Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2005

Θα τη σφάξω τη κότα

Τσαντίστηκα πρωϊ-πρωϊ και τα πήρα. Αιτία, η παραδουλεύτρα που έρχεται 1 φορά την εβδομάδα και καθαρίζει..
Είναι γεγονός ότι την ξέρουμε πολλά χρόνια, είναι καλή κοπέλλα και δουλευταρού.
Επίσης είναι γεγονός ότι είναι και πολύ ζημιάρα
Οι γάτες μου δεν κάνουν καμμία ζημιά
Η κοπέλλα όμως...δεν παίζεται..
Μας έχει ταράξει στις ζημιές και δεν μιλάμε για ένα ποτήρι ή πιάτο, αυτά άστα...(τα πιό καθημερινά έξω, τα άλλα μαζί με γυαλικά τα κρύβουμε), αλλά για ΜΕΓΑΛΕΣ ζημιές.
Ξέρεις τι σημαίνει να έχεις στρωθεί να δείς τον αγώνα και να έχει χαθεί το τηλεκοντρόλ?
Τρώς τη πολυθρόνα, τα χέρια της και τα ποδαράκια. Ισως να φάς και τον καναπέ.
Ψάχνεις όλο το σπίτι να βρείς το ρημάδι και στο τέλος την παίρνεις τηλέφωνο.
1) Αν το θυμηθεί σου λέει ότι το έβαλε στο ντουλάπι του μπαλκονιού με τις σκούπες. Τη στέλνεις πάραυτα στο διάολο για τη κουταμάρα της, πάς το παίρνεις, βλέπεις αν λειτουργεί ακόμη (γιατί μπορεί να το έβαλε και στον κουβά με το νερό, για να ξεβρωμίσει και βεβαίως πάπαλα) και εάν όντως λειτουργεί βλέπεις τον αγώνα.
2) Αν δεν θυμηθεί που το έχει χώσει...παίρνεις δρόμο και βλέπεις τον αγώνα απο τον γείτονα, το καφενείο ή δεν τον βλέπεις καθόλου και την επομένη αγοράζεις νεο τηλεκοντρόλ..
Ξέρεις τι σημαίνει να αλλάζει τη θέση στα κουζινικά σου και να μη σου λέει που στο διάολο έβαλε το μίξερ, λεμονοστίφτη, φίλτρα του καφέ, καφέδες, μπρίκια κλπ...
Μες τη νύχτα, σαν το φάντασμα ψάχνω τα ντουλάπια να βρώ άσχετα πράγματα αλλά όχι το ποθητό..ψάχνω ένα κύπελλο να πιώ τσαγάκι και βρίσκω το μπουκάλι με τη βενζίνη που την έψαχνα πρίν μιά εβδομάδα για να καθαρίσω κάτι..
Ανοίγεις το ψυγείο και μπορεί να βρείς εκεί μέσα τη χλωρίνη να δροσίζεται
Πάνω στο τζάκι ξεκουράζεται η πατσαβούρα που σκουπίζει το μπιντέ και την τουαλέττα
Στο γραφείο έχει γραφική ύλη, βεβαίως-βεβαίως αγαπητή κα Παπασταύρου μου, μπορεί όμως και να έχει ξεμείνει και ένα μανταλάκι, ένα σακκουλάκι καφέ Λουμίδη, ένα κουτάλι..
ή όταν πάς να κοιμηθείς και να ακουμπήσεις το κεφαλάκι σου στο μαξιλάρι, γκάπ! βρίσκεις το τηλεκοντρόλ του dvd που είχες χάσει πρίν ένα μήνα, παρήγγειλες άλλο, πήρες το καινούργιο.
Το παλιό, το είχε βρεί, αλλά δεν ήξερε τι να το κάνει, το έθαψε λοιπόν σε ένα σκοτεινό μέρος κάπου...και όταν κάναμε γενική καθαριότητα το βρήκε, θεώρησε ότι σαν εξάρτημα ανήκει στον άνδρα του σπιτιού και το κότσαρε στο μαξιλάρι του..
Εσπασε και την κουλούρα της τουαλέττας. Δεν καταλαβαίνω πώς έσπασε την κουλούρα, δεν έκατσε επάνω της με δύναμη, ούτε χόρεψε τσιφτετέλι για να δεί πόσο γρήγορα θα πέσει μέσα, ούτε τη χτύπαγε με την ξεσκονήστρα των χαλιών..εντούτοις την κομμάτιασε...
ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΛΕΞΗ
Και αμα της πείς και τίποτα, ανοίγει τις ματάρες της, παίρνει το ύφος της αθώας περιστεράς, δανείζεται και το φωτοστέφανο του Αγίου Ονουφρίου και ορκίζεται ότι δεν το έκανε εκείνη,
αλλά ποιός το έκανε? Ισως να διακατέχεται, να της έχουν κάνει μάγια, οι χυλοπιττιασμένοι γκόμενοι που σφαζόντουσαν για εκείνη (παλιό πόστ)..., ίσως να έχει το ακαταλόγιστο, το ανεξέλεγκτο.... ένα είναι σίγουρο, όταν τη τσακώσω επ αυτοφόρω με τα σπασμένα στα χέρια...κουνάει το κεφάλι της και μονολογεί "δεν το πιστεύω ότι το έκανα εγώ αυτό"!!!
Επειδή λοιπόν, όπως μου έχει εκμυστηρευτεί, τρώει πολύ κοτόπουλο
και επειδή η νόσος των πουλερικών είναι της μόδας
τώρα που σφάζουνε τα πετεινά του ουρανού, να τη σφάξω και αυτήν ώς "κάτοχο μυαλού κότας" να τελειώνουμε?
Βαρέθηκα πιά.

