Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2005

Το χρυσό κουφέτο (δοντάκι)

Πρίν 10 περίπου ημέρες πήγαμε σε ένα γάμο. Ωραία ήταν η νυφούλα, η οικογένειά της, το νυφικό της, ΄το μπουκέτο της, τον γαμπρό δεν τον θυμάμαι, έτσι κι αλλιώς κανείς δεν θυμάται τον γαμπρό στους γάμους (μόνο οι γονείς του τον προσέχουν με πίκρα που τους τον πήρε η πονηρή...) ..όλοι την κοπέλλα κυττάνε.. είχανε και ωραίες πλούσιες σε κουφέτα μπομπονιέρες.. με μεγάλα κουφέτα μέσα, άλλα με αμύγδαλο και άλλα με σοκολάτα.
Τρελλαίνομαι για κουφέτα. Το πιό σημαντικό πράγμα για μένα είναι το κουφέτο σε ένα γάμο.. Οι νύφες πάντα όμορφες είναι, δεν έχω ακόμη δεί κακάσχημη νύφη, την ημέρα του γάμου της πέφτουν επάνω στην ασχημούλα μακιγιέρς, κομμωτές, στυλίστες τη σουλουπώνουν και γίνεται κούκλα στην τελετή.. τα μετά του γάμου δύσκολα δεν μας αφορούν εδώ, αυτό που αφορά είναι τα κουφέτα.. πώς θα είναι η μπομπονιέρα, ασημένια κουτάκια με 3 κουφέτα μέσα για δείγμα, ή πλούσιο τούλι με μπόλικα? Αυτή τη φορά ήμουνα τυχερή, είχε πολλά μεγάλα κουφέτα με αμύγδαλο μέσα.
Ωσπου να τελειώσουν οι χαιρετούρες είχα φάει τα δικά μου και άρχισα να τρώω και τα κουφέτα του Κ που με κύτταζε υποτιμητικά καθότι σιχαίνεται και τα κουφέτα και αυτούς που τρώνε κουφέτα.. πολύ φασιστικό αυτό αλλά ετσι είναι. Ξαφνικά ακούστηκε ένα ΚΡΑΚ, μέσα στο στόμα μου. Μόνο εγώ το άκουσα. Αει στο καλό με μάτιασε ο Κ και παρόλλο που δεν είναι σαββατογεννημένος όπως ο Darthiir (αναγκάζομαι να τον αναφέρω για να μην θεωρήσει ότι πάω να του φάω τον προνομιακό τίτλο και με ματιάσει, γιατί δεν με παίρνει άλλο αρκετά έχω τραβήξει αυτές τις μέρες) το βλέμμα της αποδοκιμασίας του απο τη μιά και το σκληρό περίβλημα του κουφέτου απο την άλλη έγιναν αιτία να ακουστεί αυτό το ΚΡΑΚ.
Μιλιά δεν είπα όλη τη βραδυά. Σαν βρεγμένη γάτα γύρισα σπίτι και χώθηκα στο μπάνιο, με έναν καθρέφτη μήπως δώ που έγινε η ζημιά.
ΣΚΑΤΑ.
Είδα ότι έσπασε ένα χρυσό δοντάκι...που δεν είναι στ' αλήθεια χρυσό από πορσελάνη είναι η αξία του όμως είναι σαν να ήταν απο ατόφιο χρυσάφι..
Το δοντάκι αυτό συγκρατεί μία γέφυρα.
Η γέφυρα βρίσκεται στην κάτω γνάθο.
Αρχισα να γράφω τη διαθήκη μου.
Μία διευκρίνηση για τους τυχερούς που δεν τρώνε πολλά γλυκά, άρα έχουν γερά δόντια.
1) Τα δόντια που συγκρατούν γέφυρες είναι ευαίσθητα. Αμα σπάσουν χρειάζεται να επιδιορθωθούν ΑΜΕΣΩΣ γιατί μπορεί να φύγει όλη η γέφυρα. Και άμα φύγει η γέφυρα είναι σημαντικό να ξέρεις που πήγε. Είχα ένα θείο κάποτε που ήταν πολύ φαγάς και μέσα στην βιασύνη του να χλαπακιάσει κατάπιε και την γέφυρα..το κατάλαβε βέβαια αργότερα όταν πήγε να μιλήσει και τα 'σ' γινόντουσαν "θ". Αφού ματαίως ψάξανε όλα τα σκουπίδια, μήπως καταλάθος κόλλησε σε κανένα κοψίδι και δεν τη βρήκαν βέβαια, περίμενε ο εν λόγω θείος να βγεί από την άλλη έξοδο, κάνοντας καθημερινά τα κακά του σε γκιογκιό (δοχείο νυχτός).... ώσπου βγήκε. Την πλύνανε, την απολυμάνανε, την πήγε στον οδοντιατρό που του την ξαναφόρεσε..
2) Εάν το δόντι αυτό σπάσει, φτιάχνει ο οδοντογιατρός καινούργια γέφυρα που είναι πολύ επίπονο για την τσέπη σου. Εχω ακούσει ιστορίες ανθρώπων που πουλήσαν οικόπεδο για να φτιάξουν τα δόντια τους (με γέφυρες, εμφυτεύματα κλπ).
3) Οποιαδήποτε δουλειά με τον οδοντιατρικό τροχό στην κάτω γνάθο είναι πιό επίπονη απο την πάνω με αποτέσμα να χρειάζεται ένεση με τοπική αναισθησία. Η ένεση αυτή γίνεται στο τέρμα της γνάθου, μετά τον φρονιμήτη και δεν πονάει ΣΚΟΤΩΝΕΙ.
Σήμερα το πρωϊ, φόρεσα μαύρη μπλούζα, πήρα το τραίνο, βγήκα στην Πλ. Βικτωρίας και περπάτησα όλη την Αχαρνών μέχρι τα Πατήσια που είναι ο οδοντίατρος αποχαιρετώντας μαγαζιά με ρούχα και τυροπιττάδικα, μιά τελευταία βόλτα, βρε παιδιά, πρίν το σφάξιμο.
Η Ετυμηγορία
Το δόντι έσπασε και δεν διορθώνεται
Η γέφυρα θέλει άλλαγμα
Κάπνισα και 3 τσιγάρα (παρόλλο που δεν καπνίζω..μήπως μου σταματήσει η τρεμούλα).
Πήγα και στην τουαλέττα του γιατρού 2 φορές γιατί με έπιασε η κοιλιά μου
Τελικά
έκανα και την στελεχιαία ένεση. Λιποθυμία μου ήρθε όταν άκουγα το "κρίτςς, κρίτςς" της σύριγγας που τρύπαγε τη γνάθο..
Τώρα γύριθα θτο θπιτάκι μου. Δεν θα φάω τίποτα για καμμιά ώρα. Πήγα δίπλα να δανειθτώ μία θαλιάρα απο τη γειτόνιθθα που έχει μωράκι για να μπορέθω να φάω κάτι χωρίθ ατυχήματα..
Πήρα και πολλέθ εφημερίδεθ για να τις θρώθω πάνω θτο τραπεζομάντηλο..για να μην λερώθω..

