Δευτέρα, Οκτωβρίου 31, 2005

Η πίσω πόρτα του Παραδείσου

Χθές που τρώγαμε το μεσημέρι μαζί με τον Κ. και την κυρία Π. (ετών 85) έγινε ο εξής διάλογος.
Π : "Μαρίνα μου δεν έχω κανένα παράπονο μαζί σου, μου έχεις πάρει ΤΑ περιοδικά για να βλέπω τι γίνεται στον κόσμο και στην Ελλάδα, ποιός τα έχει με ποιά, τι λέει η Τατιάνα και πως έπαθε το ατύχημα η Μαντόνα, το καλύτερο όμως δεν μου το έχεις πάρει ως τώρα και απορώ πώς σου ξέφυγε.."
Μ : "Ποιό περιοδικό θέλεις?"
Π : " Το Νίτρο"
Μείναμε και οι δυό κάγκελλο.
Π : " ...το Νίτρο που το διαβάζαμε ανελλιπώς μαζί με τον συγχωρεμένο τον άνδρα μου...μα τι πάθατε, τι μούτρα είναι αυτά... μη μου πείτε ότι δεν ξέρετε το Νίτρο? Το βγάζει ο Κωστόπουλος, που παλιά έβγαζε το Κλίκ.."
Και βλέποντας τα γουρλωμένα μας μάτια συνέχισε την επιμόρφωσή μας..
Π : " τον ξέρετε δα τον Κωστόπουλο που τα είχε παλιά με την Μελίνα Μερκούρη, πρίν παντρευτεί την Μπαλατσινού...πολύ σέος κύριος και το περιοδικό του λίαν επιμορφωτικό όπως μου είπε η Σ και η Μ φίλες μου... . Γιατί χρυσή μου, (εδώ πρέπει να είδε το σηκωμένο μου φρύδι) τι παραπάνω έχει το Fortune που διαβάζεις που όλο για τα εξωτερικά μιλάει, τις Αγγλίες, Αμερικές, ενώ το Νίτρο έχει άκρως ενδιαφέροντα θέματα για την Ελλάδα ρε γαμώτο? "
Σηκώθηκα λοιπόν και εγώ και της αγόρασα το Νίτρο για να μάθει που βρίσκεται η " πίσω πόρτα του Παραδείσου" και ότι στην Ελλάδα έχουμε "business ass usual" από θέματα θρησκείας και πολιτικής αλλά και για τα καθημερινά όπως "ποιός πηδάει τι" και "ποιός πλένεται 1 φορά το μήνα"..
Και της το έδωσα στο χέρι
Κυττάει η Π το εξώφυλλο (που έχει μία ημίγυμνη) και απορεί:
Π : " μά τι πράγμα είναι αυτό! Πώς την βάλανε έτσι ημι-τσίτσιδη στο εξώφυλλο?"
(και που να δείς και το εσώφυλλο...σκέφτηκα)..

24 σχόλια:

jojo είπε...

δεν ήξερε, δε ρώταγε?????

καλά, εσύ έχε τα χάπια της πίεσης εύκαιρα γιατί μάλλον θα τα χρειαστείτε σύντομα....

Marina είπε...

Μπά!Μην είσαι τόσο σίγουρη..σε λίγο βλέπω να έρχονται τα FREE, Playboy, Λονδίνο, και τα καρτούν του Μαναρα..

x είπε...

poly kinky i kyria. m' aresei!

τσέλιγκας είπε...

Σαν το cosmopolitan κανένα, μη ξεχνάμε και τις παραδόσεις μας!

Psipsinel είπε...

hahahahahahaa poli mou aresei auti i kiria :)

Ανώνυμος είπε...

Ωχ. Έπεσες σε τέτοια. Γνωρίζω επίσης μια εξίσου γλυκυτάτη κυρία που το μόνο που διαφερεί με τη δική σου είναι οτι ανήκει στο πολιτικό πεδίο. Έτσι λοιπον δεν παραλείπει κάθε φορά να μας αναφέρει για το μπουρνούζι που δώρισε στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τις παράξενες σεξουαλικές προτιμήσεις των παλαιών πολιτικών. Επίσης όταν γευματίζετε μαζί δε θα ξεχάσει να σου πει για το πως είναι σωστό να κρατάμε το πιρούνι και το μαχαίρι και πως στη Μεγάλη Βρετανία "ο βλάχος ο Παπανδρέου δεν ήξερε να τρώει, πανάθεμα τον εκεί που είναι, σε τόπο χλοερό", και πως πίνουμε, και πως χαμογελάμε ενώ τρώμε... Αλλά το χειρότερο μαρτύριο δεν είναι οταν είσαι επίσκεψη σε αυτήν, αλλά όταν σε έχει στο τηλέφωνο. Στην επίσκεψη είσαι προετοιμασμένος, λες "παω στο Κολοσσαίο, στο λάκο με τα λιοντάρια", αλλά όταν χτυπάει ύπουλα το τηλέφωνο και το σηκώνεις και σε έχει μια ώρα και σου λέει για το "πόσο πούστης είναι ο Γιωργάκης, και τι καλό παιδάκι ο Κωστάκης, έκανε και δυο παιδάκια με τη Νατάσσα" και "αυτή η αγάμητη κομμουνίστρια η Καννέλη" και "ο χοντρέλας ο Πάγκαλος, το γομάρι" κλπ. σου ρχεται να πηδήξεις από το μπαλκόνι! Τι να πω! Ας προσέχαμε...

Juanita La Quejica είπε...

