Τρίτη, Ιουνίου 27, 2006

ΚΤΕΟ και το κακό συναπάντημα


Αύριο περνάει το αυτοκίνητό μου έλεγχο απο τα ΚΤΕΟ. Για πρώτη φορά το συγκεκριμμένο αυτοκίνητο. Δεν θέλω να πάω. Οποτε πηγαίνω με πιάνει η κοιλιά μου και οι τουαλέττες είναι ιδιαίτερα βρώμικες. Απο εδώ το πήγα, απο εκεί το πήγα να καθυστερήσω, έφαγα τελικά πρόστιμο και δεν με παίρνει άλλο. Εχετε γειά βρυσούλες...και σφιχτό ρύζι να φάω σήμερα, το κόψιμο δεν το γλυτώνω..
Με το παλιό αυτοκίνητο που είχα, είχα περάσει ΚΤΕΟ 3 φορές. Οι δύο πρώτες απο ατυχείς έως χάλια μαύρα. Κώλος έγινα με τους ΚΤΕίστες που μάλλον θεωρούν ότι οι γυναίκες είναι 5ης, 10ης και 100στής κατηγορίας πιό κάτω ακόμη και απο τις φλάντζες.. δεν λέω ζάντες γιατί αυτές έχουν πολύ high κάρμα, υπάρχουν διάφοροι που δίνουν τα χίλια όσια για τις ζάντες τους..που τις βλέπουν άλλοι άντρες μόνο, καμμία γυναίκα δεν ασχολείται με ζάντες..με τσάντες ναί, πολύ..με ζάντες, φλάντζες κλπ...χαιρετίσματα. (Τι στο διάλο είναι οι φλάντζες και πού μπαίνουν - πέρα απο το γνωστό σε σας μέρος?) . Σημειώστε ότι ΠΑΝΤΑ πρίν περάσω ΚΤΕΟ περνάω απο το συνεργείο του αυτοκινήτου για έναν έλεγχο.
Την πρώτη φορά που πήγα σαν ερίφιο για σφάξιμο, πήγα νωρίτερα απο το ραντεβού μου που ήταν νούμερο 22 και βρήκα μία ουρά 100 αυτοκινήτων μπροστά. Αφήνω λοιπόν το αμάξι και φθάνω στην είσοδο και κάνω του διαόλου τη φασαρία πώς ενώ έχω το νο. 22 θα μπώ μέσα 353η". Που ήρθα απο τα άγρια χαράματα και βρίσκω μπροστά μου κάτι άσχετους χωρίς νούμερα..άντε να μου εξηγήσει ο υπεύθυνος ότι οι εμβόλιμοι είναι επαγγελματίες...(και εγώ εργάζομαι..) ..και εσείς βεβαίως εργαζεσθε αλλά είναι ταρίφες που βιάζονται να βγάλουν το μεροκάματο..φωτιά και λαύρα εγώ..τους βγάλανε λοιπόν όλους έξω και πέρασαν τα νούμερα με τη σειρά ως την πριμαντόνα του 22 (αυτό το κάνανε για να σκάσω όχι γιατί λιγωθήκανε απο την περίσσεια ομορφιά μου)... Περνάω λοιπόν μέσα, αφήνω το αυτοκίνητο στην ουρά και πάω να πληρώσω και εκεί τα είδα όλα.. 3 ουρές. Μία για να πάρεις τα χαρτιά, μία για να πάρεις άλλα χαρτιά και μία για να δώσεις όλα τα χαρτιά και να πληρώσεις... 2 ώρες έκατσα εκεί... Και βέβαια πέρασα απο τον έλεγχο....μαντέψτε με τι σειρούλα!! 353η.. κότα έ κότα!
Την δεύτερη φορά είχα περισσότερη υπομονή, έφθασα μέχρι τον τελικό έλεγχο αλλά δεν καταλάβαινα την γλώσσα των τεχνικών όταν μου έλεγαν "τσ τσ τσ αριστερά, φέρτο, όλο, τσ τσ τσ δεξιά, κι άλλο, με τη μία, δώστου κλπ) και έκανα μάλλον κακή εντύπωση και κάνανε εξονυχιστικό έλεγχο στα άσχετα και μη επουσιώδη, όπως λαμπάκια, φωτάκια κλπ. αλλά κάτι είχε πάθει το πίσω φωτάκι του φρένου και δεν άναβε την ώρα που το εξέταζαν και ενώ τους έδειχνα τα χαρτιά ότι την προηγούμενη είχα κάνει σέρβις...αυτοί τίποτα, μέχρι που τους κέρασα μία εικονική μπύρα, με 20 σουβλάκια και με πέρασαν.

