Κυριακή, Ιουνίου 25, 2006

Ελα ρε Χαραλάμπη..


Χτές πήγαμε σε ένα γάμο.
Ηταν ευκαιρία να δούμε φίλους και γνωστούς και να χαρούμε.
Εντάξει υπήρχε και μία πανεμορφη νύφη (όπως όλες οι νύφες όλου του κόσμου), ενα χαριτωμένο ζευγάρι, οι γονείς περήφανοι και ευτυχισμένοι (έχω πάει σε γάμους που οι γονείς και όλο το σόϊ του γαμπρού ήρθαν ντυμένοι στα μαύρα - χάνω τον γιό μου ωρέέέ - άσε μία φορά που κάποια μητέρα γαμπρού έκλαιγε κιόλα, όχι απο συγκίνηση, από νεύρα) λάμπανε αυτοί οι άνθρωποι που πάντρεψαν και την δεύτερή τους κόρη..τα σπάσανε κυριολεκτικά και χόρεψαν μέχρι πρωϊας..Και εμείς φυσικά δεν πήγαμε πίσω..(γράφω αυτά ενώ τα πόδια μου κάνουν ποδόλουτρο).


Ηταν ευκαιρία να δούμε και μακρινούς συγγενείς που όπως έχουμε καταντήσει μόνο σε γάμους, βαπτίσεις και κηδείες τους βλέπουμε παρόλλο που έχουν εφευρεθεί τα τηλέφωνα, τα κινητά, τα Πισιού και οι συγκοινωνίες..

Ηρθαν απο όλα τα μέρη της Ελλάδας για να γιορτάσουμε όλοι μαζί..
Εντάξει μερικοί απουσίαζαν...είτε δεν μπορούσαν ..είτε είχαν τσακωθεί με κάποιους άλλους που θα παρευρίσκοντο και απο το να κάνουν επεισόδιο (εγώ δεν κάθομαι μαζί με αυτόν τον γρουσούζη που έγινε η αιτία και έγινε εκείνο...έκανε ετούτο..., ή όταν σου δάνειζα τα λεφτά ήμουνα καλός, τώρα όμως με έβαλες να κάτσω πίσω-πίσω..) ή ήρθαν και άλλαξαν θέση για να μην βλέπουν κάποιους αντιπαθητικούς..ή κρύφτηκαν να μην χαιρετισουν κάποιους άλλους στις τουαλέττες της Εκκλησίας..(Το αιώνιο ερώτημα "καλά έχουν οι Εκκλησίες τουαλέττες?"Γιατί βρε παιδιά, άμα τον πιάσει τον παπά κόψιμο, τι θα κάνει, ή μάλλον που θα τα κάνει?).

Οι άλλοι βέβαια κάνουν πως δεν βλέπουν τους ταραξίες ούτε και τους ακούνε, βεβαίως σε ένα σόϊ Ελληνικόν ουδέν κρυπτόν υπο τον ήλιο, πόσο μάλλον από τις διάφορες θείες που για αυτό το λόγο ήρθαν...(αν δεν ήταν το κουτσομπολιό, θα ξόδευαν για ένδυση, περικεφαλαία δηλαδή κομμωτήριο, μπιζού, γόβες κλπ..) για τη νύφη θα ερχόντουσαν..σιγά. Ξύπνα άνθρωπέ μου, που ζείς.

Μου αρέσει αφάνταστα η ελληνική οικογένεια, με τα παιδάκια να τρέχουν γύρω-γύρω ξένοιαστα, τις γιαγιάδες παντού και πάντα, τα αθώα-λιγώτερο αθώα-παν-κάκκιστα κουτσομπολιά, τις συγκρίσεις των υφασμάτων, γαμπρών, την ανταλλαγή πληροφοριών (αυτή δεν πήρε το γιό της Ζουρλοπούλου που τελικά παράτησε τον άνδρα της και έφυγε με μία γυναίκα γιατί είναι της μόδας το ομοφυλο..λεσβο..πως το λένε τον ποταμό, και προσεβλήθει το πεθερικόν σόϊον και πήγαν να τους τα χαλάσουν.., πώ, πώ ποσο πάχυνε η Τ.. μπόγος έχει γίνει και γέρασε, πατσαβούρα το πρόσωπό της..είναι μεγάλη..θάναι τουλάχιστον 55, δηλαδή 7 χρόνια μικρότερή μου..γκούχ, γκούχ..Χριστός! ).

