Κυριακή, Μαρτίου 14, 2010

Είναι μερικοί άνθρωποι...

...........που με κάνουν και απορώ. Εχουν μόρφωση, αλλά καθόλου ήθος. Η, έχουν ήθος χωρίς να διαθέτουν κανένα πτυχίο, χωρίς καμμία εμφανή μόρφωση.

Είναι μερικοί που τα πτυχία τους τα σέρνουν απο πίσω τους με καροτσάκια, αλλά που θα πεταχτούν επάνω εξαγριωμένοι, εάν ένα γυφτάκι μπεί στη ταβέρνα που τρώνε και τους σκουντήξει.. ζητώντας 1 ευρώ. Αντίστοιχα θα πράξουν αν μπεί ένας τυφλός με σκύλο να τον καθοδηγεί, μία λουλουδού, ένας Σομαλός που πουλάει αναπτήρες, ένας άλλος μικροπωλητής.
Απονιά με πτυχίο.

Ειναι και κάποιες μορφωμένες γυναίκες που τους βγαίνει αυτόματα να τη πέφτουν στους άνδρες των φίλων τους. Δεν προχωρούν για τα περαιτέρω..απλές ανάφτρες είναι, που όμως δημιουργούν πολύ κακή εντύπωση. Οχι δεν περιμένει το ζευγάρι την ανάφτρα για να τσακωθεί..σιγά! Αν υπάρχουν προβλήματα θα βγούν στον αέρα και χωρίς την βοηθειά της.. όμως όταν βλέπεις αυτή την συμπεριφορά να επαναλαμβάνεται..ξανά και ξανά..και ξανά.. - να τη πέφτει σε όλους τους άντρες γύρω σας, δεν απορείς που η συγκεκριμμένη γυναίκα δεν έχει πολλές φίλες..
Ελλειψη ήθους..με πτυχίο

Είναι μερικοί άνθρωποι που με κάνουν και απορώ. Μέσα σε μία οικογένεια..όταν οι γονείς προσπαθούν να διδάξουν τα παιδιά τους αξίες..άλλα αφομοιώνουν αλλα όχι. Εχω δεί αδέλφια τόσο ανόμοια μεταξύ τους σε όλα που λές και δεν τα γέννησε η ίδια μάνα. Η μία έξυπνη, ευαίσθητη κυρία, με τις αξίες τις συγκροτημένες απόψεις και η άλλη...γαϊδούρα. Απο γκάφα σε γκάφα, μίζερη, τσιγγούνα στα αισθήματα..και ανατροφή+ συμπεριφορά..άστα να πάνε. Οι γονείς τους καθως πρέπει, κύριοι...τα παιδιά..διαφορετικά.
Και λέω γιατί να είναι έτσι;

6 σχόλια:

ΞΕΝΗ είπε...

Αγαπητή μου για το ότι το ένα παιδί βγαίνει "καλό" και το άλλο "γαϊδούρι" ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν οι γονείς. Που; Στην αντιμετώπισή. Στο ένα έδωσαν απλόχερα αγάπη και στο άλλο κατακρίσεις και "σφαλιάρες"... Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτό τον πλανήτη. Για τα πάντα υπάρχει μια εξήγησή αρκεί να το ερευνήσουμε το πράγμα.
Φιλιά

DaisyCrazy είπε...

Τα πτυχία δεν κάνουν το άνθρωπο.. πόσοι πτυχιούχοι δεν κτυπούν τις γυναίκες τους; Πόσοι δε σέβονται το συνάνθρωπο τους; Κι άλλα πολλά... Το πτυχίο δεν κάνει τον άνθρωπο.

Η οικογένεια τον κάνει και σίγουρα ένα μέρος του εαυτού του το φέρει κι ο ίδιος από μόνος του.

Γι'αυτό παιδιά της ίδιας οικογένειας είναι εντελώς διαφορετικά. Γιατί τα ίδια ακριβώς ερεθίσματα, γεγονότα τα προσλαμβάνουν διαφορετικά και αντιδρούν σ'αυτά αλλιώς. Έπειτα οι γονείς συμπεριφέρονται διαφορετικά στο πρώτο παιδί και διαφορετικά στο δεύτερο, τρίτο κτλ. Συνήθως στο πρώτο λένε ότι είναι το μεγαλύτερο κι άρα πρέπει να έχει κατανόηση, ή να βοηθά τα αδελφάκια του για παράδειγμα. Ενώ τα πιο μικρά κι ιδιαίτερα το μικρότερο το κακομαθαίνουν, του δίνουν λιγότερες υπευθυνότητες άρα βγάζει διαφορετικές πτυχές του χαρακτήρα του.. Είναι πολύ μεγάλο θέμα που εύστοχα θίγεις εδώ :)

KitsosMitsos είπε...

Άλλο η μόρφωση και άλλο η παραμόρφωση. Και η εσωτερική είναι πολύ χειρότερη.

Lina είπε...

όσον αφορα τα διαφορετικά αδερφια...

ποτέ οι γονεις δεν ειναι ίδιοι απνενατι στο καθε παιδί, ποτέ δυο άνθρωποι δνε έουν τις ίδιες "ροπές", ποτέ οι εμπειρίες της ζωής και το πώς τις μεταφράζουμε δεν γινονται με τον ιδιο τροπο =)

phlou...flis είπε...

συμπερασμα: σπουδές και πτυχία δεν προσφέροπυν απαραίτητα και ήθος

An-Lu είπε...

Όπως λέει και η Λίνα, στην ίδια οικογενεια, ακόμα και με τα ίδια βιώματα, το κάθε άτομο τα ρπροσλαμβανει και τα επεξεργάζεται διαφορετικά.
Όσο για τα πτυχία...δεν κάνουν τον άνθρωπο, ειδικά σε αυτή τη χώρα που θεωρούνται απλά "χαρτιά".