Την τρίτη όμως φορά πήρα τον πεθερό μου μαζί. Ενώ κάθισα στην ουρά του δεινόσαυρου για να βγούν τα χαρτιά, των χαρτιών, ώ χαρτιά! στην διάρκεια των οποίων βγήκα απο την ουρά καμμιά 10 φορές γιατί με καλούσε σε προσοχή το έντερο και δεν έπαιρνε αναβολή, ο πεθερός μανουβράριζε το αμάξι στα κενά ώστε να προχωράει πρός τον έλεγχο.
Και όταν βλοσυρός ο τεχνικός το έβαλε πάνω στα κολοκύθια αυτά που σηκώνουν το αυτοκίνητο ψηλά, κάτι σαν γρύλλους και απο κάτω έχει μία τρύπα όπου εξέχει η κεφάλα ενός άλλου τεχνικού, όλα τα λαμπάκια άναβαν κανονικά...έτσι το βρήκε το αυτοκίνητο πολύ της αρεσκείας του
και δεν χρειάστηκε να τον κεράσω κι άλλες μπύρες. Και η παρουσία του πεθερού βοήθησε πάρα πολύ γιατί του έκοψε του μαλάκα τον βήχα απο την αρχή, έχει τον τρόπο του ο πεθερός από τότε που ήταν Στρατηγός και που χεζόντουσαν όλοι .. Ετσι ευγενικά ο ευτράπελος κόλλησε ένα στρογγυλό αυτοκόλλητο στην πινακίδα μου και με ξαπόστειλε, μυστικά προσευχόμενος να μην με ξαναδεί μπροστά του..γιατί όλως τυχαίως με είχε θυμηθεί τότε που είχα κάνει τη φασαρία..

Φέτος όμως που θα πάω μάλλον δεν θα με θυμάται, έχω ξανθύνει το μαλλί, έχουν περάσει και κάτι χρόνια.. άσε που μπορεί να είναι σε άλλο πόστο.. θα πάρω όμως και τον πεθερό μαζί, καλού κακού..

Σήμερα έχω μαγειρέψει κοτόπουλο και ρύζι. Μήπως στουμπώσω γιατί οι τουαλέττες στα ΚΤΕΟ δεν βλέπονται. Ούτε ένδειξη δεν έχουν μπροστά στην πόρτα αλλά έτσι κι αλλιώς σε καθοδηγεί η μπόχα απο μόνη της...

16 σχόλια:

So_Far είπε...

Ελπίζω αυτή τη στιγμή να έχεις τελειώσει κάθε δοσοληψία με τη συμπαθή τάξη της "τζας" ( εκ του μαστοράτζας ) και να έχεις πάρει και το πολυπόθητο σηματάκι. Είναι απαράδεκτο το σύστημα που λειτουργεί το ΚΤΕΟ ( θα μου πεις και ποιο δεν είναι ) και μα το Θεό θα ήθελα να ήξερα αν κάνουν και έναν έλεγχο της προκοπής...

Jason είπε...

Ναι αλλά τώρα που άνοιξαν τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ, θα αρχίσει να συμμαζεύεται η υπόθεση.
Ξεφτίλα, αλλά έτσι είναι.

Nemertes είπε...

Έχω δει εγώ ερείπια να κυκλοφορούν στον δρόμο με την σφραγιδούλα... Αλλά έτσι είναι... descrimination ακόμη και εκεί...

Unknown είπε...

Εεε... καλό θα ήταν να πας κατά τις 12 το μεσημέρι...

Κατά τα άλλα, sorry κι όλας, αλλά εγώ πάω πάντα στου Χολαργού και αυτά μου μοιάζουν επιστημονική φαντασία... βέβαια πάω στις 12...

Βέβαια ίσως φταίει το ότι είμαι ακόμα πιό αυταρχικός και από στρατηγό;;; Δεν ξέρω....