Οποτε γίνεται κάποια οικογενειακή συγκέντρωση πετάω τη σκούφια μου να πάω.. Απο τις πρώτες που ενώ δεν μεταδίδω πληροφορίες γιατί δεν συμμετέχω ενεργά σε κοινωνική κριτική, ακόμη τα αυτάκια μου τα έχω. (αν και απ' ότι μου είπε ο Ωρυλά, αν πάω έτσι και ακούω τη μουσική στη διαπασών, θα τα έχω μόνο σαν οντότητες και το λειτουργικό κομμάτι θα γίνει καπνός...ούφ! ).
Αθάνατη Ελληνική οικογένεια

Αντε και καλά στέφανα to whom it may concern.

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αχαχαχα....δε νομίζω να υπάρχει μέρος σ'αυτή τη χώρα που να μη συμβαίνουν τα όσα περιγράφεις!
Τό'χουμε στο αίμα μας...;)

snikolas είπε...

Αθάνατη Ελληνική οικογένεια! Μια χαρά σας βρίσκω.

tassoula είπε...

καλησπέρα..
my big fat greek wedding..
τίποτα δεν είναι τυχαίο!!!

Unknown είπε...

Η καλυτερη περιγραφη ελληνικου γαμου που εχω διαβασει (ακουσει). Εχω πολλα χρονια να παω σε γαμο, αλλα τον Σεπτεμβριο που θα ειμαι Ελλαδα, εχω να παω σε εναν. Θα τον παρακολουθησω με τα δικα σου ματια (και .......αυτια)Μαρινα.

Jason είπε...

Πολλή πλάκα έχει...
Αθάνατη ελληνική (ευρύτερη) οικογένεια!
Αθάνατη ελληνική επαρχία (και όχι μόνο)!

An-Lu είπε...

χεχεχε!!!
Μόλις εξήγησες στους πάντες γιατί δεν πρόκειται να κάνω ΚΑΙ θρησκευτικό γάμο!!!
Οι μαμάδες, οι μάρτυρες, η αντιδήμαρχος και αντέ γειά μας!!!!!

Marina είπε...

evelina, το έχουμε στο αίμα μας και μας αρέσει κιόλας, ναί?

snikolas, πράγματι, ευχαριστώ πολύ..μας έχουν ταράξει οι γάμοι αυτές τις μέρες σε 3 έχουμε πάει μέσα στον Ιούνιο..

tassoula, τη θυμάμαι την ταινία που είπε ο μέλλων γαμπρός ότι δεν τρώει κρέας και του είπαν οι αθάνατοι έλληνες συγγενείς "ας φάει τότε αρνάκι"...

tina, άντε με το καλό να έρθεις..

jason, απ οσο ξέρω στην επαρχία είναι λίγο χειρότερα, είχα πάει σε ένα γάμο που σκέπασαν τη νύφη με χαρτονομίσματα..και μετά καμάρωναν ποιός της καρφίτσωσε περισσότερα, στο τέλος παίξαν και ξύλο..

an-lu, δεν έχεις δίκιο να κάνεις και θρησκευτικό γάμο, για το φουστανάκι, τις μπομπονιέρες και για όλες τις θειάδες σου που θα περιμένουν πώς και πώς με τις σκούπες και τα φτυάρια έτοιμα, για τις γνωστές σκουπομαχίες..

. είπε...

άκου φάση τώρα...

σ ενα συγγενικό γάμο, ο αδερφός μου μικρούλης ακόμα βαριότανε και ανυπομονούσε να χορέψει. Για να μην πιαστέι απο τους πρώτους λοιιπόν, του λέει η γιαγιά μου "εσύ να πας να πιαστείς στο χορό απ τους μικρούς, εντάξει;". Πάει λοιπόν ο αδερφός μου και πιάνεται από τον τ΄ριτο στη σειρά, τον κουμπάρο δλδ... όταν τον ρωτήσαμε γιατί πιάστηκε από αυτόν μας λέει "μα αφού ήταν μικρός κι αυτός.." (ο κουμπάρος ήταν πολύ κοντός =ΡΡΡΡ )

Unknown είπε...

Κουτσομπόοοολαααααα

Σταυρούλα είπε...

