Παρασκευή, Απριλίου 21, 2006

Πασχα 1


Ξεκινάμε σαν τυπική ελληνική οικογένεια για να κάνουμε Πάσχα εκτός τειχών Μπροστά κάθεται το ζευγάρι και πίσω η γιαγιά και τα παιδιά, εμείς δεν έχουμε παιδιά έχουμε όμως 2 γατιά, Ναί έρχονται και οι κυρίες μαζί για να γιορτάσουμε , αμέ!
Το αυτοκίνητο φορτωμένο με ότι βάζει ο νούς σου, ρούχα, δώρα, τρόφιμα, αυγά που δεν συμπεριλαμβάνονται στα τρόφιμα καθότι θα βαφτούν και θα μείνουν ώσπου να κλουβιάνουν και μετά μία όχι τόσο ωραία πρωία, κάνουν «μπάμ» και βρωμίσει όλο το σπίτι. Και βέβαια το αυτοκίνητο γέρνει μονόπαντα πάντα, ανάλογα με τα πολιτικά φρονήματα του καθενός.
Φόρτωσα τα πάντα απο βραδύς γιατί θα φεύγαμε πρίν χαράξει την επομένη και δεν έχει γλέντι να φορτώνεις στο σκοτάδι. Ξεκινήσαμε στις 6 το πρωί και όντως δεν είχε ψυχή, πέρα βέβαια απο την κανονική κίνηση στην Αττική Οδό έως ότου βγούμε απο την Αθήνα. Οταν φθάσαμε τα ξεφόρτωσα σχεδόν όλα, εκτός απο ένα σακκούλι με μπύρες που αποφάσισε απο μόνο του να σκάσει και να πέσουν τα μπουκάλια πάνω στο ποδαράκι μου ΑΧΧΧΧΧΧΧΧ! Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κουτσαθώ για μερικές ώρες αλλά κανείς δεν συγκινήθηκε γιατί όπως μου είπαν «ήταν αναμενόμενο» και «αυτό γίνεται κάθε χρόνο» και «με την βιασύνη που σε διακατέχει..τι περίμενες», ζώ ένα δράμα, κανείς δεν με πονάει, άχ!
Οι γάτες ξετρελλάθηκαν απο τη χαρά τους που ήρθαμε εδώ, παρόλλο που στη διαδρομή η μία βέλαζε σπαρακτικά όταν δεν ξέρναγε. Υπάρχουν και χειρότερα, θα μπορούσα να είχα ένα παιδί που να χεζ..., τι θα έκανα ε? Τρελλαίνονται αυτά τα ζώα για το συγκεκριμμένο εξοχικό γιατί έχει εσωτερικές σκάλες. Ολη τη νύχτα ανεβοκατεβαίνουν, πάνω-κάτω, κάτω-πάνω. Η μία πάει, η άλλη έρχεται, αν συναντηθούν ανταλλάσουν και μερικές μούτζες, άντε και κανένα σκαμπίλι και συνεχίζουν. Οποιος κοιμάται ελαφρά, έχασε. Ευτυχώς κοιμόμαστε σαν τούβλα όλοι μας.

