Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2005

Η γυναίκα του Καίσαρα

Παρακολουθώ στις εφημερίδες και στην τηλεόραση το "σκάνδαλο" για την Ελευθεροτυπία για την εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και τα λοιπά..ο καθένας τάσσεται είτε υπέρ είτε κατά..Δεν θα σας τα πώ εγώ, βγάζετε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας ανάλογα με τις πεποιθήσεις σας.
Αν θεωρήσουμε ότι μία εφημερίδα απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό που συνήθως συμφωνεί με τα γραφόμενά της, ή τουλάχιστον ασπάζεται την "γραμμή" που δίνει, τότε η εφημερίδα θα μπορούσε και να καθοδηγεί τα μυαλά των αναγνωστών της.
Την ίδια θεωρία ας την εφαρμόσουμε και σε διάφορες εκπομπές στην τηλεόραση, εκπομπές που έχουν το τρόπο τους να δημιουργούν εικόνες και καταστάσεις όπου το κοινό καλείται να πάρει θέση, να μπεί δηλαδή μέσα στην εικόνα. Και εκεί είναι η παγίδα. Απο τη μιά το κοινό εξίσταται στα γεγονότα -σκάνδαλα που του κουνάνε μπροστά απο τη μύτη του (οι απόψεις της Ελευθεροτυπίας για τα ολυμπιακά έργα και η κα Βεντουράκη) και απο την άλλη δεν καταλαβαίνει ότι τα γεγονότα έχουν σκηνοθετηθεί έτσι ώστε το κοινό να παίρνει τη θέση που περιμένουν να πάρει, την προσχεδιασμένη αντίδραση.
Ετσι δουλεύει η σκανδαλοθηρία.
Βάζει την είδηση σε ένα Χ περιβάλλον, με ντεκόρ κατάλληλο, φέρνει για αποδείξεις τις γνώμες διαφόρων γνωστών-αγνώστων, καταγράφει συνομιλίες όπου "η άλλη άποψη" μπαίνει σε θέση αμυντική και αναγκαστικά υπερασπίζεται τον εαυτό της και βέβαια όταν μας βάζουν στη γωνία (φταίμε-δε-φταίμε) λέμε και μιά κουβέντα πάρα πάνω ώστε ΤΟ ΚΟΙΝΟ να πάρει την αναμενόμενη θεση, υπέρ του σκανδαλοθηρικού.
Δεν θα πώ τίποτα για το αν είχε ιδέα ο κ. Φ. τι ποιούσε η σύζυγός του την ώρα που η εφημερίδα στην οποία εκείνος έγραφε προωθούσε κάτι άλλο. Κάποιοι είπανε ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν φθάνει να φαίνεται τίμια πρέπει και να είναι.
Εμένα θέλω να μου εξηγήσουνε γιατί η σύζυγος του Καίσαρα, δεν πρέπει να έχει δικιά της επιχειρηματική οντότητα, ανεξάρτητη καριέρα, δικό της πνεύμα αλλά πρέπει να παίρνει την υπό σκιάν θέση "η κυρία του Κυρίου" ?
Γιατί να χρησιμοποιείται η καριέρα της σαν όπλο επίθεσης κατά του συζύγου της ? Επειδή ο σύζυγος έχει μιά εξέχουσα θέση στον Τύπο? Πρέπει λοιπόν εκείνη, να παρατήσει την επιχειρηματική της δραστηριότητα και να κάτσει σπίτι να γυρίζει το τυρί, να κάνει τσάγια, χοροεσπερίδες και επισκέψεις στα ορφανοτροφεία, ώστε να μη γίνει ποτέ αντικείμενο επίθεσης στα του Κυρίου της, σωστά? Να πάψει να υπάρχει επειδή he rulez?
Αν η κυρία αυτή έχει κάνει κάτι παράνομο, να επέμβει ο Νόμος και να την καθίσουν στο σκαμνί. Οχι όμως να την χρησιμοποιούν για να βάλλουν κάποιους άλλους.
Γιατί είναι ανήθικο.
Οπως ανήθικη είναι και η σκανδαλοθηρία.

