Τρίτη, Αυγούστου 18, 2009

Ναύπλιο

Το δεύτερο σκέλος των διακοπών μας τελείωσε την περασμένη εβδομάδα..όπου και αυτό το μήνα ανανεώθηκαν οι μπαταρίες μας. Κατά κάποιο τρόπο ήταν ιδανικές δια-κο-πές από'τι καταπιανόμαστε καθημερινά..δια-κο-πές απο τη βουή της πόλης, γιατί πήγαμε σε απομονωμένο μέρος, δια-κο-πές απο τα άγχη αφήνοντας το βλέμμα μας στο πράσινο των δένδρων και το μπλέ της θάλασσας, δια-κο-πές απο δίαιτες..γιατί όσο νάναι φάγαμε και κυρίως ήπιαμε..διακοπές όπου το μόνο που κάνεις είναι.. να μη προγραμματίζεις τίποτα.

Το Ναύπλιο, όντας πλέον τόσο κοντά στην Αθήνα, προσφέρει μία μικρή έως μεγάλη φυγή. Το Παλαμήδι απο πάνω κυριαρχεί και κόβει την ανάσα..όπως και τα 800 περίπου σκαλιά στους τολμηρούς που ανεβαίνουν στη κορυφή με τα πόδια..




για μία απίστευτη θέα απο κάτω..

Δεν πήγαμε στο κάστρο, τόχουμε δεί πολλές φορές..πήγαμε σε μοναχικά μέρη εκεί που ο κόσμος δεν πλησιάζει το καλοκαίρι. Ο παλιός σταθμός του τραίνου, έχει γίνει όμορφο καφενείο εδώ και πολλά χρόνια, με επιτοίχιες ζωγραφιές παλιών εποχών.. Απ' εξω έχουν στήσει ένα παλιό βαγόνι με την αντίστοιχη μηχανή του, ένα βαγόνι που δεν γλύτωσε τελικά απο το ανελέητο γράφιτι. Στη περίπτωση αυτή, ΝΤΡΟΠΗ σε αυτούς που το λέρωσαν. Κειμήλιο είναι βρέ, δεν πιτσιλάς τη κληρονομιά σου!



Κάναμε και μια βόλτα στα μαγαζιά της πόλης για να δούμε αν άλλαξε τίποτα απο πέρυσι. Η ίδια ακρίβεια και το πιασοκωλάδικο.. για ένα πλαστικό κομπολογάκι, 20 ευρώ!! Μέγας είσαι Κύριε, στα περίπτερα της Ομονοίας, το ίδιο κάνει 5 ευρώ...αλλά βλέπεις στο Ναύπλιο πάνε οι πλούσιοι..για άρμεγμα προφανώς! Βρήκα σε ένα κατάστημα που πουλούσε καραμέλες, μαλλί της γριάς εισαγώμενο απο την Ισπανία (σε πλαστική συσκευασία) !!! Το αγόρασα γιατί μ' αρέσει το μαλλί της γριάς, αναρωτήθηκα όμως γιατί να το εισάγουμε;;; Δεν παράγει η Ελλάδα ΟΥΤΕ μαλλί της γριάς;;; Ελεος πιά!

Αν το καλοσκεφτείς όμως, Μαρίνα, το Ναύπλιο σαν πόλη, μόνο ομορφιά σου προσφέρει. Ετσι το εμπιστεύεσαι. Οι κάτοικοί του όμως φροντίζουν σχεδόν πάντα να σε προδίδουν..ξανά και ξανά. Είναι κι αυτό ένα ταλέντο που με στενοχωρεί γιατί η ομορφιά μόνο καλωσύνη και σεβασμό για το τοπίο θα έπρεπε να βγάζει. Το κέρδος όμως και ο εαυτούλης, εκεί, υπερτερεί. Για όσο τους παίρνει. Ακόμη.



Ενα ακόμη θετικό στοιχείο είναι η επαναλειτουργία του τραίνου. Τέσσερις φορές την ημέρα ένας συρμός του ΟΣΕ περνάει απο το Ναύπλιο και πηγαίνει μέχρι τον αντίστοιχο στη Κόρινθο. Εκεί ο επισκέπτης αλλάζει τραίνο και πάει στην Αθήνα.. Δεν βλέπω την ώρα να τον δοκιμάσω..να πάρω δλδ τον Προαστειακό μέχρι την Κόρινθο και απο εκεί να πάω με τραινάκι στο Ναύπλιο..! Θα το χρονομετρήσω βέβαια αλλά κυρίως θα βολευτώ στα καθίσματα και θα τραβήξω φωτογραφίες!!

Δεν μείναμε όμως όλες τις μέρες εκεί..κάναμε και βόλτες.. θα γράψω και για αυτές τις βόλτες..σε λίγο.

9 σχόλια:

Σοφία είπε...

Είναι πολύ όμορφο το Ναύπλιο!

Πού αλλού πήγατε, για πες :-)

Marina είπε...

Γαλατά, Λεμονοδάσος και σε ένα οινοποιείο..θα γράψω και γι' αυτά σε λίγο

Τουρνέ στα νησιά είπε...

Ελπίζω να πήγες στο καταπληκτικό ιταλικό μαγαζάκι με τα απίστευτα παγωτά!

Marina είπε...

Το μαγαζί με τα παγωτά είναι χρόνια εκεί. Συνήθως το επισκέπτομαι ..το χειμώνα που δεν έχει κόσμο!

lakis είπε...

Αυτό με την αισχροκέρδια παρατηρείται παντού στην Ελλάδα, όπως και στα τουριστικά μέρη στην Κύπρο. Ο κλέψας του κλέψαντος. Αλλά πού θα πάει; Κάποια μέρα θα πάψουν να υπάρχουν "θύματα" και τότε θα δούμε τι θα γίνει. Μέρα καλή

Unknown είπε...

Σας ξέφυγε η Κρήτη πιστεύω...

Marina είπε...

Τη Κρήτη την αποφεύγω σαν τον διάολο.

Marina είπε...

Λακη Φουρουκλα..το καταλαβαίνω ότι ο κάθε τις ζητάει όσα του λείπουν..και αφού βρίσκει "θύματα" που τα δίνουν, καλά κάνει και τα ζητάει. Ναί, απαντάται αυτό παντού όμως δεν μ' αρέσει. Θεωρώ ότι μειώνει τους ανθρώπους αυτή η αδηφαγία. Και στο εξωτερικό υπάρχουν τουριστικά μέρη, εντούτοις ποτέ δεν αισθάνθηκα "θύμα" σε χώρες που επισκέφτηκα... Αμα δώ αυτή την κραυγαλέα αισχροκέδρεια, απλά δεν ψωνίζω τίποτα και τέλος.

issallos είπε...

τελικα για οπου κιαν ξεκινησεις..
εκει που αγαπας θα καταληξεις !!!
Εχετε ενα κατι με το Ναυπλιο...αλλα σας δινω δικιο.....ειναι πανεμορφο μερος !!! Καλημερα και να περασετε καλα οσο κραταει το καλοκαιρι σας !!!