16 σχόλια:

Mikrouli είπε...

Πολύ γέλιο το post σου!!!
Όχι, καλή μου marina...
Δεν λέει να φας τα νιάτα σου και την ομορφάδα σου για ένα τηλεκοντρόλ στην φυλακή...
Κρίμα είναι...
:)))

Unknown είπε...

Χαχα..
Χμμμ
Δεν έχω φτάσει σε τέτοιο επίπεδο...
Αυτό που μου την σπάει είναι η μετακίνηση κουζινικών και χαρτιών του γραφείου μου. Κατά τα άλλα μια χαρά τα πάει η δικιά μου....

Marina είπε...

Αν όμως πάρει ένα χαρτί απο το γραφείο σου για να κάνει τα τζάμια? Σύγουρα θα έχει άλλο πιό κατάλληλο υλικό για τα τζάμια, αλλά που να τρέχει τώρα, ενώ το χαρτί σου εκεί δίπλα είναι..
Και βεβαίως αυτό θα γίνει όταν εσύ απουσιάζεις..
Και όταν γυρίσεις..ίσως να σου λείψει το χαρτί εκείνο..
αλλά φεύ!
θα έχει πεταχτεί..
Και μετά τι?

Unknown είπε...

Ευτυχώς, εδώ και 5 χρόνια, απλά τα μετακινεί (^%$^&%£^%£*^$%) ποτέ δεν μου έλλειψε κάτι όμως :)

mistounou είπε...

Κοίτα, εάν πάλι δεν αντέξεις και το κάνεις το φονικό, να είσαι σίγουρη ότι θα παραστούμε ως μάρτυρες υπεράσπισης και θα αραδιάσουμε όοοολα τα ελαφρυντικά. Αν κι απ' αυτό δεν γλιτώσεις, μπορούμε τουλάχιστον να σου περνάμε καλούδια μέσα από της φυλακής τα σίδερα...οκ; Μην ανησυχείς για τίποτα Μαρινάκι!

τσέλιγκας είπε...

Είναι από τις περιπτώσεις που εύχεσαι να σε έκλεβε γιατί θα σου κόστιζε λιγότερο!

jojo είπε...

εγώ πάλι λεω, οτι ακόμα και αν καθαρίζει καλά, είναι κακή στη δουλειά της, γιατί κατα καιρούς σε προβληματίζει περισσότερο, παρά σου λύνει τα χέρια , οπότε και πρέπει να απολυθεί.

εκτός και αν την κρατήσεις για να έχεις να μας διηγείσαι τα διάφορα ευτράπελα που σου κάνει...

εμείς που τα διαβάζουμε διασκεδάζουμε μια χαρά...
εσύ όμως?????

Marina είπε...

Ενας λόγος που δεν την απολύω είναι η τιμιότητά της.., όσο για τις ζημιές, θα την συγυρίσω εγώ, της κάθισα σήμερα στο σβέρκο, σε όποιο δωμάτιο καθάριζε ήμουνα και εγώ εκεί μπάστακας..
Στο τέλος μου λέει, "Αμάν κα. Μαρίνα, η παρουσία σας με αγχώνει", της απαντώ λοιπόν ότι "καλύτερα η παρουσία μου να αγχώνει εσένα παρά η απουσία λόγω σπασίματος των υπαρχόντων μου να αγχώνει εμένα"..
Για να δούμε άν θα πιάσει αυτό το νέο μέτρο...

Unknown είπε...

