φίλοι γίνονται διπρόσωποι μάλλον γλείφτες ήταν απο την αρχή, αλλά δεν το κατάλαβε τότε, θεωρούσε ότι επειδή ήταν εκείνος ευτυχισμένος, όλοι είναι ευτυχισμένοι. Ανώμαλη προσγείωση

αισθάνεται η άλλη: αγχωμένη που τρέχει και δεν προλαβαίνει, το σπίτι, την οικογένεια, τον εαυτό της. Δεν μπορεί να αρέσει σε όλους, ο καθένας εκλαμβάνει τις απόψεις της με το δικό του τρόπο. Ηττα όταν οι καλές σκέψεις και πράξεις γίνονται μπούμερανγκ. Η κατακεφαλιά δυνατή. Τι να πρωτοκάνει, να προστατευτεί ή να συνεχίζει;

Ηρθε και η κρίση..ο κόσμος δίπλα απολύεται. Βρίσκουν όμως πάλι δουλειά άλλου.. ή τους δίνει πάλι ο μπαμπάς. Οχι τόσο δύσκολα τα πράγματα. Ολοι μας κάπου έχουμε βολευτεί. Το ξεβόλεμα δεν βοηθάει..που να τρεχεις..η ιδεολογίες είναι για τη πιτσιρικαρία και τους φοιτητές ώσπου να πάρουν το πτυχίο..μετά..τα λέμε!



Απο το πρωϊ δεν άνοιγαν τα μάτια μου..είναι τα αντισταμινικά της αλλεργίας, σίγουρα..ξύπνησα επιτέλους πρίν λίγο, αφού ήπια ένα βαρέλι καφέ. Βαρέθηκα το χαπακωμα..ξέρω ότι δεν γίνεται αλλιώς, ότι οι γιατροί είναι με το μέρος μου, μπλά μπλά..

ΤΑ ΞΕΡΩ

αλλά βαρέθηκα..
Ευτυχως όμως εισακούσθηκαν οι παρακλήσεις μου και επιτέλους πιάνω ΝΕΑ ΔΟΥΛΕΙΑ!

12 σχόλια:

Giorgia_is_coming_to_town είπε...

Θα μείνω μόνο στο "νέα δουλειά". Και θα σου ευχηθώ ότι καλύτερο! Και κυρίως να είσαι χαρούμενη. Γιατί οι δουλειές θα πρέπει να μας δίνουν και χαρά.

Flonsavardu είπε...

ο πρώτος, έχει ένα δίκιο, αλλά τι να πεις, τα αγόρια είναι λίγο δύσκολα στα διαβάσματα. αν δεν είναι τρίτη λυκείου δεν πειράζει. εγώ ποτέ μου δεν διάβασα για το σχολείο.
η δεύτερη, είσαι σίγουρη ότι δεν πρόκειται για τη μαμά μου; :p

Marina είπε...

Giorgia, Ευχαριστώ για τις ευχές. Προέκυψε η νέα δουλειά σήμερα..και φώτισε τη μέρα μου όλη..πετάω απο τη χαρά μου..ποιός να μου το έλεγε πρίν 10 χρόνια που παιδευόμουνα στη παλιά δουλειά..ότι θα έρθει η στιγμή που θα μ' αρέσει που δουλεύω!!!! Γηράσκω αεί..

flonsavardu..το αγόρι είναι του γυμνασίου και η δεύτερη ειναι η θεία μου..ετών 88. Και αναρωτιέμαι πώς τα βγάζεις πέρα με τη μαμά σου; ρωτάω για να πάρω γραμμή και εγώ..γιατί έχω πελαγώσει.

ELvA είπε...

Kαλησπερα Μαρινα

Ευχομαι καλη αρχη,οσο για τα αλλα,
μη δινεις και τοσο σημασια, στην Ελλαδα ολοι γκριναζουν, αλλα καπου ειναι και λιγο ...μαζοχιστες! :)

ci είπε...

Καλή αρχή, και οι αλλεργίες να περάσουν τώρα με το νέο περιβάλλον:)

Όσο για την γκρίνια, είναι για όσους διαθέτουν αυτήν την πολυτέλεια. Αλλιώς προσπαθείς να αλλάξεις ό,τι μπορείς ή ζεις με αυτό - τα υπόλοιπα είναι για να ζαλίζουν τους άτυχους που τους ανέχονται!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Άντε με το καλό στη νέα σου δουλειά, σιδεροκέφαλη...

KitsosMitsos είπε...

Όλα έρχονται και παρέρχονται...
Καλή αρχή στο νέο σου ξεκίνημα!
Φιλιά

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ είπε...

ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
http://antipliroforisi.blogspot.com/2009/11/blog-post_13.html

phlou...flis είπε...

τελικά μήπως είμαστε ένα μάτσο μοναξιές και αναζητούμε το καταφύγιο που θα μας δώσει έστω αι λίγη χαρά, ακόμα και μια νέα δουλειά;

An-Lu είπε...

Γιούπι για τη δουλειά!!!!!
Για το μικρό πρέπει να χτυπήσουν πολλές καμπάνες στους γονείς του για να ασχοληθούν μαζί του.
Όσο για τη θεία, μην της δίνεις σημασία και μην τρέχεις να της κάνεις τα χατήρια...θυμήσου τη Μαρίνα πληζ!

Crazy Tourists είπε...

Καλή αρχή λοιπόν!!!
Για τα υπόλοιπα, μήπως αγχώνεσαι λίγο παραπάνω από όσο πρέπει;

Τρελοτουρίστρια

Σοφία είπε...

Πολλά περαστικά για τις αλλεργίες και περισσότερα συγχαρητήρια για τη νέα δουλειά! Onwards and upwards, που λένε και οι Αγγλοσάξωνες ;-)