Τετάρτη, Απριλίου 14, 2010

Περί συμβόλων

Μετά βδελυγμίας ομολογώ δημοσίως ότι τελείωσα το βιβλίο του Dan Brown "Το χαμένο σύμβολο" μέσα σε 48 ώρες.

Η λέξη brain storming είναι λίγη απο τη σύγχυση που έπαθα, να προσθέσουμε και τον πονοκέφαλο..Με έσφιγγε ένα πράγμα σαν μέγγενη..
Ελεγα και κήρυττα για τα 2 πρώτα του παρεμφερερή βιβλία (Ντα Βίντσι και Πεφωτισμένοι) ότι ήταν απίστευτες μπούρδες ενώ τα διάβαζα from cover to cover προσπαθώντας να αποσπαστώ και να τα πετάξω στα σκουπίδια..Αποσπάστηκα όταν τα τέλειωσα..τα ξέχασα μετά..αλλά ακόμη θυμάμαι την απίστευτη Συμβολολατρεία και συχρόνως Τεκτονοφοβία που διακατέχει τον συγγραφέα , και τον κυνηγάει. Αυτός πρέπει να ήθελε να γινει Μασώνος αλλά δεν του έκατσε και κάκιασε ή έγινε Μασώνος και κάτι προεκυψε στη πορεία και τον πετάξαν κλωτσηδόν έξω και λύσσαξε.. Θαυμάζει τους Μασώνους ήρωές του αλλά και τους μισεί.

Κουδούνι έγινε το κεφάλι μου απο τα λογείς σύμβολα, παντού τα έβλεπε, απο τους ναούς μέχρι τα πλυσταριά και τις κουζίνες.. Το τι αραδιάζει..τα ανακατεύει.. δεν καταλάβαινα τι διάβαζα, άνοιγα στην αρχή το λεξικό (ιντερνέτ εννοείτε), αλλά σε αυτό το βιβλίο δεν έκανα τον κόπο να ψάχνω να βρώ λογική στο Νιαγάρα των αποκρυφιστικών πληροφοριών που ίσως ισχύουν για κάποιους λαούς και θρησκείες ίσως όμως να είναι και εκπονήματα της φαντασίας του συγγραφέα.. Πήδαγα τις επεξηγήσεις για το οτιδήποτε βάζει ο νούς σας, τις παπαρολογίες και προχωρούσα στην ουσία..
και τελικά, μετά απο όλα αυτά, έφτασα στο τέλος. Αντε επιτέλους, ένα τέλος.
Και ερωτώ και λέω
..είναι δυνατόν να κάθεται ο κάθε αναγνώστης του βιβλίου και να χάβει την ύπαρξη της "κυκλοτριμεθυλενοτριιτραμίνης ενισχυμένης με πλαστικοποιητή διαθυλεξιλίου στην υπηρεσία της νοητικής επιστήμης";
..είναι δυνατόν ακόμη και η CIA να ασχολείται με τα μυστικά της πυραμίδας; Της όποιας πυραμίδας εννοείτε.
....η δαιμονοποίηση των τεκτόνων με τα 100άδες σύμβολά τους κλπ, κλπ τείνει να γίνει σκοινί για κρεμάλα, όχι άλλο, έλεος. Σκάστε!

και το σπουδαιότερο
είναι δυνατόν να κάθομαι 2 μέρες τώρα να χάνω τον ύπνο μου, να κυκλοφορώ σαν ζόμπι το πρωί, βλέποντας παντού πράκτορες, μυστικές οργανώσεις, κόκκαλα, τρελλούς με τατουάζ, πυραμίδες, κορωνίδες, ζοφερά υπόγεια και ακρωτηριασμένους.. για ένα βιβλίο που το χρυσοπλήρωσα, το βλήμα (αντί να το δανεισθώ απο τη δημ. βιβλιοθήκη τζάμπα) πρός χάριν των ανοησιών που έγραψε ο Brown υπό την επήρρεια καφασιών απο φούντες!!!
Και παρόλλο που όλη μου η ύπαρξη εναντιώνεται σε όλα αυτά που διάβασα.. σαν σύνολο, το βιβλίο μου άρεσε !
Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!

8 σχόλια:

DaisyCrazy είπε...

xixixi αφού σου άρεσε τα θέλει ο απαυτός σου :)
Εγώ διάβασα μόνο το illuminati που είναι παρόμοιας φύσης βιβλίο αν και δε θυμάμαι αν είναι του Νταν ή κανενός άλλου. Αυτό μου άρεσε μεν αλλά από τότε δεν ξαναδιάβασα άλλο του ίδιου στυλ. Γενικά δε μ'αρέσουν τέτοια βιβλία που περιέχουν συμμορίες, CΙΑ, FBI, μασώνους και λοιπά.
Είναι θέμα γούστου.
Πάντως για να ξενυχτήσεις όλο και κάτι θα σου άρεσε βρε ;)

Καλημέρα!

Marina είπε...

Καλημέρα. Παραδέχομαι ότι παρόλλες τις ιστορίες συνομωσίας, μου άρεσε σαν σύνολο. Οπως μου είχαν αρέσει και τα άλλα δύο του , ο κώδικας και οι πεφωτισμένοι. Τα ξέχασα βέβαια σαν ιστορίες..όταν όμως τα διάβαζα τα εύρισκα συναρπαστικά, παρόλλη την εξέγερση μέσα μου. Απεχθάνομαι τη μυστικοπάθεια, οτιδήποτε φαίνεται κατάλληλο για λίγους καθώς και τις πάσης φύσεως οργανώσεις

Estrella is little miss Greeky είπε...

Α ρε Μαρινάκι πώς τα γράφεις, πρωί πρωί. Μπράβο κορίτσι μου, φαντάζομαι σε ενθουσιάσε λίγο ή μάλλον ήθελες να δείς τί στο καλό γράφει το τέλος. Δεν το έχω διαβάσει και δεν νομίσω να το αγοράσω κιόλας, αν μου το στείλεις κάτι μπορεί να γίνει...χιχι... Όντως άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Εκτός του καταιγισμού είναι εντελώς συνομωσιολογικό (καθαρή αμερικανιά).

Unknown είπε...

Ποτέ μη λες ποτέ!
:p

An-Lu είπε...

Είναι απλό φιλενάδα, γράφει μπούρδες αλλά τις γράφει ωραία. Ομολογώ ότι εχω διαβάσει ΟΛΑ τα προηγούμενα και κάπου στο Deception Point "κρύωσα" κι εγώ. Το δε "χαμένο σύμβολο" περιμένω τα το ανεβάσει κανά φιλάνθρωπο τόρεντ!

phlou...flis είπε...

διάβασα τα δύο πρώτα και τώρα με ...αναγκάζεις να διαβάσω και το επόμενο. Νάσαι καλά

An-Lu είπε...

Update: Torrent ευρέθη! (σώστε και κανά δεντράκι ντε!)