28 σχόλια:

Tyxod είπε...

Υπάρχουν πολλές ενδείξεις (και αναμένουμε αποδείξεις) πως η κυρία Βεντουράκη χρησιμοποιούσε το κύρος του συζύγου της για να τσιμπάει δουλειές. Αν αποδειχθεί αυτό, τότε είναι σαφές πως οι πελάτες της επεδίωκαν ευνοϊκότερη μεταχείριση από την Ελευθεροτυπία Και εφόσον μέσα σε αυτούς τους πελάτες συγκαταλέγεται και το δημόσιο, τότε μόνον για ελευθεροτυπία δεν μπορούμε να μιλάμε.

Αυτό είναι το δράμα του Σεραφείμ Φυντανίδη και όχι το αν η γυναίκα του θα πάει φυλακή ή όχι.

Δυστυχώς, παρότι ακόμα δεν έχει αποδειχθεί τίποτα στα δικαστήρια, ο Σεραφείμ Φυντανίδης αντιδρά σπασμωδικά και χρησιμοποιεί το βήμα της εφημερίδας για να λασπολογεί κατά του Μάκη και του Θέμου.

Δυστυχώς την εβδομάδα που πέρασε η Ελευθεροτυπία περιέχει αρκετά άρθρα που αναλώνονται σε άναρθρες κραυγές και μπινελίκια. Αυτό είναι κάτι που ίσως να το περίμενε κανείς από το Μάκη και το Θέμο. Όχι όμως από την Ελευθεροτυπία. Και κυρίως όχι από τον Φυντανίδη.

Ξαφνικά οι δημοσιογράφοι της Ελευθεροτυπίας ανακαλύπτουν καθημερινά παραβάσεις του Μάκη, λες και τόσο καιρό τις ήξεραν και περίμεναν μια τέτοια στιγμή. Αυτό και μόνο αρκεί, για να αηδιάζει κανείς.

Επιμένω στην απογοήτευση μου, ακριβώς γιατί η πλευρά στην οποία ανήκω και αρκετά χρόνια τώρα συμπίπτει με τις πεποιθήσεις μου είναι η χαμένη της υπόθεσης.

CGP είπε...

Εγώ συμφωνώ με την Μαρίνα οτι η σύζυγος είναι μία ανεξάρτητη και υπεύθυνη οντότητα. Είναι αδιανόητο να μιλάμε γιά συλλογική ευθύνη.

Αυτή την στιγμή οι Μ&Θ κάνουν μία μάχη να κερδίσουν το αναγνωστικό κοινό της Κυριακής.

Δεν νομίζω ότι είναι ποτέ δυνατόν ο Σ.Φ να αφήσει μία τέτοια πρόκληση αναπάντητη. Και ισχυρός είναι και όπλα διαθέτει και θα πολεμήσει τον κιτρινισμό με μεγάλη δύναμη και με ότι μέσα έχει, ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ. Το οφείλει στο όνομα του, στην σύζυγο του, στους εργοδότες του και βεβαίως στο κοινό του.

Από την άλλη πλευρά οι Μ&Θ αγωνίζονται γιά μία θέση στο εκδοτικό στερέωμα, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω, θα αλλάξει ταγούς γιά λόγους καθαρά βιολογικούς...Οι Μ&Θ θα χρησιμοποιήσουν την φαντασία τους σαν όπλο γιά την επιχειρηματική τους καταξίωση.

Οψόμεθα.....

τσέλιγκας είπε...

Είναι γνωστό ότι η γυναίκα του Φυντανίδη έχει ανοίξει τα δικά της επιχειρηματικά πανιά πολύ πριν γίνει και γυναίκα του. Το ανήθικο στην όλη υπόθεση είναι ότι καταδικάζεις έναν άνθρωπο χωρίς να έχεις αποδείξεις, βασιζόμενος απλά και μόνο σε κάποιες ενδείξεις και χωρίς να δώσεις λόγο στον άνθρωπο αυτό. Αηδία όπως και να το δει κανείς.

