Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2016

Νέες αγάπες

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ξέρω είναι κολλημένοι πάνω στα κινητά τους. Τα οποία είναι συνήθως μεγάλα σαν παντόφλες. Μπαίνω στο τράμ και 8/10 δεν σηκώνουν κεφάλι απο τα κινητά τους.. άνδρες και γυναίκες. Τόσα σημαντικά μηνύματα πια παίρνουν απο τα χαράματα καθ' οδόν για το γραφείο!!! λέω μέσα μου και απορώ. Αμα καθίσω δίπλα σε κάποια απο τις κολλημένες με το κινητό, βλέπω ότι παίζουν παιχνίδια.. ή στέλνουν γραπτά μηνύματα γράφοντας με γρηγοράδα..Δεν κυττάνε πουθενά αλλού παρά μόνο στην οθόνη..σηκώνουν το κεφάλι τους μόνο άμα φθάσουν στη στάση τους.

Παλιά κυττάγαμε και λίγο έξω απο το παράθυρο, τώρα μόνο τις οθονίτσες μας. Παλιά κυττάγαμε και γύρω μας βρε αδελφέ, ποιός μπαίνει, ποιός βγαίνει, δίναμε και καμμιά θέση σε όσους κρίναμε ότι τη χρειάζονται.. Τώρα, δεν ασχολούμεθα με τους άλλους, τους πραγματικούς άλλους δλδ και όχι τους εικονικούς.  Ο ηλικιωμένος ας σταθεί, η έγγυος και εκείνη και οι μαμάδες μιά χαρά είναι όρθιες.. σιγά μη σηκωθούμε.. εδώ χάνουμε τη παρτίδα!.

Η επαφή με το κινητό είναι σαν τα ναρκωτικά, πρέπει συνέχεια να παίρνεις τη δόση σου.
Μετά τη δουλειά, γυρίζουν σπίτι, κάτι τρώνε, ίσως ν' ασχοληθούν με τα παιδιά τους 2-3 ώρες, μετά κόλλημα στον υπολογιστή μέχρι αργά - πήδημα δεν έχει σήμερα γλυκιά μου είμαι αγκαζέ (με το κινητό _ αυτό όμως δεν στο λέω). Η όσοι δεν έχουν οικογένεια, μπορεί να βγούν έξω αλλά και πάλι, θα ξεκλέψουν χρόνο για να κολλήσουν τα μάτια στο κινητό τους..Και τραπέζι να έχουν, και έξω να τρώνε, το ένα μάτι είναι κολλημένο στην οθόνη. Και όχι οι φίλοι τους δεν προσβάλονται, τα ίδια κάνουν και εκείνοι.


Και εγώ έχω κινητό, αλλά έτσι κολλημένη δεν είμαι. Βεβαίως παίρνω τα μηνύματά μου, αλλά δεν παίζω με τις ώρες χάνοντας την αίσθηση του τόπου, του χρόνου. Δεν απομονώνομαι στη παραλία, θέλω να μιλάω, να βλέπω κόσμο, να γελάμε αντί να κρυβόμαστε πίσω απο τη μοναξιά μας.
Εχω παλιώσει πολύ άραγε?

3 σχόλια:

phlou...flis είπε...

Καλημέρα. Σε κάποια χώρα, σε διάβαση πεζων έχουν τοποθετήσει τους φωτεινούς σηματοδότες -Γρηγόρη και Σταμάτη- στο οδόστρωμα, για τους λόγους που περιγράφεις

An-Lu είπε...

Είμαστε "παλιά" μοντέλα φιλενάδα! Vintage!

Marina είπε...

@phlou..flis, καλά αυτό έχει μεγάλη πλάκα μόνο να το ακούς..τι να κάνουν οι υπηρεσίες, απο τους πατούν τα αυτοκίνητα, βάζουν στο οδόστρωμα σηματοδότες!!! Είναι και ξεφτίλα βέβαια!