Τετάρτη, Νοεμβρίου 04, 2009

Θα ωριμάσουμε ποτέ σαν άνθρωποι;

Σαν συγγραφέας μ' αρέσει η Σώτη Τριανταφύλλου. Το ύφος της αλλά και το ήθος της μου μιλάνε. Δεν έχω διαβάσει όλα τα βιβλία της, όσα όμως διάβασα τα κράτησα στη βιβλιοθήκη μου σαν κόρες οφθαλμού. Δεν μ' αρέσει όμως αυτό που έγινε κατά τη διάρκεια παρουσίασης βιβλίου της στο καφέ Φλοράλ, που κάποιοι γνωστοί-άγνωστοι της πέταξαν αυγά και απειλές. Διαφωνείς με τη συγγραφέα - μη τη διαβάζεις. Το να φέρεσαι πρόστυχα δείχνει μόνο το επίπεδό σου. Οτι είσαι τραμπούκος.


Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες που στον ίδιο χώρο είχαν γίνει φασαρίες πάλι σε παρουσίαση βιβλίου. Ο καθένας μπαίνει μέσα και αναστατώνει όλους. Δεν μ' αρέσει που αστυνομικοί μπήκαν στο ίδιο καφέ και τραβολόγησαν το κόσμο εκεί, ούτε όμως μ' αρέσει που ορισμένοι πολίτες αντιστάθηκαν και δεν άφησαν τα όργανα να κάνουν τη δουλειά τους, συλλαμβάνοντας όσους έψαχναν (θα μπορούσαν π.χ. να κυνήγαγαν ανήλικους κακοποιούς). Καθόλου δεν μ' αρέσει που η αστυνομία αντί να φύγει με 1-2 υπόπτους, ή με άδεια τα χέρια, έφυγε με περισσότερους..επειδή κάποιοι εμπόδισαν το έργο της. Και ούτε βέβαια μου άρεσε το είδος της "αντίστασης" που προέβαλαν κάποιοι θαμώνες της εκδήλωσης, πρός τους αστυνομικούς..ώστε οι τελευταίοι να βρούν πάτημα για συλλήψεις. Αυτά είναι γελοιότητες. Απ ολες τις πλευρές!


Δεν ξέρω τι πολιτικό σχέδιο παίζεται στα Εξάρχεια, ο κύκλος όμως πρέπει κάποτε να κλείσει. Θα χρειαστεούμε ένα σπόγγο για τις κιμωλίες. Και πολύ θέληση.

5 σχόλια:

An-Lu είπε...

Πέρα απο τα διάφορα συμφέροντα, στο γελαδιστάν υπάρχει πολύ χάσιμο αυτό τον καιρό...πάρα πολύ χάσιμο...

ELvA είπε...

Το διαβασα και τι να πω; Καποιος πρεπει να τους μιλησει για την ελευθερια του λογου, εστω κι αν μερικοι δεν συμφωνουν με τις ιδεες που καποιοι συγγραφεις εκθετουν στα βιβλια τους....

phlou...flis είπε...

το έθεσες πολύ ωαρία: θα ωριμάσουμε ποτέ και μετά να αποφασίσουμε; Ομολογώ πως αμφιβάλλω

YO!Reeka's είπε...

διαβασα με διαφορά φάσης τα τελευταία σου ποστ και έχω να πω:
-εχεις δίκιο για τη σωτη τριανταφύλλου, γενικα όλο αυτό το πακέτο καταντά κουραστικό
-ωραία η εκδρομή σας, ζούλεψα
-ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!!! τι εκανες με τον τύπο στο πεζοδρόμιο!! έχω τρελλαθεί! να αγιάσει το στοματάκι σου, ο βισνού να σου φέρνει όλα τα καλά και άλλα τέτοια. υποκλίνομαι
ΥΓ. θα αηδιάσεις, αλλά εγώ ως άλλος street panther τραβάω ξεγυρισμένες ροχάλες όποτε πετυχαίνω παρκαρισμένο τζιπ πάτων στο πεζοδρόμιο... στο τζάμι του οδηγού, για σουβενίρ (γιατί πάνω από όλα είμαι ώριμος άνθρωπος)

Unknown είπε...

Να κάνουμε μια ομελέτα...