Τρίτη, Αυγούστου 28, 2007

Τα δεινά του Ναυπλίου

Πήγαμε στο Ναύπλιο για λίγες μέρες διακοπών. Ηταν να μείνουμε περισσότερο αλλά τα κάτωθι δεν μας το επέτρεψαν. Ο μεγαλύτερος εχθρός του Ναυπλίου είναι οι Ναυπλιώτες
1) ΝΕΡΟ. Με το που φθάσαμε πέσανε πάνω οι γείτονες να μας ενημερώσουν ότι εδώ και 1 περίπου μήνα (όλως τυχαίως μέσα σε φούλ τουριστική σαιζόν), το τρεχούμενο νερό της βρύσης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΙΜΟ, ούτε και για το φαγητό. Το εν λόγω ύδωρ απεδείχθει αρδευτικό και όποιος το πιεί ΚΑΗΚΕ. Για 1001 λόγους, τους οποίους ακούσαμε και απο τους υπερ και απο τους κατά..με αποτέλεσμα ότι η πόλη ΔΙΨΑΕΙ. Χρειαστηκαμε να αγοράσουμε μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού όχι μόνο για να το πίνουμε, αλλά για να πλένουμε τα δόντια μας και ν μαγειρεύουμε με αυτό. Κάθε δε μέρα, κοβόταν για 2 ώρες τουλάχιστον. Ποιές δύο ώρες? Οποτε θέλανε εκείνοι. Πότε ήταν 15.00-17.00, πότε ήταν στις 10 το βράδυ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ, Αύγουστο μήνα όταν έχει 35 βαθμούς ζέστη και καίγεται ο τόπος.
ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΑΠΛΙΩΤΙΚΑ, δεν με νοιάζει για τις πολιτικές σας, ο κάθε φταίχτης δαχτυλοδείχνει τον άλλο φταίχτη για το πώς καταφέρατε να διψάσετε τους ίδιους τους δημότες σας, άσε τους τουρίστες. Ντροπή σας!
2) ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ. Παντού υπάρχουν σκουπιδοντενεκέδες, αυτό να λέγεται. Ομως η ιδέα της ανακύκλωσης ΑΓΝΩΣΤΗ ΛΕΞΗ. Μέσα σε 5 μέρες βγάλαμε 6 σακκούλες σκουπιδιών εκ των οποίων οι 4 ήταν γεμάτες με μπουκάλια γυάλινα - πλαστικά και τενεκεδάκια αλουμινίου.
ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΑΠΛΙΩΤΙΚΑ προφανώς δεν σας ενδιαφέρει να έχετε οικολογική συνείδηση και να συνεισφέρετε στην ανακύκλωση των μετάλλων, χαρτιού, γυαλιού και των πλαστικών, ζε'ιτε στην κλειστή σας κενωνία και χε&&& για τον έξω κόσμο, ναί! . Ξέρω, εδώ δεν νοιάζεσθε να έχετε καθαρό νερό για εσάς τους ίδιους!! . Απο κάπου όμως χρειάζετε να αρχίσετε ρε καραγκιόζηδες.
3) ΖΩΑ. Πολλά σκυλιά/γάτες σκελετωμένα, τραυματισμένα, ψωριάρικα να κυκλοφορούν παντού. Λυπηρό θέαμα. Οι Ναυπλιώτες αδιαφορούν ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. Δεν συμφωνούν στο να γίνονται στειρώσεις "είναι απάνθρωπο να τους κόβουμε τ' αρχίδια" είπε ένας Αναπλιώτικος Φωστήρας (που τυγχάνει και κτηνίατρος (!!!!) . Ενώ είναι πιο ανθρώπινο να τρελλαίνεσθε για γατάκια-κουταβάκια, να τρέχετε να τα ταϊσετε " αχ τι γλυκούλικα" και άμα μεγαλώσουν να τα στήνετε στο δρόμο και να κάνετε κόντρες ποιός θα γκαζώσει και θα πατήσει περισσότερα, άντρες με βαριά αρχ@@, τα πάτε μπροστά σας με το καροτσάκι, ξεφτίλες.
4) ΦΑΝΑΡΙΑ. Εχει το Ναύπλιο πολλούς σηματοδότες, μόνο που στους κεντρικούς κόμβους είναι σκοτεινοί σηματοδότες, γιατί ποτέ τους δεν άναψαν, προτεραιότητα έχει ο πιο θαρραλέος να κόψει όλους τους άλλους. ΕΡχεται ο ξένος απο την πατρίδα τους, καμαρώνει φωτιές, οδοστρώματα, λακκούβες, έλλειψη σήμανσης και φθάνει στα φανάρια. Εκεί παίρνει και τις μούτζες του απο το λοκάλ κουλέρ!

