Τετάρτη, Δεκεμβρίου 15, 2010

Συν-εργάτες

Δεν είναι σωστό που το Κράτος περικόβει μισθούς και συντάξεις απο τους Ελληνες πολίτες. Απο τη μιά τους προσέλαβε να δουλεύουν και να αμείβονται απο την άλλη τους κόβει σήμερα χρήματα. Ούτε και απο τους συνταξιούχους που δούλεψαν μία ζωή είναι δίκαιο να μειώνει τις συντάξεις τους κ να αυξάνει το ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, αδιαφορωντας για τη ποιότητα ζωής και υγείας.
Για να καλύψει τα ελλείματα της λάθος (επι σειρά ετών) πολιτικής των εκλεγμένων κομμάτων, ξεζουμίζει το λαό.
Ο οποίος έχει βγεί στους δρόμους διαμαρτυρόμενος για την αδικία που του γίνεται.

Ομως
η πλειοψηφία των Ελλήνων εξέλεξε όλες εκείνες τις πολιτικές παρατάξεις που απο το 1975 και ύστερα έφεραν τη χώρα στο οικονομικό αυτό αδιέξοδο.

Μήπως λοιπόν όλοι μας είμαστε "συν-εργάτες" αυτής της καταστροφής; Αρα δικαίως οι εκλεγμένοι απο εμάς (και οι "φίλοι"τους) , μας δέρνουν;

5 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Το θέμα της επιλογής των κομμάτων όμως έχει να κάνει και με άλλους παράγοντες. Τα ψέματα και ο λαϊκισμός σε συνδυασμό με την πολιτική αμορφωσιά είναι κάποιοι παράγοντες που δικαιολογούν την επιλογή τους.

Stou είπε...

Άστα Μαρινάκι, τα πράγματα είναι δύσκολα. Δεν ξέρεις πού να πρωτο ρίξεις το φταίξιμο ή αν φταίς εσύ τελικά. Όμως αυτό που φοβάμαι εγώ είναι μη και τελικά δεν αλλάξει τίποτα και μας έχουν ξεζουμίσει άδικα. Εγώ δεν θα βγώ ποτέ στη σύνταξη, δεν θα πάρω ποτέ πιο πολλά χρήματα και θα με απολύει όποιος θέλει και όποτε θέλει. Θα πληρώνω φόρους και θα τρέφω τους πλούσιους. Γενικά θέλει πολύ σάλιο η συζήτηση.

Besixdouze είπε...

Φυσικά και είμαστε μέρος όλης της κατάστασης. Έχουμε βάλει κι εμείς το χεράκι (ή την ψήφο) μας για να δημιουργηθεί αυτό το χάος. Αλλά είναι η εύκολη λύση να τα ρίχνουμε όλα στους άλλους...

Ανώνυμος είπε...

βέβαια και είμαστε συνεργάτες....αφού εμείς τους εκλέγουμε...

phlou...flis είπε...

εμείς θα πρέπει ν' αλλάξουμε για ν' αλλάξουμε και κείνους