18 σχόλια:

Juanita La Quejica είπε...

Περαθτικά θου!

jojo είπε...

περαστικά Μαρινάκι!!!!
τι τις ήθελες όμως βρε κορίτσι μου τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την αναισθητική ένεση?

εγώ που έχω να δω οδοντιατρίο απο το δημοτικό, και προσπαθούσα να πεισω τον εαυτό μου οτι πρέπει μάλλον να αφαιρέσω τους φρονιμήτες που βγαίνουν κάπως λοξά... τώρα δεν το σκέφτομαι πια!

σα να ισώσανε μου φαίνονται... ναι , ναι καλέ! ολόισιοι είναι!!!

jojo είπε...

*οδοντιατρείο
*ισιώσανε

γκρρρρ.... τι άλλο λάθος έκανα απο την ταραχή μου????

Marina είπε...

Φρονιμήτες, πάνε αυτοί, έχουν γίνει παρελθόν. Μου τους βγάλανε και τους 4 μαζί πρίν απο χρόνια στην Αγγλία..ναί καλά ακούς..χάλασε ο ένας, πήγα σε πανεπιστημιακό οδοντίατρο που πρότεινε εξαγωγή και λέει, αφού θα μου κάνει νάρκωση για την εξαγωγή δεν τους βγάζω και τους άλλους 3 μιά και καλή?
Και τους έβγαλα. Του ξεκόλησε απο τη γνάθο ο γναθοχειρουργός βέβαια, ήμουνα πρησμένη 1 εβδομάδα..αλλά τέλος.

