JellyPages.com

Κυριακή, Ιουλίου 26, 2009

Αλλοι δρόμοι..για το Ναύπλιο

Το Ναύπλιο έχει γίνει ένας πολύ όμορφος και κοντινός προορισμός του Αθηναίου που θέλει να περάσει ένα ευχάριστο σβκ. Τι γίνεται όμως όταν ο δρόμος είναι γεμάτος κόσμο, όταν οι ουρές για τα διόδια φθάνουν στα 4 χλμ και ο ήλιος καίει; Κανείς υπομονή, σου λέει ο άλλος.

Λοιπόν..υπάρχουν και άλλες οδοί που παρακάμπτουν το Εθνικό δίκτυο..που τις ξέρουν οι ντόπιοι και που έχουν ενδιαφέρον, αν βέβαια είσαστε άνθρωποι της εξερεύνησης!.
Παρακάμπτοντας την Ε. Οδό
Παίρνοντας την εθνική οδό Κορίνθου-Τριπόλεως..σε κάποια στιγμή μετά τη μεγάλη κατηφόρα, βλέπετε μπροστά σας τα διόδια Σπαθοβουνίου.
Λίγα μέτρα προτού φθάσετε στα διόδια, στρίβετε δεξιά σε μικρή διασταύρωση-δρομάκι ( στη φωτογραφία μετά το 4 κώνο), δεν υπάρχει καμμία σήμανση.

Είναι μικρός αγροτικός δρόμος, που σας οδηγεί σε υπόγεια διάβαση δεξιά κάτω απο την Ε.Ο. και πάλι μετά δεξιά.. . Δεν υπάρχει καμμία σήμανση, στις διασταυρώσεις θα ακολουθείτε τη πεπατημένη, όλο δεξιά.. Θα οδηγήσετε ανάμεσα απο πολλά χωράφια σπαρμένα, ή με κλήματα, προσοχή στη ταχύτητα ο δρόμος είναι κακοσυντηρημένος και χρησιμοιείτε απο πολλά φορτηγά. Στο τέλος αυτού του δρόμου θα κάνετε δεξιά στον ασφαλτοστρωμένο δρόμο που θα βρείτε μπροστά σας, ο οποίος είναι η παλιά Ε.Ο Κορίνθου-Τριπόλεως!! Αν κάνετε αριστερά θα γυρίσετε πίσω στη Κόρινθο! (Μη γελάτε την έχουμε πάθει σαν το Βέγγο).

Μετά θα ακολουθήσετε τις πινακίδες για Ναύπλιο.. Στη πορεία θα περάσετε απο το παλιό σταθμό του ΟΣΕ Νεμέας, κόψτε ταχύτητα οι γραμμές του τραίνου εξέχουν! Κάποια στιγμή στρίβετε σε διασταύρωση αριστερά για Αργος-Ναύπλιο. Φαρδύς δρόμος που τελείωσε σχετικά πρόσφατα. Προσοχή στη ταχύτητα..καιροφυλακτούν ραντάρ..κρυμμένα στους θάμνους..(μιλάνε οι παθόντες εδώ). Σε κάποια φάση ο καλός αυτός δρόμος τελειώνει. Εδώ υπάρχουν πινακίδες, δεξιά για Ναύπλιο, αριστερά για διάφορα χωριά.. Αν στρίψετε δεξιά σας βγάζει στη λεωφόρο Αργους-Ναυπλίου στο υψος των αγροτικών φυλακών.
Αν όμως θέλετε και λίγη περιπέτεια..
Μπορείτε να συνεχίσετε ευθεία στον όχι και τόσο καλό δρόμο..που πάλι στο Ναύπλιο θα σας βγάλει αλλά σε άλλο σημείο.
Η επόμενη πινακίδα δεξιά για Ναύπλιο θα σας βγάλει σε ένα δρόμο κοντά στα τείχη της Τίρυνθας και θα βρεθείτε πάλι στη λεωφ. Αργους-Ναυπλίου.
Αν παραμείνετε όμως στο δρόμο...για να δείτε που θα πάει...

θα περάσετε απο τη κοίτη του ποταμού Ραμαντάνι και ύστερα απο λίγο στο τελευταίο STOP. Αριστερά πηγαίνει πρός τον Αγιο Αδριανό και δεξιά πρός τη λεωφόρο Ναυπλίου-Επιδαύρου. Εκεί βέβαια έχετε παρακάμψει όλη τη πόλη του Ναυπλίου και κατευθύνεσθε για Λευκάκια, Δρέπανο, Τολο, Επίδαυρο..κλπ
Αν χαθείτε στη πορεία, δεν πειράζει, είναι μικρό μέρος εύκολα θα βρείτε το δρόμο σας..αφήστε που στη πορεία μπορεί και να πεσετε και στην ιδανική ταβέρνα...ανάλογα με τα γούστα σας βεβαίως-βεβαίως!