Marina είπε...

Τσέλιγκα, που πήγε το blog σου? χάθηκε ή άλλαξες διεύθυνση?

Unknown είπε...

H κυρία και ο κύριος ναι, είναι ανεξάρτητες οντότητες. Όμως το θέμα είναι ότι όπως σε κάθε οικογένεια, αν η γυναίκα θέλει κάτι, ο άντρας θα την υποστηρίξει με τον δικό του κύκλο, και το αντίθετο. Άρα καλό θα ήταν να μην το βάζουμε σε θέμα "φύλου" αλλά σε θέμα ζεύγους. Δεν έχει σημασία το φύλο, το ένα μέλος θα βοηθήσει το άλλο.

Παρότι λοιπόν στην θεωρία ισχύει το γεγονός ότι για ότι έκανε η γυναίκα του καίσαρα, φταίει μόνο αυτή και όχι ο καίσαρα, στην πραγματικότητα ακόμα και η κλεοπάτρα να ήταν η γυναίκα του καίσαρα, πάλι θα μετρούσε το ότι ήταν γυναίκα του καίσαρα και θα της φερόταν διαφορετικά γι' αυτό, ακόμα και αν ο καίσαρας δεν κουνούσε το δαχτυλάκι του, μόνο και μόνο από φόβο για το ποιά θα ήταν η αντίδρασή του.

Συνεπώς, ναι όντως γυναίκα/άντρας είναι διαφορετικές οντότητες, αλλά όταν τα συμφέροντα γίνονται κοινά (και μετά τον γάμο γίνονται επισήμως κοινά) τότε πλέον δρουν ως μία οντότητα...

Αν εγώ λοιπόν ο μέγας Σείχης ήθελα να φτιάξω έναν πετρελαιαγωγό στην Ελλάδα και μου έλεγε η κα Φ ότι θέλει να τον κάνει η ίδια... θα τηνς τον έδεινα για να μην με πιάσει στο στόμα του ο κος Φ πιθανότατα....

Θεωρητικά λοιπόν το ζεύγος έχει ανεξάρτητες υποστάσεις, αλλά πρακτικά πάντα θεωρείται ζεύγος αφού ότι κάνεις στον ένα έχει επίπτωση στον άλλο. Συνεχίζω να μην μιλάω για φύλα, δεν έχει καμιά σημασία το φύλο! Το ίδιο και το αυτό και για τα δύο και το ίδιο θα συνέβαινε αν η κα Φ ήταν στην εφημερίδα και ο κος Φ στις επιχειρήσεις!

Το άλλο θέμα τώρα των δημοσιογράφων... Υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα με τις αποκαλύψεις και τον τρόπο που γίνονται, όντως...
Για να μην μακρυγορήσω απλά θα φέρω ένα παράδειγμα:

Πριν κάποια χρόνια περίπου το 5-10% περίπου των γιατρώς έπαιρνε φακελάκι. Ο Τρ. έγαλε το θέμα (το θυμόμαστε όλοι νομίζω) με σκοπό (λέμε τώρα) να χτυπήσει την διαφθορά. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την δημοσιοποίηση και την παρουσίαση του θέματος από τον Τρ. το ποσοστό αυξήθηκε σε 20-30%!

Αποτέλεσμα δηλαδή αντίθετο από αυτό που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να έχει! Γιατί; Πολύ απλά γιατί μετά την ανάπτυξη του θέματος, όπως αυτό αναπτύχθηκε, πέρασε στον κόσμο η ιδέα ότι κανείς γιατρός δεν θα τον προσέξει αν δεν του δώσει φακελάκι και πλέον ο κόσμος το δίνει πιό εύκολα ή το προσφέρει αυθόρμητα στους γιατρούς θεωρώντας ότι μόνο έτσι θα τους προσέξουν!

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Marina είπε...

