Δευτέρα, Αυγούστου 15, 2011

Πως περάσατε τις διακοπές σας;

Ηταν η πρώτη έκθεση που μας περίμενε μόλις άρχιζε το σχολείο. Που έπρεπε να γράψουμε παρότι καθόλου δε θέλαμε αλλά αναγκαστικά το κάναμε. Γιατί έπρεπε. Νόμιζα παλιά ότι άπαξ και τελείωνα το Γυμνάσιο-Λύκειο τέλος οι καταναγκαστικές εκθέσεις, κανείς δεν θα ασχολείτο με το πώς περάσαμε..τη Χ άδεια. Τι πλάνη.
Στο Πανεπιστήμιο όλοι σου οι φίλοι σε ρωτάνε πώς πέρασες τις διακοπές γιατί θα ήθελαν και εκείνοι να σου πούν για τις δικές τους εμπειρίες. Στη δουλειά, το ίδιο. Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι, ημέρες αδειας σου γίνονται για να χαλαρώσεις και αντίστοιχα να σκεφτείς τι θέλεις να πείς στη (καλοπροαίρετη) κουβεντούλα που θα γίνει. Οχι δεν γράφουμε πλέον εκθέσεις, τα λέμε προφορικά. Και ανταλλάσσουμε εμπειρίες και φωτογραφίες επειδή, κατά βάθος, το θέλουμε.

Οι διακοπές μου λοιπόν ήταν σχετικά καλές. Πήρα άδεια 10 μέρες περίπου και πήγαμε Ναύπλιο μαζί με τη Θεία Π. (ετών 90) και τις 2 γάτες μας. Τζιτζίκια παντού, σαν τσαμπιά κρεμόντουσαν απο τις λάμπες, τα δένδρα, μας κατούραγαν συνεχώς. Αναβα το μηχάνημα για τα κουνούπια που έχει μώβ φώς, στρατιές τα τζιτζίκια επάνω του, το ένα να καβαλλάει το άλλο. Ανοιγες τη πόρτα να μπείς και σε ακολουθούσαν. Ολη τη νύχτα οι γάτες δούλευαν, κυνηγώντας και τρώγοντας τζιτζίκια. Μερικά τρύπωσαν και στο ψυγείο (είδαν το φωτάκι) εκεί όμως πάγωσαν (απο συγκίνηση). Και μετά νέκρα. Συνουσιάστηκαν (μπροστά στα μάτια μας) και πέθαναν, αφού ακούμπησαν τα αυγά τους σε τρυπούλες στο χώμα - τις οποίες έκλεισαν μετά. Ησυχία.

Πήγαμε και στη θάλασσα, κάναμε μερικά μπανάκια. Μας αρεσουν τα βαθιά νερά, το ανοιχτό πέλαγος, έτσι καταλήγαμε πάντα σε μία έρημη παραλία στα Ιρια. .. με βότσαλα, γλάρους, κύμα, μερικούς θαρραλέους wind-surfers και λιγοστούς λουόμενους. Κάναμε και λίγο έγκαυμα..για το καλό.

Ηρεμία, πράσινο, μπλέ, πολλές ψησταριές (σπιτικές) με μεζεδάκια και μπριτζόλες στα κάρβουνα, ψαράκι ολόφρεσκο, βόλτες. Θέλαμε να πάμε στην ορεινή Κορινθία, όμως η θεία Π δεν μας άφησε, οπότε πήγαμε στην αρχαία Νεμέα.. με τον υπέροχο αρχαιολογικό της χώρο και Μουσείο, δίπλα. Επιστροφή με βαριά καρδιά. Ομως πάλι έχουμε άλλη μία εβδομαδούλα υπόλοιπο, για το Σεπτέμβριο..όταν γυρίσουν όλοι για τα σχολεία, εμείς θα φύγουμε, για παραλίες και για εκδρομές στην ορεινή Κορινθία.


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αντε! και στου Σεπτεμβριου τις χαρες!

Ανώνυμος είπε...

ζηλευω τις βολτες σου,τον 15αυγουστο τον περασα στην Αθηνα...

η γιαγια μας στα 90 με το μυαλο καθολου καλα,δεν υπαρχει και αυτοκινητο για βολτες που να την κουβαλουσαμε στο εξοχικο.....