Μαρίνα μου ποιός ο λόγος του να έχεις "παραδουλεύτρα" αν χάνεις τον ίδιο χρόνο που κάνει να σου συγυρίσει για να την προσέχεις; Δεν κάνεις μόνη σου τις δουλειές να τα φάς σε κανα hondo τα λεφτά;;;

Unknown είπε...

Marina, couple of times I had someone to help me with the household it was proved to be worst. The main reason is that for some strange reason they liked to move things around (Like your case), especially from my desk and kitchen. That made me mad

Since I started to clean my house alone I am more relax, I save money and time and most important I know where my staff are when I need them

Ο Φοβερός είπε...

Kairos na breis kainourgia paradouleftra :) [mia me asfalisi gia na ta plironi osa ta spaei :) ]

I alli lisi fisika einai na kanis auto pou kano ego - to sabbato ena grigoro katharisma (2 ores maximum) kai telioses :)

Marina είπε...

Ηνίοχε, πρέπει να κάνεις κολλεγιά μαζί με τον Κ. Εχει κηρύξει τη βιβλιοθήκη του, το γραφείο και τους φοριαμούς του ώς το Αγιο των Αγίων, που σημαίνει ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν επιτρέπετε να τα καθαρίζει παρά ο ίδιος που όμως περιορίζεται στο ξεσκόνισμα όταν η βρώμα, σαν πούδρα έχει καθίσει παντού..΄

Darthiir, Τίνα, Φοβερέ, αδύνατο να τις κάνω ΟΛΕΣ τις δουλειές μόνη μου, ούτε 8 ώρες δεν φθάνουν..απλά θα την περιορίσω στα σφουγγαρίσματα, τζάμια και χοντρές δουλειές και τα άλλα μόνο εγώ θα ασχολούμαι..αν και ένα πνιξιματάκι πού και πού δεν θα ήταν άσχημη ιδέα..ή τουλάχιστον μιά βεργούλα..
σαδίστρια θα γίνω μου φαίνεται..

Depsorama είπε...

Μαρίνα, σε διαβάζω βραδυάτικα εδώ, και αντί να κοιμηθώ, σκάω στα γέλια!
Συγνώμη, που γελάω με τον πόνο σου, αλλά κι' άλλο, κι' άλλο!!

Unknown είπε...

Δέσποινα, καλύτερα να συνενοηθείς με την ίδια την παραδουλεύτρα γι' αυτό το θέμα :p

Juanita La Quejica είπε...

Μαρίνα, να σου στείλω την Madu από Shri Lanka; Για την τιμιότητά της δεν χωρά συζήτηση (είχα 6 χρόνια την μητέρα της και τα τελευταία 2 την κόρη, βρίσκονται νόμιμα στην Ελλάδα, έχει και ένα παιδάκι που γεννήθηκε εδώ), είναι γρήγορη, αρκετά καθαρή, αλλά θέλει κυνήγι, αλλιώς θα σου κάνει τα τελείως τελείως βασικά.

Καμία σχέση όμως με αυτά που περιγράφεις, δεν είμαστε πλέον για τέτοια άγχη. Ας έχουν και λίγη σκόνη τα φωτιστικά και οι πόρτες, αρκεί να μας αφήνουν στην ησυχία μας!

Ανώνυμος είπε...

Θα σου γράψω τα παρακάτω για να καταλάβεις πως είσαι τυχερή, υπάρχουν και χειρότερα:
Ήταν χειμώνας ακόμα και η κυρία που με βοηθούσε τότε (γιατί εγώ δεν την άντεξα και την ξαπόστειλα μετά από αυτά) αποφασίζει να καθαρίσει καλά την κουζίνα μου. Βγάζει λοιπόν από το ντουλάπι την φριτέζα, την ακουμπάει κάτω στο πάτωμα ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΧΑΛΙ και την γυρίζει ΣΤΟ ΠΛΑΙ!!! Αμέριμνη, αρχίζει να την καθαρίζει απέξω, όπου μπαίνω εγώ στην κουζίνα και την βλέπω την κυρακαλή γονατιστή να καθαρίζει τη φριτέζα από την οποία έτρεχε όλο το λάδι πάνω στο χαλί μου και αυτή δεν είχε πάρει χαμπάρι. Δεν κατάλαβε πως είχε μέσα λάδι λέει. Φριτέζα είναι κυρία μου, τι θα έχει; Επί δύο ώρες καθάριζε το χαλί (τις οποίες δύο ώρες πλήρωσα βέβαια) και δουλειά δεν έγινε, μια που περπατούσαμε μετά και γεμίζαμε τον τόπο λάδια.
Για να μη σου πω για μια μέρα που πήγε να πλύνει τα πατζούρια και μου πλημύρισε το σπίτι νερά...
Είσαι τυχερή σου λέω...