Κυριακή, Σεπτεμβρίου 04, 2005

Διαλέγω..κρεββάτι (ακατάλληλο για τα ανήλικα)

Εφθασε η στιγμή που χρειάζεται να αλλάξω κρεββάτι...πρός θεού έπιπλο πρέπει να αλλάξω όχι να χωρίσω.. (που να φάτε τη γλώσσα σας..)
Χρειάζεται να αγοράσουμε νέο στρώμα γιατί το παλιό έχει μισοψοφήσει... Τάχει τα χρονάκια του 20 ετών πιά..χουφταλόστρωμα έγινε..πάς να κοιμηθείς και δεν μπορείς, πάς να αράξεις και ξυπνάς κουρασμένος, το ένα σου πονάει, η μέση σε πεθαίνει...είπαμε λοιπόν να πάρουμε νέο στρώμα..
Και επειδή και το κρεββάτι έχει ψιλοφαγωθεί απο τα παρελθόντα σκυλάκια, γατάκια, παιδάκια...τους γνωστούς καταστροφείς... οι ρόδες έχουν προ πολλού σπάσει και έχουν αντικατασταθεί απο ντάκους δικής μας κατασκευής...είπαμε να πάρουμε και νέο κρεββάτι.
Τι κρεββάτι θέλουμε? Κάτι απλό για να καλύπτει τα βασικά..
να ξεκουράζει,
να είναι όαση για τα κοκκαλάκια μας,
παράδεισος για τα αυξημένα σεξουαλάκια μας και
κάπως οικονομικό γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι...
Απλά πράγματα!

Διαλέγουμε κατάστημα και πάμε με μία φίλη( τη Β.) που έχει πείρα καθότι πρόσφατα αγόρασε και εκείνη κρεββάτια για το σπίτι της.. ευτυχώς που ήρθε μαζί μας γιατί ειδάλλως...θα είχαμε πελαγώσει..θα μας είχε πάρει η θάλασσα και το μαβί το κύμα..

Πάμε στο κατάστημα, βλέπουμε κρεββάτια στη σειρά σαν στρατιωτάκια.. Έρχεται η πωλήτρια και μας λέει να τα δοκιμάσουμε και άμα θέλουμε τίποτα να τη φωνάξουμε.

Αρχίζει η άσκηση: Βλέπεις κρεββάτι. Πάς και κάθεσαι, όχι σαν ξυλάγγουρο, κουνιέσαι κάπως. Πώς αισθάνεται ο ποπός σου? μμμ! Για να ξαπλώσουμε και το υπόλοιπό μας.. μμμ! Ολοι σε κυττάνε.. τι θέλετε απο μένα μάτια μου...περιμένουν κάτι να πώ.. την ετυμηγορία "Σκληρό"! Το επόμενο, ίδια διαδικασία έως την ετυμηγορία...Ημίσκληρο. το μεθεπομενο... Σκληρό πρός το μαλακό και πάει λέγοντας... !

Σαν να είμαι στον μπακάλη και να διαλέγω τυριά, σκληρό, ημίσκληρο, σκληρό τούβλο, ημίτουβλο, μαλακό, ημι-μάλακο, τραχανάς... βοήθεια ρε παιδιά, με κατάπιε το κρεββάτι, ένα χέρι για να βγώ..

