Τετάρτη, Ιουνίου 21, 2006

Μη μου τους κύκλους τάραττε!


Οταν ο λαός δεν εμπιστεύεται το Κράτος είναι γιατί το τελευταίο πάντοτε προσπαθούσε να εξαπατήσει τον πολίτη. Αυτό δεν έγινε απο τότε που ιδρύθηκε το ελληνικό κράτος, έχει πιό παλιές ρίζες. Εγινε απο τότε που οι υποδουλωμένοι δυσπιστούσαν στην Οθωμανική διοίκηση.
Αυτή η δυσπιστία έχει μπεί μέσα στο πετσί του Ελληνα και δεν λέει να φύγει. Αυτή είναι και η βασική διαφορά μας απο τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, εκείνοι έχουν μάθει να εμπιστεύονται το Κράτος που αντίστοιχα σέβεται τον πολίτη.
Οταν δεν υπάρχει αυτή η αλληλο-εμπιστοσύνη μεταξύ πολίτη-κράτους, το έθνος πάει για φούντο. Γιατί όλες οι νέες προτάσεις της όποιας κυβέρνησης θα κριτικάρονται ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ και θα αναιρούνται. Οποια στάση να κρατήσει το Κράτος δεν θα πείσει, ακόμη και αν έχει το δίκιο στο τσεπάκι του.
Αντίστοιχα καμμία αλλαγή δεν θα γίνει δεκτή απο τον δύσπιστο πολίτη. Που έχει μάθει να μην κάνει τίποτα, να μην προσπαθεί, να μη δέχεται γιατί κατά βάθος φοβάται μη χάσει τα κεκτημένα, μη του την φέρουν.
Το μέλλον?
Ποιό μέλλον?
Δεν υπάρχει κανένα μέλλον στα κράτη που δεν επενδύουν στους πολίτες αλλά τους θυμούνται παραμονές εκλογών μόνον, τις άλλες μέρες τους έχουν γραμμένους ή ακόμη χειρότερα "αποφασίζομεν και διατάσσομεν"...
Επίσης καμμία εξέλιξη δεν υπάρχει σε αυτόν που δεν θέλει να κάνει ένα βηματάκι πάρα πέρα. Που θέλει να βλέπει ώς την άκρη της μύτης του
Εχετε γειά βρυσούλες
Για την Ελλάδα λέω κρίμα.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή μου...δεν ξέρεις τί πάει να πει "ωχαδερφισμός";;"βόλεμα";;
Μια ζωή τα ίδια και τα ίδια...

Marina είπε...

Evelina Z13, επειδή τα ακούω αυτά μία ζωή, θεωρώ ότι είναι καιρός να αλλάξουν. Αυτό που δεν ξέρω είναι πώς α) οι κυβερνήσεις θα πείσουν τους πολίτες και β) πώς οι πολίτες θα παρατήσουν τις βολεμένες τρυπούλες τους και θα πάνε λίγο πιό εκεί.
Δύσκολο.

Ανώνυμος είπε...

...μη σου πω ακατόρθωτο!
Σ'αυτή τη χώρα κυριαρχεί το "συμφέρον".Κι όταν κανέναν δε συμφέρουν οι αλλαγές(για τα μεγάλα και τα βολεμένα κεφάλια μιλάμε τώρα),η εξέλιξη είναι προδιαγεγραμμένη..
Δυστυχώς.

Unknown είπε...

το χειρότερο είναι ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας, αφού εμείς έχουμε μπει στο τριπάκι του βολέματος εδώ και γενεές

Nemertes είπε...

Όλως παραδόξως ο δήμος μου διοργάνωσε πρόσφατα ημερίδα για τον αθλητισμό. Ο δήμος ο οποίος ακόμη χρωστάει στα αθλητικά σωματεία της πόλης την επιχορήγηση του 2005-2006...

roupis είπε...

Marina μην ρίχνεις οινόπνευμα στις ανοιχτές πληγές τους......
Τους πονάει πολύ, γιατί είναι όχι χρόνιες αλλά αιώνιες

Unknown είπε...