Darthiir, διαβάζοντας αυτά που γράφεις να βγάλω το συμπέρασμα ότι προκειμένου να έχει ήσυχο το κεφαλάκι της η Κλεοπάτρα, ας αφήσει ο Καίσαρας τον θρόνο να πάει να πλύνει κανένα πιάτο, μόνο και μόνο μη του πούνε ότι η πολιτική της είναι ενάντια στα συμφέροντα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας..
Αντίστοιχα αν σε καλέσουν σε επίσημο δείπνο και ντυθείς απάχης ενώ η γυναίκα σου φορέσει μακριά τουαλέττα, θα την κατηγορήσουν για το ότι δεν σε προσέχει και δεν θα σας επιτρέψουν την είσοδο
Δεν είναι καθόλου έτσι, η κα Β. είχε επιχειρήσεις πολύ πρίν παντρευτεί. Τι έπρεπε να κάνει?
Αυτό που εμένα με ενόχλησε είναι ότι επειδή οι Θ+Μ δεν "τα βρίσκουν" με κάποιους αρχίζουν τη σκανδαλοθηρία για να επιτύχουν σε τηλεθέαση, πώληση φύλλων κλπ. Ετσι και "τα βρούνε" μεταξύ τους ούτε γάτα ούτε ζημιά, θάβονται όλα...βλ. αιγιαλό και πάμε στο επόμενο..
Δεν είναι έτσι, να βρούνε στοιχεία για τους εκδότες της Ελευθεροτυπίας ότι παρανόμησαν και εντάξει όχι να πετάνε ρετσινιές παντού.. αν το παιδί τους έπαιρνε ναρκωτικά τότε έπρεπε ο Φ να πάει φυλακή γιατί Θα υπέθαλπτε ένα έγκλημα? Με το σκεπτικό αυτό μπαίνεις εκεί που θέλουν να μπείς οι σκανδαλοθήρες.

Unknown είπε...

Μαρίνα μου, δεν διαφωνώ για τις "ρετσινιές" άλλωστε εκεί πάει το δεύτερο κομμάτι.. ότι οι δημοσιογράφοι δεν κάνουν λειτούργημα όπως θα έπρεπε αλλά....

Κατά τα άλλα όμως, όπως και να το κάνουμε, θέλουμε δεν θέλουμε, μετά γάμον δρούμε και θεωρούμαστε μονάδα μιας και έχουμε κοινά συμφέροντα. Εκεί πάει...

Δεν λέω ότι είναι δίκαιο... πρόσεξε, δεν θα βρείς πουθενά να λέω ότι είναι δίκαιο. Όμως έτσι είναι. Σε ρωτάω ευθέως:

Είσαι παντρεμένη και ο άντρας σου θέλει να κάνει κάτι. Θα χρησιμοποιήσει κάθε δυνατότητα που έχεις (όχι απαραιτήτως παράνομη) να τον βοηθήσεις; Αυτό είναι το θέμα μας.

Marina είπε...

Το θέμα είναι εκείνος να υποστηρίζει την ποτοαπαγόρευση και εγώ να υπογράφω συμβόλαια εισαγωγής ποτών. Αν γινόταν αυτό εμείς σαν ζευγάρι θα είχαμε ΣΚΟΤΩΘΕΙ στους καυγάδες και ή ο ένας ή ο άλλος δεν θα προχώραγε. Η θα προχώραγε ανεξάρτητα, μόνος του αφού καταστρεφόταν ο γάμος.

Unknown είπε...

OK.. που διαφωνήσαμε;;;
Αφού το ίδιο λες.. μετά γάμον λοιπόν τα συμφαίροντα κοινά άρα αποτελούμε μονάδα για τους απ' έξω ανεξάρτητους παρατηρητές...

(Τί είπα πάλι... ατςςςςςς)

Marina είπε...

Εγώ δεν τους κατέκρινα ποτέ τι κάνανε και κάνουν σαν ζευγάρι είπα ότι είμαι εναντίον της σκανδαλοθηρίας που αρπάζει τον έναν και τον χρησιμοποιεί για να χτυπήσει τον άλλον. Αυτό είπα.

. είπε...