Η πεθερική ταξιαρχία θα έρθει το Μεγ. Σάββατο. Ερχονται άτομα 4, 2 πεθερικά, 1 θεία και το αρνί (που το θεωρώ κανονικό άνθρωπο αφού πιάνει ουκ ολίγο χώρο). Κουβαλάνε everything but the kitchen sink, ότι μπορεί να βάλει ο νούς ανθρώπου, το κουβαλάνε. Εδώ δεν μιλάω για τρόφιμα μόνο αλλά για αντικείμενα (μπρίκια, μαχαίρια, μίξερ, μηχανή για φραπέ, κλαδευτήρια, κάρβουνα, μπιστολάκι για στέγνωμα μαλλιών, μπότες για τον κήπο, τσουγκράνες, φτυάρια, ραδιόφωνα, ανεμιστήρες, ψαλίδια, ένα σιδερο κλπ) όχι γιατί εδώ δεν έχουμε αλλά για να μην μας φορτώνουν να τους τα δωσουμε και για να έχουν καλού κακού. Παλιά φέρνανε και χαρτί τουαλέττας, αλλά νευρίασε ο Κ (αμάν ρε μάνα έχουμε και εμείς κ&&λο )και το κόψανε..
Κάθε χρόνο κάτι προκύπτει, κάτι απρόοπτο, κάτι μαγικό. Το 2004 έφερε η πεθερά μία μαρέγγα ετοιμη ψημένη με σκοπό να ετοιμάσει Πάβλοβα ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα, όλοι ευλαβικά την τοποθετήσαμε σε θέση να μην τη φυσάει τίποτα, να μην την σκουντίσει τίποτα και μετά πήγε ο πεθερός που δεν είχε ενημερωθεί για την λεπτότητα της υπόθεσης και έβαλε επάνω της το καλάθι με τα 30 κόκκινα βαμμένα αυγά. !
Το 2005 όταν λιγουρευόμουνα το κοκορέτσι που περήφανα θα τύλιγα στη σούβλα, απεδείχθει ότι η πεθερά αντί να τραβήξει τα τζιέρια απο την κατάψυξη, τράβηξε έναν κατεψυγμένο λαγό. Και βέβαια δεν τολμήσαμε να τον σουβλίσουμε..Εψαχνε μετά ένα Γιώργο στη γειτονιά να του τον κάνει δώρο γιατί είχε αποψυχθεί και έπρεπε να μαγειρευτεί άμεσα .
Ούφ!
Για να δούμε φέτος, για να δούμε.

13 σχόλια:

issallos είπε...

καλα να τα περασετε εσυ και οι πεθερικες ταξιαρχιες....χχαχαχα πολυ μου αρεσε αυτο......και γω αυτον τον καιρο ετρεχα μεχρι πριν απο λιγο βραδυ της Μ.Παρασκευης να ετοιμασω το εξοχικο.....οθφ μεχρι που με σταματισε η βροχη...ευτυχως ολα μοιαζουν ετοιμα..θα δειξει !!!! πολλα φιλια Και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!!
ΥΓ γιατι καθε Μ.Παρασκευη βραδυ βρεχει;

Markos είπε...

Πάντως η ιδέα για .. σουβλιστό λαγό δεν ακούγεται και πολύ άσχημα :-)))
Καλή Ανάσταση Μαρίνα

the ibt είπε...

fuckin LOL.

Δε σε είχα ξαναδιαβάσει. Σου χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας έφτιαξες τη διάθεση (κυρίως με το αρνί) αυτό το μίζερο πασχαλινό βράδι.

(Εμού και του αδελφού μου)

Psipsinel είπε...

hahaha kala na perasis marinaki :)

mistounou είπε...

Να τα περάσετε όμορφα βρε!

Όσο για τα γενέθλιά σου..τόσο αργά που ήρθα, δέχεσαι ευχές;

Δε με νοιάζει, εγώ θα τις πω, γιατί θέλω πάρα πολύ να τα χιλιάσεις και να σαι πάντα ευτυχισμένη! Πολλά φιλιά και Καλή Ανάσταση!

snikolas είπε...

Αυτό με τα γατιά πολύ θα ήθελα να το δω. Αν έχεις κινητό με camera μπορείς να το “τραβήξεις” και να μας το κάνεις post να το δούμε;

Φυσικά περιμένω με αγωνία να δω και τι άλλο θα προκύψει από την συνάντηση κορυφής που ετοιμάζεστε να κάνετε! Μια από τα ίδια πάντως συμβαίνει και με την δική μου οικογένεια. Χωρίς γάτες όμως!!! :)

Καλό Πάσχα και καλή ανάσταση.

NetKerveros είπε...

Να σου πω ιστορίες που πάμε στο χωριό και χρειαζόμαστε ένα τριαξονικό για τη μετακόμιση.

Καλή ανάσταση και ένα σούπερ Πάσχα Μαρίνα μου. (λαμπάδα πήρες)

alombar42 είπε...

Περιπετειώδης όπως πάντα!!
Καλά να περάσετε :)

Butterfly είπε...