14 σχόλια:

Σοφία είπε...

Εγώ αν τα κάνω όλα αυτά παίζει να γυρίσω πίσω στην Αθήνα... χωρίς να το καταλάβω κιόλας...

Marina είπε...

Δεν είναι δύσκολο, μία ευθεία είναι όλη κι όλη..
Απο την άλλη γλυτώνεις α) το κόλλημα β) τα διόδια της ΕΟ γ) το παζάρι του Αργους κάθε σβκ (αν πέσεις μέσα θα βγείς σε 2 ώρες) δ) όλα τα χωριά απ' όπου αναγκαστικά σε περνάνε οι πεπατημένες όπου σε στενό δρόμο συνωστίζονται εκδρομικά πούλμαν με τον τριπλοπαρκαρισμένο φορτηγατζή..

εμείς προτιμάμε τις άλλες οδούς απο το να μας σπάσουν τα νεύρα για το 1 σβκ που κατεβήκαμε για να "ξεκουραστούμε"

exofthalmi είπε...

πονηρουλα! ολα τα κολπα θα μας τα μαθεις για να κανουμε τους μαγκες στην παρεα μας! (Darth, για εσενα παει το σχολιο...που σαι, ρεϊ?)

Sophia είπε...

Πράγματι, την κάναμε προχτές, τζιτζί, μια χαρά όλα!!
;-)

Juanita La Quejica είπε...

Ωραία διαδρομή!
Από τον βορρά κατεβήκατε στο νότο, εύχομαι έτσι να συνεχίσετε να περνάτε όμορφα και το υπόλοιπο καλοκαίρι!

Marina είπε...

Juanita, περάσαμε το Δομοκό πολύ γρήγορα, ήρθαμε Αθήνα για 1 εβδομάδα και μετά πάλι δρόμο..τώρα λέμε να πάμε Μάνη, ορεινή Κορινθία, Λάδωνα και ίσως Μυστρά..να δούμε τι θα πρωτοκάνουμε..

phlou...flis είπε...

κι αν εν τω μεταξύ μετακινήσουν τον κώνο τί γίνεται;

Estrella είπε...

Αυτά είναι, άντε όλο το καλοκαίρι να περνάτε όμορφα και να μας γράφεις τα σκού σου και τις διαδρομές σου.

Heliotypon είπε...

Κρατώ τις οδηγίες σου για ώρα ανάγκης. Πάντα χρήσιμες πληροφορίες μας δίνεις.

patsiouri είπε...

Χι χι, μέχρι να μας πάρουν χαμπάρι και να δείς να ξεφυτρώνουν κάτι διόδια από το πουθενά όπως στην παράκαμψη που χρησιμοποιούσα εγώ για Τρίπολη!!!

Epicuros είπε...

Λοιπόν, χρησιμοποίησα τη διαδρομή που προτείνεις την περασμένη Παρασκευή και βγήκα άνετα, αν και υπήρχαν κάτι μεγάλα οχήματα στο δρόμο που με καθυστέρησαν. Δεν με ενόχλησε αυτό. Με ενόχλησε που δεν υπήρχε καθόλου σήμανση και και δεν ήμουν βέβαιος αν ήμουν στον σωστό δρόμο για Ναύπλιο... Ευχαριστώ για την πληροφόρηση :-)

Marina είπε...

phlou fli, γι αυτό σας έβαλα και τη φωτογραφία γιατί ήδη έχει μετακινηθεί ο κώνος..κάνανε έργα όταν την έβγαλα!!

Epicure, το θέμα σήμανσης, το ανέφερα και στο κείμενο. ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟΥΣΑ και αυτό το κάνουμε στην Αργολίδα σαν σύστημα. Κάθε που ανοίγει καινούργιος δρόμος, τραβάνε όλα τα σήματα απο τον παλιό λές και κανείς δεν θα τον χρησιμοποιεί, όλοι θα μπουκώσουν τον άλλο!! Επίσης "ξεχνάνε" να συντηρούν τα παλιά δίκτυα!

Ντίνα Κώνστα είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
disa είπε...

情趣用品,情趣,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品