η Ορεινη Κορινθια ειναι υπεροχη.Κριμα που δεν πηγατε.

Στυμφαλια,Φενεος,Γκουρα....παραδειγματα για επισκεψη....

δεν μου αρεσουν καθολου τα ψαρια.

δεν αντεχουμε τις γατες της εργενισας και γεροντοκορης θειας μας,ολη τη μερα η φροντιδα των γατιων και οι τροφες τους το επικεντρο των συζητησεων στην αυλη του εξοχικου....μπλιαχ,ποτέ δεν μου αρεσαν τα ζωα να στριφογυρνανε στα ποδια μου και να μπαινουν μεσα στο σπιτι μας....

(ασχετο,να αφιερωσεις ενα post Μαρινα στις σχεσεις οικογενειων με παιδια με εργενηδες συγγενεις και ειδικα με γεροντοκορες θειες....)

Marina είπε...

Morgana, ο κάθε μήνας έχει και τα δικά του "ωραία".

Ανώνυμε, κατ αρχήν μία παράκληση: Αφού αφήσεις τα σχόλιά σου, ΄βάλε απο κάτω ένα ονοματάκι, έστω και στα ψέμματα. Δε μ'αρέσει να απευθύνομαι σε "ανώνυμους" που όμως με τιμούν σχολιάζοντας τα άρθρα μου.

Δυστυχώς δεν έχω ανύπαντρους/εργενηδες στην οικογένένεια, ούτε καμμία γεροντοκόρη.

Οσο για τις γάτες, τις λατρεύω, καθώς και όλα τα ζώα. Μαζεύω φαγητά για να ταϊζω αδέσποτα, και αν κάποιο μου χτυπήσει τη πόρτα και έχω χώρο το υιοθετώ. Ετσι υιοθέτησα το 1984 ένα Γκέκας γιούρα που το εντόπισα παρατημένο, να τρέμει. Ετσι υιοθέτησα ένα Great Dane τύπου αρλεκίνου που δυστυχώς ήταν άρρωστο - του έκανα τελικά ευθανασία, μετά είχα βρεί στην Αργολίδα ένα υπέροχο Κόλλεϋ κι αυτό παρατημένο. Το πήρα και τελικά του βρήκα σπίτι σε ένα γνωστό με κήπο. Τώρα έχω 2 γάτες, μία Maine Coon που με βρήκε μία μέρα στο παλιό αεροδρόμιο να κάνω βόλτα ένα σκυλί που είχα τότε, το 2001. Με πήρε απο πίσω και μπήκε και στο σπίτι, μαζί με την οικογένειά της. Τεράστια γάτα σε όγκο αλλά εξαιρετικού χαρακτήρα. Τώρα έχει γεράσει παραμένει όμως όμορφη. Η θεία Π έχει έναν ολόλευκο Αγκύρας γάτο που τον μεγάλωσα απο 10 ημερών με μπιμπερό. Η μάνα του ανήκε σε γειτόνισσα που την άφησε πίσω όταν μετακόμισε έγκυο. Τη μάζεψα και βρήκα και σπίτι στα παιδιά της. Τρία πήρε η Vasvoe των μπλογκς και ένα η θεία Π.

Τα σκυλιά μας δίνουν τις υπηρεσίες τους, οι γάτες - αν σε θεωρήσουν άξιο - τον εαυτό τους.

sunny είπε...

Αν δεν καείς και λίγο, δε λέει, αυτό είναι σίγουρο!
Πολύ όμορφες οι διακοπές σας, να περάσετε τέλεια και τον Σεπτέμβρη, η καλύτερη περίοδος για διακοπές πιστέυω!

DaisyCrazy είπε...

Κι εμεις κάπου εκεί ήμασταν στην Κορινθία φέτος. Έχει πανέμορφες παραλίες και ήσυχες αν αυτό ζητάς και γεμάτες κόσμο αν γουστάρεις.
Πολύ καλό που φύλαξες μια βδομάδα για μετά που θα γυρίσουν όλοι. Είναι πιο γλυκό να φεύγεις όταν όλοι έχουν γυρίσει στη ρουτίνα ε; :)
Καλά να περνάς!