Σάββατο, Ιανουαρίου 16, 2010

Τσιγάρα

Ο χειρότερος εχθρός της Ελλάδος είμαστε εμείς οι Ελληνες. Είτε προσπαθούν οι κυβερνήσεις, είτε η Ευρώπη, είτε ο Αγιος Βασίλης,..ότι και να κάνει ο οποιοσδήποτε για να μας αλλάξει νοοτροπία είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ.
Αυτό ας το καταλάβουν οι πολιτικοί και οι λογείς εταίροι που προσπαθούν να μας φέρουν στα δικά τους πρότυπα.
Ο λόγος του άρθρου αυτού είναι το ΤΣΙΓΑΡΟ. Δεν έχω τίποτα εναντίον των καπνιστών, όταν ο καπνός τους δεν μου έρχεται επάνω μου. Αντίθετα έχω πολλά όταν ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ σε κλειστούς χώρους μη σεβόμενοι τους άλλους που δεν το μπορούν.
Μ' αρέσει που βγήκε και νόμος για το κάπνισμα στα εστιατόρια και στους κλειστούς χώρους..
Δεν πάνε να λένε, ΤΙΠΟΤΑ δεν εφαρμόζεται..
ΟΣΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ να πέσουν, ακόμη και το κεφάλι του ιδιοκτήτη του μπάρ/ταβέρνας/εστιατορίου να πέσει κάτω απο τον πέλεκυ..τον ίδιο τον Μπαμπούλα να στήσουν έξω απο κάθε κλειστό χώρο..ουδείς πτοήται γιατί ώς γνωστόν "ο τράχηλος του Ελληνα, ζυγόν δεν σηκώνει"..μόνο απειλές για οικονομική κατατρόπωση σηκώνει..και δώστου το δάκρυ κορόμηλο.
Ξέρω, είναι θέμα παιδείας. Αγνωστη η λέξη. Φλόγες κι αν βγάλουν τα οπισθιά μας πάνω στις θρανία/καρέκλες, τα πτυχία μας να τα κουβαλάνε απο πίσω 100 βαστάζοι..παιδεία δεν θα αποκτήσουμε ποτέ..επειδή χρειάζεται να θέλουμε να αλλάξουμε..όχι να κάνουμε τους καμπόσους με τις περγαμηνές μας!
Είναι και θέμα σεβασμού πρός τον άλλο πολίτη. Αλλη άγνωστη λέξη. Στα λόγια σεβόμαστε απο τα μικρά παιδιά μέχρι τα ράσα του παπά..στη πράξη.. Μόνο ο τρόπος που παρκάρουμε "ένα λεπτούλι θα κάνω μόνο" τα λέει όλα.
ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΜΕ τίποτα..σαν λαός.
Βήχω σαν το γάϊδαρο όλο το απόγευμα.. Απο παθητικό κάπνισμα! "Κάτσε σπίτι αμα δεν αντέχεις" είπε κάποιος όνος.
Αυτό που λέγαμε πιο πάνω. Εμείς οι Ελληνες καταστρέφουμε τη χώρα μας.

14 σχόλια:

Unknown είπε...

Επίσης, λίγη μετριοπάθεια θα μας έκανε καλό εμάς των ελλήνων...

ELvA είπε...

Καλη χρονια,Μαρινα :)

Σε κατι τετοια ζητηματα εχω κι εγω την ιδια γνωμη! Πως να σεβαστεις τον αλλο, οταν αυτος/η, δεν δειχνει κανενα σεβασμο απεναντι σε μη καπνιστες θεωρωντας τους απο πανω και σαν 'περιεργα ατομα', επειδη δεν ανεχονται τον καπνο του στη..μουρη!
Παραδεχομαι καποιους καπνιστες που ρωτουν πρωτα αλλους αν μπορουν να καπνισουν μπροστα τους και μετα ειτε βγαινουν εξω/ στο μπαλκονι,
ειτε περιμενουν μεχρι να καπνισουν καπου που δεν ενοχλουν! Στην Ελλαδα, ομως ,δεν εχω δει συχνα τετοια συμπεριφορα, τοσο δυσκολο ειναι; Γιατι θα πρεπει να ανεχομαστε τον καπνο αλλων;

Lina είπε...

μαρινάκι σχετικά με το παθητικό κάπνισμα νιώθω τόσο αδικημένη ρε γμτ...

μέχρι και "κάνε υπομονή" άκουσα σ ένα μαγαζί απ το οποίο ήθελα να φύγω γιατί δεν άντεχα την κάπνα! Τι υπομονή ρε; για να κάνω υπομονή βγήκα έξω και πληρώνω κιόλας; Ούτε καν εξαερισμό δεν ανοίγουν τα μοσχάρια οι ιδιοκτήτες!

Marina είπε...

Lina, οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες δίνουν το "πράσινο φώς" στους καπνίζοντες.φοβούνται ότι άν ζητήσουν στους καπνίζοντες να βγούν έξω..θα φύγουν και θα χάσουν πελάτες..
Στα περισσότερα μέρη που πάω τα βράδυα..η κατάσταση είναι ίδια. Και θα πληρώσεις και θα υπομείνεις το ντουμανι! ΝΤΡΟΠΗ πιά!

An-Lu είπε...

Άσε, δεν υπάρχει ελπίς για τους ελληναράδες κι εμάς που τους υφιστάμεθα...

Lina είπε...

μα ρε συ ούτε καν εξαερισμό ανοίγουν!!!! στο εξωτερικό ε΄χω πάει σε μαγαζί που καπνίζουν μέσα, αλλά με εξαερισμό καλό και ήταν μια χαρά

ο δείμος του πολίτη είπε...

Και καλά να καπνίζουν σε κλειστό χώρο. Αλλά να μην έχουν ούτε ένα παράθυρο ανοιχτό;

Crazy Tourists είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο...Εμείς φταίμε και αν δεν αλλάξουμε τίποτα δεν πρόκειται να πάει καλύτερα...

Τρελοτουρίστρια

AVRA είπε...

..και λίγα λες!!!!

κάποτε νόμιζα οτι είμουν εγω η ΠΕΡΙΕΡΓΗ που ενοχλιόμουν και ''καταπίεζα '' τους καπνίζοντες γνωστούς και φίλους, οταν είμουν κρυωμένη και ΜΟΝΟ τότε, παρακαλουσα ευγενικά να μην καπνίζουν το ενα τσιγαρο πάνω στο αλλο και μέσα στα μούτρα μου....

βεβαια οχι οτι στη πορεία που διαπίστωσα οταν όλοι οι μη καπνίζοντες υποφέραν το ιδιο με μένα άλλαξε τίποτα...μονο έτσι για παρηγοριά το αναφέρω πλέον...!

Ανώνυμος είπε...

το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία.

phlou...flis είπε...

Μας βάζουν δίλημμα: παθητικός καπνιστής ή αντιπαθητικός αντικαπνιστής

kiki είπε...

Είδες τελικά να άλλαξε κάτι στα μαγαζιά μετά την απαγόρευση; Εδώ δεν βλέπω να άλλαξε κατι!

Σοφία είπε...

Συμφωνώ και προσυπογράφω!

KitsosMitsos είπε...

Η ολική απαγόρευση δεν είναι μακριά, επειδή θα επιβληθεί απέξω. Δυστυχώς μόνο σε κάτι τέτοια συμμορφωνόμαστε...
Καλημέρα