Παρασκευή, Φεβρουαρίου 19, 2010

Paradise found

Η σημερινή πρωϊνή Αθήνα ήταν ένας Παράδεισος. Είχαν απεργία τα ταξί και λόγω της απεργίας των τελωνιακών (έλλειψη βενζίνης) οι νεοέλληνες, δεν είχαν πάρει τα αυτοκίνητά τους..με αποτέλεσμα το κέντρο να είναι όνειρο!. Ο καιρός μας ευχαριστούσε που δεν γεμίσαμε με ηχορύπανση και καυσαέρια για 1 μέρα την Αθήνα, έχοντα μία υπέροχη ζεστή ημέρα.
Ανέβηκα στο κέντρο με τράμ, βρήκα και θέση παρόλλους τους ηλικιωμένους που μονίμως έτσι μετακινούνται!! Η πλατεία Συντάγματος γεμάτη κόσμο που μετά μανίας έψαχνε τραπέζι ελεύθερο στα καφενεία!! Η κρίση θέλει καλοπέραση! Η Πανεπιστημίου ΑΔΕΙΑ. Πέρασα με κόκκινο, με το πάσο μου απέναντι κανένα αυτοκίνητο, άνετα κινούντο τα λεωφορεία και τα τρόλεϋ.. Θα έπαιρνα και τον Ηλεκτρικό..αλλά έφθανε μέχρι την Καλλιθέα..μετά ..κάνουν λέει έργα στις ράγες...Ελπίζω μόνο να μην Ξανα θάβουν κι άλλα Μακρά ή οτιδήποτε άλλο Τείχη!.

Κόσμος υπήρχε, ψώνιζαν στα μαγαζιά κρατώντας απο έναν καφέ στο χέρι και πολλές σακούλες με τις αγορές τους..γιατί η κρίση θέλει και το κατί τις, ένα παπουτσάκι, μία κολώνια, ένα φορεματάκι! Μερικοί καθόντουσαν να απολαύσουν τις μπάντες που έπαιζαν..απο τη μία, η σχεδόν φυτεμένη, brass orhestra, έξω απο την Εθνική Βιβλιοθήκη, απο την άλλη ομάδα μουσικών με βιολοντσέλλο (ναί στο δρόμο!!!) έπαιζαν όμορφους σκοπούς. Πάντα δίνω κάτι στους μουσικούς που μας ευφραίνουν με τις δημιουργίες τους.... και μία κοπέλλα που με έκραξε ότι "τα δίνω σε τσάμπα επαίτες" , της απάντησα "μάθε και εσύ να παίζεις καλά ένα ογκώδες μουσικό όργανο, φορτώσου το και κάνε ρεσιτάλ στο δρόμο..αν σου βαστάει!" και μου απαντάει το βλήμα "Αν ήξερα μουσικό όργανο, θα έκανα ρεσιτάλ, θα γινόμουνα ντίβα".".ενώ τώρα δεν είσαι.."ντίβα" ; Το μουσικό όργανο θα σου δώσει την υπόσταση που δεν έχεις;" Δεν απάντησε.. τι να μου πεί; Paradise lost.

Παντού μικροπωλητές με τις λινάτσες τους αραδιασμένες.. Ως τώρα τους βλέπαμε στη πιο εμπορική Αθήνα..σήμερα τους είδα μπροστά απο το ξενοδοχείο "Μεγ. Βρετανία"..απο τη μιά κάποιοι τα ακουμπάνε χοντρά στο χώρο αυτό και απο την άλλη, οι Σομαλοί..σου δίνουν 5 Φόλεξ στη τιμή των 10 ευρώ. Και δουλεύουν τα Φόλεξ..δεν είναι μαϊμού! Tα βιβλιοπωλεία γεμάτα..ο κόσμος ήσυχα διάβαζε, περιφερόταν, συζητούσε..όπως τα παλιά καφενεία..που τα λέγανε μελετώντας τις εφημερίδες.. Paradise found.

Για να έχουμε μία όμορφη πόλη πρέπει δλδ να απεργούν / λείπουν τα πάρα-πολλά ταξί και οι μισοί Αθηναίοι απο τα οδοστρώματα; Αδικο, δεν είναι;

6 σχόλια:

Katerina ante portas είπε...

Ιδανική πόλη! Να ήταν έτσι πάντα..

Marina είπε...

Αχ βρε Κατερίνα..τέτοιες στιγμές μπορείς να απολαύσεις τη πόλη μας..που δεν είναι καθόλου άσχημη όπως αρέσει να την ονομάζουν κάποιοι. Απο την Ομόνοια πήγα με τον ηλεκτρικό στο Θησείο. Αποστόλου Παύλου μέχρι τον Αγιο Φίλιππο. Ενα κεράκι σαν Φόρο τιμής στους παπούδες..και ξαπόστασα για έναν καφέ. Ερμού και τράμ..κουράστηκα άλλά άξιζε.

Jason είπε...

Για να έχουμε μια ιδανική πόλη στην Αθήνα πρέπει, ναι, κάτι να βγάζει την καθημερινότητα εκτός ρυθμού. Διότι η καθημερινότητα έχει, με τα πολλά, σχηματιστεί από όλους μας με λανθασμένα, μάλλον, κριτήρια.

Σοφία είπε...

Έτσι είναι. Όποτε έχουν απεργία τα ταξί η Αθήνα είναι καλύτερη. Όποτε λείπουν και τα αυτοκίνητα από τους δρόμους, είναι καλυτερότερη. Το ερώτημα τώρα είναι γιατί οι Αθηναίοι επιμένουν να πηγαίνουν παντού οδικώς...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μακάρι, οι απεργίες των ταξί να ήταν συχνότερες. Και στη Θεσσαλονίκη, ίδιο ήταν το κλίμα.

An-Lu είπε...

Δίκαιο είναι, μην ξεχνάς ότι η Αθήνα αντέχει μόνο 500 χιλ. με 1 εκ. max και αυτή τη στιγμή έχει κάπου 4 εκ. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. ;-)