Α, κλασικός ελληνικός γάμος! Να χτυπιέται ο παπάς "ήρθατε να παρακολουθήσετε το μυστήριο" κι οι μισές να προσπαθούν να ξεδιαλύνουν άλλου είδους μυστήρια:
"Πού στο καλό τον βρήκε αυτή κι οι κόρες μου ακόμα ανύπαντρες; Την είδες τη Λ....; Τάρανδο την έκανε ο άντρας της! Πώς χωράει να περάσει απ΄την πόρτα; Δεν βρίσκει; "

Marina είπε...

Marilina, μπερδεύτηκε το παιδάκι..τι να σου κάνει?

Darthiir, αν πέσεις στο στόμα μου κάηκες.. (Σμούτς)

renata, κλασσική παρατήρηση παπά..μου έχει τύχει και εμένα "εσείς εκεί κάτω..δεν το κλείνετε το ρημάδι λέω εγώ.."!!

Unknown είπε...

γαμοκαταστάσεις, ό,τι πιο ελληνικό και υπέροχο ;)

Unknown είπε...

Πιστεύεις ότι χωράω ολόκληρος;
Δυο μέτρα άντρας;
ΟΥΑΟΥ!

Unknown είπε...

ΥΓ: Με προτιμάς μέ, ή χωρίς την καμήλα;;;;;

So_Far είπε...

Αξεπέραστη η ελληνική οικογένεια και ειδικά στους γάμους αλλά και στις κηδείες. Τα βαφτίσια δεν τα πετυχαίνουμε και πολύ. Είναι έτσι ακριβώς όπως το περιγράφεις. Αυτά φοβήθηκα και εγώ που παντρευόμουν 5 μηνών έγκυος και έκανα γάμο με 20 άτομα μόνο

NetKerveros είπε...

Το Σάββατο ήμουνα σε δύο γάμους σχεδόν ταυτόχρονα (μη τα ρωτάς!!!). Έγινε χαμός από κουτσομπολιά. Δεν ήξερα που να κρυφτό να γλιτώσω τα σκάγια!

Nemertes είπε...

Σε επιτάφιο έχεις πάει; Εκεί να δεις... κατάνυξη!

An-Lu είπε...

Μπρρρρρρρρρρρρρρρ! και μόνο που το σκέφτομαι....ΤΙ ΓΛΥΤΩΣΑ!!!!!!!
(φουστανάκι-ανθη λεμονιάς και μπομπονιέρες δεν ήταν ΠΟΤΕ το όνειρό μου ;-)

Marina είπε...

street spirit, συμφωνώ!

Darthiir, είπα "να μην πέσεις στο στόμα μου" όχι να μπείς στο στόμα μου..Ούφ (τι τραβάμε εμείς οι φόλες)! Την καμήλα όμως την παίρνω. Μου αρέσει ιδιαίτερα ο αυθεντικός παστουρμάς. Οσο για το σφάξιμο δεν σιχαίνομαι καθόλου τα αίματα ως γνωστόν και έχω σταθερό χέρι με μαχαιράκια και μπαλτάδες..

so far, 5 μηνών έγκυος! Θα σε κάνανε του αλατιού..ευτυχώς τις που πρόλαβες..

Net kervere, καλά να πάθεις αφού είσαι αείποτε εραστής και πώποτε νυμφίος. Δεν σε λυπάμαι!

nemertis, στην τελευταία κηδεία που είχα πάει, πεθάναμε στο γέλιο, γιατί ο ανηψιός μου (ήταν τότε 5 ετών) όταν θεώρησε ότι τελείωσαν όλα και αρκετά κλάψαμε, είπε "Και τώρα θα σας δείξω τον κώλο μου. Και κατέβασε το βρακί του μέχρι κάτω.." Μετά τρέχανε να τον μαζέψουν..και εμάς μαζί..

an-lu, γιατί τα νυφικά κλπ ήταν στο δικό μου όνειρο? Ηταν όμως στο όνειρο της πρώτης πεθεράς μου που τα διάλεξε όλα μόνη της για μένα, μέχρι και το νυφικό, στην πρόβα το είδα (τώρα το χαρίζω)..δεν είπα κίχ..Στό δεύτερο όμως γάμο παντρεύτηκα με φόρεμα, σωμόν κοντό φουστανάκι με καφέ εσάρπα..ούτε γιρλάντες ούτε βλακείες.

So_Far είπε...

Η τρέλα που επικρατεί με τα νυφικά, τους επώνυμους σχεδιαστές και όλα αυτά είναι απίστευτη. Πώς καταντήσαμε έτσι?

Marina είπε...

so far, όλα για το θεαθείναι μάτια μου!!