Παρασκευή, Ιουλίου 09, 2010

(Μικρο) φοροφυγάδες

Αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν νέοι άνθρωποι στην Ελλάδα του σήμερα που άλλα λένε και άλλα κάνουν. Που μας κάνουν και 10 τουλάχιστον λεπτά κήρυγμα κατά της φοροδιαφυγής και του παρακράτους, ενώ οι ίδιοι φοροδιαφεύγουν. Και άμα πείς και τίποτα..θυμώνουν.

"Εμένα θα μου πείς ότι κλέβω το Κράτος επειδή δηλώνω ότι εισέπραξα 600 ευρώ απο νοίκια, ενώ στη πραγματικότητα πήρα 1.200!! Εμένα, θα πείς κλέφτρα με τη τοσοδούλικη διαφορά σε ένα νοίκι, όταν διαφεύγουν μεγαλοκαρχαρίες...! Εμένα, που σκοτώνομαι για ψίχουλα μισθών, εμένα που έλιωσα τα νιάτα μου για ..." και πάει λέγοντας.
Σκίζουν τα ιμάτιά τους που τους "έθιξα", ενώ δεν διστάζουν μου κάνουν κήρυγμα για το πόσο στραβά χειρίζεται το έλλειμμα ο ΓΑΠ, που κλέβει τα λεφτά των συνταξιούχων και αφήνει ανέπαφους αυτούς που φοροδιαφεύγουν..
"σαν εσένα δλδ", της λέω.. και γουρλώνει τα μάτια..και μου λέει..
"Ε ! Οχι και σαν και εμένα, σαν τα ψίχουλα που δεν δηλώνω..ενώ οι μεγαλοκαρχαρίες ζούν και βασιλεύουν..." κλπ..

Τώρα εδώ ή που γελάνε. ή που κλαίνε.. ή που και αδιαφορούν..Ο κάθε τις, ότι αρπάξει ο κωλος του δικαίως..ενώ οι καρχαρίες (και οι σμέρνες, οι λούτσοι, τα πιράνχας..) φταίνε για όλα.

5 σχόλια:

Unknown είπε...

Εγώ πάλι, όσους (μικρο)φοροφυγάδες ξέρω, κύριγμα δεν κάνουν. Δεν μιλάνε καν για το θέμα. Όσοι μιλάνε, είναι αυτοί που δεν φοροδιαφεύγουν.

Όσο για το αρχικό σχόλιο του ότι στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που άλλα λένε και άλλα κάνουν, μα είναι φυσιολογικό, αφού παγκοσμίως, με βάση τη σημερινή νοοτροπία, όλοι όι άνθρωποι άλλα λένε και άλλα κάνουν!
Ε κι εγώ θα ήθελα η Ελλάδα να διαφέρει δηλαδή, αλλά ρομαντικός δεν είμαι...

Estrella is little miss Greeky είπε...

Να σου πώ, αν φοροδιαφυγή σημαίνει να με δηλώνουν οι άλλοι λιγότερα και να μου δίνουν περισσότερα, δεν φταίω. Αλλά είναι τόσο αστείο το ετήσιο εισόδημά μου που δεν θα έκανε καμία διαφορά. Για τους άλλους όμως ρε αγάπη που παίρνουν νοίκια αλλά δεν τα δηλώνουν ναι, είναι μλκ και ας το βουλώουν.

Meropi είπε...

Δεν υπάρχει μικρή και μεγάλη φοροδιαφυγή. Όποιος φοροδιαφεύγει κάνει αδίκημα, πάει και τελείωσε. Πολλές μικρές φοροδιαφυγές κάνουν μια πολύ μεγάλη.

Marina είπε...

Ακούγεται γελοίο να κάθομαι να γράφω άρθρα σαν αυτό, όταν όλη η χώρα μας υποφέρει..Ομως λόγω του ότι ποτέ ως τώρα δεν φοροδιέφυγα - ήταν μάλιστα εποχή που δούλευα κάνοντας ιδιαίτερα και που έδινα απόδειξη στους γονείς των μαθητών μου (απόδειξη που έσκιζαν μπροστά μου για να μου δείξουν ΄ότι είναι ίσως υπεράνω!!), εποχή που με κοροϊδεύανε για αυτή μου τη "κουτή" πράξη.. - δεν έτυχε να ακούσω συνήθως φοροδιαφεύγοντες να κομπάζουν..και απο πάνω..

Estrella, Αυτό που λές ακούγεται γλυκό στ' αυτιά..και μάλλον γίνεται ευρύτερα παντού. Ομως κανένας που εισπράττει περισσότερα απ' οσα δηλώνει δεν κοκορεύεται γι' αυτή του τη πράξη, όπως σωστά λέει ο Νταρθ απο πάνω..συνήθως δεν μιλάνε.. Επεσα στη περίπτωση που το εν λόγω άτομο ήθελε σώνει και καλά να με διαφωτίσει για τα χάλια των μέτρων του ΓΑΠ..και του/της ξέφυγαν οι αμαρτίες..

Meropi, εδώ δεν μπορεί το κράτος να πιάσει τους μεγάλους φοροφυγάδες (γιατρούς), οι μικροί ξεχνιώνται.. Αστα μωρέ.. Και μετά βλέπω κάτι φτωχαδάκια συνταξιούχους..και μετά βλέπω όλα τα μαγαζιά να κάνουν μεγάλες εκπτώσεις στην αρχή και μετά να κλείνουν.. Πώς θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι. Μας την έφερε το Κράτος για μία ακόμη φορά..

koulpa είπε...

συμφωνώ ότι η πράξη κρίνεται κι όχι το μέγεθος.. το ότι όλες οι μικρές φοροδιαφυγές μαζί.. δε κάνουν μια μέτρια μίζα.. κι αυτό ισχύει.. και εκεί είναι η αναστολή μου.. με πόνο πληρώνω κάθε φορα το ΦΠΑ.. όχι λόγω τσιγκουνιάς.. αλλά γιατί αισθάνομαι ότι συνεισφέρω στο φαγοπότι τους.. αλλά δε ξέρω κάποιον τρόπο αντίδρασης.. μόνο να συμπλέυσω με τους αναχωρητές.. αλλά ποσους να χωρέσει αυτή η γή; :):)
την καλησπέρα μου :):)