Πέμπτη, Απριλίου 27, 2006

Πασχα 2 (αυγά)



1) Η βαφή των αυγών. Φέτος πρωτοτυπίσαμε, αντί να τα βάψουμε παραδοσιακά κάναμε του κεφαλιού μας και τα βάψαμε με παστέλια, ρύζια, κρεμμύδια..ότι μας κατέβει κάναμε.


Το αποτέλεσμα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ, βγήκαν κάτι αυγά σαν αλάβαστρο, με νερά κόκκινα, μώβ, σμαραγδιά, το κάτι άλλο. Τα αυγά που βάψαμε με ρύζια βγήκαν σαν πίνακες του Seurat όλα με βουλίτσες, κόκκινα, κίτρινα, γαλάζια
Αυτόν τον νεροχύτη ποιός θα τον πλύνει? Μη με δέρνετε τώρα..αυτά έχουν οι καλλιτεχνίες..
Αυτά τα χέρια, είναι δικά μου, όλα μές στη βρωμιά μου
Κάτσε καλά γιατί θα σε βάψω...

9 σχόλια:

Unknown είπε...

"τα βάψαμε με παστέλια, ρύζια, κρεμμύδια"

???
Τί ακριβώς εννοείς;;;
???

snikolas είπε...

Ναι αλλά το αποτέλεσμα μετράει! Super!

Psipsinel είπε...

ma ine panemorfa ta avgakia :)

Λαμπρούκος είπε...

Καλά είναι απίθανα! Δώσε οδηγίες!

Marina είπε...

Βρήκαμε στην αγορά κάτι μπογιές που είναι σε συμπυκνωμένη μορφή μέσα σε νάϋλον θήκες (ανά χρώμα), μόλις τις ζεστάνεις λίγο, τα χρώματα γίνονται υγρά. Κόβεις λίγο την άκρη της κάθε μπογιάς και πασαλείβεις τα χέρια σου έχοντας φορέσει γάντια. Ετσι φτιάξαμε τα αυγά σαν μάρμαρα. Εννοείτε ότι τα αυγά ήταν ήδη βρασμένα.
Τώρα για τα ρύζια. Βρήκαμε ένα κουτί που περιέχει ρύζι και δοχεία μπογιάς. Ρίχνοντας μέσα τις ζεσταμένες μπογιές μαζί με κόκκους ρυζιού φτιάξαμε χρωματιστά ρύζια. Μετά βάλαμε μέσα τα άσπρα αυγά και τα γυρίζαμε βόλτες μέσα στα ρύζια ώστε να βαφτούν. Ετσι πήραν το πουαντιγιέ στύλ.
Για τα κρεμμύδια. Βράζουμε τα αυγά μόνα τους. Αλλού έχω διαλύσει μπογιά και έχει γίνει το νερό χλιαρό. Σκεπάζω τα αυγά με φύλλα κρεμμυδιού, τα βάζω μέσα σε ένα τρύπιο καλσόν και τα δένω σφιχτά μη φύγουν τα αυγά. Τα βυθίζω στη μπογιά και όταν στεγνώσουν το χρώμα είναι σαν δαντέλλα. Δυστυχώς φέτος τα αυγά αυτά σπάσανε..και σπασμένα δεν κρατάω γιατί μυρίζουν..έχουμε και γάτες..δεν λέει να μαζεύω τσόφλια κάτω απο τα κρεββάτια..

Juanita La Quejica είπε...

Τα αυγά με τα κρεμμύδια είχα μια δασκάλα Αγγλικών Εβραία, που τα έκανε κάθε Πάσχα. Τα έβραζε όμως όλα μαζί (αυγά και φύλα κρεμμυδιών) σε χαμηλή φωτιά για μια ολόκληρη μέρα νομίζω, σίγουρα μια νύχτα. Και ήταν εκτός από όμορφα στην εμφάνιση και πεντανόστιμα.
Και του Χρόνου Μαρίνα!

drskafidas είπε...

αν ειναι μελάτα θα κάνουν καλό συνδιασμό με το κίτρινο του κρόκου αν πεταχτούν στα κατάλληλα πρόσωπα ...!

An-Lu είπε...

ονειρεμένα και άκρως καλλιτεχνικά! ζηλεύωωωω!

x είπε...

τα αυγά είναι τέλεια! υπέροχα. και του χρόνου. χχ