Α! Διασταυρώνουμε και τις πληροφορίες μας "αυτό είναι σκληρό, τι λές εμένα μου φάνηκε μαλακό, για να ξανακαθίσω" και τα όργανα βέβαια "μμ, σιγά το σκληρό, δεν έχουμε όλοι μας το γούτσου-γούτσου ποπάκι της principessas", " άντε χ@@ μας" ..και τέτοιες ευγένειες...
Μετά τις 16 δοκιμές δεν μπορούσα να ξεχωρίσω τον πάγκο του φακίρη, αυτόν με τα καρφιά, απο ένα σακκί με πούπουλα..
Κουτσά-στραβά καταλήξαμε σε 2 είδη, ένα ημι-μάλακο και ένα μαλακό που μπορεί να σκληρύνει αν μπεί το κατάλληλο σκληρό επίστρωμα. (Αμα καταλάβατε, πέστε το και σε μάς) .
Πιστεύοντας ότι τελειώσαμε φωνάζω την πωλήτρια.. που έρχεται χαμογελαστή και μας πετάει στα S&M.
" Ωραία!. Αφού καταλήξατε για το στρώμα, να δούμε και τις πρώτες ύλες, θέλετε βαμβάκι, με χχχ ελατήρια, κοκκοφοίνικα, ανατομικό, βιολογικό, αφρώδες, λάτεξ, ζακάρ, μάλλινο, αντιβακτηριακό? Στριφογυρνάτε στον ύπνο σας? (Γκούχ!) Χοροπηδάτε (ωχ!, ώχ! τι λένε εδώ? βγδχκτψ! (ασυναρτησίες), αν ναί να σας προτείνω το ΨΨΨ που είναι ανθεκτικότερο, που παίρνει το σχήμα του σώματος....."
"Να δούμε τώρα τα ποδαράκια του κρεββατιού, θέλετε ρόδες που πάνε παντού, ή ξύλινα πόδια ή μεταλλικά που είναι πιό γερά ιδιαίτερα αν χοροπηδάτε (γκούχ, γκούχ), πόσο φαρδύ/μακρύ το θέλετε (το κρεββάτι..παιδιά δεν διαλέγουμε άλλα πράγματα εδώ) , σχετικά με το κεφαλάρι από τι να είναι,(ύφασμα, σχέδια, χρώμα, θα αφαιρείται το ύφασμα, μήπως θέλετε δέρμα?), την ποδιά (???), τους φιόγκους και τις πιέτες, ή το προτιμάτε σκέτο?"
Είπα να της πώ "ένα σκέτο χωρίς ζάχαρι" αλλά το βούλωσα εγκαίρως..φτάνει που είχα ύφος γκα γκα να μη με πεί και βλήμα..
ΩΡΑΙΑ. Πάμε πρός το ταμείο να μας κάνει την τελική προσφορά.

Η συνέχεια είναι σε μορφή hardcore (πάει να πει, τα ανήλικα ΔΕΝ το διαβάζουν αυτό).

Σπασαρχίδης ανδρας που βρίσκεται στο μαγαζί, πλησιάζει τον Κ, τον παίρνει λίγο πιό άκρη και του λέει :
"Να με συμπαθάς, φίλε, κύττα το στρώμα να μην είναι πολύ μαλακό, γιατί στο θέμα "πήδημα" δεν λέει να βουλιάζεις εντελώς μέσα του, να σε καταπίνει το σούπερ-ντούπερ στρώμα και να μην εξέχει ούτε η ....μύτη σου!"
ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ Χριστιανοί (και Μουσουλμάνοι..) !
Πώς διαλέγουνε καινούργιο κρεββάτι?

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

.oxi toses polles dokimes se mia mera
.ksaplwse sto strwma kai meine gia kana 5lepto sa na xazeueis ton ourano. me to na kouniesai panw katw den katalabaineis polla.
.dokimase strwmata filwn kai gnwstwn pou exoun agorastei prosfata
.to kainourio sou apokthma na to xareis kai na to gurizeis ka8e week gia na mhn "katsei" se diafora shmeia (fantazomai oti exeis epileksei uliko/texnologia hdh)

Nenyaki : ) είπε...

τσ τσ τσ...
παντού υπάρχει ένα σεξουαλικό υποννοούμενο... ΠΑΝΤΟΥ!

(βέβαια τώρα θα μου πεις ότι δεν υπάρχουν πονηρές εκφράσεις, αλλά μόνο πονηρά μυαλά... τέλος πάντων...)

Ανώνυμος είπε...

ntroph :-P

Your Man είπε...

Για στρώμα εγώ πήρα ένα διπλό (150x200) των 200 ευρώ και είμαι πανευτυχής. Lineastrom.

Αλλά για κρεβάτι, σε ξορκίζω, μην πάρεις από επιπλά. Διάβασε εδώ και θα καταλάβεις:

http://georgeisyourman.blogspot.com/2005/03/ikea-ikea.html

Εδώ και μία βδομάδα δεν έχω κρεβάτι γιατί μου το φτιάχνει. Και τρεις βδομάδες πριν είχα κουτσό κρεβάτι γιατί έσπασε ένα πόδι (και είναι και σιδερένιο πανάθεμά το)....