η δασκάλα παρακαλέι τον καβαλάρη και τη μαρίνα να σταματήσουν τα τσατ εδώ και τώρα. άντε γιατί θα σας αλλάξω θέση(σφίξιμο φρυδιών, σήκωμα γυαλιών)

Unknown είπε...

[Γράφοντας επιδεικτικά την δασκάλα]

Ναι ΟΚ... άρα συμφωνούμαι σε δύο πράματα. Ότι έχουν κοινά συμφέροντα και άρα προκαλείται το δημόσιο αίσθημα, παρόλο που οι δημοσιογράφοι θα έπρεπε να έχουν απτές αποδείξεις πριν μιλήσουν και κατηγορήσουν ανοιχτά!

ΟΚ τώρα;

[απευθυνόμενος στην δασκάλα]
Κυρία εμείς εδώ κάνουμε εποικοδομητικό διάλογο δεν είμαστε αμμέτοχοι... ασχολούμαστε με τα κοινά.. θα έπρεπε να μας επικροτείτε αντι να μα...

Άου άου άου.. άσε το αυτί μου κάτω ρε παλιοδασκάλα γιατί θα βάλω την καμήλα μου να σε δαγκώσει!!!

drskafidas είπε...

ο μάκης και ο θέμος κάνουν τις δουλίτσες τους όπως ο σεραφείμ και η γυναίκα του. this is capitalism.
απλά δεν ανέχομαι να βγαίνει ο μάκης και να το παίζει ότι εκπροσωπεί όσους τον βλέπουν ή αγοράζουν την εφημερίδα του. Είναι σαν να ισχυρίζεται η ΒΡ ότι επειδή βάζω τη βενζίνη της στηρίζω τις βρωμιές που κάνουν ανά τον κόσμο ή ότι επειδή παίρνω tamiflu στηρίζω το μονοπώλιο της εταιρίας που το παράγει (φαιζερ νομίζω). ο μάκης πουλάει ένα προιόν και εμείς το κατααλώνουμε. τοσο απλά. not in my name makis...

Marina είπε...

Κυρία Marilina μιά κουβέντα κάνουμε με τον Darthiir στον δικό μου πλέον (και επιτέλους) αχυρώνα, φύγαμε απο τον δίκό σου και θέλεις να μας βγάλεις και έξω? Τσ Τσ..πάει χάθηκε και η δημοκρατία απο τα σχολεία, μην μας πολυπιέσεις μη σου κάνουμε και καμμιά κατάληψη!!

drskafida, Ο Θ+Μ ανερχόμενοι δημοσιογράφοι είναι, διάλεξαν τον κίτρινο τύπο..για να βγάλουν το ψωμί τους..Το χάλι τους το μαύρο έχουνε αλλά προσπαθούν με ότι μέσο διαθέτουν, ακόμη και την σκανδαλοθηρία..
Χάλια είναι όλα.

Ttallou είπε...

cgp said...
"Δεν νομίζω ότι είναι ποτέ δυνατόν ο Σ.Φ να αφήσει μία τέτοια πρόκληση αναπάντητη. Και ισχυρός είναι και όπλα διαθέτει και θα πολεμήσει τον κιτρινισμό με μεγάλη δύναμη και με ότι μέσα έχει, ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ. Το οφείλει στο όνομα του, στην σύζυγο του, στους εργοδότες του και βεβαίως στο κοινό του."


Το θέμα -και το ξενέρωμα, εν προκειμένω- είναι πώς θα απαντήσει στην πρόκληση.
Είναι άξια της ιστορίας της δικής του και της "Ε" όλη αυτή η υστερία;
Ανώνυμα άρθρα και επίθεση απ' το εξώφυλλο; Από ποτέ το εξώφυλλο της δημοφιλέστατης "Ε" έγινε τσιφλίκι στο πεδίο μιας προσωπικής βεντέτας;

Και αν πράγματι ισχύουν όσα λέει για το Μάκη, γιατί τα έβγαλε τώρα, εκ των υστέρων;

Δεν συμπαρίσταμαι σε καμία περίπτωση στον Τριανταφυλλόπουλο. Το Μάκη όμως τον ξέραμε, δεν περιμέναμε ούτε το "ΘΕΜΑ" ούτε τη βεντέτα με το Φυντανίδη για να μάθουμε το επίπεδό του.
Από τον ποιοτικό κ. Φυντανίδη και την "Ε" περιμένω καλύτερη αντιμετώπιση και περισσότερη ψυχραιμία...

