Τετάρτη, Ιανουαρίου 02, 2013

2013

Καλή χρονιά με υγεία

 Το 2012 αισθανόμουνα παγιδευμένη απο τις επιλογές μου αλλά και απο τον περιβάλλοντα κόσμο. Η οικονομική κρίση δεν μου χαρίστηκε, τόσο σε εισόδημα όσο σε οικονομική αγωνία για ένα μέλλον χωρίς όνειρα. Αλλάζει ο κόσμος μας και η Ελλάδα συθέμελα, όμως για να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας, χρειάζεται γεμάτο στομάχι. Οι επαναστάσεις γίνονται απο τους πεινασμένους, οι ουσιαστικές αλλαγές απο τους χορτάτους. Αν οι πεινασμένοι επικρατήσουν προβλέπεται άλλη μία Animal Farm του Orwell, οπου μερικά γουρούνια παραμένουν πιο προνομιούχα απο τα υπόλοιπα. Δυστυχώς βλέπω ότι απλά φοράμε κουκούλα και παρωπίδες, το σκούφο μας αλλιώς βάλαμε, ώστε να φαινόμαστε παραλλαγμένοι αλλά απο κάτω είμαστε οι ίδιοι. Και η κατάντια, επιλογή μας είναι.

Είναι ευκολώτερο να μιλάμε για τα πολιτικά παρά για τις επιλογές μας. Οι επιλογές δεν είναι για πάντα, άμα κάνεις 1 πρίν 20 χρόνια, να χρειάζεται να τη πληρώνεις μία ζωή. Αλλοίμονό μας αν ήταν έτσι. Δεν έχω καμμία όρεξη να φυλάω Θερμοπύλες για όλη μου τη ζωή. Είναι και μία λύση να πέφτουν οι Θερμοπύλες μας, ώστε να πηγαίνουμε στην επόμενη εμπειρία..Φέτος θα ήθελα να συλλέξω περισσότερες εμπειρίες και να κάνω περισσότερα πράγματα χωρίς να υπερβαίνω τις δυνάμεις μου, δίνοντας έμφαση στη κοινωνική προσφορά.

Κυττώντας πίσω το 2012 διαπίστωσα την  απίστευτη γρηγοράδα με την οποία ξεβρακώνεται ένας άνθρωπος που του αρέσει να φέρεται ως φιλελεύθερος, οραματιστής, λάτρης του ωραίου και του συνετού. Εχω μεγαλώσει με τέτοιους ανθρώπους, απο πολύ μικρή έβλεπα τους φίλους των γονέων μου να θέλουν να ανήκουν...σε ομάδες ομοϊδεατών, όχι πολιτικές, άλλου περιεχομένου π.χ. αρχαιοφιλικές που οργάνωναν εκδρομές με αξιόλογους ξεναγούς σαν οδηγούς τους, πακέτο όλοι μαζί πήγαιναν, μεταφυσικές που συνεπάγοντο με ταξίδια στην Ινδία, διαλογισμό κλπ, διατροφικές όπου όλοι θα ακολουθούσαν τις πεποιθήσεις κάποιων γιατρών π.χ. Ομοιπαθητικών ή έναν αντίστοιχο, τα λόγια των Οδηγών δικά τους βιώματα. Αυτά είναι απλά παραδείγματα, υπήρχαν και πολλά άλλα είδη οργανώσεων που ο Οραματιστής αρχηγός δίνει τη "γραμμή" του και το κοπάδι ακολουθεί καταχαρούμενο που διαθέτει τόσο υπέροχο Οδηγητή. Παρακολουθούσα τους Ζηλωτές αλλά και τους αρχηγούς τους μέσα απο τα μετόπισθεν. Κανείς δεν με προσέχει,  είναι κάτι που έχω μάθει απο παλιά να εξαφανίζομαι μέσα στο κόσμο, να σε παρατηρώ αλλά να μη με προσέχεις. Συνήθως οι Οδηγητές είναι πονηροί, προσέχουν τα πιθανά τους λάθη, αργά ή γρήγορα όμως χαλαρώνουν και αποκαλύπτονται. Οι παλαιοί έλεγαν "καλυτερα να μασάς παρά να μιλάς." Οσο πιο φιλελεύθερος φέρεται να είναι κάποιος, τόσο πιο φασιστικές απόψεις έχει και απαιτεί να τις ασπαστεί το ποίμνιό του. Οι πραγματικοί φιλελεύθεροι δεν κηρύττουν τίποτα, δε δίνουν 'τη γραμμή τους", η ζωή και η λαλιά τους είναι το καλύτερο παράδειγμα. Δεν έχω δεί ως τώρα κάποιον "αρχηγό"  που να μην έχει ιδιοτελή κίνητρα ..που ξέρεις όμως, κάποτε κάποιος μπορεί να ξεχωρίσει. 

Ελπίζω το 2013 να μπορέσω να σπάσω το κλοιό της λύπης και να ξεφύγω.

3 σχόλια:

koulpa είπε...

tock tock is bad girl inside?.. καλά τα λές κατά τη γνώμη μου.. δεν έχω λύση.. αλλά παλεύω να έχω τουλάχιστον όρεξη.. :) :)
καλη χρονιά ευτυχισμένη και δημιουργική :) :)

Σοφία είπε...

Εύχομαι το 2013 να αποδειχθεί αντάξιο των προσδοκιών όλων μας. Καλή χρονιά!

An-Lu είπε...

Στο χέρι μας είναι, να γίνει το 2013 καλύτερο από το '12