Από τότε που μπήκαν οι τηλεφωνητές και η αναγνώριση κλίσης στη ζωή μας, έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε στο ελάχιστο αυτά τα ενοχλητικότατα τηλεφωνήματα, ακόμα και αν οι άλλοι μας κατηγορούν πλέον ότι είμαστε γαϊδούρια και δεν σηκώνουμε το τηλέφωνο επίτηδες.
Γιατί δηλαδή; Τί κακό έχουν τα γαϊδούρια;

Marina είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
zouri1 είπε...

Πρωτον δεν λες την ηλικια του Κ.αν καιεγω ειμαι Κωστοπουλικος δεν ηξερα τιποτα για την Μελινα.Ειναι αληθεια αυτο?Το Νιτρο το διαβαζω ακομα αν και εχω μεγαλωσει αρκετα.

Marina είπε...

Η κα Π. είναι ενημερωμένη για όλα τα συμβαίνοντα καθώς και για όλους. Ξέρει τα πάντα για τον (λέμε τώρα) Καραμανλή, για τη γυναίκα του, τον πατέρα του, το θείο του 3 γενιές πίσω, με μνήμη άψογη..
Το γεγονός ότι είναι γριά δεν σημαίνει ότι γεννήθηκε γριά, κάποτε ήταν νέα σαν όλους μας και διάβαζε διάφορα..
Με εντυπωσίασε όμως το γεγονός ότι ήθελε αυτό το "ανδρικό" περιοδικό.

Zouri1, τι σχέση έχει η ηλικία του Κ ? Αυτός ποτέ του δεν διάβασε Νίτρο..

Johny είπε...

Γιατι δεν της προτείνεις να φτιάξει
το δικό της περιοδικό και να το δίνει
στα ΚΑΠΗ;

Οσο για το όνομα του περιοδικού βρήκα ένα "Πουρο-chao").

Πιθανά άρθρα "Κεραυνοβόλος έρωτας μετά τα 90" , "Γλωσσοφιλα και πως να αποφύγετε το πρόβλημα της μασέλας" , "Οι ηλικιωμένοι έχουν δικαίωμα στο playstasion"

Mikrouli είπε...

Αυτές οι συμπαθέστατες κυριούλες με βάζουν σε δίλλημα!
Να το αποτολμήσω το μεγάλωμα, ή να το καθυστερήσω καμιά 30 χρόνια ακόμα;;;
:-ρ

Νicola Beerman είπε...

Παντως εμενα δεν μου φαινεται περιεργο που η κυρια -ετων 85-της αρεσει να ''επιμορφωνεται''.Που να δειτε τι μαλακιες διαβαζω εγω -ετων28-.

Marina είπε...

Μικρούλι, συνέχισε να μεγαλώνεις και άσε τα διλήμματα..έτσι κι αλλιώς ότι διαβάζεις τώρα ίσως να το διαβάζεις και στα γεράματα..

Λοιπόν, πρός ενημέρωσίν σας, τη ρώτησα αν της άρεσε το Νίτρο και μου είπε ότι είναι σκουπίδι και πώς το καταντήσανε έτσι δεν καταλαβαίνει..παλιά όταν πρωτοβγήκε ήταν σαφώς καλύτερο..?
Συμπλήρωσε όμως ότι 1 φορά το εξάμηνο θέλει να της το παίρνω για να μαθαίνει τι γίνεται στα μυαλά των ανδρών ...

Τι άλλο θα μου ζητήσει μετά..θα δείξει..

Johny είπε...

Μαρινα μηπως είναι η super-γιαγια;

Marina είπε...

Μπορεί και να είναι. Εκτός και αν μου ζητήσει και κανέναν γαμπρό..γι αυτό επιμορφώνεται γενικώς..

Unknown είπε...

Μήπως (λέω τώρα εγώ) να της παίρνεις άλλη φορά περιοδικά με καλογυμνασμένους άντρες; (Ιδέα λέω έτσι;;;)

zouri1 είπε...

rotisa tin ilikia tou K,giati mas ton aneferes xoris polla polla.Kai anaroti8ika ti rolo paizei stin istoria.Enoisa san antras ligo stin gonia.:)

Unknown είπε...

Φοβερη η κ.Π... Μακαρι και μεις στην ηλικια της ναχουμε το μυαλο της.

Μα καλα ο Κωστοπουλος με την Μελίνα? Εγω και αν εχω μεινει καγκελο!!!

Marina είπε...

Σε συζητήσεις μεταξύ γυναικών ο Κ. δεν ανακατεύεται.
Το αν τα είχε η Μερκούρη με τον Κωστόπουλο παλιά, δεν το ξέρω, αυτό το είπε η κα Π. που αποστηθίζει όλα τα περιοδικά που παίρνει και ότι λέει η τηλεόραση..

Markos είπε...

Δεν έχει σημασία νομίζω τόσο το είδος της ενημέρωσης που ζητά η κ. Π... όσο το γεγονός ότι θέλει να έχει άποψη και κυρίως το ότι απορρίπτει τα "καλούπια" που είμαστε έτοιμοι σχεδόν όλοι να δεχτούμε.
Να είναι καλά...

Marina είπε...

Είναι στιγμές που την θαυμάζω για την καθαρότητα του μυαλού της.. ναί, είναι λίγο κουτσομπόλα -κλπ, αδιάφορο, για την ηλικία της ενδιαφέρεται για όλα, θέλει να μαθαίνει τι γίνεται στον κόσμο, διαβάζει-ρουφάει περιοδικά εκλαϊκευμένης ιατρικής, επιστήμης κλπ.
Αραγε εμείς στην ηλικίας της - αν ζούμε ώς τότε- πώς θα είμαστε?

Juanita La Quejica είπε...

Έχεις δίκιο Μαρίνα, ουσιαστικά η καθαρότητα του μυαλού και ο τρόπος που προσπαθεί να κρατηθεί ενήμερη για τα τεκτενόμενα είναι εντυπωσιακά για την ηλικία της.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.