Markos είπε...

Είναι απολύτως σωστό αυτό που επισημαίνεις Μαρίνα.
Δεν είναι λογικό, ένας γάμος να σημαίνει αυτόματη παραίτηση του ενός ή και των δυο συντρόφων από την καθημερινότητά του. Όμως, αυτό πλασάρεται τεχνηέντως σαν στάση ζωής, μέσα απ' το συγκριμένο γεγονός, και είναι ένα από τα απόνερα της συγκεκριμένης ιστορίας.
Ο πυρήνας της ιστορίας έχω την αίσθηση ότι πρέπει να αναζητηθεί στη σύγκρουση για τον έλεγχο του τύπου και της πολιτικής σκηνής.
Ο Φυντανίδης δεν στήριξε τον Κοντομηνά στη σύγκρουσή του με τον Κουρή, ο Μπόμπολας ανακηρύχτε στον υπ' αριθμό ένα νταβατζή μέσα από τη ...γιάφκα του Μπαϊρακτάρη και ο Τριανταφυλλόπουλος επιχειρεί να το παίξει .. ο τρελλός(και ο) βασιλιάς, σε αυτή την παρτίδα σκάκι.
Γιατί το κάνει αυτό;
Μα τόσες δίκες έχει εναντίον του....
Η ιστορία λοιπόν είναι πολύ πιο μεγάλη από το αν η Βεντουράκη μέσω του Φυντανίδη, μπήκε ή δεν μπήκε στο κόλπο.
Αλήθεια, μήπως έχετε εν τω μεταξύ σκεφτεί για ποιάς τάξης μεγέθους ποσά μιλάμε;
Γιατί τα ποσά που καρπώθηκε η Βεντουράκη, εμένα μου φαίνονται, λιγότερα και από το ... πουρμπουάρ που δόθηκε στο παιδί που μετέφερ τους φακέλους στις υποθέσεις για παράδειγμα προμήθειας οπλικών συστημάτων;
Μήπως και με όλο αυτό το θόρυβο, επιχειρείται να στραφεί αλλού η προσοχή μας;

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΣΤΑΝ ΤΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΒΡΑΙΟΠΑΡΤΟΥΖΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.ΜΟΝΟ ΕΚΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΚΑΦΡΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ...ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ,ΓΙΑ ΟΛΑ.

Unknown είπε...

Παρεκτραπήκαμε....

Πού είσαι τώρα marilina να αναλάβεις τις ευθύνες σου ως δασκάλα;;;
Εεεε;;;;;
εεεε;;;;;;

CGP είπε...

προς ttallou

O ΣΦ Δημοσιγράφος είναι, μέσω της εφημερίδας θα απαντήσει. Τι άλλο μπορεί να κάνει ?

Βέβαια στο χρονικό διάστημα που έγραψε η Μαρίνα τις απόψεις της, έχει ήδη κηρυχθεί πόλεμος μεταξύ των διαφόρων συγκροτημάτων, που με αναγκάζει να σιωπήσω και να παρακολουθήσω την σύγκρουση που εξελίσσεται... (ΕΘΝΟΣ, ΔΟΛ κλπ)
Διότι είναι νομίζω προφανές ότι στόχος δεν είναι ο ΣΦ αλλά η αξιοπιστία της Ελευθεροτυπίας.

Και σε αυτό το σημείο δεν θα μείνει αδρανής η εφημερίδα τόσο σε επίπεδο εκδοτών όσο και δημοσιογράφων και καλά κάνουν .......

Juanita La Quejica είπε...