Ανώνυμος είπε...

Αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία!!!
Κουράγιο,marinaki...

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Eλπιζω να σου εχουν πει οτι εαν δεν λαδωσεις δεν θα το περασεις ποτε...

Markos είπε...

Καλά που μου το θύμισες...
Καλημέρα

Stavros Katsaris είπε...

Δεν χρειάζεται ο πεθερός!
Λίγο καλό λάδι και όλα είναι πρίμα!
Δυστυχώς!!!!

Νίκος Παργινός είπε...

Ευτυχώς ή δυστυχώς οι άνθρωποι δεν περνάνε από ΚΤΕΟ. Λίγο το ένα, λίγο το άλλο, θα μας έκοβαν συχνά πυκνά, ξέχωρα τη γραφειοκρατία που θα μας έσπαγε τα νεύρα. Από την άλλη, τώρα που το καλοσκέφτομαι, ίσως αυτό που μας λείπει να είναι ο συχνός τεχνικός έλεγχος...

An-Lu είπε...

ΚΤΕΟ; Περαστικά!
Το δικό μου πέρασε πριν από ένα μήνα. Έκλεισα εγώ το ραντεβού αλλά το πήγε η μανούλα μου καθόσο τυγχάνω εργαζόμενη αλλ' ουχί ταξιτζού!
Ουφ πάει κι αυτο....μέχρι να περάσει η 3ετία ελπίζω να το έχω πουλήσει.

tassoula είπε...

Κουράγιο (αν και λογικα θα έχεις τελειώσει) και απο εμένα!!

Marina είπε...

Επέστρεψα απο τα ΚΤΕΟ..Το πώς πέρασα ..θα γράψω νέο ποστ!

Chrisa είπε...

Πήγα να σου γράψω, αλλά είδα ότι επέστρεψες... περιμένω με ανυπονομησία την ιστορία ΚΤΕΟ Νο 4!!!

Marina είπε...

So far, τελείωσα βέβαια αλλά σηματάκι δεν πήρα..εξαιτίας του Αθάνατου Ελληνικού Δημοσίου..

Jason, ίσως να δοκιμάσουμε τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ στο μέλλον. Χειρότερα απο τα δημόσια δεν θα είναι, θέλω να πιστεύω.. Κοστίζουν όμως πολύ?

Nemertis, ερείπιο ξε ερείπιο, χρειάζεται να συντηρούνται τα αμάξια..Η ιδέα της υπηρεσίας του ΚΤΕΟ δεν είναι κακή,αφού σαν λαός δεν είμαστε συνεπείς..

Darthiir, έμαθα και εγώ με τον κακό τρόπο, να κλείνω ραντεβού αργά..Οσο για τη συμπεριφορά, εσύ δεν έχεις πρόβλημα. Είσαι 2μέτρα και άντρας, ενώ μία μόνη γυναίκα και λειράτη..

evelina, ουφ, προσπαθώ.

Στάύρο Κάτσαρη, preza, αντιπαθώ τα λαδώματα.

Marko, άντε, καιρός να πάς να δείς γιατί βάζουνε και πρόστιμα..

Niko Pargino, συμφωνώ, υπάρχουν κάτι σαράβαλα που τα κυκλοφορούν χωρίς ένα σέρβις..έτσι και όποιον πάρει ο χάρος. Δεν είπα να μην υπάρχουν ΚΤΕΟ, σχολιάζω απλά τη συμπεριφορά.

an-lu, ήσουνε απο τις τυχερές που πάσαρες την ευθύνη..αναρωτιέμαι όμως πώς συμπεριφέρθησαν στη μαμά σου..

Tassoula, ευχαριστώ

Chrysa, ήρθε το νέο πόστ και τη γλύτωσα ..

An-Lu είπε...

Syntopites tis einai, opote den eixan kanena problima...ase pou exei perasei to diko tis apo ekei 2 fores...anwdyna!

Marina είπε...

Τι κατάλαβαν τελικά? Απο τότε που βγήκαν στην Ελλάδα τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ, εκεί πηγαίνω. Είναι ευγενέστατοι, μου κλείνουν ραντεβού ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΝ, πολύ καλοί στη δουλειά τους και στις υποδείξεις τους.. μιά χαρά υπηρεσία!