Σάββατο, Απριλίου 12, 2008

Κακοποιήσεις..

Χθές το απόγευμα είχα κατεβεί στο δρόμο κάτω απο την πολυκατοικία και περίμενα να γυρίσει η κα Π που είχε πάει σε μία φίλη της. Περίμενα δλδ το ταξί που θα την έφερνε για να την παραλάβω.

Κόσμος πέρναγε. Σε μία στιγμή βλέπω ένα αγόρι, γύρω στα 12 το εκανα μπορεί να ήταν και μικρότερο, με ένα skate board παραμάσχαλα να περπατάει στο απέναντι πεζοδρόμιο. Εφτασε στο κάδο απορριμάτων απέναντι και σταμάτησε. Πίσω απο τον κάδο είχαν παρατήσει ένα καροτσάκι του σουπερμάρκετ. Δεν πολυκύτταγα τι έκανε αλλά ξάφνου άκουσα θορύβους έντονους, γύρισα και τι να δώ; Το αγόρι κοπάναγε το καροτσάκι με το skate board του, ιδιαίτερα το πλαστικό κομμάτι που έχει το κέρμα.

Του έβαλα τη φωνή "Εεεε! Τι κάνεις εκεί;"

Σταμάτησε αμέσως, τσούλησε το καρότσι πίσω απο την πρώτη γωνία, ώστε να μη βλέπω και ξανάρχισε το κοπάνημα. Κάποιος άλλος όμως του έβαλε τη φωνή. Πέρασε απο μπροστά μου τρέχοντας και χώθηκε στη πυλωτή της απέναντι πολυκατοικίας. Υστερα απο λίγο εμφανίστηκε χωρίς το skate αλλά με ένα μακρύ σίδερο. Πήγε πάλι στον άλλο δρόμο και ακούστηκαν πάλι δύο-τρία πολύ δυνατώτερα κοπανίσματα. Και μετά σιωπή.

Το αγόρι εμφανίσθηκε καμαρωτό, κάθισε στη ζαρντινιέρα απέναντι και σχημάτισε ένα νούμερο στο κινητό του. Μίλησε με φίλους του, κάτι λέγανε για ραντεβού αύριο κάπου. Εβαλε μετά το κλειδί του στην πόρτα της απέναντι πολυκατοικίας, πήρε το ασανσέρ και πήγε σπίτι του.

Και έμεινα να αναρωτιέμαι
Πρός τι τέτοια κακοποίηση, για 1 ευρώ όταν έχει ακριβό παιχνίδι και κινητό;
Και είναι και μικρό παιδί. Τι θα κάνει όταν μεγαλώσει; Τι κάνει όταν ειναι μαζί με τους φίλους του σαν ομάδα;

Μου ήρθε μία δυσάρεστη γεύση στο στόμα, ούτε πικρή, ούτε ξυνή συνάμα όμως αποκρουστική.

8 σχόλια:

Lina είπε...

η καταστροφή περιουσίας είναι θέμα αγωγής, όχι θέμα οικονομικής ανάγκης.

αυτός που πεινάει απλά θα κλέψει χηματα ή αντικείμενα που χρειάζεται. Θ ακλέψει ένα ψωμί, δεν θα κάψει όλο το φουρνάρικο.

Elva είπε...

Υπαρχουν,δυστυχως, γονεις που θεωρουν .."μαγκια" το οτι ο γιος τους κανει τετοια πραγματα. Ειναι, βλεπετε, τα παιδια των...ξυπνιων, που δεν γνωριζουν φοβο και δεν εχουν ενδοιασμους για να κανουν κατι κακο. Τα παιδια ομως παιρνουν την καλη, η κακη αγωγη απο τους γονεις τους. Στους κακους γονεις εγκειται λοιπον το προβλημα.

Psipsinel είπε...

poli asximo....

Ανώνυμος είπε...

TO KAKO EINAI OTI TA PERISSOTERA PAIDIA MEGALWNOYN MONA.
KAI ENA XERI XILO OTAN PREPEI DEN BLAPTEI.
(WRAIES MOUSIKES AKOYS)
EAN THELEIS AKOU KAI TO
WWW.RADIOPOINT.GR
EXEI PAROMOIES MUSIKES KAI NON STOP

daydreamer είπε...

Μου φαινεται πως τα παιδια στα σχολεια μαθαινουν ενα καρο πραγματα εκτος απο τη στοιχειωδη παιδεία!!Κριμα!

"ζαχαρούλα.." είπε...

..μεγάλο θέμα έθιξες και πονάει!!
.. τα παιδιά στις μέρες μας μεγαλώνουν με "μαγκιά" και γονείς αδιάφορους για την ανατροφή τους.. διπρόσωπα παιδιά.. και γονείς στον κόσμο τους!!!!! όσο για τα σχολεία? σχεδόν άφαντα...

Ανώνυμος είπε...

Να τον χαίρονται οι γονείς του.
Να είναι περήφανοι για το τέρας που φτιάξανε.
Και όταν θα καταλήξει φυλακή να βρίζουν την άτιμη κοινωνία...

Sourotiri είπε...

Ζορικα τα πραγματα στις μερες μας...

Και φυσικα μεγαλοι φταιχτες ειναι οι γονεις... Ξερω οικογενεια που τα παιδια τους κανουν διαφορες μαλακιες, και οι γονεις δεν εχουν ενδιαφερθει ποτε. Τι να πεις...