Απλά ο καθένας προωθεί τα δικά του συμφέροντα, καταπατώντας κανόνες ηθικής και δεοντολογίας που κάποτε -πριν πολλά χρόνια- μπορεί και να υπήρχαν.
Αν και ο ποιητής Γεώργιος Σουρής στους Μυρωμένους Στίχους είχε τονίσει στις αρχές του προηγούμενου αιώνα την θλιβερή πραγματικότητα του ότι "σκατά εδώ σκατά εκεί σκατά κι ο κόσμος όλος, κι απ΄τα πολλά πια τα σκατά μου πιάστηκε κι ο κώλος".

Ttallou είπε...

Απλώς νομίζω πως η Ελευθεροτυπία έχει πιο κομψό τρόπο να απαντήσει, από το να χαραμίζει εξώφυλλα με φωτογραφίες και τίτλους "Βίος και πολιτεία"...
Θα ήταν πιο απλό ο Σ.Φ. να γράψει ένα ενυπόγραφο άρθρο με απαντήσεις σημείο προς σημείο, από το να χύνεται μελάνι σε ανυπόγραφα κείμενα και a posteriori κακίες.

Unknown είπε...

Μπάαα έτσι δεν θα είχε πωλήσεις ttallou μου..

Ρεεεε πού ζείτε ρεεεε;;
Στις μέρες μας δεν έχετε καταλάβει ότι έχουν φτάσει να λέμε ότι η καλύτερη διαφήμιση είναι η δυσφήμιση;;;;

Marina είπε...

Στον Darthiir δίνω δίκιο γιατί απο τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο αυξήθηκε και η πώληση φύλλων της Ελευθεροτυπίας, και τι είπε ο Μάκης, και τι του απάντησε...και πάει λέγοντας..
Είμαστε κουτσομπόλικος λαός που ηδονιζόμαστε με τα λογείς σκάνδαλα που ξεσπάνε και χάνουμε την ουσία των πολιτικών αλλαγών..

CGP είπε...

Μαρίνα,

Από που έμαθες την αύξηση της κυκλοφορίας της Ε ?

Marina είπε...

Μιλούσαν κάτι κοπέλλες στο Gym, ότι το διάβασαν στο Μετρό

Unknown είπε...

CGP: εγώ και χωρίς τις κοπέλες που μιλούσαν και χωρίς να το αναφέρει καν η Μαρίνα ήμουν σίγουρος ότι αυξήθηκαν...

Άχει αποδειχθεί περίτρανα παλαιότερα ότι έτσι γίνεται...

Καμιά ανάλυση δεν θα με πείσει ότι δεν έγινε και τώρα...

Άλλωστε σου έφερα περίτρανο και αποδεδειγμένο παράδειγμα ότι έτσι γίνεται παραπάνω...

Mikrouli είπε...

Διαβάζοντας το ποστ και τα σχόλιά σας συμπεραίνω τα εξής:
1. Ο Μ+Θ αύξησαν την κυκλοφορία τους
2. Ο ΣΦ αύξησε την κυκλοφορία του
3. Το "ζεύγος" λειτουργεί από κοινού στα μάτια των αναγνωστών/καταναλωτών
4. Ο σκοπός ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ! (ΜΜΕ ή άλλου τύπου!)
5. Ο κόσμος στην Ελλάδα του σήμερα παραπέμπει στον κόσμο της Ελλάδας του χθες (βλ. Λιάνη+Παπανδρέου)
6. Κουτσομπολιό κι άγιος ο θεός!
7. Οι νονοί της νύχτας ήταν, είναι και θα είναι οι νονοί της μέρας!
8. Όλοι πάντα αποζητούν θύμα και καταδίκη του θύτη
9. Εάν ποτέ θεωρηθείς "εύπεπτος" είσαι και "λαϊκός"
10. Η δασκάλα απουσιάζει και έχει πάρει φωτιά ο σκουπιδοντενεκές!
;)

Unknown είπε...

Εεεε χρειαζόταν να διαβάσεις όλα αυτά για να καταλήξεις σε αυτά τα συμπεράσματα;;

Αθώο μου μικρούλι...