Χρόνια Πολλά Μαρίνα μου. Ωραίο το Πάσχα στο εξοχικό με το σόι, αλλά μιά συμβουλή: Εγώ πρώτη φορά αποφάσισα να μην πάω. Έκανα Πάσχα στην πόλη.Ήταν υπέροχα. Δεν ετοίμασα βαλίτσες, δεν φόρτωσα και ξεφόρτωσα αυτοκίνητο, δεν είχα τα γνωστά άγνωστα ατυχήματα (όπως τα δικά σου), με φρόντισαν, με τάισαν και ξεκουράστηκα πρώτη φορά στα χρονικά. Του χρόνου ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ!!!!!!!
Φιλιά και να περνάς καλά.

Ανώνυμος είπε...

περιέγραψες την τυπική Ελληνική οικογένεια που ετοιμάζεται για τις διακοπές του Πάσχα.Εύγε!

Χριστός Ανέστη!

An-Lu είπε...

χαχαχα! Ελπίζω να περάσατε καλά φέτος, χωρίς μεγάλα δράματα!
Φιλιά!

Marina είπε...

Δεν μπόρεσα να σας απαντήσω νωρίτερα γιατί δεν είχα πρόσβαση σε Ιντερνέτ. Χριστός Ανέστη σε όλους.

Issale, ελπίζω να τα πρόλαβες όλα εγκαίρως..Αυτό θα τις πεθερικές ταξιαρχίες είναι σχετικά πρόσφατο, παλιά λέγανε (ο Κ και ο αδελφός του) τα πεθερικά μου "ΜΑΤ", έρχονται τα Ματ και θα δείς..
Και βέβαια Μ. Παρασκευή έβρεξε. Θέλει φαίνεται ο θεός να τρομοκρατεί τους πιστούς μήπως και δεν κάνουν το αρνί σουβλιστό.

Marko, ευχαριστώ για τις ευχές ελπίζω να περάσατε και εσείς όμορφο Πάσχα.

the iblog team, καλώς ήρθες εδώ..κρίμα που περάσατε άσχημα το σβ το βράδυ..ελ΄πίζω να ήταν καλύτερα τα πράγματα την Κυριακή του Πάσχα.

Psipsinel, ευχαριστώ χρυσή μου Χριστός Ανέστη.

Artemi, 40 μέρες διαρκούν οι ευχές, πόσο μάλλον απο παλιούς και ποιοτικούς φίλους όπως εσύ. Χρόνια πολλά.

N. skoura, έχω βγάλει μερικές φωτογραφίες με τις γάτες στις σκάλες..κάποια στιγμή θα τις δημοσιεύσω..Απερίγραπτες στιγμές περάσαμε και φέτος, γίνανε οι γνωστοί τσακωμοί όπου όλοι μαλώνουν με όλους και μετά φιλιώνουν και μεθάνε αγκαλιασμένοι..είχαμε και ευτράπελα..ξέβαψαν τα κόκκινα αυγά και τσουγκρίσαμε με πράσινα, μπλέ και κίτρινα..άστα, άστα

netkervere, να τις πείς τις ιστορίες του χωριού σου να αγαλιάσει η καρδιά μας. Για τέτοιες στιγμές δεν ζούμε όλοι? Α! Η λαμπάδα ήταν μια άλλη πικρή ιστορία γιατί ποτέ δεν παίρνω δική μου λαμπάδα..βουτάω πάντα καμμιά έκθετη..και απομακρύνομαι με μικρά βηματάκια όταν ο ιδιοκτήτης αρχίσει να ουρλιάζει ότι του κλέψαν τη λαμπάδα (και φάει και τις σφαλιάρες του)εντάξει την επιστρέφω μετά..αλλά ποοολύ μετά.. Τι bad girl θα ήμουνα αν δεν έκανα τις κατσικιές μου?

Alombar42 ευχαριστώ και αντεύχομαι

butterfly, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, όμως με τρώει ο ποπός μου για μπερδέματα, φασαρίες και μπουρδουκλώματα..

φονταμελιστή, ευχαριστώ πολύ, ελπίζω να είχες και εσύ ευχάριστο Πάσχα (με λιγότερα ευτράπελα)

an lu, ωραία ήταν, παραλίγο να σφαχτούμε βέβαια, αλλά σε γενικές γραμμές εγκρίθηκε. Θα το ξανακάνουμε

Chrisa είπε...

Χρόνια Πολλά!!! Χριστός Ανέστη!!! Αχ πολύ γέλιο έχουν αυτές οι γιορτές με τις οικογενειακές συγκεντρώσεις!!!!