Unknown είπε...

και γω που νομιζα οτι δεν υπαρχει πιο περιπλοκο πραγμα απο το διαβαζεις και να γραφεις Corporate Social Responsibility (Ναι, δυστυχως ετσι ξοδευω τον καιρο μου)
Αν και το κρεβατι μας εχει επισης τα χρονακια του, και εχει τραβηξει το μυρια οσα το δολιο, μετα απο αυτα που περιγραφεις φιλεναδα, νομιζω ότι δυσκολα θα βγω στην αγορα για καινουργιο.

Παντως μουφτιαξες την μερα, μεσημεριατικα. Να σαι καλα και καλο κουραγιο. Και αν παραπιπτωντως, βρεις και κανενα καλο στρωματακι, μην το κρατησεις μυστικο.

Ανδρέας είπε...

Γενικά η ΙΚΕΑ είναι ό,τι καλύτερο σε σχέση κόστους/ποιότητας. Καλά κρεβάτια θα βρεις και σε ΝΕΟΣΕΤ, όχι όμως και στρώματα.
Η χλιδή στα στρώματα είναι εδώ. Θα τα σκάσεις αλλά δε θα το μετανιώσεις ή αλλιώς ό,τι πληρώσεις παίρνεις (Δες πχ το ATLAS, μια δοκκιμή θα σε πείσει). Από τις λίγες αξιοπρεπείς ελληνικές εταιρείες που εξάγουν.

Marina είπε...

Titana, ως τώρα έχουμε δοκιμάσει στρώματα της Elitestrom & της Mediastrom σε σπίτια γνωστών μας..και απο εκεί αρχίσαμε..
Ποτέ δεν φανταζόμουνα ότι να διαλέξω κρεββάτι είναι τόοοσο δύσκολο..

Σπασίκλα, έχω εδω και 4 χρόνια αγοράσει κρεββάτι της cocomat αλλά δεν έχω τώρα τόσα για να τα σκάσω. Το έχω το κρεββάτι αυτό στο εξοχικό μου γιατί στο διαμέρισμα της Αθήνας..απλά δεν χωράει.. πολύ κρίμα..
Αρα πρέπει να πάω και στο ΙΚΕΑ..

Athena, άμα πάρω κρεββάτι θα βγάλω έκτακτο παράρτημα με όλες τις διαδικασίες, να φέρουν το καινούριο, να φιλήσω κατουρημένες ποδιές για να πάρουν το παλιό...κλπ.

Ανώνυμος είπε...

strwmata:
http://www.elvistrom.gr/
http://www.sanfos.gr/stromata.html

8a to spasw giait mallon 8a me kopsei logw spam

Ανώνυμος είπε...

sunexeia:
http://www.hitiroglou.gr/Products/SpecificCateg.asp?PRODCATEGID=2
http://www.in.gr/directory/24/dir2429.0.asp
http://dir.forthnet.gr/922-0-gr.html

Ανώνυμος είπε...

odhgies gia thn epilogh strwmatos:
http://www.medlook.net.cy/article.asp?item_id=1333
http://www.medlook.net.cy/article.asp?item_id=1155
http://www.disabled.gr/gr-arts/bed01.htm
to ar8ro apo to disabled einai must

Unknown είπε...

Άντε βρε..
Περαστικά!
Τελικά αποφασίσατε ή όχι;
Όσο για το τελικό σχόλιο... κοίτα, το θέμα είναι ότι ο τύπος έχει ένα κάποιο δίκιο βεβαίως βεβαίως...

Και βρε Νένυα μου δεν ήταν σεξουαλικό υποννοούμενο. Ήταν απευθείας προτροπή....

Τσκ τσκ τσκ...
Άλλωστε το κρεβάτι είναι για δύο δουλειές, η μία εκ των οποίων είναι ο ύπνος....

Δεν σας καταλαβαίνω ώρες ώρες...

Marina είπε...

Το Σάββατο πήγαμε σε δύο καταστήματα και σήμερα σε άλλο ένα.. ακόμη μελετάμε φυλλάδια..

Unknown είπε...