Γειά σου ρε Αργολίδα απολίτιστη

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από ότι καταλαβαίνω ήταν super! Χα. Μην ανυσηχείς, υπάρχουν και χειρότερα.

Giorgia_is_coming_to_town είπε...

Ως κάτοικος Ναυπλίου (πριν την μετανάστευση) να θυμώσω???Ναι, θα θυμώσω! Γιατί το νερό κοβόταν μόνον για δύο ώρες, ενώ όταν πήγα εγώ μέσα στον Ιούλη (εν μέσω καύσωνα) το νερό ερχόταν κάθε μεσάνυχτα (δεν ξέρω πότε ξανακοβόταν, το πρωί ήταν κομμένο). Κάθε φορά που ως ξενητεμένη λαχταράω το σπίτι μου, πάω και φεύγω όλο και πιο απογοητευμένη. Τα φανάρια δεν τα θυμάμαι να λειτούργησαν ΠΟΤΕ εδώ και 30 χρόνια τουλάχιστον. Ναι, η ανακύκλωση είναι παντελώς άγνωστη λέξη! Για τα ζώα να μην μιλήσω, είμαι ευαίσθητη στο θέμα, ελπίζω μόνον ο κτηνίατρος που το είπε αυτό, να μην είναι ο ίδιος που κάποτε έκανε σε αρσενική γάτα ένεση για να μην μείνει έγκυος (αυτός θα είναι, δεν βλέπει τα αρχίδια, οπότε τί να κόψει ο χριστιανός).Οσο για το νερό μας, δεν με πολύ άγγιξε, διότι όσο ζούσα εκεί, είχα γίνει μεγαλοπελάτης στο Ζαγόρι , φυσικά και πίνουμε και μαγειρεύουμε με εμφιαλωμένο! Ασε που λόγω αυτής της συνήθειας, καθόλου δεν με σόκαρε η Βουλγαρία που το νερό της δεν είναι πόσιμο. Αυτό που με στεναχωρεί, είναι ότι η Αργολίδα, όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν πρόκειται να αλλάξει. Ημασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε απολίτιστοι. Γι'αυτό και λέω να εξακολουθήσω να τριγυρνάω ανά τον κόσμο.

Marina είπε...

Georgia, μου έβγαλες τα μάτια έξω. Δεν είναι δυνατόν να διαβάζω αυτό το σχόλιο!!! Τα πράγματα είναι χειρότερα απο αυτά που έγραψα!!!. !

An-Lu είπε...

Αϊ-γιαϊ-γιαϊ....

So_Far είπε...

Σαν γνήσιο τέκνο της Αργολικής Γης, για την οποία τρέφω αμφίβολα αισθήματα και ακόμα πιο αμφίβολα για τους γηγενείς κατοίκους της, ένα έχω να πω: όντως και λίγα έγραψες..


ΥΓ Το ραντεβού μας ισχύει όταν τελειώσει η λαίλαπα και επιστρέψω, ελπίζω....

Ανώνυμος είπε...

Πελοπορικοι εκαψαν ακροπολη με τα
Βενετομπαγασακια τους να μας διξουν την μπουστια και την αντιδημοκρατια των σπαρτιατων

Ανώνυμος είπε...

