Τρίτη, Νοεμβρίου 07, 2006

Κοπανατζήδες

Χθές που γυρίσαμε απο τη δουλειά είχε ένα φεγγάρι ολόγιομο ασπροκίτρινο σαν πιάτο πάνω απο το κεφάλι μας, τρελλαθήκαμε, αδύνατον να γυρίσουμε σπίτι, κάτσαμε οι μουρλοί και το χαζεύαμε ακούγοντας πολύ παλιά τραγούδια





Ξενυχτώντας λοιπόν για το φεγγάρι, το πρωϊ ξυπνήσαμε αργά με μία αίσθηση σαν το κάτωθι στίχο..



αλλά βεβαίως δεν ήταν δυνατόν.. όμως η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς..συγκρούστηκαν λέει δύο τράμ στην παραλιακή..ΤΙ ΚΑΛΑ.. εννοώ τι κρίμα που δεν θα πάμε στο γραφείο σήμερα...
Κλαίω.. πολύ.. κουβάδες μάζεψα, ναι θα τους χρησιμοποιησω για το σφουγγάρισμα..

Ο Κ. βέβαια δούλευε απο εδώ. Οποτε δουλεύει απο το σπίτι τον ματιάζουνε οι του γραφείου και του κολλάει το ΠιΣι.. Κάθε φορά το ίδιο. Και κάθε φορά πετάγεται επάνω και χορεύει τον χορό των Ζουλού, των Μασάϊ, έναν χορό τέλος πάντων με δική του στιχομυθία που έχει όλες εκείνες τις λέξεις που μία Net nanny θα απαγορευε, αλλά θα προσπαθήσω να τις ενσωματώσω, "τονχριστοσουκαιτηνπαναγιασουνασεπακαινασεσηκωγαμημενοσκαταγγουρι" και άλλα περισσότερο adult.


Στο τέλος το παίρνει απόφαση ότι για λίγες ώρες θα μείνει άνευ, τα κλείνει και φεύγει.



Του λόγου μου πήγα σουπερμάρκετ και μετά έφτιαξα φακή. Δεν ήταν σήμερα ο κατάλληλος καιρός για το εν λόγω έδεσμα, αλλά ..ήθελα να χρησιμοποιήσω τις πατάτες και τα καρόττα της ζαρντινιέρας μας. Ηπιαμε και ένα μπουκάλι κρασί, που δεν ήταν και αυτό της ζαρντινιέρας, αντε στο καλό, ήρθαμε και λίγο στο κέφι..


Αύριο όμως στον πάγκο μας. Που προβλέπεται ιδιαίτερα σκληρός. Ούφ.


_

10 σχόλια:

tassoula είπε...

Μια χαρά σας βρήκα..:-))

An-Lu είπε...

Άντε και στα δικά μας οι μετακινούμενοι workaholics!

Jason είπε...

Απαπαπα ντροπή, σας διαβάζουμε και μικρά παιδιά...

Unknown είπε...

τελεια μου ακουστηκε η μερα. Ονειρον μεν, μακρινο δε, η δουλεια απο το σπιτι για μας τους ταλαιπωρους.
Φιλια

KV είπε...

Κρίμα τέτοια ωραία μέρα να μην πας στο γραφείο ;-)))))
Φακές με πατάτες;;;; Ενδιαφέρον ακούγεται!
x

Psipsinel είπε...

ontos fakes me patates? gia pes gia pes

Juanita La Quejica είπε...

Το τελευταίο συνθετικό με προβλημάτισε. Γιατί ... αγγούρι; Μια χαρά δροσιστική σαλάτα είναι τα καημένα τα παρεξηγημένα αγγουράκια!

Ανώνυμος είπε...

Αχχ τι καλά να μπορείς να επιλέγεις εσύ ποτε θα πας στη δουλειά!
Αχχχ...

Marina είπε...

tassoula, σμούτς!

an-lu Ναίίί και στα δικά σου και γρήγορα όμως γιατί όπως θα ξέρεις οι workaholics στο τέλος σκάνε, όπως έσκασα και εγώ. Προσοχή λοιπόν.

jason, με συγχωρείτε πάρα πολύ, πιπέρι στο χέρι

tina, Ας ζούσα και εγώ Αγγλία με τα ΜΜΜ σας και τις συνθήκες εργασίας και δεν θα παραπονιόμουνα

KV, Για κοπάνα πρώτοι είμαστε (τυπικοί Ελληνες δλδ). Οι φακές αυτές μοιάζουν με χορτόσουπα αλλά είναι ενδια΄φερουσες..

psipsinel, τις φακές εμείς τις κάνουμε ολοκληρες, δεν τις περνάμε απο το μύλο. Φτιάχνεις φακές όπως ξέρεις και μισή ώρα πρίν τις σερβίρεις, έχεις προτηγανίσει πατατες στρογγυλές μικρές και ολόκληρες (δεν τις κόβεις, ολόκληρες τις τηγανίζεις), μαζί με ότι λαχανικά έχεις, π.χ. κολοκύθια σε χοντρές φέτες, και καρόττα. Τα ρίχνεις μέσα. Μπορείς να ρίξεις και λίγο ρυζάκι στις φακές αν δεν έχεις πατάτες.

juanita, έλα μωρέ, δεν το ξέρεις ότι όταν είναι κανείς θυμωμένος πάντα τα αγγούρια την πληρώνουν?
Δοκίμασα ψιλοκομμένο αγγουράκι με ξύδι βαλσάμικο κρέμα..ένα ΟΝΕΙΡΟ..

amo, γλυκιά μου απο 18 ετών δούλευα για άλλους. Ξεκίναγα απ Γλυφάδα, λεωφορείο μέχρι το Ν. Φάληρο (δεν υπήρχε μετρό τότε), ηλεκτρικός μέχρι Κηφισσιά (1 ώρα) και απο εκεί υπηρεσιακό μέχρι την εταιρεία που δούλευα. Χτύπαγα κάρτα κάθε πρωϊ στις 8.00. Μή ρωτάς τι ώρα ξύπναγα. Και αυτό το ωράριο για πολλά χρόνια. ΄Τώρα ΤΕΡΜΑ. Τώρα δουλεύω για εμάς.

Giorgia_is_coming_to_town είπε...

Αχ Μαρινάκι, τι ευτυχία να δουλεύεις για σένα! (Δεν νομίζω να προλάβω να το απολαύσω αυτό ποτέ). Οπως και νάχει, μούδωσες ιδέα! Θα κάνω φακές με πατάτες!!!