Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2005

Νεφέλες..










Τα σύννεφα είναι το αγαπημένο μου καιρικό φαινόμενο. Είτε είναι μικρούτσικα λευκά σαν μπαμπάκι, είτε μαβιά, παχιά και θυμωμένα..με μαγεύουν, με μάγευαν, πάντα θα τ' αγαπώ.


Δεν ξέρω τι είναι αυτό που έχω για τα σύννεφα. Ισως το ότι η
συγκέντρωσή τους πάντα προμηνύει αλλαγές. Αλλαγή στον άνεμο, αλλαγή στη θερμοκρασία, αλλαγή στον καιρό, αλλαγή στο πεδίο, αλλαγή στα σχέδια των ανθρώπων ,

Αλλαγή στα ρούχα μας
Αλλαγή στη διάθεσή μας

και προσμονή

για κάτι νέο που θα φανεί, μετά το ουράνιο τόξο.

15 σχόλια:

τσέλιγκας είπε...

Εγώ πολλές φορές κάθομαι και χαζεύω την κίνηση τους, αλλά μακράν το κορυφαίο όλων που έχω δει είναι όταν ο ουρανός είναι γεμάτος μαύρα σύννεφα κι αυτά αρχίζουν να υποχωρούν κι αφήνουν τον ήλιο να περάσει ανάμεσα τους, σα να τα τρυπάει είναι, ειδικά όταν ετοιμάζεται να δύσει το θέαμα είναι εκπληκτικό. Σύννεφα!

Mikrouli είπε...

...και εγώ τα αγαπώ τα σύννεφα!
Κάποια εποχή δεν έκανα άλλη δουλειά από το βγάζω φωτογραφίες συννεφάκια και μετά να τις κάνω κολάζ!
....αχ, ωραία χρόνια...
:)

Ανώνυμος είπε...

Απορώ πώς ένα πλάσμα που τον μαγεύουν τόσο πολύ τα σύννεφα μπορεί στην εποχή μας να αποκαλεί έναν άνθρωπο παραδουλεύτρα. Και μετά να ξεστομίζει τη λέξη τιμιότητα.

Unknown είπε...

Εμένα μου αρέσουν τα χρωματιστά σύννεφα του ηλιοβασιλέματος πάντως...

Marina είπε...

Anonyme, δεν καταλαβαίνω το σχόλιό σου για θέματα τιμιότητας. Δεν την είπαμε την κοπέλλα καμπούρα, αυτό είναι το επάγγελμά της, αυτό γράφει το βιβλιάριο του ΙΚΑ της, στη θέση του επαγγέλματος έχει συμπληρώσει η ίδια τη λέξη "παραδουλεύτρα", δεν είναι ντροπή, ούτε κάτι κακό να είσαι αυτό που κάνεις..

Που είναι το άτιμο στο θέμα μου?

Αντίστοιχα που είναι το όνομά σου?
Αφού δεν έχεις τα κότσια να δώσεις όνομα στα σχόλιά σου μη κάνεις τον κόπο να ξαναπεράσεις απο εδώ. Οι ανώνυμοι διαγράφονται

dim είπε...

Ωραίες εικόνες Μαρίνα!

Ανώνυμος είπε...

Για την τιμιότητα της εσύ μίλησες. Όταν γράφεις κάτι που μπορεί να το διαβάσει ένας αριθμός ανθρώπων πρέπει να εισαι έτοιμη να ακούσεις και αρνητικά σχόλια. Και για να σου απαντήσω, αν καποιος έχει κανει το λάθος να γράψει, όπως λες, στο βιβλιάριο οτι είναι παραδουλεύτρα δεν είναι ανάγκη να το αναπαράγεις. Νομίζω οτι κατάλαβες τι θέλω να πώ αυτη τη φορά. Αν όχι πάλι, μπόρει να το καταλάβεις κάποτε, ίσως οταν δείς τι υπάρχει και κάτω απο τα σύννεφα.
Και αν νομίζεις γλυκιά μου οτι σου είμαι άγνωστος μπορεις να διαγράψεις το σχόλιο μου...

Unknown είπε...

Το νόημα όμως είναι να έχεις και το θάρρος της γνώμης σου και να ξέρει ο άνθρωπος που κατηγορείς/τα χώνεις ότι το κάνεις εσύ. Λυπάμαι που σου το χαλάω αλλά εκτώς από την τιμιότητα μάλλον σου λείπουν και άλλα πράματα για να κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία.

Ανώνυμος είπε...

εκτΩς!!!!

Juanita La Quejica είπε...

Παραδουλεύτρα συστήνεται η κυρία που με βοηθά στο σπίτι, και δεν ξέρει καν ελληνικά, ελάχιστα, κυρίως στα αγγλικά συνεννοείται, γιατί είναι από την Σρι Λάνκα.

Έτσι μάθαμε να αποκαλούμε όσες γυναίκες εξασκούν αυτό το επάγγελμα, το πολύ χρήσιμο και τόσο αξιοπρεπές όπως και κάθε άλλο επάγγελμα.

Όποιος θέλει να βρει στα λόγια κακιές προθέσεις, ψάχνει και βρίσκει. Είτε επώνυμα, είτε ανώνυμα, δεν χρειάζεται δα και μεγάλη φαντασία. Είναι καθαρά θέμα οπτικής γωνίας και πρόθεσης.

Ανώνυμος είπε...

Sorry τότε ρε παίδια ,εμένα στο δικό μου το σχολείο αλλιώς μου το μάθανε.Έτσι σας το έμαθε μάλλον η μάνα σας! Και αν μια γυναίκα δεν ξέρει να μιλά καλά Ελληνίκα εμείς θα πρέπει να της πούμε αυτό που ακούγαμε απο μικροί στο σπιτι μας!!!

Juanita La Quejica είπε...

Πώς σου το μάθανε στο δικό σου το σχολείο; Γιατί δεν το μοιράζεσαι το μυστικό μαζί μας;
Βεβαίως και μας το έμαθε έτσι η μάνα μας, όπως της το έμαθε η δική της, όπως δηλαδή έχουν μάθει να αποκαλούν τις γυναίκες που ασκούν αυτό το επάγγελμα οι κάτοικοι της Ελλάδας.
Πλην -προφανώς- εσένα και των του σχολείου σου.

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα,έξω απο το σχολείο μου ξέρω και εγώ πώς μιλάνε, αλλά άστο καλύτερα. Τώρα αν έχεις μεγαλώσει σε ένα χ περιβάλλον, τι φταίς και σύ;

Marina είπε...

Λοιπόν εμείς που έχουμε μεγαλώσει σε ένα Χ περιβάλλον, έξω απο το σχολείο ΣΟΥ με μητέρες που αποκαλούσαν τις εβδομαδιαίες γυναίκες που τις βοηθούσαν να καθαρίζουν το σπίτι τους "παραδουλεύτρες" και που ζούμε κάτω απο τα σύννεφα, δεν πειράζουμε κανέναν, ούτε κάνουμε τους καουμπόϋδες διορθώνοντας την ορθογραφία των άλλων..
Αφού ξέρεις πως μιλάνε και έξω απο το σχολείο σου, και δεν θέλεις να μας το πείς, μόνο να μας πετάς σπόντες ξέρεις..και να μας κάνεις μάθήματα για άγνωστες λέξεις που κατέχεις καλά κλειδωμένες και δεν τις λές..άσε με ρε φίλε!

Johny είπε...

Πολύ όμορφο το post σου
Καλημέρα!!!