Οι κυβερνήσεις θα πείσουν τους πολίτες μόνο αν αποδείξουν ότι τους νοιάζονται.

Είναι οι μόνες που πρέπει να κάνουν το οποιοδήποτε βήμα. Ο πολίτης ακόμα και να θέλει να ξεγελάσει την κυβέρνηση δεν μπορεί, αν η κυβέρνηση δεν θέλει να του αφήσει την επιλογή και το παράθυρο να την ξεγελάσει, για εύλογους λόγους...

Η ευθύνη είναι όλη στους καρεκλοκένταυρους.

Depsorama είπε...

Λυπάμαι Μαρίνα,για τον μικρόψυχο, στενόμυαλο, κουτοπόνηρο, βολεψάκια μέσο Έλληνα. Δεν με ενδιαφέρει αν δείχνει πως έχει ψυχή/καρδιά 1 φορά στις 1000. Στις υπόλοιπες 999 τί κάνει;

Και αυτά περί Τουρκοκρατίας, please. Από δικαιολογίες καλά τα πάμε. Λες και τέτοια ψυχολογικά δεν έχει κανένας άλλος λαός. Μόνο εμείς.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Oπου και αν παω η Ελλαδα με πληγωνει...
Κατι ηξερε ο τυπος...

anorthografos είπε...

Λείπαμε που το λέω αλλά ήρθε η ώρα να αναλάβουμε κι εμείς τις ευθηνές μας ή μάλλον μονό εμείς κανείς άλλος δεν έχει τι δύναμη να το κάνει … αλλά βολεμένοι ή μη , μια ζωή επαναπαυόμαστε και τα περιμένουμε όλα από τους άλλους … πολύ άδικο δεν συμφωνείτε ? δεν αλλάζει τίποτα έτσι

Marina είπε...

evelina, Κάποτε όμως, κάποτε πρέπει να γίνουμε και εμείς Ευρώπη. Γιατί βαίνουμε για Γ' κόσμο!

street spirit, πέφτουμε στην παγίδα πάντα. Ολοι κυττάμε πώς να περνάμε ΕΜΕΙΣ καλά και ο άλλος..να κουρευεται.το ίδιο μας κάνουν οι κυβερνήσεις.
nemertes, φοβερό! Οι Δημότες τι λένε για αυτό? Εμάς πάλι μας σκουπίζουν τον δρόμο μόνο παραμονές εκλογών..τον άλλο καιρό ο καθένας μόνος του σκουπίζει το πεζοδρόμιό του κλπ..

roupis, πραγματικά δεν χρειάζεται οινόπνευμα, καυτό λάδι χρειάζεται, μη βάλουμε και κανένα σπίρτο. Αν δεν πονέσουμε δεν θα ξυπνήσουμε

darthiir, Με βρίσκεις σύμφωνη (παραμένω σταθερά αναποφάσιστη). Ποιά κυβέρνηση όμως θα αναλάβει? Πέρα απο χειρισμούς και τσαγανό θέλει και κότσια..Πούντα?

despoina, το θέμα Τουρκοκρατίας το ανέφερα για να μην μου πεί κανείς πώς δεν ξέρω πώς ξεκίνησαν όλα. Ο,τι έγινε έγινε παλιά..η νεώτερη Ελλάδα όμως δεν πάει καλά, πατάμε συνεχώς την ουρά μας.

preza tv, συμφωνώ, τι κάνει όμως ο κάθε ένας απο εμάς? Επί Πασοκ, σωρεία οι πορείες, οι φωνές, κλπ. τώρα τα ίδια..οι κυβερνώντες δεν πείθουν και οι ψηφοφόροι δεν πείθονται..οπότε?

anorthografe

Marina είπε...

anorthografe, τις ευθύνες μας πιστεύω ότι είμαστε διατεθειμένοι να τις αναλάβουμε, το κράτος όμως θα μας υποστηρίξει? Η θα μας γράψει/υποσκάψει/προωθήσει τα ρουσφέτια κλπ.?