Ανακύκλωση;
Γιατί έχουν όλοι οι δήμοι εδώ; Κάθε Κυριακή πρωί, υπάρχει ουρά (ευτυχώς δηλαδή και είναι η μόνη ουρά που χαίρομαι να περιμένω!) στο Α/Β στο Ελληνικό για να πετάξουμε εφημερίδες και μπουκάλια...
(Βολεύει η Κυριακή αν έχεις πολλά, γιατί είναι άδειο το παρκινγκ)

Unknown είπε...

Κατι παρομοιο ζησαμε και μεις περυσι τον Σεπτεβριο Μαρινα. Φυγαμε την επομενη ολο νευρα. Απο οτι φαινεται τιποτα δεν αλλαξε.

NetKerveros είπε...

Μερικές φορές είναι να σε πιάνει απελπισία με αυτή την χώρα!

CGP είπε...

Ξέχασες τα σκυλαδικα στον δρόμο προς Ν.Κίο που γαυγίζουν όλο τα βράδυ μεχρι το πρωί.

Τον "νέο" δρόμο απο Μυκήνες που το βράδυ δεν βλέπεις που σε οδηγεί

Τα μηχανάκια μου στριγγλίζουν το βράδυ

και τις μπετονιέρες που κανουν ειδική διαδρομη με ανάποδα τιμόνια και χειρόφρενο σε δρόμο πλατους 3 μέτρων

Αυτά γιά την ώρα

Marina είπε...

So far, ναί μόλις κοπάσει ο χαμός, να βρεθούμε. Πρόσεχε καρδούλα μου.

Gianni, δυστυχώς η ανακύκλωση δεν είναι πολύ διαδεδομένη στην Αθήνα, ήλπιζα όμως ότι σε μικρότερες θα ήταν ευκολώτερο. Κομίζω γλαύκες!. Υπάρχουν όμως δήμοι όπως εκείνος του Παλαιού Φαλήρου που είναι πολύ οργανωμένοι, ειδικοί κάδοι (για μέταλλα, γυαλί, χαρτί, πλαστικό) σε κάθε σταυροδρόμι..που αδειάζονται 2 φορές την εβδομάδα τουλάχιστον. Παντού δε μαζεύουν, τους λαμπτήρες, τις μπαταρίες, τα χαρτιά. Ισως οι άλλοι δήμοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Π. Φ?

Tina, τιποτα δεν άλλαξε γμτ μας!

net kerveros, η απελπισία γίνεται μεγαλύτερη όταν βλέπεις πως έχει γίνει η επαρχία..πιο χείριστα δεν γίνεται!

cgp, ναί ξέχασα τα κέντρα διασκέδασης στη παραλία της Ν. Κίου που τα χτίσανε κολλητά σχεδόν στις νέες εργατικές κατοικίες!!!
Ξέχασα επίσης τη βρωμιά στις κουζίνες και τουαλέττες πολυδιαφημισμένων εστιατορίων μέσα στη πόλη του Ναυπλίου. Είναι να αναρωτιέται κανείς πώς και δεν βλέπει τίποτα το Υγιειονομικό!!!

Alitovios είπε...

Το πρόβλημα με το νερό στο Ναύπλιο υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και δεν προέκυψε τον τελευταίο μήνα όπως σου είπαν.

Unknown είπε...

kai to plhrwnoume san posimo ......

spallantzas είπε...

υπάρχουν και άνθρωποι που νοιάζονται και αγωνίζονται για αυτην την πόλη. Δείτε : www.alliprotasi.wordpress.com

Marina είπε...

alitovie, το ξέρω ότι υπάρχει ΧΡΟΝΙΟ πρόβλημα με το νερό το καλοκαίρι, φέτος όμως το παρακάνανε. Δεν μου το είπε κανείς, το βίωσα καλά.

SB..το πληρώνουμε και ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΟ!

stefan, ναί, τους ξέρω. Σταγόνα στον ωκεανό, ευτυχώς όμως που υπάρχουν..