άσε γιατί το κρεβάτι που μου άρεσε δεν χωρούσε να πάρει στο δωμάτιο... Η ατάκα του πωλητή «μικραίνουν τα δωμάτια οι εργολάβοι και μεγαλώνουν τα κρεβάτια οι επιπλοποιοί» ας τους φέρουμε σε επικοινωνία μπας και βρούμε καμιά λύση... ;)

Unknown είπε...

Τώρα ψώνισες από σβέρκο ταξιδιάρη!

Μαρίνα, όταν καταλήξεις πες μου γιατί με ενδιαφέρει. Και άμα θες, να σου δώσω διεύθυνση να μου στείλεις την έρευνα αγοράς να μην μπαίνω σε κόπο....

jojo είπε...

λοιπόν εγώ πρόσφατα πήρα και κρεβάτι και στρώμα απο το ΙΚΕΑ.
μπορώ να πω οτι το κρεβάτι βγήκε πολύ καλό αλλα σε στρώμα δεν έκανα την καλύτερη επιλογή.
και μένα όλες αυτές οι κατηγορίες (σκληρό, ημίσκληρο, μαλακό, με ελατήρια, χωρίς... κλπ) με μπέρδεψαν, πήρα όποιο μου γυάλισε καλύτερα και συνάμα οικονομικότερα να τελειώνουμε και απλά μου βγήκε πολύ μαλακό..
οπότε τώρα σκέφτομαι τη λύση του επιστρώματος που είπες μπας και σώσουμε την κατάσταση.
και τη μέση μας επίσης....

Nenyaki : ) είπε...

darthiir τσ τσ τσ... όλο εκεί το μυαλό σου! :P :P :P

zouri1 είπε...

scorpina,το θεμα ειναι να καταλαβαινεις και κατι.Το στρωμα εξαρταται απο την ηλικια,οσο πιο μεγαλος εισαι τοσο πιο πολυ σε νοιαζει.Αμα εισαι μικρος και στο πατωμα κοιμασαι.παρε ενα ορθοπεδικο,λιγο σκληρο,καλα ειναι τα coconuts.(στη παραλιακη)

Unknown είπε...

Ενώ το δικό σου Νένυα μου είναι αλλού;
Μα και να θες δε σε αφήνει η απο κάτω.... Γι' αυτό περνάς περίοδο αρνητικότητας μου φαίνεται...

Παίδες.. μεταφερόμαστε αλλού αν είναι ν' αρχίσει η σαδίστρια την κρεβατομουρμούρα.

(Γενικά δεν την αντέχω και ευτυχώς, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, έχω σταθεί τυχερός.. δεν είναι ανάγκη όμως να προκαλούμε την τύχη μας.....)

ΣΑΔΙΣΤΡΙΑ... ΑΛΑΞΑΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ!

. είπε...

το δικό μου είναι υπέρδιπλο ( :D )

ikea (όπως και των περισσότερων φοιτητών), ικανοποιητικό θα έλεγα, αλλά στώμα θα μπορούσα να βρω και καλύτερο. βασικά το στρώμα είανι όντως πιό σημαντικό απ όσο νομίζει κανείς αρχικά...

Mikrouli είπε...

Once upon a time I had a tiny bed that made me feel big.
Now I have an enormous bed that makes me feel small.
Whatever the bed size, what counts for me is how you see yourself on it! (if health issues do not apply to the selection process)

Marina είπε...

mikrouli, τι μου θυμίζεις....όταν ήμουνα παιδί καϋμό είχα να έχω μεγάλο κρεββάτι..και όταν έβγαλα τα πρώτα μου λεφτά αγόρασα ένα κρεββάτι, αεροδρόμιο...2 τούμπες έπαιρνες άνετα επάνω του...

Ανώνυμος είπε...

θα ήθελα την γνώμη σας για τα στρώματα tempur. Τα κάνει εισαγωγή η elite strom. Δείτε και την σελίδα της εταιρίας www.tempur.com
Δοκίμασα το pleasure της elite και το tempur και εχω εντυπωσιαστεί απο το δεύτερο. Εχετε δεί κάτι ανάλογο σε κάποια άλλη εταιρία;
Η elite strom το δίνει
γυρω στα 1400 ευρώ. Μήπως τελικά δεν αξίζει να δώσω τόσα λεφτά για ενα στρώμα και μπορώ να βρώ κάτι που με καλύπτει με λιγότερα;