Κυριακή, Μαΐου 20, 2007

Η βόλτα της γιορτής

Χθές το μεσημέρι, πήραμε μαζί όλο το σόϊ να φάμε έξω, λόγω της επικείμενης γιορτής του Κ. Πήγαμε βορειοανατολικά σε ένα μέρος με θέα τον Ευβοϊκο. Η διαδρομή με πανέμορφους εναλλασόμενους ουρανούς, πότε μουντοί, πότε με ηλιαχτίδες, πότε έβρεχε, πότε ουράνια τόξα μας έδειχναν που να ψάξουμε..για θησαυρούς. Σύννεφα σαν παχύ μπαμπάκι αρμένιζαν. Μετά άδειαζαν και δημιουργούσαν τοπικές καταιγίδες και μετά όλα ξάνοιγαν. Κάτω είναι η παραλία της περιοχής..θαλασσοδαρμένη και ευτυχής. Κοχύλια και διάφορα άλλα μικρο-πλάσματα στόλιζαν την ακτή και πολλά χρωματιστά βότσαλα. Μιά εποχή μάζευα βότσαλα, αλλά ποτέ δεν είχαν το ίδιο χρώμα μέσα στη γυάλα απ' όταν ήταν μέσα στο κύμα. Εκαστος στο χώρο του.

Φάγαμε ψάρια σε αυτή την ταβέρνα. Οι τοίχοι στολισμένοι με ζωγραφιές και δίχτυα. To be or to have? That's the question! Ξεκινήσαμε με ουζάκι και μεζεδάκια και μετά δικό τους ροζέ κρασί. Στο τσακίρ κέφι, βγήκαμε έξω στη βροχή...να συνέλθουμε και να βγάλουμε φωτογραφίες.Ο γυρισμός μας επεφύλασσε κι άλλη έκπληξη. Βαριά και ασήκωτη ομίχλη που αλαφροπατώντας μας πλησίασε, μας μάγεψε, μας τύλιξε. Οι γιαγιάδες τρόμαξαν λίγο όταν μας κατάπιε η αντάρα, ευτυχώς βλέπαμε τον δρόμο μπροστά μας (καμμία σχέση με την αντίστοιχη ομίχλη του Δομοκού πέρυσι), ήταν σαν γκρίζα υγρή κουνουπιέρα που μας στοίχειωσε. Για λίγο. Βγήκαμε πάλι στις πεδιάδες και απολαύσαμε χοντρές στάλες βροχήςΤα ουράνια τόξα έσχιζαν τους αιθέρες, όταν φθάσαμε σπίτι.




8 σχόλια:

CGP είπε...

144 χιλιόμετρα βόλτας. Αξιζε τον κόπο όμως !!!! ΄

Ανώνυμος είπε...

Μαρίνα,η τελευταία φωτογραφία είναι κορυφαία.

παρόμοια κάπως με την δικιά μου που ανέβασα στο blog μου χτες το απόγευμα.Πέρνα μια βόλτα να την δεις να μου πεις γνώμη.....

cindaki είπε...

Να τον χαίρεσαι!
Ωραίες είναι τέτοιες εκδρομές!

Να περνάς καλά!

Juanita La Quejica είπε...

Πολύχρονος και Καλόχρονος! Να τον χαίρεσαι Μαρίνα, με υγεία και οι δύο πάνω απ'όλα!

An-Lu είπε...

Να τον χαίρεσαι!
Χάρμα περάσατε!
;-)

Psipsinel είπε...

marina mou,
na sou zisi o k. . i fotografies opos panta poli omorfes. to tragoudaki pou evales ine ena apo ta agpapimena mou :)

Marina είπε...

Ευχαριστώ, ευχαριστώ για τις ευχές όλους και όλες, το επόμενο ποστ έχει γλυκάκια και λίγο άκακο κουτσομπολιό..

So_Far είπε...

Ο καιρός που μου αρέσει για εκδρομές και ταξίδια... αν έχει και λίγο κρύο παραπάνω ακόμα πιο καλά...
Πάντα έτσι Μαρίνα, πάντα έτσι!