Psipsinel είπε...

perastika marina...mono i istoria sou me tromaxe , fovame poli ton odontiatro ke ton apofeugo oso mporo. :( niaou

τσέλιγκας είπε...

Ενώ αν είχες φάει το κουφέτο με τη σοκολάτα όλα θα ήταν μια χαρά τώρα.
Ξέχνα και την ΙΟΝ αμυγδάλου την πρώτη σου αγάπη και παντοτινή!

Unknown είπε...

kouragio kouragio

mistounou είπε...

Αχου...Περαστικούλια μωρε...Κάνε κουράγιο και όλα θα πάνε καλά!

Φιλιά!

. είπε...

εγώ δεν ξέρω γιατί αλλά πάντα συμπαθούσα τους οδοντιάτρους. αν τυχει όμως και πονάω σητ καρέκλα του πόνου, σκέφτομαι διάφορες όμορφες στιγμές, ή τραγουδάω από μέσα μου

zouri1 είπε...

εγω τα εβγαλα ολα και ησυχασα.φαφουτης κανονικος.Ουτε σφραγισματα,ουτε πονοι...

Marina είπε...

Εντάξει ζώ ακόμη. Ευχαριστώ για τη συμπαράσταση αλλά τα βάσανα θα συνεχισθούν και την άλλη εβδομάδα..

Μόνο σοκολατίτσα έφαγα σήμερα..κρύψε τη σανίδα Τσέλιγκα..πάει τώρα, την έφαγα.

Σε γάμο πάντως δύσκολα θα ξαναπάω..τι έννοια θα έχει χωρίς τα κουφέτα?

Zouri, αλλά και χωρίς δόντια θα έχεις ψεύτικα που και αυτά θέλουν προσοχή..

Οσο για τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, συγνώμη, δεν το έκανα επίτηδες, είναι που εμένα δεν μου κάνουν εντύπωση, ποτέ μου δεν αηδίασα τα αίματα, πληγές κλπ πράγματα.. χαραμίστηκα που δεν έγινα γιατρός ή χασάπης..

Marina είπε...

συμπληρώνω, γιατρός χειρουργός ή χασάπης..

τσέλιγκας είπε...

Τα δύο χειρότερα από πλευράς σφαξίματος είναι παθολογοανατόμος και ιατροδικαστής. Κρύο αίμα κανονικά!

Mikrouli είπε...

Perastika kai apo mena!
Eixa dravala prosfata me to sybathes kata ta alla (poia alla?) epagelma tou ododiatrou kai gia merikes wres, mou vghke to kousouri sthn epifaneia!
To provlhma pou exw me to poto!
Gia na to valw phgaina sto stoma to ygro, sto sagoni etrexe to atoimo!
;-P
Perastikoulia xwris koufetoulia!
Alla glukoulia!
(oute egw exw provlhma me ta krua h zesta kokkina ygra, opote, no problem me thn perigrafh sou!)

Ανώνυμος είπε...

Perastika.. kai prosoxi kai sta mprizolakia oxi mono sta koufeta!

Next time na pas ston giatro ths scorpinas :-)

Unknown είπε...

Βρε;
Σε έχω ματιάσει πολλές φορές;;;
Αααα δεν μπορείς κυρία μου να μου χαλάς το όνομα...
Τί να πώ... Άντε καλοφόρετα τα νέα δόντια... :p

Depsorama είπε...

Αχ Μαρινάκι περαστικούλια...

nanakos είπε...

Αν θες πάντως η δική μου οδοντίατρος έχει χέρι πραγματικά σα πούπουλο και δεν καταλαβαίνεις τίποτις. Βέβαια, έχω να πάω κάμποσους μήνες γιατί έγραψα ένα ποστ για τον γκόμενο της κι από τότε με έχει ξεράσει!! Still, είναι πραγματικά πολύ καλή! Περαστικά σου!!